Geleceği olan ‘güzel’ yatırım

Güzellik merkezlerinin imajı son dönemde bir nebze bozulsa da bu sektörde ciddi fırsatlar var. İşinin ehli kişiler tarafından kurulan ve sağlık açısından risk taşımayan merkezlere, franchise almak için yoğun bir talep var. Uzmanlar, sektörün geleceğinin parlak olduğu görüşünde…
10.08.2024 16:31 GÜNCELLEME : 12.08.2024 00:01

PARA FRANCHISE/ AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR Türkiye uzunca bir süredir güzellik merkezleri üzerinden yaşanan illegal para trafiğini konuşuyor. Çeteleşmeye varan organizasyon şemalarından söz ediliyor ama tüm bu kötü örneklere karşın sektörde çok başarılı marka zincirler de var. Özellikle büyüme potansiyeli yüksek ve cazip fiyatlarla franchise imkanları sunan güzellik merkezleri, girişimcileri bu pazara çekmeyi başarıyor. Hem sağlık turizminde hizmet veren, hem de franchise sistemiyle şube ağını büyütmek isteyen markalar, geleceği parlak bir iş kurmayı planlayanlara yeni bir kapı açıyor. Saç ekiminden lazere, cilt bakımından estetik hizmetlerine kadar güzellik ile ilgili akla gelebilecek tüm hizmetleri veren markalar, girişimcilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Biz de piyasadaki bayilik veren güzellik merkezlerini inceledik ve sektör temsilcilerinden pazarın geleceğine dair bilgiler aldık…

EPİLADY GÜZELLİK SALONU

Hem bayilik hem güzellik akademisi

2015 yılında faaliyetlerine başlayan ve Nuriye Hagi Atak tarafından kurulan Epilady Kişisel Bakım Salonu, Sultanbeyli ve Gebze şubeleriyle hizmet verirken, aynı zamanda üç farklı lokasyonda ve şehirde de bayiye sahip. İzmir, Bursa ve İstanbul Maltepe'de açtığı franchise şubeleriyle müşterilerine hizmet veren marka, güzellik sektörüne giriş yapmak isteyen yatırımcılara fırsatlar tanıyor. Merkez ofisleri olan Sultanbeyli'de Nuriye Hagi Akademi Güzellik Kursu çatısı altında da eğitimler veren Epilady, kalıcı makyaj eğitimi, güzellik uzmanlığı eğitimi, el-ayak eğitimi ve daha pek çok konuda kurslar düzenliyor. Kurs, katılımcılara güzellik sektöründeki güncel trendleri, teknikleri ve ürünleri öğretirken, pratik becerilerin geliştirilmesine ve uzmanlaşmaya da olanak tanıyor. Kursa katılanlar Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı "Güzellik Uzmanlığı Kursu" bitirme sertifikasını almaya hak kazanıyor. Firmadan bayilik almak isteyenlerin ise online platformdan ya da telefon yoluyla iletişime geçmeleri gerekiyor.

Web adresi: www.epiladykisiselbakim.com.tr

Telefon: 0216 496 17 17

ESSİ GÜZELLİK VE ESTETİK GRUBU

Sağlık turizminde çok iddialı

1994'te kurulduğundan bu yana sektördeki iddiası ile tüm İzmirlilerin ve son 10 yılda tüm Türkiye'nin bildiği bir marka haline geldikten sonra bu iddiasını sağlık turizmi alanında da ilerleten Essi Güzellik ve Estetik Grubu, Zübeyde Nacar tarafından kurulmuş. İzmir Alsancak'ta bulunan Özel Essi Nişantaşı Polikliniği, tam teşekküllü saç ekim ameliyathanelerinde deneyimli kadrosu ile Safir FUE ve DHI (Tıraşsız Saç Ekimi) yöntemleri ile modern teknolojinin son imkanlarından yararlanarak hem yerel hem de yabancı hastaları ağırlıyor. Markanın Türkiye'de şu anda 11 ilde şubeleri bulunuyor. Ürünlerden pazarlama desteğine, idare ve denetimden profesyonel uzman ekibe kadar her konuda destek, firma tarafından sağlanıyor. Firmaya başvurmak için öncelikli olarak online platform üzerinden formun doldurulması gerekiyor.

