“Dijital dönüşüme sırtını dönen şirketler oyun dışı kalır”

Şirketlerin işlerinin sürekliliği için dijital dönüşüm kaçınılmaz. Bunun bir parçası olan veri depolama hizmetinin önemi de her geçen gün artıyor. Bulut depolamanın büyük oyuncuların baş gösterdiği bir sektör haline geldiğini söyleyen Plusclouds CEO’su Duygu Atik, “Dijital dönüşüme bir tercih olarak bakarak sırtını dönen kurumlar rakipleri ve tüketicileri tarafından oyun dışı ediliyor’’ diyor.
29.03.2023 12:50 GÜNCELLEME : 29.03.2023 12:50

İş dünyasında sektör ne olursa olsun iş sürekliliği şirketlerin varlığını sürdürebilmesi açısından kritik önem taşıyor. Bulut hizmetleri ise iş sürekliliğini sağlayan teknolojilerin başında geliyor. Şirketler dijital dönüşüm sürecinde ilk adımı bulut hizmetleri ile atıyor. Bulut hizmeti alan şirketler, rekabet avantajı da elde ediyor. Günümüz koşullarında dijital dönüşüm ile veri depolama kavramının çok farklı bir değer kazandığını, veri saklama hizmetinin büyük oyuncuların baş gösterdiği bir sektör haline geldiğini belirten Plusclouds CEO'su Duygu Atik, "İnternet ile erişilebilir olması sayesinde zaman ve mekanı aşan bir arşive dönüştü. Ancak bulut ortamı bir arşivden çok daha fazlası. Fiziksel kısıtlamaların zincirlerini kırmanın yanında kolay veri aktarımı, felaket kurtarma, ölçülebilirlik ve esneklik gibi artıları beraberinde getiriyor" diyor.

BULUT PAZARI BÜYÜYOR

Küresel bulut altyapı hizmetleri pazarı her geçen yıl büyüyor. Öyle ki 2019 yılında 44,2 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan sektörün, 2026 yılında 104,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yapılan global anketler ise, bir kuruluşun bin 500'den fazla bulut hizmeti kullandığını, şirketlerin de yüzde 94'ünün bulut bilgi işlem hizmeti aldıklarını ortaya koyuyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dijital dönüşüm hızına paralel olarak bulut hizmeti alan şirketlerin sayısı hızlı bir artış gösteriyor. Bu alanda faaliyet gösteren Plusclouds'un da 'plusclouds.com.tr' üzerinden bulut hizmeti verdiğini belirten Atik, "Özellikle pandemi süreci ve sonrasında dijitalleşme hızına hız kattı. Belirli bir düzeyde de olsa dijital dönüşüme girmemiş şirket bulmak artık zor. Bu dönüşüme bir tercih olarak bakarak sırtını dönen kurumlar rakipleri ve tüketicileri tarafından oyun dışı ediliyor'' diyerek ekliyor.

REMOTE ÇALIŞMA İMKANI

Dijital dönüşüm, şirketlerin işlemlerinde ve değer yaratma girişimlerinde bakış açıları ile imkanlarını kökünden değiştirerek yepyeni bir tüketici deneyimi yaratıyor. Atik'e göre dijital dönüşüm yalnızca halihazırda var olan işlerin daha hızlı ve verimli tamamlanmasını sağlamakla kalmıyor. Yeni fikir üretimi, müşteri memnuniyeti, daha geniş kitlelere erişim ve yönetim optimizasyonu gibi faydalarının da olduğunun altını çizen Atik, "Bu faydalar çalışanlara remote çalışma gibi imkanlar sunarak firma kültürüne de etki ediyor özellikle yeni nesil çalışanlar için değişim kaçınılmaz'' diyor.

BİZE ULAŞIN