Bilançosuyla yükselişi destekleyecek hisseler

GİRİŞ TARİHİ: 14.02.2024 GİRİŞ TARİHİ: 12:12 SON GÜNCELLEME: 15.02.2024 09:24
TCMB’nin enflasyonun kontrolüne yönelik kararlı duruşunu sürdürmesi, finansal istikrarın yanı sıra piyasaların direnç kazanması adına önemli olarak değerlendiriliyor. Uzun vadede borsanın cazip potansiyeline dikkat çeken uzmanlar, bilançosunu açıklamış 23 hissenin izlenebileceğini söylüyor.

PARA BORSA/ İDİL TARAKLI Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftaya iyimserliğini koruyarak başlamıştı. TCMB'nin bir aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz uygulanacağını açıklamasının özellikle bankacılık endeksini olumlu etkilediği görüldü.

Öte yandan Merkez Bankası, açıkladığı Enflasyon Raporu'nda yılsonu enflasyon tahminlerini değiştirmeyerek 2024 için yüzde 36, 2025 için yüzde 14 ve 2026 için yüzde 9 olan beklentisini korumuştu. Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, yaptığı sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma olması durumunda para politikasının sıkılaştırılabileceğini ancak şu anda ek bir faiz artırımına gerek olmadığını belirtti. Sektör temsilcileri Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminini değiştirmemesi ve hedefe yaklaşılmasını sağlayacak önlemlere ve ekonomide kopan bağların yeniden kurulmasına dair vurgularının önemli olduğunu belirtti.

Bu arada önceki hafta gerçekleşen Merkez Bankası Başkanı değişikliğine piyasanın tepki vermediği dikkat çekti. Analistler, başkan değişikliğinin para politikası kaynaklı olmadığı için piyasanın etkilenmediğinin altını çizdi.

Uzmanlar, TCMB'nin enflasyonu kontrol altına almaya yönelik kararlı duruşunu sürdürmesinin finansal istikrarın yanı sıra piyasaların direnç kazanması adına da oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Analistler, uzun vadeli görünüm açısından borsanın cazip bir potansiyele sahip olduğunu söylüyor.

Özellikle para politikasında atılan adımların etkilerini göstermesi, cari açıkta iyileşme, enflasyonda geri çekilme, kredi notunda artış ve yabancı yatırımcı ilgisinin güç kazanması gibi uzun vadeli konu başlıklarının hisse senetleri açısından destekleyici faktörler olarak çalışabileceği belirtiliyor.

Borsa İstanbul, geçen haftanın son işlem gününde alımların artmasıyla birlikte seans içinde tarihi seviyesini görerek 9 bin puanı geçti. BIST-100 endeksi 9.000 puan sınırına yaklaşırken endeksin yılbaşından bu yana elde ettiği değer kazanımı da yüzde 20'ye ulaştı.

Bu hafta (12 Şubat haftası) ABD tarafında enflasyon yani TUFE ve UFE verileri, perakende satışlar yurt içinde ise cari denge ve bütçe verileri açıklanacak. Ancak bunlar arasında FED beklentilerini etkileyip, piyasada fiyatlamalarına yansıması muhtemel ABD enflasyon verilerinin ön planda olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan dördüncü çeyrek bilançoları gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, her ne kadar enflasyon muhasebesi tahmin yapmayı zorlasa da genel olarak olumlu beklentilere sahip.

Analistler, bilanço beklentisi ile ön plana çıkan ya da bilançosunu açıklamış 23 hissenin ise uygun seviyelerde portföylere eklenmek üzere değerlendirilebileceğini söylüyor.

"SENE İÇİNDE 11-12.000 SEVİYELERİ GÖRÜLEBİLİR"

Önümüzdeki süreçte 8.000 aşağısına kalıcı bir fiyatlama beklemeyen Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü Arda Coşar, bu nedenle 8.200'e yaklaşılan yerler olursa alım seviyeleri olarak kullanılabileceğini söylüyor. Yüksek olasılıkla da endeksin 8.200 üzerinde kalmasını ve 9.000'lere doğru yol almasını bekliyor.

