Kamuda nitelikli personel alımları hızlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’na, altı ay süreyle 30 bin “temizlik işçisi” kontenjan tahsis edildi. BDDK’dan SPK’ya, belediyelerden üniversitelere kamu kurumlarına personel alımları sürüyor. Gelecek yıla ilişkin kamu istihdamı rakamlarının ise “tasarruf paketi” çerçevesinde 2025 yılı merkezi yönetim bütçesiyle netleşmesi bekleniyor.
06.10.2024 21:06 GÜNCELLEME : 07.10.2024 00:01

PARA ANKARA/ HÜLYA GENÇ SERTKAYA Yeni hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bakım, onarım ve temizlik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 120 bin kontenjana ek olarak, altı ay süreyle 30 bin kişilik yeni bir kontenjan daha tahsis edildi. Eğitim kurumlarının daha etkin şekilde desteklenmesine yönelik planlanan ek kontenjan için başvurular E-devlet, Alo-170 ve hizmet birimleri üzerinden yapılacak. İllerin ihtiyacına göre çıkılacak temizlik işçisi alımı ilanlarında başvuru süresi üç gün olacak. Tasarruf paketi çerçevesinde yeni personel istihdamının emekli olanlarla sınırlandırıldığı, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin geliştirilmesinin planlandığı, destek personeli sayısının zaman içinde belirli program dahilinde azaltılmasının hedeflendiği kamuda, kurumların ihtiyacına göre belirlenen kadrolar için personel alımı devam ediyor. Güncel ilanlara göre MEB 100 müfettiş yardımcısı, Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavıyla 100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı, açıktan atama alımıyla 300 icra müdür yardımcısı almaya hazırlanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 45 idari personel istihdamı için süreci başlatırken, belediyelerin başta zabıta olmak üzere memur alımları devam ediyor. Üniversiteler de akademik kadrolar için ilana çıkıyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulup yasalaşması beklenen 2025 yılı merkezi bütçesi ile "kamu tasarruf paketi" çerçevesinde, gelecek yıl öğretmenden polise, hakim-savcıdan askeri personele kamuya yapılacak personel alımlarının açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET VERİLECEK

Önce, okullarda çalıştırılacak 30 bin temizlik işçisi istihdamına bir göz atalım. Hatırlanacağı üzere okullarda tam zamanlı 30 bin temizlik personeli istihdamı ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından önceki hafta duyurulmuştu. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 23 Eylül'de temizlik işçisi alımıyla ilgili 30 bin kontenjanı MEB'e verdiklerini açıklamıştı. Koşulların valiliklerce belirlendiğini, MEB ile işbirliği içerisinde sürecin yönetildiğini ifade etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre İUP kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na ülke genelinde bakım, onarım ve temizlik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla tahsis edilen 120 bin İUP kontenjanına ek olarak altı ay süreyle 30 bin kişilik kontenjan daha tahsis edildi.

Her bir katılımcıya, 22 Mayıs 2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılacak. İllerin ihtiyacına göre belirlenen kadrolar için yapılacak personel alımları ilan edilecek. Üç günlük başvuru süreci sonunda işe alınacakların göreve en kısa sürede başlatılması hedefleniyor.

T.C. VATANDAŞLARI BAŞVURABİLECEK

Başvurular E-devlet, Alo-170 ve hizmet birimleri üzerinden yapılacak. Başvuru şartları ise şu şekilde olacak:

"Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak, program başvuru ve uygulama süreçlerinde başka bir yerde sigortalı olmamak, işe devam edilen süre boyunca adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet etme. Şunu da not düşelim; aynı ikametteki kişilerden yalnızca birisi katılabilecek. Toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmayacak. Ayrıca Adres Kayıt Sistemi'ne göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk katını aşmaması gibi şartlar aranacak.

