Yeni sektörlere girerek büyümesini sürdürecek

İzmir ve Manisa’da konuttan villaya, ofisten fabrika binasına kadar pek çok inşaat projesi gerçekleştiren ÇNR Mimarlık Bayraklı 1923, yeni projelerle büyümesini sürdürüyor. ÇNR Mimarlık Bayraklı 1923 Proje Geliştirme ve Satış Direktörü Mustafa Çınarlı, “Özellikle İzmir Urla, Çeşme ve Karaburun’da bölgenin tarihi dokularıyla uyumlu projeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca aynı bölgelerde yenilenebilir enerji yatırımları da yapacağız. İş kollarımızda çeşitliliğe gideceğiz. Tarım ve hayvancılık sektörüne girmek de planlarımız arasında” diyor.
05.06.2024 13:38 GÜNCELLEME : 05.06.2024 13:39

PARA HABER/ ÖZBEY MEN Temelleri 2000 yılında atılan ÇNR Mimarlık Bayraklı 1923, üç kuşaktır inşaat sektöründe faaliyet gösteren köklü bir aile şirketi. Bugüne kadar İzmir ve Manisa'da modern teknolojinin imkanlarını kullanarak, sektörün geleceğine ışık tutan güvenilir projeler üreten şirket, yenilikçi tasarımlar ve konforlu inşaatlarla kentlere değer katmayı hedefliyor. Yatırım yaptığı bölgelerin gelişimine katkıda bulunma misyonuyla yola çıkan firma, özellikle çevre dostu projeleriyle tanınıyor. Her adımda teknolojiyi ve modern yaklaşımları takip ettiklerini ve geleceğin gereksinimlerine uygun mimari çözümler üretmeye odaklandıklarını söyleyen ÇNR Mimarlık Bayraklı 1923 Proje Geliştirme ve Satış Direktörü Mustafa Çınarlı, "Amacımız şehirlerimizin dokusuna, yaşam standartlarına ve gelişimine yönelik projeler üretmek. Sadece binalar değil, insan hayatını şekillendiren projelerle başta İzmir olmak üzere, tüm ülkemize fayda üretmek istiyoruz. Tüm bu aksiyonları alırken teknolojiyle insanı buluşturup, günümüz konjonktürüne cevap vermek birinci önceliğimiz" diyor.

Kısa vadede halen yapımı devam eden projeleri tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çınarlı, "Amacımız, yeni başlayacak projelerimizde dünyada ve Türkiye'de yürütülen sıkı para politikalarını dikkate alarak ulaşılabilir konut, ofis ve ticari alanlar üreterek, tüketicileri şirket bünyemizde uygun şartlarda ödeme planları ile gayrimenkul sahibi yapmak" diyor.

YEŞİL ENERJİYE 10 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Orta ve uzun vadede ise İzmir'in merkezi iş alanları kapsamında özellikle Umurbey bölgesinde yüksek yapı konseptinde projeler geliştirmeyi planlayan şirket, kentin güney batı kesimsinde "Yarımada" olarak tabir edilen Urla, Çeşme ve Karaburun aksında ise bölgenin tarihi dokusuyla uyumlu villalar üretmeyi sürdürüyor. Ayrıca aynı lokasyonda sürdürülebilir enerji sektöründe de yatırımları olduğunu belirten Çınarlı, "Yatırım değeri 10 milyar TL'yi bulan projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor" diyor.

İnşaat, enerji ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren ÇNR Mimarlık Bayraklı 1923'ün, geçen yıl 210 milyon TL ciroya ulaştığını kaydeden Çınarlı, yürütülen yeni projeler ve yeni yatırımlarla bu yıl ciroda yüzde 140'lık artış hedeflediklerini ifade ediyor.