Coşar, yükselişin ise son dönemde yurtdışı politik gündemdeki gelişmeler, Merkez Bankası'nın mevcut durumda uyguladığı para politikasına devam edeceğine dair beklenti ve raporlardan destek aldığını belirterek "Ayrıca endeks içinde çok sayıda iskontolu denilebilecek hisselerin olması, endeks seviyesinin makul bulunması nedeniyle endekste hareketlenme gördük ve bir önceki zirvesi ve aynı zamanda güçlü direnç olan 8.600 seviyesi yukarı yönlü aşıldı. Bu nedenle sene içerisinde 11.000/12.000'li seviyeler de görülebilir" diyor.

"DEĞİŞİKLİK PARA POLİTİKASI KAYNAKLI DEĞİL"

Öte yandan geçen hafta gerçekleşen Merkez Bankası Başkanı değişikliğine de değinen Coşar; başkan değişikliği para politikası kaynaklı olmadığı için piyasanın etkilenmediğini söylüyor.

Merkez Bankası Başkanı değişikliği ve yeni Merkez Bankası Başkanına dair görüşlerin mevcut para politikasına devam edilmesi yönünde beklenti oluşturduğunun da altını çizerek "Diğer bir deyişle Merkez Bankası başkanı görev değişikliği para politikası ile ilgili herhangi bir uyumsuzluktan kaynaklanmadığı için piyasalar, kur, CDS ya da borsa üzerinde bir etkisi olmadı. Ayrıca hükümet kanadından gelen açıklamalar da paniği engelledi" yorumunu yapıyor.

29 Ocak tarihi itibarıyla borsada bilanço döneminin başladığını da kaydederek ancak son bilanço tarihlerinin enflasyon muhasebesi uygulaması nedeniyle ötelendiğini hatırlatıyor. Coşar, konsolide olmayan bilançolar için son tarihin 9 Mayıs, konsolide olanlar için ise 20 Mayıs olarak belirlendiğini belirterek "Bu sene enflasyon muhasebesi uygulamayacak olan bankalar, konsolide olmayan bilançolarını 29 Şubat, konsolide bilançolarını 11 Mart tarihine kadar açıklaması bekleniyor" diyor.

Enflasyon muhasebesinin açılımına da değinen Coşar, "Enflasyon yani paranın değer kaybı nedeniyle şirketlerin kârları olduğundan farklı, genellikle yüksek hesaplanır. Bu nedenle fazladan vergi ödenmesi de gerekir. Ancak bu artış, gerçek kârdan daha çok fiyat artışlarından kaynaklıdır. Bilançoların enflasyon etkisinden arındırılmasına ise enflasyon muhasebesi denir" açıklamasını yapıyor.

Yılsonu bilançoları ile birlikte devreye giren enflasyon muhasebesi her ne kadar tahmin yapmayı zorlaştırsa da Coşar; 2023 son çeyreğinde banka kârlarında gerileme, holding tarafında sınırlı kâr artışı, gıda, içecek, gıda perakende, perakende, havacılık, sigorta, çimento, telekomünikasyon ve teknoloji sektörlerinde kâr artışı bekliyor. Sanayi tarafında da bu çeyrekte önceki çeyreklerde olduğu gibi nispeten zayıf bir görünüm öngörüyor. Yılın son çeyreğinde borsa genelinde kâr artışının bankaların etkisiyle önceki çeyreklere göre daha zayıf kalacağını da tahmin eden Coşar; ayrıca enflasyon muhasebesi etkisi ile hisse bazında kâr rakamlarında değişiklikler görülebileceğini düşünüyor.

