Bayilik veren dondurma markaları ve franchise bedelleri
AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR Dondurma yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir gıda. Sıcak yaz günlerinde en çok tüketilen gıda olması nedeniyle dondurma çeşitlerinin bol ve sürekli kendini yenileyen sınırsız dünyasına kayıtsız kalmak neredeyse imkânsız. Bu nedenle dondurma bayiliği veren firmalar, gıda sektöründe oldukça fazla tercih edilen satış grubu arasında yer alıyor.
Bayilik vermek isteyen dondurma firmalarının girişimcilerden istediği şartlar değişiklik gösteriyor. Kurulum maliyeti açısından da farklılık bulunuyor. Bazı markalarda 'dondurmacı' açmanın maliyeti 10 bin TL'den başlarken, bazısında ise 500 bin TL'ye kadar çıkıyor. Firmaların en çok tercih ettiği lokasyonlar ise cadde üzerindeki işlek mekanlar. Bu mekanların en az 70 metrekare olması tercih ediliyor. Eğer dondurma sektöründe kendinize bir yer açmak, bu konuda gelişmek istiyorsanız öncelikle dondurma bayiliği veren firmalar konusunda araştırmacı olmanızda fayda var. PARA Dergisi olarak biz de bayilik veren en yeni markaları araştırdık…
MADO DONDURMA
40 bin dolar+KDV istiyor
150 yıllık köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren MADO, keçi sütü ve sahlep ile yaptığı dondurmalarıyla geçmişten günümüze dondurmanın Türkiye'deki adresi olmayı sürdürüyor. Diyabetik ve vegan dondurma çeşitleriyle küçükten büyüğe hitap eden marka, kesme ve dövme dondurmadan vazgeçmeyenlere ise balkabağı veya frambuaz soslu kesme dondurmalarını sunuyor. MADO'nun 'Mado Cafe' ve 'Mado Dondurma' markası adı altında toplamda 303 şubesi bulunuyor. 2022 yılının sonuna kadar ise 25 şube açmayı hedefliyor. Yatırımcılardan istediği franchise giriş bedeli Mado Dondurma için 40 bin dolar+KDV olurken, Mado Cafe için ise 100 bin dolar+KDV isteniyor. Mado Dondurma, Antalya, İzmir, İstanbul gibi iller başta olmak üzere tüm Ege ve Akdeniz sahil bandında konumlanmayı hedefliyor. Firmanın girişimcilerde aradığı özelliklerin başında, işine sadık ve başarma duygusu olan kişiler yer alıyor. Finansal yönetim tecrübesi bulunan ve Mado markasının gerektirdiği finansal olanaklara sahip olması da diğer aranan özellikler arasında.
Web adresi: www.mado.com.tr
THAI ROLL ICE
Tescilli Tayland dondurması
Dünyada ve Türkiye'de yiyecek tüketiminde doğal, katkısız ve taze ürünlere talep giderek artıyor. 'Thai Roll Ice' tava dondurma, bu düşüncelerden yola çıkarak doğal, taze, renklendirici ve katkı maddesi içermeyen Tayland dondurması üretiyor. İstanbul Rumeli Hisarı'nda hizmet veren üretici firma, tüketicinin seçimine bırakılan malzemelerle kendi tadını yaratmasına olanak tanıyor. Firma bayilik ayağında girişimcilere fırsatlar sunarken şube açacaklara kendi bünyesinde eğitim desteği, yer seçimi ve reklam desteği sağlıyor. Thai Roll Ice markasında bayilik açmanın maliyeti, 10 bin ile 25 bin TL arasında değişiyor.
Web adresi: www.thairollice.com
BİTEZ DONDURMA
Bodrum'un en popüleri
1995 yılında Mehmet, Ahmet, Ramazan İhtiyar Kardeşlerin ilk olarak Bodrum Bitez köy meydanında hizmete açtığı Bitez Dondurma, içeriğinde kullandığı doğal ve sağlıklı ürünlerle ön plana çıkıyor. Organik meyveler kullanılarak hazırlanan dondurmasını katkı maddesi kullanmadan doğal yöntemlerle üreten Bitez Dondurma, gıda sektöründe bayilik veren firmalar içinde yatırımcıların en çok tercih ettiği markalar arasında. Limonlu dondurma dışında pek çok çeşidinde şeker kullanmayan markanın Bodrum'da 10, Ankara'da iki, İstanbul'da iki, Antalya'da bir olmak üzere 15 şubesi bulunuyor. Kafe konseptinde açılan Bitez Dondurma, bayileri için yarısı depolama alanı olarak kullanılmak üzere en az 70 metrekare alana sahip yerleri tercih ediyor.