ÜCRET ARTIŞI İÇİN ÇALIŞILIYOR

Gelelim okulların temizlik işçisi ihtiyacı konusuna. Bakan Tekin'in açıklamalara göre şu anda 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik elemanı bulunuyor. Süreç daha çok taşeron personelle yürütülüyor. Taşeronların kadroya geçişinin ardından yaşanan sorunları çözmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile başlatılan toplum yararına program projesi, bu yıl itibarıyla revize edildi. Haftada 5 gün tam zamanlı çalışma yerine İşgücü Uyum Programı ile haftada 3 gün kısmi zamanlı çalışma esasına dayandırıldı. Geçen yıl tahsis edilen 60 bin kadro ise iki kat artışla 120 bine çıkarıldı. Tekin, açıklamasında İş Gücü Uyum Programı'na başvurunun çok sınırlı kaldığını, okullarda sistemin aksaması üzerine konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile tekrar değerlendirdiklerini kaydetmişti.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, günlük 566 lira 73 kuruş olarak belirlenen İşgücü Uyum Programı harçlığının (ücretinin) artırılması noktasında bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

20 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI BEKLENİYOR

Bu yıl yapılacak 20 bin öğretmenin atanması için ise MEB Danıştay'ın kararını bekliyor. Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Danıştay'ın kararına göre, mülakat notunun yüzde 100 ya da yüzde 50'siyle atama yapacaklarını vurguladı. Öğretmen mesleğinde mülakat yapılmasını gereken bir uygulama olarak gördüğünü dile getirdi. Tekin, atama sonuçlarının E-devlete açılmasıyla ilgili "Önceki gün, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızdaki bir arkadaşımız sistemin verilerini E-devlete açmış. Onunla ilgili bir soruşturma süreci yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

MEB 100 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK

MEB, 100 müfettiş yardımcısı alımı yapmak üzere ilana çıktı. Yarışma sınava, öğretmenlik alanları ve öğretmenlik dışı alanlar olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Öğretmenlik alan başvurularında, adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşuluyla halen bakanlık kadrolarında görev yapanlar başvuruda bulunabilecek. Bu kapsamda 50 bakanlık müfettiş yardımcısı alımı yapılacak. Yarışma sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, yazılı sınavda başarılı sayılmak için adayın sınav konu gruplarının her birinden en az 50 puan alması koşuluyla bu puanların ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması gerekecek. Adaylarda 35 yaşını aşmama şartı aranacak. Başvurular, 750 liralık sınav ücretinin yatırılmasının ardından https://www.mebbis.meb.gov.tr internet adresinden 14 Ekim'de başlayıp, 25 Ekim 2024'te saat 23.59'a kadar yapılacak. Yazılı sınav 23 Kasım'da gerçekleştirilecek. Öğretmenlik dışı alanda en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mühendislik, mühendislik-mimarlık ve teknoloji fakülteleri veya bunlara denkliği yükseköğretim kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezunlar başvurabilecek. Bu grupta yarışma sınavı, KPSS ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı olacak. Başvurular, https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden 14 Ekim ile 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DA İLANA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nda açık bulunan 10 müfettiş yardımcısı kadrosuna, giriş sınavı (yazılı ve sözlü) sonucuna göre kurum için naklen alım yapacak. Devlet memuru olma şartlarına haiz, en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu, Başkanlığın vaizlik, dengi ve üstü kadrolarında (4/A kadrolarında) görev yapanlar başvuruda bulunabilecek. Adaylarda, 2023 veya 2024 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az

50 (elli) puan almış olmak şartı aranacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki kadrolara 21 Mayıs 2011'den önce atanmış olanlarda bu şart aranmayacak. Yazılı sınav 13 Ekim günü saat 10.00'da, sözlü sınav ise 11 Kasım günü saat 10.00'da Ankara'da başlayacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de dört memur (kariler meslek) istihdam edecek. İlana göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne giriş sınavıyla dört müfettiş yardımcısı alınacak. Yazılı sınav 16 Ekim Çarşamba günü saat 10.30'da Belediyenin ana hizmet binasında gerçekleştirilecek. Giriş sınavı için başvurular 23 Eylül-1 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet sisteminde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi-Kariyer Kapısı Kamu Kariyer Kapısı Platformu üzerinden sadece elektronik ortamda yapılacak.