"BÜYÜK ÇAPLI ŞİRKET HİSSELERİ TERCİH EDİLEBİLİR"

Tüm bu veriler ışığında ise orta ve uzun vade için şu anda enflasyon ortamından faydalanan gıda, içecek, perakende, havacılık, otomotiv, telekomünikasyon, teknoloji, çimento, banka ve holding hisselerinde seçici ve sınırlı olmak kaydıyla portföy oluşturulabileceğini söylüyor. Ayrıca 2023'te ürün marjları ve döviz kuru sebebiyle bilanço dönemini zayıf geçirmiş ama 2024'te toparlanması beklenen sanayi hisselerinin de takip edilebileceğini düşünüyor. Coşar; 2024 yılında beklenen cari dengede toparlanma, enflasyonda yılın ikinci yarısında gerileme, CDS'lerde olası yeni gerilemeler ve yabancı girişindeki olası artışın en çok BIST-30 ve BIST-100 bünyesinde bulunan banka, holding ve büyük çaplı şirketleri ön plana çıkarabileceğine de dikkat çekiyor. Bu nedenle yan tahtalar yerine büyük çaplı şirket hisselerinin tercih edilebileceğini söylüyor.

Coşar; bilanço beklentisi ile ön plana çıkan ya da bilançosunu açıklamış

bankalardan TSKB ve Yapı Kredi, holdinglerden Koç Holding, Sabancı Holding ve Anadolu Grubu Holding, otomotiv sektöründen öncelikle Ford Otosan ayrıca Tofaş Otomobil ve Türk Traktör, perakende sektöründen Migros, Şok Marketler, BİM Birleşik Mağazalar, Mavi Giyim gıda ve içecek tarafında Anadolu Efes ve Coca Cola İçecek, telekomünikasyon sektöründen Turkcell, teknoloji tarafında Logo Yazılım, sanayi sektöründe Aksa Akrilik ve Şişe Cam, çimento tarafında Çimsa ve Akçansa , havacılık sektöründe TAV ve Türk Havayolları, gayrimenkul sektöründe Torunlar GYO hisselerinin uygun seviyelerde portföylere eklenmek üzere değerlendirilebileceğini belirtiyor.

"TÜRK TELEKOM'DA HEDEF FİYATI YENİLEDİK"

Halk Yatırım; değerleme açısından, Türk Telekom hisseleri için hedef fiyatını 27.75 TL'den 45.37 TL'ye revize ederek 'AL' tavsiyesinin sürdürüldüğünü açıkladı.

Türk Telekom'un sabit genişbant segmentindeki kontrat yapısındaki değişikliğin ciroda güçlü bir ivme oluşturabileceğini belirten Halk Yatırım'dan Analist Ayşegül Bayram, pandemi sonrası dijitalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte Türk Telekom'un satış gelirlerinin; segmentler bazında devam eden olumlu katalistlerle desteklendiğini ifade etti. Bayram telekom sektörü özelinde yaptığı hisse analiz raporunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mobil segmentte turist aktivasyonlarının beklentilerin altında kalmasına rağmen, yüksek data kullanımı ve faturalı abone payındaki artışlar göz önüne alındığında, mobil karma ARPU artışının beklenenden daha yüksek gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. 2024'te de mobil ARPU-TÜFE makasının pozitif bölgede seyrini sürdüreceği öngörüyoruz.

Sabit genişbant segmentinde, fiyat artışlarının desteğiyle ARPU-TÜFE makasının iyileşeceği ve şirketin kontrat yapısını revize etmesiyle reel ARPU büyümesi kaydedileceğini düşünüyoruz.

Bu bağlamda, şirketin 2023'te yüzde 67 artışla 80.33 milyar TL ciro elde edeceğini ve 2024'te yüzde 57 artışla 126.22 milyar TL'ye ulaşacağını öngörüyoruz.

Operasyonel kârlılıktaki güçlenme ve borçluluktaki gerilemenin net kâra olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Operasyonel kârlılıktaki güçlenmenin belirleyici faktörlerden biri olarak reel ARPU büyümesinin görüldüğü segmentlerde devam edeceğini öngörüyoruz. Bu çerçevede, 2023'te FAVÖK marjının yüzde 33.6'ya gerileyeceğini ancak 2024'te iyileşerek yüzde 36.2'ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Net kâr cephesinde de operasyonel kârlılıktaki toparlanma ve vergi gelirlerindeki artışın etkisiyle artış öngörüyoruz.

