Duracell'den yeni nesil cihazların ömrünü uzatan pil

Duracell, uzun ömürlü ve gözle görülür güç farkı sağlayan yeni bir pil geliştirdi. Yeni nesil cihazların pil ömrünü uzatan yeni ürün kullanıldığı cihazların performansını da artırıyor.
24.10.2022 19:27 GÜNCELLEME : 25.10.2022 00:01

Dünyanın önde gelen pil üreticisi Duracell, uzun ömürlü ve gözle görülür güç farkı sağlayan yeni bir pil geliştirdi. Yeni nesil cihazların pil ömrünü uzatan yeni ürün kullanıldığı cihazların performansını da şimdiye kadar hiç olmadığı kadar artırıyor.

Duracell Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu, "Optimum" adını verdikleri yeni ürünün Duracell laboratuvarlarında geliştirilen yeni bir aktif madde ile üretildiğini belirtti. Bu aktif madde sayesinde, tüketicilere 30 kata kadar daha uzun ömür veya daha güçlü performans imkanı sağladıklarını söyleyen Sinanoğlu, "Bu da tüketicilerin cihazlarının ihtiyacına göre en optimum performansı alması demek. Yani cihazın ihtiyacı sadece ömürse daha uzun ömür, cihazın ihtiyacı yüksek performans ise de en güçlü performans. Optimum, cihazların her iki ihtiyacına da cevap verecek güçte" dedi.

PİLLİ CİHAZLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM VAR

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte en çok değişim gösteren alanlardan birinin de evlerimizde kullandığımız pilli cihazlar olduğunu kaydeden Sinanoğlu, "Nesnelerin interneti ile cihazlar artık daha akıllı ve birbiri ile bağlantılı. Bu da onların daha fazla güce ihtiyaç duymasına sebep oluyor. Eskiden evlerde çoğunlukla düşük veya orta güçle çalışan cihazlar varken günümüzde yüksek güç gerektiren cihazları daha fazla görüyoruz. Örneğin, artık uzaktan kumandalı arabalar bluetooth aracılığı ile birbirlerine, piste ve cep telefonlarına bağlanabiliyor. Bu da onların daha yüksek güce ihtiyaç duymasını sağlıyor. Biz tüketiciyi odağına alan bir marka olarak bu cihaz evrimini çok yakından takip ettik ve oluşan bu yeni ihtiyaçlara cevap verebilecek "Optimum" teknolojisini keşfettik" diye konuştu. Evlerde kullanılan cihazların 3 farklı güç özelliği ile çalıştıklarına değinen Sinanoğlu, şöyle devem etti:

"İlk olarak az güç gerektirenler ki bunlara örnek kumandalar verilebilir, bu tip cihazlara takılacak olan Duracell Optimum piller daha uzun ömür sağlayacaktır. Sık sık pil değişimi yapılmayacağı için de ekonomik olacaktır. İkinci olarak orta güç gerektiren eşyalardan bahsedebiliriz, bunlar da aslında daha komplike cihazlardır. Örneğin tansiyon aletleri. Bu cihazlara Duracell Optimum pil takmak da hem uzun ömür sağlar hem de cihazı daha verimli çalıştırır. Son olarak da yüksek güç gerektiren daha fazla efor sarf edenler ki bunlara da örnek olarak pilli tornavidalar gösterilebilir, bu cihazlara da yine Optimum pil kullanmak tornavidanın daha hızlı çalışmasına ve sonuca hızlı ulaşmanıza fayda sağlar."

"ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ MİNİMUMA İNDİRDİK"

Duracell'in pil markaları arasında sürdürülebilirlik raporu olan ve karbon ayak izini ölçümleyip takip eden ilk marka olduğunu hatırlatan Sinanoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Günümüzde, sürdürülebilirlik konusu en önemli sorunlarının başında geliyor. Verimsiz teknoloji ile üretilen piller ile karşılaştırdığınızda 1 Duracell Optimum pil, 30 tane sıradan çinko karbon pilin verdiği enerji verebiliyor. Bu da demek oluyor ki 1 tane Duracell Optimum pil kullandığınızda 1 atık pil ortaya çıkartırken, diğerinde 30 tane atık pil çıkartıyorsunuz. Duracell Optimum pil kullanarak çevre kirliliğini de minimuma indiriyoruz. Ayrıca tüm bunlarla birlikte, fabrikalarımızda üretim enerjimizi de tamamen yenilenebilir enerjiden oluşturduk ve dünya standartlarına uygun sorumluluk sertifikaları aldık. Bu konu hakkındaki tüm gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip ediyor ve bünyemizde hayata geçiriyoruz. Kutu tasarımında da atık pil sorununa çözüm getiren bir yaklaşımımız var. Geri dönüştürülebilir kartondan ve plastik kullanılmadan üretilen kutu, rafine tasarımı ile kullanıcının dikkatini pil geri dönüşümüne çekmeyi ve herkese bitmiş pillerin zamanı gelince toplama noktasına götürülmeleri gerektiğini hatırlatmayı amaçlıyor. Tasarım bitmiş pilleri dolu pillerden ayırmaya yardımcı olacak şekilde yapıldı. Biz diğer Duracell ürünlerimizi de yüzde 90 karton ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş paketlerle tüketiciye ulaştırıyoruz. Bu paketler sayesinde 6.127 ton plastiğin doğaya salınmasına engel olduk. Hedefimiz 2024 yılında ürünlerimizde plastiği tamamen yok etmek."

BİZE ULAŞIN