İCRA MÜDÜR YARDIMCISI ALIMI

Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı ile 100 icra müdür ve icra müdür yardımcısı, açıktan alım suretiyle 300 icra müdür yardımcısı alacak. Bakanlığın ilanlarına göre; Adalet Bakanlığı'nca icra katipleri arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınavla 100 icra müdür ve müdür yardımcısı alımı yapılacak. Seçme sınavı 8 Aralık 2024 günü Ankara'da yapılacak. 25 Eylül'de başlayan sınav başvuru süreci 2 Ekim'de sona erecek. Adaylar sınav ücreti 16 Ekim'de 2024 tarihinde ilan edilecek sorgu ekranına göre kabul edilen adaylar, sınav ücreti olarak bin 340 lira ödenecek.

Bakanlık, açıktan alım suretiyle 300 icra müdürü alımında yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Yazılı sınav, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Aralık 2024'te Ankara Çankaya ve Ankara Yenimahalle olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacak. Sınava başvurular 24 Ekim-30 Ekim 2024 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla alınacak.

Bu arada Yargıtay Başkanlığı da Bilgi İşlem Merkezi bünyesinde istihdam edilmek üzere, sözlü sınavla dört sözleşmeli bilişim personeli alacak. Başvurular, 30 Eylül-11 Ekim 2024 tarihleri arasında saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden "Yargıtay Başkanlığı–Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacak.

110 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

Şimdi de kamuya sözleşmeli personel alımlarına bakalım. İnönü Üniversitesi 110 sözleşmeli personel alacak. İlanda belirtilen şartları sağlayan adaylar 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) B gurubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacak. Bu kadroların 52'si hemşire, 11'i sağlık teknikeri, 2'si fizyoterapist, 1'i diyetisyen, 1'i psikologdan oluşuyor. İlana göre mühendis (1), büro personeli (2), çözümleyici, sistem programcısı (1), programcı (2), teknisyen (erkek-2), koruma ve güvenlik görevlisi (erkek-3), destek personeli (30), diğer sağlık personeli/odyoloji (1), kütüphaneci (1) kadrolarına da alım yapılacak. Bu kadrolar için son başvuru tarihi 7 Ekim olacak. Giriş sınavı 22 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, yazılı ve sözlü sınavla dört sözleşmeli personeli alacak. Son başvuru tarihi 25 Ekim olacak.

Kurumsal sözleşmeli personel alımları da yapılacak. İlanlara göre Mevlana Kalkınma Ajansı sözlü sınavla üç uzman personel alacak. Bu kadrolara başvuru süreci 2 Ekim'de sona erecek. Hopa Belediye Başkanlığı sözlü sınavla iki personel alımı yapacak. Başvurular 1-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Maden Belediye Başkanlığı da sözlü sınavla 2 sözleşmeli personel alacak. Başvuru tarihi 1-3 Ekim tarihleri olacak.