İmtiyaz sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin beklentilerin hisse performansını desteklediği gözlemleniyor. Operasyonel sonuçlar ve borçluluktaki iyileşmeye işaret eden finansalların olumlu yönde etkilediği beklentilerle, hisse fiyatlarında artışlar yaşanmıştır.

Değerleme açısından, Türk Telekom hisseleri için hedef fiyatı 27.75 TL'den 45.37 TL'ye revize ederek 'AL' tavsiyemizi sürdürüyoruz. Projeksiyonlar reel ARPU artışı baz alarak oluşturulmuş ve olumlu performansın devam edeceğini öngörüyoruz."

Arda COŞAR / Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü

"Perakendenin BIST-100 genelinden olumlu ayrışmasını bekliyoruz"

BİM MAĞAZALAR: Şirketin 2023- 3. çeyrekte geçen sene aynı döneme göre, satış geliri yüzde 81 artarak 74.4 milyar TL, FAVÖK yüzde 130 artarak 6.7 milyar TL, net kâr ise yüzde 117 artarak 3.84 milyar TL seviyesine yükseldi. İlk dokuz ayda şirketin net kârı yüzde 68 artarak 8 milyar 49 milyon TL olarak gerçekleşti. 228 yeni mağaza ile 12 bin 46 adet mağazaya ulaşıldı. Şirket BİM markası yanı sıra süpermarket konseptinde File markası ile de büyüyor. File markası yolu ile online pazarda yer alıyor. Gıda perakende sektöründe de pazar lideri. Mevcut ekonomik konjonktür perakende sektörü özellikle gıda perakende sektörü açısından avantajlı. Yüksek enflasyon ve yüksek gıda enflasyonu nedeni ile sektörün ciroları artıyor. Aynı zamanda yüksek enflasyon sebebi ile zincir mağazalara ve market markalı ürünlere yönelim de artıyor. Bu durumda sektörün ciro ve kar miktarını destekliyor. Bu sene perakende sektörünün bilanço anlamında olumlu performans göstermesini ve hisse performansının BIST-100 genelinden olumlu yönde ayrışmasını bekliyoruz. Hissenin portföylere eklenmek ve ağırlık artırmak üzere değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

LOGO YAZILIM: Şirketin satış gelirleri 2023- 3. çeyrekte yüzde 66 artarak 637 milyon TL, FAVÖK yüzde 39 aratarak 169 milyon TL, net kâr ise yüzde 11 artarak 126 milyon TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk dokuz ayında net kâr yıllık yüzde 29 artışla 456 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri sayısı yüzde 26 artarak 157 bin seviyesine yükselirken, gelirlerinin yüzde 70'i tekrarlayan gelirlerden oluştu. 2023 yılında satış gelirlerinde yüzde 60 üzerinde artışa rağmen maliyetlerinin daha fazla yükselmesi kâr artışını sınırladı. Kâr marjları geriledi. Ancak senelere yayılıp bakıldığında şirketin dolar bazında satış ve FAVÖK değerlerinin yıllık ortalama yüzde 14 ve yüzde 12 seviyesinde büyüdüğü görülüyor. Şirketin yerli ticari yazılım pazarında pazar lideri olması, tekrarlayan gelirler sayesinde gelirde istikrar, müşteri sayısındaki artış trendi, yıllara yayılan dolar bazlı büyüme, ayrıca 2024 yılında net kâr miktarında artış beklentisi söz konusu. Bununla beraber son iki yıldır şirket kar marjlarındaki gerileme sebebi ile BIST-100 endeksine kıyasla daha düşük bir performans gösterdi. Şirketin 2024 kâr beklentilerine kıyasla makul fiyatta olduğunu söyleyebiliriz. Hissenin portföylere eklenmek ve ağırlık artırmak üzere değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