Yıllar içinde özellikle İzmir ve Manisa'da gerçekleştirdikleri inşaat projeleriyle isimlerini duyurduklarının altını çizen Çınarlı, "Çeşme'de 'Paserella Taş Konakları', Narlıdere'de 'La Vie Evleri', İzmir Hatay'da 'Ali Bey Sitesi', yine İzmir'de 'Basın Sitesi Seher Sultan Konakları', Manisa'da 'Rüya Gibi' projeleri, tamamladığımız projeler arasında yer alıyor. Ödüllü projelerimiz de var. İzmir'deki 'Bayraklı 1923' ofis, konut, iş yeri projemiz bunlardan biri. Bu bölgede pek çok fabrika binası, antrepo, soğuk hava deposu da inşa ettik" diye konuşuyor.

İZMİR'DE YENİ PROJELER SIRADA

Şirketin İzmir'de inşaatı devam eden "Vadi İzmir" projesi hakkında da bilgi veren Çınarlı, bu projenin toplamda 575 rezidance ve 3 bin 600 metrekare ticari alanı bulunan AVM'den oluştuğunu vurguluyor. Güçlü bir lokasyona sahip olan bu projenin havalimanı, İstinye Park AVM, Ekonomi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Optimum AVM, Yeni Fuar alanı, Ege Serbest Bölgesi gibi önemli noktalara 10 dakika mesafede yer aldığının altını çizen Çınarlı, bu projeyi 2027 yılında tamamlamayı planlandıklarını söylüyor.

Karaburun'daki 7 adet müstakil taş konaktan oluşan "Oksijen" isimli önemli bir projenin yapımını daha sürdürdüklerini belirten Çınarlı, bu projeyi, bölgenin tarihi dokusuna uygun taş, demir ve ahşap kombinasyonu ile dizayn ettiklerini ifade ederek, "Ege Denizi'ne nazır, Midilli Adası'na komşu bu niş vintage projemizi ise 2025 yılında tamamlamayı planlıyoruz" diyor.

Şirketin İzmir Alsancak'ta, tarihi Hava Gazı Fabrikası ve İzmir Limanı'na komşu yüksek yapı konseptindeki ayrı bir projesi ise hazırlık aşamasında. Çınarlı, bu projenin isminin henüz belli olmadığını belirterek, detaylarını ve inşaatın başlama tarihini yakında lanse edeceklerini söylüyor.

TARIM VE HAYVACILIĞA DA YATIRIM YAPACAK

Söz konusu bu projede, müşterilerine sağlayacakları uygun fiyat ve ödeme planları ile kısa ve orta vadede en çok tercih edilecek konut tipinin 1+1 ve 2+1 daireler olmasını öngördüklerini dile getiren Çınarlı, şöyle devam ediyor: "Enerji verimliliği için ürettiğimiz konut ve iş yerlerinde ısı yalıtımı, rüzgar hızı, ısı geçirgenliği gibi enerji maliyetlerini düşürecek malzeme ve uygulamaları projelendirerek uyguluyoruz. Aynı zamanda proje alanı içinde ve İzmir'in çeşitli lokasyonlarında kurduğumuz araç şarj istasyonlarımız da aktif olarak çalışıyor. Bunların yanı sıra İzmir'de Urla, Çeşme ve Karaburun bölgelerinde tarımsal niteliği olmayan araziler üzerinde güneş ve rüzgar enerji santralleri kurma programımız 2023 yılında başlamış olup, bunların plan, proje ve ruhsat aşamaları devam ediyor. Bu çalışmaların 2026 yılında aktif hale gelmesini bekliyoruz."

Pandemi ile birlikte iş dünyasında koşulların değiştiğini vurgulayan Çınarlı, bu süreçte özellikle gıda sektörünün ön plana çıktığına dikkat çekiyor. Bu yeni dönemin kendilerini de harekete geçirdiğini vurgulayan Çınarlı, özellikle iklim krizinin konuşulduğu bu dönemde faaliyet gösterdikleri sektörler arasına tarım ve hayvancılığı da eklemeyi planladıklarını açıklıyor.

BİZE ULAŞIN