Radisson Otel Grubu, Türkiye'deki varlığına 7 otel daha ekliyor

Radisson Otel Grubu, 2024 yılının ilk yarısında portföyünü yeni bir otel ve altı yeni anlaşmayla büyütüyor. Böylece Türkiye'deki varlığına 7 otel daha ekleyen otel grubu, 2030’a kadar 100 otele ulaşma hedefi doğrultusunda ilerliyor.
19.07.2024 12:55 GÜNCELLEME : 19.07.2024 12:55

Radisson Otel Grubu, yılın ilk yarısında Türkiye pazarında altı imza ve bir açılış dahil olmak üzere yedi yeni otel eklendiğini duyurdu. Bu gelişmeler grubu 2030 yılına kadar 100 otele ulaşma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Radisson Otel Grubu tarafından yapılan açıklamada şunlar yer alıyor:

"Türkiye, stratejik konumu ve güçlü turizm endüstrisi ile, Radisson Otel Grubu'nun en büyük pazarlarından biri olmakla birlikte büyük bir öneme sahiptir. İstanbul, kilit bir pazar olarak büyük öneme sahip ve sürekli olarak güçlü performans ve istikrarlı bir büyüme sergilemektedir. Radisson Otel Grubu, şehrin dinamik pazar koşullarından ve daha fazla genişleme potansiyelinden yararlanarak tüm pazardaki hâkim konumunu güçlendirmeyi hedeflemektedir."

Radisson Otel Grubu Küresel Geliştirme Başkanı Elie Younes "Türkiye, stratejik coğrafi konumu ve gelişen turizm sektörüyle Radisson Otel Grubu'nun küresel stratejisinde önemli bir yerdedir. İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin gibi şehirlerde varlığımızı genişletmek ve olağanüstü konaklama deneyimleri sunma taahhüdümüzü daha da güçlendirmek konusunda heyecanlıyız. Bu girişimler, güçlü ortaklıklar kurmaya ve hizmet verdiğimiz bölgelerde olumlu bir etki yaratmaya olan bağlılığımızın altını çiziyor." dedi.

Radisson Otel Grubu, 2024 yılının ilk yarısında portföyünü yeni bir otel ve altı yeni anlaşmayla büyütüyor:

Park Inn by Radisson Yalova City Center

Grup, Şubat 2024'te Yalova'daki ilk otelinin kapılarını açtı. Canlandırıcı termal kaplıcalarıyla tanınan Yalova, hem yerli hem de uluslararası turistler için popüler bir bölgedir. 103 odalı otel, modern mobilyaları, konforlu yatakları, kahve ve çay olanakları ile misafirlerine birçok imkan sunmaktadır. Otelde çok çeşitli uluslararası ve yerel mutfakların yanı sıra yüksek kaliteli olanaklara sahip 15 kişiye kadar toplantılar için donatılmış bir VIP odası bulunmaktadır. Ayrıca konuklar spa ve fitness merkezinde rahatlama ve dinlenme imkanı bulabilirler.

Park Inn by Radisson İstanbul Çağlayan

2026'nın üçüncü çeyreğinde açılması planlanan otel, İstanbul'un merkezinde, Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adalet Sarayı'nın tam karşısında stratejik bir konumda yer alıyor. Otelde standart odadan süit odalara kadar değişen 88 oda ve 19 bağlantılı oda yer alacak. Misafirler, gün boyu servis veren bir restoranın ve yoğun bir günün ardından dinlenmek için Lobby Bar & Lounge'un keyfini çıkarabilirler. Otelde ayrıca küçük gruplar için 2 toplantı odası ve bir spor salonu bulunuyor.

The Parsana Konya Hotel, a member of Radisson Individuals

Türkiye'nin önde gelen merkezi şehirlerinden birinde, 2027 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan otel, Konya'nın kuzey eteklerinde, Konya Havalimanı'na sadece 11 km mesafede yer alıyor. Tesiste Standart, Junior Süit ve Süit kategorileri dahil 165 odanın yanı sıra 24 bağlantılı oda ve 3 erişilebilir oda bulunuyor. Geniş bir All Day Dining Restoran, 2 adet çok yönlü toplantı odası, ilave olarak özel bir toplantı odası ve iyi donanımlı bir fitness merkezi yer alacak.

