Helmann Holding’den 5 milyon metrekarelik arsa yatırımı

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Helmann Holding, proje geliştirmek amacıyla 2025’in sonuna kadar İzmir, Antalya, Ankara ve Sinop gibi kentlerde 5 milyon metrekarelik arsa üretimi yapacak
06.09.2024 12:09 GÜNCELLEME : 06.09.2024 12:09

Konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminin yanı sıra kentsel dönüşüm faaliyetleriyle adından söz ettiren Helmann, konut ve ticari gayrimenkul üretimini artırmak için harekete geçti.

Konut üretiminin hızlanması için kısa süre önce Ankara ve Afyonkarahisar'ın en gözde bölgelerinde yer alan bazı arazilerini satışa sunan şirket, yeni arsa yatırımına odaklandı.

Şirket, bu kapsamda İzmir, Antalya, Ankara, Çanakkale, Muğla ve Sinop gibi illerde yeni arsa projeleri için kolları sıvadı. Kentlerin özellikle yeni gelişen bölgelerinde hayata geçen projelerin bazılarında sona gelinirken, bazılarında görüşmeler sürüyor.

Helmann, yatırım programı çerçevesinde 2025 yılının sonuna kadar toplamda 5 milyon metrekarelik arsa üretimi hedefliyor. Söz konusu arsalarda konut ve ticari gayrimenkul üretimi hedeflenirken, küçük ve orta gelirli yatırımcıya da arazi sahibi olma fırsatı sunulacak.

"YATIRIMCILARIMIZA KAZANÇLI ÇIKACAKLARI ARSA FIRSATLARI SUNACAĞIZ"

Helmann Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara ve Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde gayrimenkul projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, yaklaşık çeyrek asırdır doğaya ve insana saygılı konut üretmeyi öncelik olarak benimsediklerini söyledi.

Son yıllarda "gayrimenkul sektöründeki en önemli ihtiyaçlardan birisi" olarak gördükleri kurumsal arsa üretimine yoğunlaştıklarını anımsatan Özgün, bu kapsamda Ankara, Antalya, Afyonkarahisar ve İzmir gibi kentlerde arsa projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.

Özgün, Türkiye'de her yıl 800 bin civarında yeni üretimine ihtiyaç duyulmasına rağmen son dönemde konut arzının düştüğünü, bunun da ana sebeplerinden birisinin özellikle büyükşehirlerdeki arsa yetersizliği olduğunu vurguladı.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak bir süredir arsa üretimine odaklandıklarını anlatan Özgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz haftalarda portföyümüzde yer alan ve konut üretimine hazır iki devasa arsamızı satışa çıkardığımızı duyurmuştuk. Buradaki ana amacımız; bizim de hali hazırda projelerimize devam ettiğimiz arsalarımızda aynı anda daha fazla konut yapılmasıydı. Çünkü Türkiye'nin şu anda ciddi konut açığı bulunuyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak yeni bir karar daha aldık. Başta Çanakkale, Antalya, İzmir, Ankara ve Sinop gibi illerimiz olmak üzere birçok kentimizde yeni arsa yatırımı yapacağız."

Selman Özgün, 2025'in sonuna kadar yeni gelişen bölgelerde toplam 5 milyon metrekarelik arsa yatırımı yapacaklarını belirterek, "Bu arsa yatırımındaki ana amacımız konut projelerimizi geliştirmek. Ancak markalı arsa satışlarımızı da sürdüreceğiz. Yatırımcılarımıza kazançlı çıkacakları arsa fırsatları sunacağız." diye konuştu.

BİZE ULAŞIN