Bayilik veren su zincirleri

Az sermaye ile bol kazanç sağlamak isteyen girişimcilerin şimdiki gözdesi su bayiliği… Masrafı az seçeneği bol. Üstelik zincir firmaların geliştirdiği farklı teslimat yöntemleri ile de yatırımcısına çok masraf yaptırmıyor. Su bayiliği açmanın maliyeti ise 50 bin-100 bin lira arasında değişiyor.
04.09.2023 12:57 GÜNCELLEME : 04.09.2023 12:57

PARA FRANCHISE/ AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR Su, ihtiyacımız olan en temel madde şüphesiz. Vücudun kendini yenileyebilmesi, toksinlerini atabilmesi ve canlı kalabilmesi için suyun önemi büyük. İçerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücut için önemli olan mineraller içeriyor. Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın yüzde 83'ü, kemiklerin yüzde 22'si, beynin ve kasların ise yüzde 75'i sudan oluşuyor.

Türkiye, su zengini ülkeler arasında olmasına rağmen içme suyu için şişelenmiş su ürünlerini yoğun olarak tercih ediyor. Haliyle bu da ticari alanda kendine önemli bir yer edinmesini sağlıyor. Özellikle büyük şehirlerde çok önemli hale gelen su tüketimi, beraberinde su bayiliklerinin de bu şehirlerde hızla artmasına neden oldu. Son yıllarda su satışı yapmak da su bayiliği açmak da kazandırmaya başladı. Açılan su bayileri, telefonla sipariş alarak, hizmeti müşterinin ayağına götürüyor. Özellikle büyük damacana siparişleri için müşteriler, bu yöntemi oldukça benimsemiş durumda. Diğer sektörlere göre yatırımı daha az maliyetli işletmelere ise geçtikçe talep artıyor. Biz de PARA Dergisi olarak su bayiliklerini inceleyerek girişimcilere yeni fikirlerin kapısını araladık...

DAĞDELEN DOĞAL MİNERALLİ SU

Cam damacanaları bulunuyor

1993 yılında kurulan, İstanbul ve Trakya bölgesinde bayilik ağı bulunan Dağdelen Doğal Mineralli Suyun cam ve damacanada farklı pek çok ürün çeşidi bulunuyor. 2013 yılına kadar 19 litrelik polikarbonat damacana ile su üretimi yapan Dağdelen, yine aynı yıl ürün skalası içerisine beş, sekiz ve 15 litrelik cam damacanaları da katarak tüketicilere farklı alternatifler sunuyor. Firmanın şu andaki bayi sayısı 140. Firmanın girişimcilere sağladığı avantajlar; reklam, pazarlama ve bölge koruması oluyor. Yatırım yapacaklardan ise İstanbul ve Trakya'nın uygun noktalarında olması, taşımaya uygun aracı bulunması gibi şartları yer alıyor.

Web: www.dagdelen.com.tr

Telefon: 0212 881 31 80

BİLLUR SU

Mobil bayilik sistemi var

Kaynağı ve dolum tesisi Aydın Nazilli'de bulunan Billur Su, 2006 yılında İzmir merkezli olarak kurulmuş. Kendi geliştirdikleri 'Mobil Bayilik' sistemi ile su dolum tesislerinden en kısa sürede eve ulaştıran firma, yüzde 100 yerli üretim sloganı ile tüketicilerine sağlıklı damacana su ürünlerini sağlıyor. Bu sistem sayesinde bayinin bir işyeri açarak kira, elektrik ve su gibi giderlerini karşılaması tamamen ortadan kalkıyor. Firma aynı zamanda bayilik vermekte ve bu konuda şartlarını büyük ölçüde esnetiyor. Bayilik almak isteyen girişimcilerin öncelikle online platformdan form doldurmaları gerekiyor.

