Yazılımcılardan arama çalışmalarına teknolojik destek

Türkiye'nin dört bir yanından yazılımcılar, deprem bölgesinde ulaşılamayan kişilerin bulunmasına yardımcı olacak platformlar geliştiriyor. Twitter üzerinde paylaşılan yardım taleplerini harita üzerinde gösteren platformlar, deprem aramalarına bir umut ışığı yakıyor.
08.02.2023 15:13 GÜNCELLEME : 09.02.2023 13:25

500'den fazla yazılımcının katkısıyla, deprem bölgesinde ulaşılamayan kişilerin bulunmasına yardımcı olacak bir platform geliştirildi. Twitter'dan yayınlanan paylaşımlardaki adres bilgilerini Afad, Ahbap ve Akut ile paylaşan yapay zeka tabanlı afetharita.com platformuna, aradığınız yakınlarınızın adreslerini girebilirsiniz.

Endeksa da arama, kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına biraz da olsa destek olabilmek adına Twitter üzerinde paylaşılan yardım taleplerini harita üzerinde gösteren ve aynı zamanda gerçekleşen depremlerle ilgili bilgileri de içeren 'Yardım Talepleri ve Deprem Analizleri' isimli bir sayfa hazırladı. deprem.endeksa.com adresiyle web ve mobilden ulaşılan sayfada hem yardım ekiplerinin, hem de yardım isteyen vatandaşların talepleri anlık olarak listelenecek.

BİZE ULAŞIN