Arma Kontrol gözünü Avrupa'ya dikti
Ürettiği bariyer ve güvenlik sistemleri ile 65'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren bariyer firması Arma Kontrol, 2022 yılında Ar-Ge tarafında istihdamı yüzde 30 oranında artıracağını açıkladı. Geçtiğimiz yılı 35 milyon TL ciro ile kapatan Arma Kontrol bunun yüzde 17'sini inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ayırmıştı, şirket 2022'de ise bu oranı yüzde 21 olarak belirledi.
Bariyer ve güvenlik önlemlerindeki talebin artmasıyla birlikte, kalite ve teknolojinin önemi daha çok önem kazanıyor. Türkiye'nin bariyer markası Arma Kontrol de Ar-Ge ve inovasyonu odağına koyarak güvenlik ve bariyer sistemleri geliştirmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl, yeni ürün ve teknolojileriyle birlikte ihracat gelirlerini önemli ölçüde artıran Arma Kontrol, dünyanın en kritik projelerinde yer almayı başardı. Türkiye'yi güvenlik ürünleri üretim üssü haline getirmeyi birinci hedef olarak belirleyen şirket, bu kapsamda da Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl Ar-Ge çalışmalarında çok iyi bir yılı geride bıraktıklarını belirten Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, ''2021 yılı Ar-Ge alanında hedeflerimizi tutturduğumuz bir yıl oldu. Biz teknoloji üreten bir firma olarak Ar-Ge'de yatırımlarımıza sürekli olarak devam ediyoruz. Bu yıl da daha çok mekanik mühendisliği ve yazılım alanlarında çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Akıllı şehirlerdeki veri alışverişini yüksek güvenlikli ürün grubuna uygulayacağız'' dedi.
Peyzaj ve mimariye uygun tasarımlar
Özellikle mimari konseptle birlikte mekanik mühendisliğini odak noktalarına aldıklarını kaydeden Koray Kartal, ''Müşterilerimizin taleplerine göre özel tasarımlarımızla projelerde yer alıyoruz. Müşteri taleplerine ve ürünün konumlandırılacağı mekanın, peyzaj ve mimariye uygun olacak şekilde tasarımlarımızı şekillendiriyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birisi olan Dubai Opera Binası projemize devam ediyoruz. 2022 yılında da ağırlıklı olarak bu ve buna benzer şekilde yurt dışı projelerinin içerisinde yer almayı hedefliyoruz'' ifadesini kullandı.
Ar-Ge tarafında istihdam artacak
2021 yılına genç mühendisler ile başladıklarını, 2022 yılına da aynı şekilde devam edeceklerinin altını çizen Koray Kartal, istihdam politikalarını şöyle özetledi: ''İstihdam oranlarımızı Ar-Ge tarafında yüzde 30 oranında artıracağız. Geçtiğimiz yılı 35 milyon TL ciro ile kapatmıştık. Bunun yüzde 17'sini inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ayırmıştık. Bu yıl bu oranı yüzde 21'e çıkartacağız. Biz bu yatırımlarımızın karşılığını fazlasıyla alıyoruz. 2022 yılında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızın sonucunda özellikle tasarım bariyerlerimizin ve bunların çarpışma testi sertifikalı olanlarının ihracatını gerçekleştireceğiz. Bu anlamda özellikle Avrupa ülkelerine olan satışlarımızı arttıracağız.''