Premier Hotel Kağıthane İstanbul, a member of Radisson Individuals

2026 yılının üçüncü çeyreğinde açılması planlanan Premier Hotel Kağıthane İstanbul, a member of Radisson Individuals İstanbul'un Avrupa yakasında, Kağıthane bölgesindeki yeşil alan üzerinde yer alıyor. Otel, İstanbul şehir merkezine arabayla sadece 10 dakika ve İstanbul Uluslararası Havalimanı'na 32 kilometre mesafede elverişli bir konumdadır. Premier Hotel Kağıthane, 78 oda ve süit ile konuklarına konforlu ve şık bir konaklama imkânı sunuyor. Yemek seçenekleri arasında tüm gün açık bir lobi bar bulunmakta. Otelde etkinlikler ve konferanslar için ideal olan 341 metrekarelik bir balo salonu yer alıyor. Konuklar ayrıca 800 metrekarelik spa ve sağlıklı yaşam alanı, kapalı havuz ve fitness merkezi gibi çeşitli sağlıklı yaşam ve fitness olanaklarının keyfini çıkarabilirler.

Afrika ve Türkiye Geliştirme Başkanı Ramsay Rankoussi ise şunları söyledi: '2030 yılına kadar 100 otele ulaşma hedefimiz doğrultusunda önemli bir ilerleme kaydederek Türkiye genelinde yeni tesislerin açılışını ve imzalarını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu gelişmeler, Türkiye'nin önemli şehirlerini, tatil beldelerini ve kültürel merkezlerini kapsayan canlı turizm ortamında ayak izimizi genişletme kararlılığımızın altını çiziyor. Bu dinamik pazarda sürekli büyümemizde ve başarılı olmamızda etkili olan değerli destekleri için ortaklarımıza minnettarız.

Radisson Otel Grubu, Türkiye'de büyüme ve genişleme konusundaki kararlılığını vurgulayan net kilometre taşları ve hedefler belirledi; önümüzdeki üç yıl içinde Grubun küresel portföyüne Türkiye'de 70 otele ve nihayetinde 2030 yılına kadar 100 otele ulaşması hedeflenmektedir. Grup, Radisson RED markasını İstanbul'a getirerek modern seyahatseverlere hitap eden canlı bir yaşam tarzı markası haline getirmeye odaklanırken, İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirlerde Radisson Collection markasını tanıtarak portföyünü stratejik olarak genişletmeyi hedefliyor.

Resortlar, Radisson Otel Grubu'nun tatil amaçlı seyahat sektöründeki varlığını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak Türkiye'deki odak noktalarından biri olmaya devam ediyor. Grup, Radisson Blu Resort & Spa, Çeşme, Radisson Collection Hotel Bodrum, Radisson Blu Hotel Kaş ve ilk kayak merkezi oteli Radisson Blu Hotel Mount Erciyes gibi köklü tesisleri içeren portföyünü genişletmeyi hedefliyor."

Türkiye'de faaliyet gösteren otel sayısını artırma planları kapsamında, yakın zamanda açılması beklenen oteller arasında şunlar yer alıyor:

Radisson Hotel Mersin

Eylül 2024'te Türkiye'nin Akdeniz kıyı şeridinde açılacak olan otel, hareketli Adana Şakirpaşa Havalimanı ve Türkiye'nin en büyük limanına yakın stratejik konumuyla önemli bir turizm merkezi haline geliyor.

Radisson RED İzmir Point Bornova

2024 yılının dördüncü çeyreğinde hizmete girecek olan Türkiye'nin ilk RED markası, İzmir'in Point Bornova bölgesinde, şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden birine komşu konumda yer alıyor. Otel, seçkin konuklar için lüks süitler de dahil olmak üzere toplam 175 odadan oluşan konaklama seçeneği sunuyor.

Radisson Hotel İstanbul Merter

Radisson Hotel İstanbul Merter'in 2024 yılının dördüncü çeyreğinde İstanbul'un tekstil merkezinde açılması planlanıyor. Otel hem iş bölgesine hem de şehrin önemli fuar alanlarına yakınlığıyla dikkat çekiyor. Otelde 267 geniş oda ve süitin yanı sıra bir restoran, Lobby Bar, Coffee Shop, üç toplantı odası, bir etkinlik salonu, perakende mağazaları ve 1.128 m²'lik geniş bir spa yer alacak. Otelde ayrıca bir kapalı yüzme havuzu ve spor salonu da bulunmakta.

Radisson Hotel Bursa

2025 yılının ilk çeyreğinde açılacak olan Radisson Hotel Bursa, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, şehir merkezine sadece 16 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Otel, modern konfor ve şık tasarımın birleştiği 163 oda ve süite sahip olacak.

BİZE ULAŞIN