Web adresi: www.bitezdondurma.com
BOLULU HASAN USTA
Yatırım bütçesi yaklaşık 500 bin TL
Çiftlikte doğal sütten yaptığı meşhur tatlıları satarak yolculuğuna başlayan Bolulu Hasan Usta, ürünlerinde bol süt ve çikolata kullanmaya çalışıyor. Bugün Bolulu Hasan Usta'nın tatlıdan böreğe, dondurmadan çikolataya tüm ürünleri 100'den fazla şubesiyle Türkiye ve dünyada binlerce sofraya misafir oluyor. Bayilerinden franchise bedeli isteyen, işletme dekorasyonunu kendisi üstlenip bedelini yatırımcılardan alan firmanın bayisi olabilmek için gerekli yatırım bütçesi yaklaşık 500 bin TL. Bolulu Hasan Usta, bayilik almak için işlek lokasyonlarda ve erişimin kolay olduğu binaların alt katlarında mekan bulunmasını şart koşuyor. Firma sadece yurt içi değil, yurt dışına da bayilik başvurusu kabul ediyor.
Web adresi: www.bhu.com.tr
YEDO DONDURMA
Kahramanmaraş'a özgü
2005 yılında MTS olarak yola çıkan ve Kahramanmaraş ilinde cevizli sucuk, cevizli ve fıstıklı samsa, bal katıklı tarhana üretimi yapan firma, 2021'de Yedo Dondurma'yı bünyesinde kurarak hizmet vermeye başlamış. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde hizmet veren marka, ürünlerinde kullandığı tüm malzemeleri yöreden temin ediyor. Firma, kendisinden bayilik almak isteyenlere ise eğitim, yer bulma ve pazarlama konusunda destek veriyor.
Web adresi: www.yedodondurma.com
TAD DONDURMA
Meyveli dondurmaları meşhur
Tad Dondurma, İstanbul Kumburgaz'da 1979 yılında küçük bir aile işletmesi olarak kurulmuş. Geleneksel İtalyan tipi yumuşak kıvamlı Roma dondurmasını müşterilerine sunan firma, kısa zamanda şube sayısını artırmış. Firmanın İstanbul Bahçelievler, Kumburgaz ve Haznedar'da şubeleri bulunuyor. Meyveli dondurmalarında kullanılan meyveler, mevsiminde değerlendirilerek veya dondurularak stoklanıyor. Firma, bayilik isteyen girişimcilere destek oluyor.
Web adresi: www.tad.com.tr
TORDO DONDURMA
Bine yakın noktada satılıyor
"Tordo" markasını oluşturan firma, 1983'ten itibaren hizmet vermeye başlamış. Dondurmanın başkenti sayılan Kahramanmaraş'ta üretim yapan firma, Türkiye çapında bine yakın noktada satışa sunuluyor. 2011'de Kahramanmaraş Şeyh Adil Caddesi üzerinde 2. şubesini açarak Tordo Dondurma Cafe olarak Kahramanmaraş halkına hizmet vermeye başlayan Tordo Dondurma, franchising sistemiyle yurt içi ve yurt dışında bayilik almak isteyenlere yardımcı oluyor.
Web adresi: www.tordo.com.tr
FERAH DONDURMA
Bayilik isteyenlere destek oluyor
Kahramanmaraş'ta 1956'da kurulan Ferah Dondurma, bünyesinde FEDO Dondurma markasını yaratarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Başta Maraş dondurması olmak üzere 36 çeşit dondurma ve tatlı üreten Ferah markası, şu anda 3 bin 600 metrekarelik tesislerinde üretim yapıyor. Firma, bayilik almak isteyenleri geri çevirmiyor.
Web adresi: www.fedodondurma.com.tr
GAYMAK DONDURMA
Sahlep ve keçi sütüyle üretiliyor
2004 yazında üretime başlayan Gaymak Dondurma, Kahramanmaraş dondurmasının lezzetini Türkiye ve dünyaya tattırmayı amaçlıyor. Yılların tecrübesine sahip dondurma ustaları, Ahir dağında yetişen sahlep ve keçi sütüyle bu lezzeti üretmeye devam eden firma, karamelli, bademli, çikolatalı, cevizli, çilekli, vişneli de dahil 18 çeşit reyon ve birçok paket dondurma çeşidiyle dondurmaseverlerin damak tadına hitap ediyor. Firma bayilik almak isteyenlere fırsat yaratıyor.
Web adresi: www.gaymakdondurma.com
MAHALLENİN İTALYAN DONDURMACISI
Gerçek İtalyan dondurmasını İstanbul'a taşımak amacıyla İstanbul Yeniköy'de küçük bir dükkânda faaliyet göstermeye başlayan MUÀ dondurmacısı, bugün İstanbul'da dokuz, Bursa'da bir şubeye sahip. Hem çikolata hem de dondurma çeşitleriyle damak tadında farklılıklar yaratmayı hedefleyen MUÀ, "Doğal malzemeler, gerçek gelato deneyimi" sloganıyla misafirlerine İtalyan dondurmaları sunuyor.