ANADOLU EFES: Şirketin bira grubu hacmi 2023- 3. çeyrekte yüzde 7.7, ilk dokuz ayda yüzde 2.9 artmış olup kola grubu hacimleri ise 2023-3. çeyrekte yüzde 3.1 yükselmiş ilk dokuz ayda yıllık bazda yüzde 0.7 azalmıştır. Konsolide değerlendirildiğinde ise toplamda 2023- 3. çeyrekte yüzde 4.3 artarken dokuz aylık dönem boyunca yüzde 0.3 yükseldi. Bira grubundaki güçlü satış performansı Türkiye kaynaklı olup Rusya pazarında da hafif toparlanmanın payı var. Şirket ekonomik dalgalanmalara karşı defansif bir pazar olan gıda ve içecek sektöründe yer alıyor ve enflasyonu fiyatlarına yansıtabiliyor. Öte yandan satış gelirleri yıllık yüzde 65 artarken, FAVÖK yüzde 80, net kâr ilk dokuz ayda yüzde 137 yükselerek 8 milyar 12 milyon TL olarak gerçekleşti. Anadolu Efes'in net kâr marjında da yükseliş oldu. 2024 yılında da satış hacimlerinde önemli bir değişiklik olmadan enflasyonu fiyatlara yansıtabilmesi ve dolayısı ile ciro ve kâr miktarını artırması beklenebilir. Hisse fiyatı da 2023 yılında borsaya nazaran oldukça iyi performans gösterdi. 2024 yılında da kâr artışı bekleniyor. Hissenin portföylere eklenmek ve ağırlık artırmak üzere değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

Bizim Toptan'dan mağaza yatırımı

Her yıl olduğu gibi 2024 yılında da cironun yüzde 2'sine yakın bir yatırım yapmayı planladıklarını belirten Bizim Toptan CEO'su Hüseyin Balcı, 'Ticaretin Yanında' mottosuyla 71 ilde bulunan 181 mağazamız ile Türkiye'nin 81 iline hizmet vermekteyiz" dedi.

Ulusal ve öz markaların olduğu 8 bine yakın üründen oluşan geniş ürün portföyü ile restoran-kafe-kafeterya, oteller, pastaneler, ofisler, istasyon marketleri gibi EDT alanında faaliyet gösteren tüm işletmelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade eden Balcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Toptan ticaret sektöründeki en büyük ve erişilebilirlik bakımından en yaygın şirketiz. g2m'nin devralınmasıyla beraber Ev Dışı Tüketim (EDT) sektöründe açık ara lideriz. Cizre, İstanbul, Ankara, Düzce ve İskenderun'da da mağaza inşatlarımız devam ediyor. Ankara hariç mağaza inşaatlarımızı ilk yarı sonunda bitirmiş oluruz. Çünkü Ankara 2 bin metrekare satış, 2 bin 500 metrekare depo olmak üzere çok büyük bir mağaza. Bizim her açılan mağazamızda da ortalama 15 kişi çalışıyor. Ankara Mamak-Çankaya'daki mağazamız ise büyük olduğu için yaklaşık 30 kişiye istihdam sağlayacaktır."

Öte yandan bilindiği gibi Bizim Toptan, 2023 sonunda 40 yılı aşkın Ev Dışı Tüketim (EDT) sektörü tecrübesi olan g2m şirketinin hisselerini Yıldız Holding'den devraldı. TÜİK verilerine göre, 2023 yılında EDT sektörünün cirosu 316 milyar TL'ye ulaşırken ülkemizdeki istihdamın yaklaşık beşte biri EDT sektöründe yer alıyor.

Bizim Toptan ve g2m olarak güçlerini birleştirerek sektörde sinerji oluşturduklarını belirten Balcı, "Bizim Toptan olarak ülkemizin pazar erişimi en yüksek, en fazla işletmeye dokunan, en yaygın organize toptan marketiyiz. Bu konumumuz; 40 yılı geçen EDT kanalı tecrübesi sayesinde geniş bir satış ve distribütörlük ağı bulunan g2m'nin bünyemize katılmasıyla daha da güçlendi. Yeni yapılanmayla birlikte EDT kanalında açık ara lider konumundayız" dedi.

