Mersin’i ‘lüks termal’ ile dünya turizmine açacak

Mersin, termal turizmde Türkiye’nin yeni cazibe merkezi haline geliyor. Denizi ve güneşi ile öne çıkan Mersin’e, 55 milyon dolar yatırımla termal değeri de ekleyen ve Avrupa’nın en iyi lüks termal oteli seçilen BN Hotel Thermal&Wellness Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı ‘’Rusya ve Avrupa’dan da konuklarımızı ağırlıyoruz. Amacımız Mersin’de turizmi 12 aya yayabilmek’’ dedi.
05.06.2024 13:32 GÜNCELLEME : 05.06.2024 13:32

Türkiye doğal termal ve kaynak zenginliği bakımından Avrupa'da lider, dünyada dördüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin termal alandaki bu zenginliğini 55 milyon dolarlık yatırımla Mersin'de ekonomiye kazandıran ilk 5 yıldızlı otel olan BN Hotel Thermal&Wellness; lüks termal kavramıyla Mersin'i ''termal turizmde'' Türkiye'de ve dünyada cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Denizi ve güneşi ile öne çıkan Mersin'e termal değeri de ekleyen ve Avrupa'nın en iyi lüks termal oteli seçilen BN Hotel Thermal&Wellness Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Narlı, Mersin turizminde yeni bir dönem başlattıklarını ifade etti.

HEDEF MERSİN'DE TURİZMİ 12 AYA YAYMAK

Deniz ve inanç turizminin yanı sıra termal otellerin de devreye girmesiyle bölgenin turizmde alternatif bir destinasyona dönüşmeye başladığını belirten Yusuf Narlı ''Türkiye'ye termal otel konusunda rol model olduk. Klasik kaplıca oteli anlayışını 'Luxury Thermal' otel kavramına taşıdık. Lüksün yanında hizmet, konfor ve termale bakış açısını değiştirdik. 'Sağlık ve şifada doğa ile birlikte insanı nasıl daha mutlu edebiliriz' bunun üzerine yoğunlaştık. Luxury Thermal otel kavramını özellikle büyükşehirlerde yaşayan ailelere ve plaza çalışanı gençlere de benimsetmeye başladık. Misafirlerimizin memnuniyetini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Rusya ve Avrupa'dan da konuklarımızı ağırlıyoruz. Amacımız Mersin'de turizmi 12 aya yayabilmek. Bunun için sadece yurt içi değil başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi ülkelerden de turistleri Mersin'e çekebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Buna charter uçuş seferleri dahil. Termal turizm Mersin'in turizmde daha da büyümesini sağlayacak" dedi.

5 MİLYON DOLARLIK GES YATIRIMI

450 dönüm arazi üzerinde, 348 dönümü tarımsal faaliyetler, 102 dönümü otel yerleşkesi olarak yükselen otelin 11 bin 500 metrekare alana kurulu Türkiye'nin en donanımlı SPA'sında, tam 35 farklı termal havuz yer alıyor. BN Hotel Thermal & Wellness 9 farklı oda kategorisinde 249 oda, 3 villa, 644 yatak kapasitesi ile farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifli konaklama sağlıyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımları çerçevesinde de yatırımlar gerçekleştiren otel, kendi elektrik ihtiyacı karşılamak üzere 5 milyon dolarlık bir GES yatırım hedefliyor. Otel aynı zamanda geri gıda atıklarını kompost olarak değerlendiriyor, tüm plastik atık, cam ve diğer materyalleri deri dönüşüme kazandırıyor. Doğal kaynağından gelen su mineral zenginliğini koruyarak hem banyo hem de içme kürü olarak kullanılıyor.

BİZE ULAŞIN