Web adresi: www.essiguzellik.com

Telefon: 0507 447 46 10

ALEYNA GÜLTEN BEAUTY

Cirodan yüzde 7 pay alıyor

Cilt Bakımı, Makyaj, Lazer Epilasyon, Masaj, Estetik ve Güzellik gibi birçok alanda hizmet veren Aleyna Gülten Beauty'nin merkezi İstanbul Tuzla'da yer alıyor. Tüm Türkiye'de hizmet vermeyi amaçlayan ve franchise yöntemiyle büyümeyi hedefleyen marka, ilk üç şube için (her biri için başlangıç ücreti) 20 bin dolar, sonraki beş şube için (her biri için başlangıç ücreti) 25 bin dolar, sonraki şubeler için ise 40 bin dolar franchise bedeli istiyor. Aylık royalty bedeli olarak ise cirodan yüzde 7 pay talep ediliyor. Reklam ve pazarlama için ise aylık bin dolar ücreti bulunuyor. Franchise talepleri Aleyna Gülten Beauty uzman ekibi tarafından değerlendiriliyor. Uygun bulunan adaylar ile iletişime geçiliyor. Seçilen mekâna özel mimari tasarım hazırlanıyor. Tadilat ve kurulum süreçleri marka tarafından yönetiliyor. Markaya başvurular online platform üzerinden yapılıyor.

Web adresi: www.aleynagulten.com

Telefon: 0530 390 01 26

AKADEMİ SAÇ TERAPİ

Türkiye'nin ilk Trikoloji merkezi

Burcu Çayözü ve Evrim Bayraktar Türkiye'nin ilk Trikoloji merkezini kurarak bu alanda çalışan ilk girişimciler. Trikoloji, saç ve saç derisi sorunlarını inceleyen ve bu sorunlara çözümler üreten bir bilim dalı. 2006 yılında merkezi İngiltere'de bulunan Svenson Klinikler Grubu ile Trikoloji alanında çalışmaya başlayan Çayözü ve Bayraktar, Svenson grubunun Uzakdoğu'da bulunan kliniklerinde teorik ve klinik üzerine eğitimler almışlar. Önce Asya Trikoloji Birliği'nin sunduğu "Trikolog Saç Sağlığı Uzmanı" lisansını, daha sonra İngiltere'ye giderek dünyanın en saygın trikoloji eğitim kurumu olan The Institute of Trichologists'in iki yıllık eğitimini tamamlayarak bu alanda uluslararası vaka deneyimi kazanmışlar. Uzmanlık alanları olan Trikolojik Danışmanlık, dünyada tıbba yardımcı bir alan olarak kabul görüyor. Avrupa Saç Araştırmaları Birliği'ne de üye olan Çayözü ve Bayraktar, yurtdışı eğitimlerine ve kongrelerine dünyanın her yerinden gelen saç konusunda çalışan medikal uzmanlar ve bilim insanları ile birlikte katılmaya devam ediyor. Türkiye'de 2006 yılından bugüne yüzlerce kişiye saç bakımı ve saç sorunlarının çözümü konusunda danışmanlık ve bakım hizmeti sağlıyorlar. Akademi Saç Terapi İngiltere, İspanya ve Kore gibi dünyada kozmetik biliminde araştırma, geliştirme ile öne çıkan merkezlerden ithal edilen kozmetik ürünler ve uygulamalarla kişilere saç sorunlarını iyileştirme hedefiyle birebir destek oluyor.

Web adresi: www.akademisacterapi.com

Telefon: 0850 441 55 53

SUNA DUMANKAYA

Hem güzellik hem bitki uzmanı

Türkiye'de 40 yıldır bu sektörde olan, yazdığı altı kitap ve yaptığı televizyon programları ile tanınan bitki bilimi ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya, kendi ismini taşıyan markasını Türkiye geneline yayarak, bu alanda büyümeyi hedefliyor. Doğallık ve geleneği, bilim ve teknolojiyle buluşturan markanın Antalya, Bursa, Denizli, Kayseri, Van, Ankara, İstanbul gibi pek çok ilde bayisi bulunuyor. 14 şubesi olan Suna Dumankaya'nın 15'inci şubesi ise çok yakında hizmete açılacak. Markanın franchise şartları arasında; 250 m2'den küçük olmayacak şekilde dükkân ve mağaza olması, tabela değeri olan merkezi konumlu, otopark problemi olmayan bir lokasyonda yerin seçilmesi, açılacak olan yerde alınacak olan personelin şirket tarafından temin edilmesi, mağazanın tüm eğitim ve protokollerin şirket tarafından verilmesi, sosyal medya, içerik üretme, iş geliştirme ve eğitim gibi birçok alanda bayiye şirket tarafından destek verilmesi gibi konular yer alıyor. Başvurular online platform form doldurularak yapılıyor.

Web adresi: www.sunadumankaya.com.tr

Telefon: 0216 370 72 00

EYLÜL ÖZTÜRK NAİL SPA

11 şubesi var

2019 yılında İstanbul Ataşehir'de kurulan ilk şubesiyle birlikte dünyanın birçok ülkesinde oldukça popüler olan protez tırnak hizmetini ülkemizde de en doğru şekilde temsil edebilmek adına çekirdek bir kadro ile yola çıkan Eylül Öztürk Nail Spa, bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde 10'a yakın bayilik vererek hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. Marka, yatırımcılarına dört farklı pakette franchise seçeneği sunuyor. Bunlar; Nail Spa Medium, Nail Spa Large, Nail Spa Premium, Nail Spa VIP. Ayrıca marka, verdiği eğitimlerle de akademi tarafında oldukça iddialı. Yatırımcılardan online platform üzerinde yer alan formun doldurulması isteniyor.