Geçen hafta (6-9 Şubat) Antalya'da gerçekleştirilen ANFAŞ 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda geniş ve gösterişli stantlarıyla yer alan Bizim Toptan ve g2m, iki şirketin birleşmesiyle zenginleşen ürün ve hizmet portföyü ile ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin karşısına çıktı. Balcı ve g2m Genel Müdürü Furkan Akiner ise birleşme sonrası açık ara lider konuma geldiklerini "Zirvede Biz Varız" sloganıyla vurguladı.

SPK, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi'nin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret'in halka arz başvurusuna onay verdiğini açıkladı.

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka açılma sürecinde, şirketin mevcut ortağı kon bin TL nominal değerli (B) grubu paylar halka arz edilecek. Ek pay satışının yapılmayacağı halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 16.20 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Limak Doğu Anadolu Çimento, halka arz süreciyle birlikte 386 milyon 179 bin 700 TL değerindeki sermayesini, bedelli olarak 130 milyon TL artırarak 516 milyon 179 bin 700 TL'ye yükseltecek.

Pasifik Teknoloji'nin halka arz sonuçları belli oldu

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş'nin (PATEK) halka arz büyüklüğü 945 milyon TL olarak gerçekleşti. PATEK paylarının halka arzında 6 – 7 Şubat 2024 tarihleri arasında talep toplandı. Halk Yatırım, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.'nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, 'Sabit Fiyatla Talep Toplama' yöntemiyle, 6 – 7 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Halka arzda birim fiyat 35,00 TL olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 27 milyon TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 945 milyon TL olmuştur. Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2.56 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara yaklaşık 8.74 katı oranında talep gelmiştir."

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLUYOR?

BORLEASE OTOMOTİV: Borlease Otomotiv, Metro Grosmarket ile imzaladığı sözleşme kapsamında 569 adet araç yatırımı yapılacağını bildirdi. Yatırım bedeli yaklaşık 533 milyon TL + KDV tutarında gerçekleşecek. Sözleşmenin ciroya katkısının ise 624 milyon TL olması öngörülmekte.

EUROPOWER ENERJİ: Europower Enerji, Litvanya'da yerleşik bir firmadan 1.84 milyon euro tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 1.9'una karşılık geliyor.

LORAS HOLDİNG: Loras Holding sermayesinin 384 milyon TL'den yüzde 100 oranında bedelli olarak 384 milyon TL artışla 768 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin rüçhan hakkı kullanılmayan 8.35 milyon adet pay geçen hafta satışa sunuldu.

OBASE BİLGİSAYAR: Obase Bilgisayar, bir havayolu şirketi ile üç yıl süreli lisans ve bakım sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Sözleşme kapsamında elde edilecek hasılatın şirketin 12 aylık hasılatının yüzde 10'una yaklaşması bekleniyor.

TAV HAVALİMANLARI: Tav Havalimanları'nın Ocak ayındaki toplam yolcu sayısı iç hatlarda yüzde 9 ve dış hatlarda ise 27 artış gösterdi. Toplam yolcu sayısı ise yüzde 18 artışla 5.65 milyona ulaştı. Şirketin Antalya Havalimanı'nda yolcu sayısı yıllık yüzde 8, Ankara yüzde 11, Almatı yüzde 26 ve Medine'deki yolcu sayısı yıllık yüzde 33 artış gösterdi.

TÜMOSAN MOTOR: Tümosan Motor, Milli Savunma Bakanlığı İzmir Tedarik Bölge Başkanlığı ile 105.9 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Tutar, şirket 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 2.4'üne karşılık geliyor.

MONDİ TURKEY: Mondi Turkey sermayesinin 349.7 milyon TL'den yüzde 200 oranında bedelli olarak 699.4 milyon TL artışla 1.05 milyar TL'ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı bildirildi.