AKADEMİK PERSONEL İLANLARI

Akademik personel alımları da devam ediyor. Başvuru süreçleri yeni kapanan onlarca ilan varken, her geçen gün yeni ilanlar sisteme giriyor. Ankara Üniversitesi 77 öğretim üyesi ve 16 öğretim elamanı alımıyla dikkat çekiyor. 77 kadro için 23 Eylül'de başlayan başvuru süreci 8 Ekim'de sona erecek. 16 öğretim elemanı alımına yönelik ilanı için de son başvuru tarihi 8 Ekim olacak. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 58 öğretim üyesi, biröğretim görevlisi alacak. Bu kadrolar için başvuru süreci 7 Ekim'de sona erecek. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 25 Öğretim üyesi, dört öğretim elemanı alacak. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin yayımlanan ilanlarına göre 16 öğretim üyesi ve iki öğretim elemanı alınacak. İki üniversitenin alım yapacağı bu kadrolar için son başvuru tarihi 7 Ekim olacak. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi dört öğretim elemanı alımı yapacak. 24 Eylül'de başlayan başvuru süreci 8 Ekim'de sona erecek. Gebze Teknik Üniversitesi yedi öğretim üyesi, dokuz araştırma görevlisi olacak. Her iki ilana da 7 Ekim mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecek.

Kayseri Üniversitesi 1 öğretim üyesi alacak. Bu ilan için son başvuru tarihi 7 Ekim olacak. Giresun Üniversitesi'nin yayımlanan ilanlarına göre son başvuru tarihi 4 Ekim olmak üzere 18 öğretim üyesi, altı öğretim elamanı alınacak. Süleyman Demirel Üniversitesi 13 öğretim üyesi alacak. Son başvuru tarihi 5 Ekim olacak. İnönü Üniversitesi'nin yedi öğretim üyesi alımı için son başvurular 1 Ekim'de, Bartın Üniversitesi'nin sekiz öğretim üyesi alımı için son başvurular 2 Ekim'de yapılacak.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 17 öğretim üyesi, iki öğretim elemanı, Adıyaman Üniversitesi 32 öğretim üyesi, altı öğretim elemanı, Kocaeli Üniversitesi 13 öğretim üyesi alımı yapacak. Bu kadroların tüme için son başvuru tarihi 30 Eylül olacak. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin iki araştırma görevlisinin ilanı için başvurular 4 Ekim'de, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin 7 öğretim elemanı alımı için başvurular 2 Ekim'de, Necmettin Erbakan Üniversitesinin 10 öğretim elemanı alımı için başvurular 1 Ekim'de, Boğaziçi Üniversitesi'nin 18 araştırma görevlisi alımı için 30 Eylül'de sona erecek.

TÜBİTAK, geleceğin araştırmacılarını istihdam edecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK), Ankara ve Kocaeli'de görev yapmak üzere Aday Araştırmacı Programı ile 393 kısmı süreli proje personeli alacak. Aday araştırmacı olarak istihdam edilmek üzere üniversitelerin üçüncü veya dördüncü sınıfı öğrencileri başvuruda bulunabilecek. Başvurular 14 Ekim günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. TÜBİTAK, bu programla Türkiye'nin Ar-Ge çalışmalarına yön veren bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı yapısı ile üniversite öğrencilerine Ar-Ge faaliyetlerini yerinde görme ve öğrenme fırsatı sunuyor. Program kapsamında seçilecek 393 adaydan biri olarak, TÜBİTAK'ta kısmi süreli "aday araştırmacı" olarak kariyerine başlayacak. Ardından TÜBİTAK'ta tam zamanlı araştırmacı olma şansı elde ederek bilim ve teknoloji dünyasında önemli projelere katkı sunma fırsatını yakalayabilecek.

