Artan okul fiyatları, 'Eğitim Giderleri Sigortası'nı gündeme getirdi

Artan eğitim giderleri nedeniyle zorlanan velilerin yardımına ‘Eğitim Giderleri Sigortası’ yetişiyor. Poliçenin, öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan kişinin vefatı ya da sürekli sakatlık nedeniyle çalışamaz olması durumunda devreye girdiğini söyleyen Doğan Sigorta Brokerlik CEO’su Selcen Gür, “Anaokulundan üniversiteye kadar tüm seviyeleri kapsayan poliçe için kan bağı aranmıyor. Çocuğun eğitim hayatı bitene kadar yıllık olarak yenileniyor ve teminat tutarı yıllar içinde giderek azalıyor” diyor.
26.07.2024 14:18 GÜNCELLEME : 26.07.2024 14:18

Geçen hafta açıklanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarından sonra bu kez gözler üç milyondan fazla öğrencinin başvurduğu üniversite sınav sonuçlarına çevrildi. Yüzdelik dilimlerin belli olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) şimdi sıra tercihlerin belirlenmesinde.

İyi bir eğitim kurumunda eğitim görmek tüm gençlerin en büyük hayali. Sınavlarda başarılı olmak elbette bunun ilk adımı. Ancak günümüzde iş bununla da bitmiyor. Çünkü eğitim giderlerinin her geçen yıl artması aileleri zorluyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yarışlarının başladığı şu günlerde de yüksek okul fiyatları velilerin gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Okul fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 110 seviyelerinde artması, enflasyonun yıllık bazda en yüksek yaşandığı ana harcama grubunun 'eğitim' olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu noktada 'Eğitim Giderleri Sigortası', ödemeler için çıkış yolu arayan velilerin yardımına koşuyor. Eğitimde artan fiyatlar ve sürdürülebilirlik konusunu 'sigorta' bağlamında ele alan Doğan Sigorta Brokerlik CEO'su Selcen Gür, çocuklarının eğitimini güvenceye almak isteyen aileler için bu sigortanın önemine dikkat çekiyor.

VEFAT YA DA SÜREKLİ SAKATLIKTA DEVEREYE GİRİYOR

Günümüzde aileler, yaşamdaki beklenmedik risklere karşı çocuklarının eğitim masraflarını güvenceye almak istiyor. Bu noktada da 'Eğitim Giderleri Sigortası'na başvuruyor. Çocuğun eğitim masraflarını karşılayan kişinin vefatı ya da sürekli sakatlık nedeniyle çalışamaz olması durumunda devreye giren bu poliçenin öğrencinin eğitim masraflarının kesintiye uğramadan karşılanmasını sağladığını vurgulayan Gür, "Bu poliçenin teminatı, yıllık eğitim masrafı ile kalan eğitim süresi dikkate alınarak belirleniyor" diyor.

Peki, bu poliçe hangi eğitim seviyelerini kapsıyor? Gür, bu soruya şu yanıtı veriyor: "Anaokulundan başlayarak üniversite eğitiminin sonuna kadar tüm eğitim seviyelerini kapsayan bu poliçenin primi ister peşin, istenirse de taksitle ödenebiliyor. Ayrıca gelir vergisi matrahından da düşülebiliyor."

POLİÇE İÇİN 'KAN BAĞI' ŞARTI YOK

Sigortanın detaylarına bakıldığında; 'Eğitim Giderleri Sigortası'nın çocuğun eğitim hayatı bitene kadar yıllık olarak yenilendiği ve teminat tutarının yıllar içinde giderek azaldığı dikkat çekiyor. Bu poliçenin yapılması için 'kan bağı' şartının aranmadığına da değinen Gür, "Arzu eden kişi bir öğrencinin eğitimine kesintisiz devam edebilmesi için bu sigortayı yaptırabiliyor. Sigortalının vefatı halinde kalan eğitim masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanıyor" diye ekliyor.

POLİÇENİN DETAYLARI NELER?

  • Çocuğun eğitim masraflarını karşılayan kişinin vefatı ya da sürekli sakatlık nedeniyle çalışamaz olması durumunda devreye giriyor,
  • Poliçe teminatı, yıllık eğitim masrafı ile kalan eğitim süresi dikkate alınarak belirleniyor,
  • Anaokulundan başlayarak üniversite eğitiminin sonuna kadar tüm eğitim seviyelerini kapsıyor,
  • Poliçenin primi ister peşin istenirse de taksitle ödenebiliyor,
  • Çocuğun eğitim hayatı bitene kadar yıllık olarak yenileniyor,
  • Teminat tutarı yıllar içinde giderek azalıyor,
  • Poliçenin yapılması için 'kan bağı' şartı aranmıyor. Arzu eden kişiler bir öğrencinin eğitimine kesintisiz devam edebilmesi için bu sigortayı yaptırabiliyor.
BİZE ULAŞIN