DEMİSAŞ DÖKÜM: Demisaş Döküm sermayesinin 100 milyon TL'den yüzde 100 oranında bedelli olarak 100 milyon TL artışla 200 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı bildirildi.

VBT YAZILIM: VBT Yazılım sermayesinin 26 milyon TL'den yüzde 350 oranında bedelsiz olarak 91 milyon TL artışla 117 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı bildirildi.

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG: VBTS kapsamında Avrupa Yatırım Holding payları 09/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

ANADOLU SİGORTA: Anadolu Sigorta 4Ç23'te 1.9 milyar TL olan piyasa beklentilerinin altında 486 milyon TL net kâr açıkladı.

BÜLBÜLOĞLU VİNÇ: Bülbüloğlu Vinç, yurtiçinde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir şirket ile 352.5 bin euro tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 1.2'sine karşılık geliyor. Öte yandan Bülbüloğlu Vinç, yüzde 85 bağlı ortaklığı olan Bülbüloğlu Çelik End aracılığı ile de 373.5 bin dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Toplam tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 1.1'ine karşılık geliyor.

PLATFORM TURİZM: Platform Turizm, İçişleri Bakanlığı ile 19.8 milyon TL tutarda iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 1.2'sine karşılık geliyor.

TUĞÇELİK ALÜMİNYUM: Tuğçelik Alüminyum sermayesi, geçen hafta 30 milyon TL'den yüzde 500 oranında bedelsiz olarak 150 milyon TL artışla 180 milyon TL'ye yükseltildi.

SAY YENİLENEBİLİR ENERJİ: Say Yenilenebilir Enerji, Chengxi Shipyard'a verdiği tekliflerin onaylandığını bildirdi. 1.43 milyon euro tutarındaki teklif, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 9.1'ine karşılık geliyor.

VAKIFBANK: 4Ç23'te Vakıfbank piyasa beklentileriyle uyumlu olarak 10 milyar TL net kâr açıkladı. Vakıfbank ayrıca TÜFE endeksli gelirlerin 1Ç24'te 16.1 milyar TL olmasını beklediğini belirtti (4Ç23 33 milyar TL). Vakıfbank'ın TL üzerinden değişken faizli kredi portföyünün ortalama faiz oranı da 4Ç23'te yüzde 45'e yükseldi, 1Ç23'te bu yüzde 14 idi. TL kredi büyümesi yıllık yüzde 60.2'ye ulaştı (sektör: yüzde54.5),YP kredileri ise yıllık yüzde 2.6 artış gösterdi (sektör: yüzde -3). Banka yönetimi 2024 yılı için kredi büyümesinde temkinli davranacakları mesajını paylaştı. Net ücret ve komisyon büyümesi yüzde 139 oldu ve yıllık operasyonel gider büyümesini (yüzde129) aştı.

BAK AMBALAJ: Bak Ambalaj Sanayi sermayesi, geçen hafta 36 milyon TL'den yüzde 100 oranında bedelsiz olarak 36 milyon TL artışla 72 milyon TL'ye yükseltildi.

İNDEKS BİLGİSAYAR: İndeks Bilgisayar, daha önce açıkladığı HONOR Turkey ile imzaladığı distribütörlük sözleşmesine istinaden, söz konusu işten kaynaklı olarak 20 milyon dolar tutarında satış tutarı elde edilmesinin planlandığını bildirdi.

KAREL ELEKTRONİK: Karel Elektronik, bir kamu kuruluşu ile 24.1 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 13.5'ine karşılık geliyor. Teslimat 2024-2026 döneminde gerçekleşecek.

MİGROS: Migros Ocak ayında 17 yeni mağaza (3 Migros, 11 Migros Jet ve 3 Mion kozmetik mağazası) açtığını açıkladı. Son rakamla birlikte toplam mağaza sayısı 3.368'e ulaştı.