TÜBİTAK son alarak 29 personel alımı için ilana çıkmıştı. TÜBİTAK Genel Sekreter Yardımcılığı'nda (Gebze) istihdam edilmek üzere yedi uzman, 18 uzman yardımcısı, dört Ar-Ge destek teknisyeni alımı için son başvuru tarihi 24 Eylül'de.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden zabıta alımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenen KPSS puan türünden en az 65 puan alma ve diğer şartları taşımak kaydıyla zabıta memuru alımı yapılacak. Başvurular belediyeye şahsen, 3 Ekim-11 Ekim tarihleri arasında mesai saatleri içinde yapılacak. Zabıta memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav 18 Ekim-25 Ekim tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Diğer belediyelerin de sınavla ve KPSS puanı şartıyla gerçekleştireceği memur alımı ilanlarına kısaca bir göz atalım. Pütürge Belediyesi, sözlü ve uygulamalı sınavla bir memur alımı yapacak. Başvurular 21-25 Ekim tarihleri arasında mesai saatlerinde yapılacak. Niğde ili Bozköy Belediye Başkanlığı da sözlü sınavla bir memur alımı yapacak. 21 Ekim'de başlayacak başvuru süreci 25 Ekim'de sona erecek. Elazığ ili Palu Belediyesi, sözlü sınavla bir memur istihdam edecek. Bu kadro için 8 Ekim'de başlayan başvuru süreci 10 Ekim günü mesai bitimine kadar sürecek. Sözlü sınavla, Sinop ili Dikmen Belediye Başkanlığı'nın iki memur alımı için başvurular 1-4 Ekim, Alay Belediye Başkanlığı'nın bir memur alımı için başvurular 1 Ekim-3 Ekim tarihleri arasında mesai saatleri içinde gerçekleştirilecek.

BDDK, sınavla 45 idari personel alacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı giriş sınavı sonuçlarına göre 45 idari personel alacak. Bu kadroların 10'u memur, 10'u mühendis, biri grafiker, dokuzu sekreter, beşi tekniker, beşi teknisyen, beşi şoför olacak. Bu arada şoför kadrosu için sözlü sınavın yanı sıra uygulamalı sınav da yapılacak. Adaylardan ilgili puan türünden en az 70 puan alması gerekecek. Sözlü sınava çağrılacak adaylar ile sözlü sınav tarihi Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek. 10 Ekim'de başlayacak başvuru süreci 20 Ekim'de sona erecek.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu, beş sözleşmeli bilişim personeli alacak. Bu kadrolar için 30 Eylül'de başlayacak başvuru süreci 11 Ekim'e sona erecek.

ÜNİVERSİTELERE ÖĞRETİM ÜYELERİ ALINACAK

Boğaziçi Üniversitesi 18 araştırma görevlisi ve öğretim üyesi alacak. Öğretim görevlisi alımı için son başvuru tarihi 30 Eylül iken, öğretim üyesi alımında 11 Ekim. Son yayınlanan ilanlara göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 27, Şırnak Üniversitesi ise 22 öğretim üyesi alacak. Bu alımlarda da son başvurular 11 Ekim olarak belirlendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi ise 31 öğretim üyesi alımı yapacak. Bu üniversite için 27 Eylül'de başlayan başvuru süreci 14 Ekim'de sona erecek. Munzur Üniversitesi ise sekiz öğretim üyesi alacak ve başvuruları 8 Ekim günü mesai saati bitimine kadar kabul edecek. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ise 73 öğretim elemanı alımı yapacak. Bu alım için son başvuru tarihi 9 Ekim. İskenderun Teknik Üniversitesi üç, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı ise dokuz öğretim elemanı alımı yapacak. Bu iki ilan için de son başvuru tarihi 11 Ekim olacak açıklandı.

TSK, üniversite mezunlarına kapı açtı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunlarından muvazzaf subay temini yapacak. 2024 yılı muvazzaf subay adayı temini başvuru kılavuzuna göre; "https://personeltemin.msb.gov.tr" internet adresinden e-Devlet şifresiyle yapılacak başvurular, 13 Ekim saat 23.59'da sona erecek. Muvazzaf subay aday adaylarının mevzuat gereği tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması ve yapılacak tercihler esasına göre kontenjana girenler "Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) Eğitimi"ne tabi tutulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, "teğmen" rütbesiyle istihdam edildikleri sınıfıyla ilgili kursa gönderilecek, Sınıfı ile ilgili kursu başarı ile bitirenler ise yerleştirildikleri Kuvvet Komutanlığı'nda uygun kadrolara atanarak göreve başlayacaklar.

BİZE ULAŞIN