Tamer Tanca’ya yurtdışından talep yağıyor

Ayakkabı sektörünün köklü markası Tamer Tanca’ya mağaza açmak için yurtdışından talep yağıyor. Talep gelen ülkeler arasında modanın merkezi İtalya ile Almanya, İngiltere, İsveç gibi Avrupa ülkeleri ve ABD, Güney Afrika, Zimbabve ve Avustralya gibi uzak pazarlar da var.
30.09.2022 11:49 GÜNCELLEME : 30.09.2022 11:49

Ayakkabı sektörünün köklü markası Tamer Tanca'ya mağaza açmak için yurtdışından talep yağıyor. Talep gelen ülkeler arasında modanın merkezi İtalya ile Almanya, İngiltere, İsveç gibi Avrupa ülkeleri ve ABD, Güney Afrika, Zimbabve ve Avustralya gibi uzak pazarlar da var. Tamer Tanca Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Tanca, yurtdışından gelen talepleri değerlendirmeye başladıklarını belirterek, çeşitli ülkelerde master franchising yöntemiyle mağazalar açmayı planladıklarını açıkladı.

Türk markalarına karşı yurtdışında ilginin giderek arttığını dile getiren Tanca, perakende mağazacılık yatırımları açısından birçok ülkede ortamın elverişli olduğuna dikkat çekti. Tamer Tanca marka ayakkabıların birçok ülkedeki departman store'larda yıllardır satıldığını hatırlatan Tanca, bu yüzden yurtdışında marka bilinirliklerinin çok yüksek olduğuna işaret etti. Tanca, "Ürünlerimizin satıldığı bu pazarlar arasında Almanya, ABD, Fransa, Makedonya, Irak, Romanya ve Türk Cumhuriyetleri gibi farklı coğrafyalardaki ülkeler de var. Yine Afrika'daki birçok ülkeye de Laleli'deki toptan mağazamız üzeriden ihracat yapıyoruz. Kalitemizle yurtdışında da tanınan bir markayız" dedi.

YURTİÇİNDE YAKLAŞIK 100 MAĞAZASI VAR

İlk mağazasını 2002 yılında Tepe Nautilus AVM'de açan Tamer Tanca Mağazacılık'ın yurtiçinde ise yaklaşık 100 mağazası bulunuyor. Daha önce Kemal Tanca olan bu mağazaların ismini, Tamer Tanca Mağazacılık'ın tescilli markası Tamer Tanca'ya çevirdiklerini hatırlatan Tanca, son olarak birçok perakendecinin girmek için yarıştığı İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binası ve Galataport'ta da yerlerini aldıklarını vurguladı. Yurtdışı pazarların yanı sıra yurtiçinde de büyümesini hızla sürdürmeyi hedefleyen köklü şirket, Ankara, İzmir, Gaziantep, Kayseri gibi tüketimin yoğun olduğu şehirlerin yanı sıra Bodrum, Fethiye gibi turizm cenneti yörelerde de tüketicileriyle buluşuyor. Edirne'den Van'a kadar birçok ilde mağazalarının olduğunu anımsatan Tamer Tanca, mevcut mağazaları kendilerinin açtığını, önümüzdeki dönemde franchising yöntemiyle de mağaza açılışları gerçekleştirebileceklerini bildirdi. Bu yönde birçok ilden franchising talebi aldıklarına işaret eden Tanca, bu teklifleri de değerlendirdiklerini söyledi.

ÜRÜN GAMI ÇOK GENİŞ

Kadın ve erkek ayakkabısında her sezon piyasaya yüzlerce farklı model sunan Tamer Tanca'nın ürün gamında klasik deri ayakkabıların yanı sıra spor ve casual ayakkabıdan deri monta, kemerden, çanta ve bavula kadar onlarca farklı ürün bulunuyor. Mağazalarında ayrıca Valantino, Callaghan, Roberto Cavalli, Fabi, Iceberg gibi dünyaca ünlü markaların ürünleri de satılıyor. Ürünlerinin önemli bir kısmını e-ticaret üzerinden satan firma, tüm pazar yerlerinde yer alıyor.

BİZE ULAŞIN