Lojistik sektörüne özel ödeme çözümü: Lojipay
Günümüzde lojistik şirketlerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, karmaşık ve zaman alıcı finansal süreçlerdir. Operasyonel hareketliliğin yoğun olduğu bu sektörde, nakit akışı yönetimi, geciken ödemeler ve maliyet kontrolü gibi konular firmalar için kritik öneme sahip. İşte tam da bu noktada, LojiPay, lojistik şirketlerinin finansal süreçlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde yürütmelerine yardımcı olacak çözümler sunarak fark yaratmayı hedefliyor.
LojiPay ile Lojistikte Finansal Süreçler Daha Verimli
Lojistik sektörünün büyük hacimli operasyonların yönetildiği ve zamanın çok değerli olduğu bir sektör olduğunu belirten LojiPay Genel Müdürü Ayhan Akkoç,
"LojiPay olarak, lojistik firmalarının ödeme ve finansal süreçlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Dijital çözümlerimizle sektöre yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. LojiPay nakliye hizmetinin ödemesini "Lisanslı Ödeme Kuruluşları" aracılığı ile kredi kartı kullanarak "vadeli ve taksitli" bir şekilde yapmanızı sağlayan bir fintek girişimidir. Firmamız, mobil uygulama üzerinden yük sahipleri (KOBİ'ler) ile taşımacılar (Kamyoncu) arasında güvenilir bir ticaret ortamı oluşturarak, finansal işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. LojiPay ile
- Her KOBİ veya her nakliyeci ile güvenle çalışabilirsiniz
- Emanet hesap yönetimi ile yüküm teslim edilecek mi veya paramı alabilecek miyim endişesi yaşamazsınız
- Nakliye hizmet bedeli ödemelerinizi kredi kartınız ile yaparak vade kazanırsınız
- Dilerseniz ödemenizi taksitlendirebilirsiniz
- Eksik ya da hasarlı teslim edilen yükleriniz de paranızı geri iade alabilirsiniz
- Teslim evraklarınıza dijital olarak ulaşabilirsiniz
- Yükünüzün hareketlerini dijital olarak izleyebilirsiniz" dedi.
Ana hedeflerinin yük sahibi ile taşımacı arasındaki ticari güveni tesis etmek olduğunu belirten Akkoç, LojiPay'ın mobil uygulaması hakkında şu bilgileri verdi:
"Taraflar birbirlerini hiç tanımasa da LojiPay sayesinde güvenle aralarında lojistik hizmet ticareti yapabilir. LojiPay, yük sahibi işletme ile nakliyeci arasında dijital güvence oluşturma ilkesi ile çalışır. Sistemde öncelikle nakliyeci, yük sahibinden yükü alırken işlem talebinde bulunur. Mobil uygulama üzerinden talep, yük sahibine e-posta, sms ve mesajlaşma platformlarından iletilir. Nakliyecinize yükü verdiğinizde LojiPay aracılığı ile kredi kartınız ile lisanslı ödeme kuruluşları üzerinden ödeme yaparsınız, ancak bu ödemeyi LojiPay, yük sahibi lehine bloke altına alır. Nakliyeciniz, LojiPAY mobil uygulaması ile ödemenizi kendi hesabında blokeli olarak görür ve tahsilat endişesi olmadan yükünü alıp yola çıkar. Yük teslim edildiğinde tüm evraklar LojiPay'e yüklenir ve blokenin kaldırılması talep edilir. Firmamız, yük sahibinden ödeme için onay alır ve sorun yoksa nakliyecinin hesabındaki blokeyi kaldırır. Eğer teslimatta sorun varsa yani ürün zarar görmüş ise bu durum uygulama üzerinden yük sahibine bildirilir, blokajlı ödemeyi firmaya geri gönderir."
Çevre ve Kullanıcı Dostu Uygulama
Akkoç, LojiPay'ın çevre ve kullanıcı dostu mobil uygulamasının diğer avantajlarını ise şöyle özetliyor: "Mobil uygulamamız sayesinde dijital ayak izlerini sistematik bir şekilde operasyonel ve muhasebesel süreçlere dönüştürebiliyoruz. Dijital imzalar ile iş akışını güvence altına alıyoruz. LojiPay ile tüm lojistik süreçlerini ve hareketlerini izlemek mümkün. Uygulama, her taşımacının her KOBİ ile çalışabilmesinin önünü açarak; boş km sürüşü azaltıyor ve kapasite kullanımını arttırıyor. Böylece hem karbon ayak izini azaltıyoruz, hem de izlenebilir/ölçülebilir hale getiriyoruz."
LojiPay, Bir Bankacılık Veya Ödeme Sistemi Değildir
LojiPay'in, bir bankacılık veya ödeme sistemi olmadığını vurgulayan Akkoç konuşmasına şöyle devam ediyor:
"Lisanslı ödeme kuruluşu olarak Papara ile çalışmaktayız, orkestrasyon çözüm ortağımız ise da PayWall'dur. Her iki firmanın da çevikliği LojiPay'e değer katmaktadır. Firmamız, lisanslı ödeme kuruluşlarına altyapı hizmeti sağlayarak iki tarafı buluşturmaktadır.
Lojistik sektöründe ticari güvenin artırılması ve likiditenin korunmasının fintech şirketlerinin sağladığı en önemli faydalardan biridir. Lojistik dikeyinde B2B ihtiyaçlarını çok iyi bilen ve sahaya dokunan bir fintek girişimi olan şirketimiz, KOBİ'nin satış ve tahsilat döngüsü ile nakliyecinin yakıt, tamir, yemek için nakit ihtiyacının sektörde oluşturduğu soruna aktif bir çözüm üretiyor. İnanıyorum ki; lojistik sektöründeki tecrübemiz ve lisanslı ödeme kuruluşlarının çevikliğinin birleşmesi ile sektörde yeniliklerin öncüsü olacağız.
Lojistikte "Hız" Ve "Teknoloji" Fark Yaratıyor!
Lojistik sektöründe dijital ödeme sistemlerinin kullanımının yaygınlaşması, fintech çözümlerinin sunduğu bir diğer önemli avantaj. Statista verilerine göre, küresel dijital ödeme pazarının 2023 yılında 9.47 trilyon dolar civarı bir büyüklüğe ulaştı. 2028 yılına gelindiğinde dijital cüzdan işlemlerinin %77 oranında artarak 16 trilyon doların üzerine çıkması bekleniyor. Bu rakamlar mobil cüzdanlar ve temassız ödemeler gibi güvenli, kullanışlı ödeme yöntemlerine yönelik ilginin artacağına işaret ediyor. Bu veriler ışığında, biz de 2024 yılını büyüme yılı ilan ettik. Yıl boyunca sektördeki paydaşlarla iş birliğimizi artırarak, inovatif çözümlerle lojistik hizmetlerimizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Lojistikte "hız" ve "teknoloji" fark yaratıyor!"