ANADOLU EFES: Bilindiği üzere Şirket, Tek-Gıda İş Sendikası'nın 29 Ocak 2024 tarihinde grev kararı aldığını ve bu kararın görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı takdirde 26 Şubat 2024 tarihinde uygulanacağını duyurduğuna ilişkin bilgi paylaşmıştı. Tek- Gıda İş sendikasının kararına karşın Yönetim Kurulu 5 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında lokavt kararı aldı.

CW ENERJİ: CW Enerji, yurtiçinde bir müşterisi ile yaklaşık 2 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 1'ine karşılık geliyor.

DESA DERİ: DESA Deri, 1 milyon TL sermayeli Celentano Artisans Tekstil şirketinin kurulmasına karar verdi.

FONET BİLGİ TEKNOLOJİLERİ: Fonet Bilgi Teknolojileri, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan ihalede yaklaşık 56 milyon TL ile ikinci en uygun teklifi verdiği ihaleyi kazandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 37.6'sına karşılık geliyor.

GELECEK VARLIK YÖNETİMİ: Gelecek Varlık Yönetimi, Halkbank tarafından açılan tahsili gecikmiş alacak satışında 135 milyon TL ana para büyüklüğünde portföy aldığını bildirdi.

KARTAL YENİLENEBİLİR ENERJİ& GÜLER YATIRIM HOLDİNG: Güler Yatırım Holding, ana şirket ve bağlı ortaklıkları aracılığı ile Koray Holding'deki KARYE paylarının satın alımı için görüşmelere başlandığı, görüşme neticesinde yaklaşık 31.2 milyon adet payın 36.86 TL fiyattan satın alındığını bildirdi. Satışa ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuru yapılacak.

VESTEL: Vestel Elektronik, bağlı ortaklıklarına ilişkin olarak çıkan haberlere yönelik yaptığı açıklamada Vestel'in yurtdışı iştiraklerinin davacı tarafta olduğu davada 2.06 milyar euro tutarındaki tazminat davasında, davanın kısmen kabulü ve kısmen reddine karar verildiğini bildirdi. Davada iki davalının şirkete 684.4 milyon euro tutarında tazminat ödenmesine karar verildiği belirtildi. Karar ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmedi. Kısmen reddedilen hususlara ilişkin olarak da şirket itiraz edeceğini de bildirdi.

ASTOR ENERJİ: Astor Enerji, Ukrayna'daki en büyük HES şirketi olan Ukrhydroenergo tarafından açılan ihalede 28.5 milyon dolar tutarında en iyi teklifin verildiğini bildirdi. Tutar, şirketin 2022 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 11.7'sine karşılık geliyor.

GİRİŞİM ELEKTRİK: Girişim Elektrik, Kalyon Yeka Res 3 A.Ş. ile 7.87 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 4.3'üne karşılık geliyor.

KUZEY BORU: Kuzey Boru, yurtiçinde 42.5 milyon TL ve yurtdışında bir şirket ile 344 bin dolar tutarında iki sözleşme imzalandığını bildirdi. Toplam tutar, şirketin 2022 yılı hasılatının yüzde 6.7'sine karşılık geliyor.

KONTROLMATİK: Kontrolmatik, Fas Ulusal Elektrik ve İçme Suyu Kurumu tarafından açılan ihalede 8.08 milyon euro tutarındaki teklifin kabul edildiğini bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 14.8'ine karşılık geliyor.

MEGA METAL: Mega Metal, yurtiçinde yerleşik iki müşterisi ile 2024 yılını kapsayacak şekilde yıllık yaklaşık 3 bin ton sipariş alındığını bildirdi. Toplam tutarın şirketin cirosuna 30 milyon dolar katkı yapması bekleniyor.

SMART GÜNEŞ ENERJİSİ: Smart Güneş Enerjisi, iştiraki aracılığı ile yurtiçinde 3.17 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 2.3'üne karşılık geliyor.

NUH ÇİMENTO: Nuh Çimento, 27 Şubat'ta pay başına brüt 6.0 TL temettü ödeme kararı aldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.