Yeni nesil OSB'ler Teknoloji Zirvesi’nde buluşuyor

‘Yeni Nesil OSB’ hizmetleri vermeyi hedefleyen 20 OSB ve bu vizyonla kurulan 5 yeni OSB’nin temsilcileri, bu yıl 3- 5 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlenecek olan ‘3’üncü OSB Teknoloji Zirvesi’nde bir araya gelecek. OSB’lere dünya standartlarında teknolojik altyapılar sunan Dijitohum’un düzenlediği zirvede; Schneider Electric, Senkron Energy Digital Services, SAMM Teknoloji, PlusClouds, Prolink & Juniper ve TD Synnex & HPE gibi konusunda öncü teknoloji şirketleri de sunumlarıyla yer alacak.
02.11.2023 13:35 GÜNCELLEME : 02.11.2023 13:35

Günümüzde teknoloji gelişimin, ilerlemenin, üretimin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Teknolojiden uzak olmak, üretimden uzak olmak anlamına geliyor. Artık, rekabette öne geçmek için üretim süreçlerinde teknolojiyi kullanmak şirketler için bir zorunluluk. Dijitohum'da OSB'lere dünya standartlarında teknolojik altyapılar kurarak, Türkiye'nin göz bebeği sanayi kuruluşlarının dijital geleceğine tohumlar ekiyor.

Ürettiği hizmetler, nitelikli personeli ve sağladığı imkanlar ile Dijitohum, mevcut deneyimlerini OSB'ler ile paylaşmak üzerine çıktığı bu yolculukta, yılda bir kez vizyoner OSB'lerin karar vericileri ve teknoloji liderlerini bir araya getiriyor.

Geleneksel altyapı hizmetleri dışında, paydaşlarına 'Yeni Nesil OSB' hizmetleri vermeyi hedefleyen 20 OSB ve bu vizyonla kurulan 5 yeni OSB'nin üst yönetimleri ile teknoloji liderlerinin misafir edileceği '3'üncü OSB Teknoloji Zirvesi' bu yıl 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Kıbrıs'ta düzenlenecek.

ORGANİZASYONEL DAYANIKLILIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Organizasyonel Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik' temasıyla düzenlenen zirve kapsamında; 'Karbon Ayak İzi Çözümleri, Yeşil ve Dijital OSB (İkiz Dönüşüm), OSB Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Dijital OSB Çözümleri, Haberleşme Altyapıları ve Veri Merkezleri, OSB'ler İçin Özel Bulut Yazılımları, Kritik Altyapılarda Yeni Nesil Siber Güvenlik Teknolojileri, OSB'lerde Yeni Nesil İzleme ve Güvenlik Sistemleri' konuşulacak.

Etkinliğin seçkin katılımcıları ağırlayacağını söyleyen Dijitohum Kurucusu Engin Işık, "Sektöre ve trendlere ışık tutan sunumların yapılacağı etkinlik; OSB teknolojilerine yönelik pazar lideri çözümleriyle, OSB teknolojileri konusundaki uzmanlığın en yüksek standartlarını temsil ediyor" diyor.

PANELLER OSB'LERE IŞIK TUTACAK

Açılış konuşmasını KOSGEB'in yeni başkanı A.Serdar İbrahimcioğlu'nun yapacağı zirvede, Prof. Dr. Şerif Barış tarafından 'OSB'lerde Afet Dirençliliği ve Deprem Erken Uyarı Sistemleri' konusu, Özgüven Saymaz tarafından 'Organizasyonel Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik' konusu işlenecek. Misafir konuşmacılarla birlikte OSB camiasının vizyoner bölge müdürlerinden Adana Hacı Sabancı OSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından 'OSB Yazılım Projeleri' konusu, mali konulardaki yetkinliğiyle fark yaratan Nilüfer OSB Bölge Müdürü Mehmet Koçer tarafından 'OSB'lerde Bütçe Disiplini' konusu, enerji altyapıları kurgularıyla öne çıkan Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin ve Bursa Teknoloji OSB Bölge Müdürü İlker Er tarafından 'OSB'lerin Enerji Altyapısı' konusu, haberleşme hizmetleri konusundaki lider OSB'lerden olan ASO-1.OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık tarafından 'Haberleşme Hizmetleri Deneyim Paylaşımı' konuları zirve kapsamında yer alan içeriklerin bazılarını oluşturuyor.

Senkron Energy Digital Services ve Schneider Electric şirketlerinin ana sponsor olarak yer alacağı zirvede, SAMM Teknoloji, PlusClouds, Juniper ve HPE gibi konusunda öncü teknoloji şirketleri de sunumlarıyla yer alacak.

4 Kasım Cumartesi akşamı yapılacak olan bölge müdürleri çalıştayıyla devam edecek zirve, 5 Kasım Pazar günü tamamlanacak.

DİJİTOHUM HAKKINDA

OSB teknolojileri konusunda akla gelen ilk danışmanlardan olan Dijitohum kurucusu Engin Işık, yeni nesil OSB tanımını; "Hizmet kalitesini yükseltmek, bunu yaparken de kaynakları etkin ve verimli kullanmak amacı ile teknolojik imkanlardan ve verilerden ileri seviyede yararlanan, OSB'nin tüm paydaşlarının OSB yönetimi ile entegre olduğu sürdürülebilir bir alan" olarak yapıyor.

Gebze OSB bünyesinde, 2007 yılı itibariyle göreve başlayan ve kurumda birçok katma değerli projeye imza atan Engin Işık; haberleşme, veri merkezi ve siber güvenlik hizmetlerinin OSB'de bulunan tüm firmalara tek durak ofis mantığında, merkezi olarak sağlanması sorumluluğunu üstleniyor. Türkiye'deki OSB'ler arasında ilk veri merkezi olan 'Kule' projesinin, hayalinden uygulamasına kadarki tüm süreçlerinde aktif rol alıyor.

Kule projesi; Bilişim Zirvesi ve IDC tarafından düzenlenen ve ülkemizde teknolojiye yön veren firmalarının katılım gösterdiği yarışmalarda; Yılın BT Yönetişim Projesi, Yılın Veri Altyapısı Projesi, Yılın Dijital Dönüşüm Projesi ve Yılın Veri Merkezi Maliyet Tasarrufu Projesi ödüllerine layık görülmüştür. International Data Group (IDG) tarafından 40'tan fazla ülkede düzenlenen CIO Awards kapsamındaki 2019 yılı Türkiye değerlendirmesinde "Yılın CIO Ödülü" ile onurlandırılmış bulunuyor.

Üretilen fikir ve proje modeli, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan "On Birinci Kalkınma Planı" ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" kapsamında; tüm OSB ve teknoparklara örnek gösterilmiş durumda.

"Yeni Nesil Organize Sanayi ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" hayaliyle en iyi bildiği işi yapmak üzere, Bilişim Vadisi ekosisteminde kurulan Dijitohum, 20 yıllık deneyim sonrasında oluşan bilgi birikimini paylaşmak ve dijital geleceğe yeni tohumlar ekmek üzere OSB'lere teknolojik altyapılar ve dijital strateji alanında danışmanlık yapıyor. Bir önceki modeli daha da geliştirerek, şuan 11 kurumla yol arkadaşı olan Dijitohum, 2024 yılı sonuna kadar 20 OSB'ye ulaşmayı hedefliyor.

BİZE ULAŞIN