Yangın sigortasının bireyler ve işletmeler açısından kritik bir güvence olduğunun altını çizen Ekmen, "Yangın felaketlerinin yıkıcı etkilerinden korunmak için sigorta poliçelerinizin güncelliğini düzenli olarak kontrol edin. Yangın sigortası, işletmelerin maddi varlıklarını hızlı bir şekilde yenileyebilmesi ve operasyonlarını kesintiye uğratmadan devam ettirebilmesi için hayati öneme sahiptir" diyor.
Yangın sigorta poliçelerinin periyodik olarak gözden geçirilip, teminat kapsamlarının doğru anlaşılması gerektiğini ifade eden Ekmen, şunları söylüyor: "Hasar anında hızlı ve etkin çözümler sunabilecek güvenilir sigorta şirketleriyle çalışın. Eksik sigortaya maruz kalmamak adına sigorta bedellerinizi piyasa değerlerindeki değişikliklere göre düzenli olarak güncelleyin. Stoklarda bulunan emtianın yanı sıra mamul ve yarı mamul değerlerinin güncel piyasa koşullarına göre değerlendirilmesini ve poliçelerde doğru şekilde beyan edilmesini sağlayın."
KOBİ'lerin ekonomik büyümenin temel taşları olduğuna değinen Ekmen, "KOBİ'lerimizin finansal ve operasyonel risklere karşı korunması, sürdürülebilir büyümenin temelidir. İşletmenizin risk analizini yaptırarak en uygun sigorta çözümlerini belirleyin. Kar kaybı, sorumluluk sigortaları ve varlık sigortaları gibi poliçelerle işletmenizi kapsamlı olarak koruyun. Poliçe kapsamlarını düzenli olarak değerlendirerek ihtiyaçlarınıza uygun şekilde güncelleyin" uyarılarında bulunuyor
SEL, DOLU VE TARIM RİSKLERİNE DİKKAT!
Bahar aylarının getirdiği sel, dolu ve tarımsal risklere karşı da uyarılarda bulunan Hasan Ekmen, "Bahar döneminde yaşanan sel ve dolu olayları ciddi maddi zararlara neden olabiliyor. Tarımsal alanlarda da dolu yağışları ürünlere ciddi zararlar verebiliyor. Bu nedenle poliçelerin sel, dolu ve tarım sigortası teminatlarını kapsadığından emin olunmalı" şeklinde konuşuyor. Ekmen sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Özellikle yoğun yağış alan bölgelerde konut ve iş yerleri için sel ve dolu kapsamını içeren sigorta poliçeleri tercih edilmeli. Geçmiş yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşanan şiddetli dolu yağışları, araçlarda ve binalarda ciddi hasarlara neden olmuştu. Bu tür durumlar göz önüne alınarak araç sahiplerinin kasko poliçelerinde sel ve dolu teminatlarının bulunup bulunmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Bodrum, Antalya ve Karadeniz bölgeleri gibi sel felaketlerinin sık yaşandığı turistik ve kıyı bölgelerinde işletmeler ve turizm tesisleri için özellikle sel kapsamlı sigortalar tercih edilmeli. Tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde dolu riskine karşı tarım sigortaları büyük önem taşıyor. Tarım ürünlerini dolu ve diğer doğal afetlerden korumak adına tarım sigortası yaptırılması çiftçilerimiz için ciddi ekonomik kayıpların önüne geçebilir. Depo ve stok alanları, bodrum katları gibi sel riskinin yüksek olduğu alanlarda malzemelerin korunması ve sigorta kapsamının bu risklere karşı düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Profesyonel sigorta danışmanlığı ile poliçelerin güncelliği ve yeterliliği sağlanmalı ve risklere karşı alınacak fiziksel önlemler gözden geçirilmeli. Doğal afetleri önleyemesek de, doğru sigorta stratejileriyle oluşabilecek zararları minimize edebiliriz. İşletmelerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli olmaları, ekonomik ve sosyal güvenliğimiz için kritik önem taşıyor."