Web adresi: www.eylulozturk.com

Telefon: 0850 307 53 37

NEZ DEMİR GÜZELLİK MERKEZİ

Global marka olma yolunda

Türkiye'nin her bölgesinde hizmet sunmayı amaçlayan Nez Demir Güzellik Merkezi'nin toplam 13 şubesi bulunuyor. Bunlar; İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Zonguldak, Tokat, Kocaeli ve Ankara'da. 2024 yılsonuna kadar çeşitli şehirlerde yeni şubelerin açılması planlanıyor. Sağlık ve güzellik sektöründe edindiği tecrübeyle Türkiye dışına, Avrupa'ya da açılmak isteyen markanın kurucusu Nez Demir'in hedefi global bir marka olmak. Franchise sistemiyle girişimcilere güzellik sektöründe iş kurma fırsatı yaratan marka, başvurularını online üzerinden alıyor. Mimari proje desteği, yazılım desteği, personel ve eğitim gibi konularda yatırımcılarına yardımcı olan Nez Demir Güzellik Merkezi, girişimcilerini bekliyor.

Web adresi: www.nezdemir.com

Telefon: 0532 201 55 82

Dr. Burak TUNCER / Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Medikal Direktörü

"Doğru büyüme için farklı alanlara odaklanılmalı"

Hızlı büyüme yerine, sürdürülebilir ve kontrollü bir büyüme stratejisi izlenmeli. Son yıllarda özellikle çok hızlı büyüyen şirketlerin bazı ülkelerden çıkma ya da insan kaynaklarında küçülmeye gittiğini görüyoruz. Bunun altında yatan en büyük sebep, kontrolsüz bir şekilde büyümeye odaklanmak yatıyor. Doğru büyüme anlamında birden fazla alana odaklanılmalı. Öncelikle şirketler kendilerini hedef kitlenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak ve bunlara çözüm üreterek geliştirmeli. Doğru büyüme adına bir diğer unsur da hizmet kalitesi. İnsan ve memnuniyet odaklı bir sektörde hizmet kalitesi her zaman en üst düzeyde tutmalı. Özellikle yoğun ve sert rekabetin olduğu sektörlerde hizmet kalitesi her zaman büyümede belirleyici unsur olacaktır. Hizmet kalitesi son teknolojiler ve yenilikçi uygulamalarla desteklenmeli. Kullanıcı deneyiminin ileri taşınması adına düzenli olarak geri bildirimler alınmalı, kullanıcılar dinlenmeli. Markanızın, işinizin yansıması olan çalışanların eğitimi ve gelişimi, büyüme için son derece önemli. Biz bir güzellik merkezi olmamamıza ve hizmet çeşitliliğiyle ayrı bir kulvarda seyreden estetik sağlık gurubu olmamıza rağmen, güzellik merkezlerindeki algı problemlerinden kurum olarak biz ve medikal estetik sektörü olumsuz yönde etkilendiği görüşündeyiz. Şu anda 5 kıtada, 35'in üzerinde ülkede ofisimiz var. İstanbul'da sahip olduğumuz hastane ve üç kliniğimizde ayda ortalama 2 bin kişiyi ağırlıyoruz. Her geçen gün yeni hizmetler, yeni tedavi yöntemlerimizle saç ekimi ve tedavileri, plastik cerrahi, diş estetiği, beslenme/longevity ve medikal estetik alanlarında hizmetlerimiz bulunuyor. Hastalarımızın yüzde 80'i yurt dışından geliyor. Bunların başında Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya ve Japonya'yı sayabiliriz. Türkiye'ye gelen hasta profilinde Ortadoğu'nun yerini Avrupa ve ABD aldı. Körfez bölgesi ülkelerinden büyük bir ilgi vardı. Şimdilerde batılı ülkelerin ilgisi arttı. Dünyanın 100'e yakın ülkesinden hasta kabulümüz var. Japonya'dan Brezilya'ya kadar farklı ülkelerden geliyorlar.