Web: www.billursu.com.tr

Telefon: 0232 477 09 99

TAŞKESTİ SU

Ön başvuru formu doldurmak gerek

Son yıllarda sektörün önde gelen su firmalarından biri olan Taşkesti Su'yun merkezi İstanbul'da yer alıyor. Firma, özellikle cam şişe ve damacana ürünleri ile ön plana çıkıyor. Bolu'nun Taşkesti mevkiinden doğal kaynak suyu çıkaran Taşkesti'nin Türkiye genelinde yüzlerce şubesi bulunuyor. Taşkesti Su bayiliği almak için ilk olarak firmanın internet sitesindeki ön başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Başvurular firma tarafından değerlendirilerek olumlu olan adaylar mülakata çağrılıyor. Mülakatlarda mutabakat karşılanan girişimciler ile bayilik sözleşmesi imzalanırken, bayilik almak için gereken yatırım miktarı ile ilgili detaylı bilgi firmadan alınabiliyor.

Web: www.taskestisu.com

Telefon: 0212 232 03 36

KARDELEN SU

Eğitimler firmadan

Sakarya'da 6 bin 500 metrekare kapalı, 25 bin metrekare açık alan üzerine kurulmuş modern bir tesise sahip olan Kardelen Su, doğal su ürünlerini tüketicilere ulaştırabilmek amacıyla her bölgede bayilik veriyor. Firma ile iletişime geçerek ortalama 50 bin lira civarındaki yatırım bedeli ile bayilik alınabiliyor. Firmanın bayilik kriterleri arasında; bölgenin potansiyeline uygun dağıtım altyapı ihtiyacını karşılıyor olmak (dükkân, araç, telefon, bilgisayar, dağıtım ekibi) gerekiyor. Bayi elemanlarının satış ve servis eğitimi firma tarafından veriliyor. Kardelen Su; araç kaplama, tabela, servis elemanı kıyafeti, magnet ve broşürleri bayilerin iş geliştirmesine destek olmak amacıyla ücretsiz karşılanıyor.

Web: www.kardelensu.com

Telefon: 0212 489 44 45

ERİKLİ SU

İsim hakkı ücretsiz

Erikli doğal kaynak suyu, Bursa ili Kestel ilçesindeki Uludağ tesislerinde üretimini gerçekleştiriyor. Avrupa Standartları'nda yüksek kalitede üretim anlayışıyla çalışan firma, tüm üretim aşamalarında fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal testlerden geçiyor. Son beş yıldaki reklam politikası ile sektörün en çok tercih edilen markaları arasında yer almayı başaran Erikli Su, ürünlerini tüketicilere en hızlı şekilde ulaştırabilmek amacıyla bölge ve ilçe bayilikleri veriyor. Firmanın isim hakkı ise ücretsiz. Başta Almanya olmak üzere Avusturya, Belçika, Danimarka, Dubai, Hollanda, İngiltere, İsviçre, K.K.T.C. ve Azerbaycan gibi ülkelere de su ihraç ediyor.

Web: www.erikli.com.tr

Telefon: 0216 636 69 00

ÇENESUYU

Yurtdışı bayiliği ile büyüyor

Kocaeli'nin Derince Belediyesi'nin kuruluşu olan Çenesuyu'nun, yılda 300 milyon şişenin üzerinde üretim yapıyor. Kocaeli, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Edirne, Balıkesir, Kastamonu, Bursa, İzmir, Tekirdağ, Konya, Sakarya, Göynük (Bolu), Yalova gibi illerde distribütör sistemiyle çalışan firma, distribütörlerine bağlı 400'den fazla alt bayi ve binlerce satış noktasıyla hizmet veriyor. İngiltere, Hollanda, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelere ihracat yaparak yurtdışı bayilikleri ile dünya çapında da hızla büyüyor. Firmadan bayilik almak için öncelikle online platform üzerinden form doldurmak gerekiyor.

Web: www.cenesuyu.com

Telefon: 0262 444 10 41

ABANT SU

Sektör tecrübesi şart

Bolu'daki meşhur Abant suyu tüketiciler ile buluşturan Abant Su, bayilik veren firmalar arasında yer alıyor. Ortalama 50 bin liralık yatırım sermayesi ile firmanın su bayiliği alınabiliyor. Abant Su, franchise vermek istediği yatırımcı ve girişimcilerin sektör deneyimine sahip olmasını talep ediyor.