Burcu ÇAYÖZÜ ve Evrim BAYRAKTAR / Akademi Saç Terapi Kurucuları

"Merdivenaltı yerler çoğaldı"

Türkiye'de özellikle genç nüfus arasında kişisel bakıma ilgi ve eğilim arttı. Artan taleple birlikte çok fazla güzellik merkezi de açılmaya başladı. Bu hem insanların kendilerine özen göstermesi hem de yeni iş kollarının oluşması ve yaygınlaşması açısından olumlu bulduğumuz bir durum. Ancak madalyonun öbür tarafında da özellikle sosyal medyanın etkisiyle, gençler arasında kendi halinden memnun olmama, bazı işlemlere çok erken başlama ve herkesin birbirine benzer hale gelmesi gibi olumsuzluklar da var. Güzellik merkezlerine olan ilgi ve yüksek kazanç beklentisi bu konuda hiçbir eğitim veya tecrübesi olmayan kişilerin de güzellik merkezleri açmalarının önünü açtı. Alanında çok iyi, ürün ve cihaz kalitesi yüksek güzellik merkezleri yanında, bilgi ve tecrübe anlamında yetersiz, kalitesiz ürün ve cihazlarla hizmet veren merkezler de var. Kullanılan ürünler, hem iyi sonuçlar almak hem de yan etki, enfeksiyon veya alerjik reaksiyon gibi etkiler yaşamamak için çok önemli. Bu konuda etik, doğru çalışan merkezler, kaliteli ürünler kullanarak hizmet sunuyorlar. Uzman kadroları ile danışanlarının veya hastalarının cildine, saçına uygun ürün alternatifleriyle muhtemel sorunların da önüne geçmiş oluyorlar. Yani her sektörde olduğu gibi, güzellik sektöründe de işini hakkıyla ve özenle yapan yerlerin yanında, kalitesiz hizmet veren yerler de mevcut. Burada doğru yerleri bulma konusunda iş biraz da tüketicilere düşüyor.

Mert ERSAN / Haker Group Ceo'su

"Güzellik merkezlerine ve spa'lara ürün tedarik ediyoruz"

Biz özellikle üst segment güzellik merkezlerine ve spa'lara ürün tedarik ediyoruz. Beymen online ve ülkemizdeki lüks otellerin spa merkezleri, en önemli iş ortaklarımız arasında. Bu segmentteki müşterilerimize yüksek kaliteli, yenilikçi ve etkili ürünler sunmak bizim için öncelik. Ürün tedarik ederken ön planda tuttuğumuz birkaç ana kriter var. İlk olarak, ürünlerin kalitesi ve etkinliği bizim için büyük önem taşıyor. Bu nedenle, yalnızca bilimsel olarak kanıtlanmış, güvenli ve doğal içeriklere sahip ürünleri portföyümüzde bulunduruyoruz. Müşterilerimizin cilt sağlığına ve güzelliğine katkıda bulunacak ürünler sunmayı hedefliyoruz. İkinci olarak, müşteri memnuniyeti ve kullanıcı deneyimi odaklı çalışıyoruz. Ürünlerimizin hem profesyonel kullanıcılar tarafından kolayca uygulanabilir olması, hem de son kullanıcıların beklentilerini karşılaması gerekiyor. Bu yüzden ürünlerimizin ambalaj tasarımı, kullanım kolaylığı ve sonuç odaklı olması bizim için vazgeçilmez kriterler arasında yer alıyor. Son olarak, sürdürülebilirlik ve çevre dostu ürünlere büyük önem veriyoruz. Güzellik ve wellness sektöründe artan çevre bilincine paralel olarak, biz de doğaya saygılı, geri dönüştürülebilir ambalajlara sahip ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünler sunmaya özen gösteriyoruz. Bu kriterler doğrultusunda, Beymen online ve lüks otel spa'ları gibi prestijli iş ortaklarımızla iş birliği yaparak, üst segmentteki güzellik merkezlerine en iyi ürünleri tedarik etmeye devam ediyoruz. Bu iş birlikleri sayesinde, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı ve sektördeki yenilikleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Yıllık ortalama 3 milyon lira tutarında bir ürün tedarikinde bulunuyoruz.

Güzellik merkezi açmak çok kolay

Güzellik merkezi açmak için öncelikle belirli bir sermaye, uygun bir mekân ve sektörel bilgi gerekiyor. Güzellik merkezi açmak için gerekli malzemeler, cilt bakım cihazları, lazer epilasyon makineleri ve profesyonel makyaj ürünleri gibi ekipmanları içeriyor. Her yatırımcı, belirli şartları ve kriterleri karşıladığı sürece bu alanda yatırım yapabiliyor. Güzellik merkezi açarken işletme açmak için gerekli belgelerin yanı sıra hizmet sağlayacağınız konulardaki uzmanlık sertifikalarına da sahip olmanız gerekiyor. Sektörel olarak alınması gereken hijyen belgeleri ile yasal evrakları da atlamamak gerekiyor. Maliyet ise salonun büyüklüğüne, konumuna, sunulan hizmetlere ve seçilen franchising modeline göre değişiklik gösterebiliyor.

BİZE ULAŞIN