Web: www.abantsu.com.tr

Telefon: 0212 872 56 29

ELMACIK SU

Gölyayla mevkiinden çıkıyor

Kaynağı Sakarya ili Hendek İlçesi'ndeki Elmacık Sıradağları'nın Gölyayla mevkisinde çıkan Elmacık Su'yun su şişeleme tesisi 16 bin metrekare kapalı, 54 bin metrekare açık alan olmak üzere 70 bin metrekareye sahip. Türkiye'nin hemen her noktasında bayiliğe sahip olan firmanın girişimcilere sunduğu fırsatlar ise oldukça cazip. Bayilik için kullanılacak olan dükkânın masraflarına göre maliyetler belirlenirken, bayilik ismi bedelsiz olarak veriliyor.

Web: www.elmaciksu.com.tr

Telefon: 0264 888 35 00

SAKA SU

Girişimcilere destek

Piyasada en çok satılan tüm su ürünlerini bünyesinde barındıran hemen her bölgede aktif bayilikleri bulunan Saka Su, lokal bazda su bayilikleri sağlıyor. Saka Su'yun hikâyesi, 2004 yılında Çamlıca kaynağından gelen su ile faaliyete geçen Hendek Fabrikası'nda başlıyor. Dükkân, araç, telefon, bilgisayar ve dağıtım ekibi konusundaki ihtiyaçları başarıyla tamamlayabilen yatırımcılara bayilik veren firmanın bayilik bedeli 100 bin TL civarında bulunuyor.

Web: www.sakasu.com.tr

Telefon: 444 72 52

ULUPINAR SU

Geniş servis ağı var

Su bayiliği veren firmalar arasında yer alan Ulupınar Su, İstanbul Çatalca merkezli olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Geniş servis ağı bulunan firma, sektörde tanınmış ve lojistik altyapısı bulunan yatırımcılara destek veriyor. Firmada 200 mililitreden 19 litreye kadar ürün çeşidi bulunuyor.

Web: www.ulupinarsu.com

Telefon: 0212 766 01 01

Magnezyum açısından zengin olmalı

Sağlık Bakanlığı'nın izin verdiği pH değer aralığı 4.5 ile 9.5 arasında bulunuyor. Günümüzde yüksek pH'lı suların faydalarına dair farklı çalışmalar bulunmakla birlikte tavsiye edilen pH değeri ise 6.5-8.5 arasıdır. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak için magnezyum yönünden zengin sular tercih etmek gerekiyor. Ancak böbrek rahatsızlığı gibi durumlarda böbrekleri yormamak adına mineral oranı düşük sular da içilebiliyor.

"Suyun pH seviyesine dikkat etmek önemlidir"

Doç Dr. Hakan Koçoğlu / Liv Hospital, İç Hastalıkları

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için doğru su alımı ve suyun pH dengesi çok önemlidir. Günlük yaşamda yeterli su içmek, vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamak için temel bir adımdır. Her gün en az sekiz bardak su içmeyi hedeflemek gerekiyor. Ancak vücut özelliklerinize göre bu miktar değişebilir. Suyun pH seviyesine de dikkat etmek önemlidir. pH, suyun asidik mi yoksa alkali (bazik) mi olduğunu belirtir. İdeal içme suyu pH'ı genellikle 6.5 ile 8.5 arasında olmalıdır. Bu aralık, vücudunuzun doğal pH dengesini korumasına yardımcı olur. pH dengesinin sağlanması, sindirim ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Sindirim, metabolizma, vücut ısısı düzenlemesi ve toksinlerin atılması gibi temel süreçler suya dayanır. Ayrıca cilt sağlığı, eklem fonksiyonları ve enerji seviyeleri de su alımına bağlıdır. Unutmayın ki su içmek sadece susuzluğu gidermekle kalmaz, aynı zamanda genel sağlığınızı destekler. Günlük su alımınızı izlemek ve içtiğiniz suyun pH seviyesine dikkat etmek, sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarındandır.

Su bayiliği nasıl kurulur?

* Kendi müşteri profilinizi oluşturun.

* Ana cadde üzerinde olması ve caddeye yakın işlek muhitleri tercih edin.

* En az iki personel çalıştırın.

* En az 250-300 damacana alabilecek kadar kapasitesi olan (20 – 30 m2) dükkân veya depo tutun.

* Su dağıtım aracı temin edin.

* Bölgede başvuru yapacağınız su markasından başka bir tane daha olamamasına dikkat edin.

* Doğal kaynak suyu yapan firmaları tercih edin.

BİZE ULAŞIN