Uluslararası jüri üyelikleriyle öne çıkan
Neşe Aksoy Biber ve
Berrin Bal Onur, kurucusu oldukları Antre Gourmet markası, yazdıkları kitaplar ve yaptıkları araştırmalarla 25 yıldır Türkiye'de peynir ve yerel ürünler üzerine çalışıyorlar. Peynir uzmanlıklarını Academy of Cheese eğitimleriyle belgeleyen Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur, 2024'ün en iyi peynirlerini belirlemek üzere World Cheese Awards'ta Türkiye'yi temsil edecekler.
Bu yıl Portekiz'in Viseu kentinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük peynir yarışması, 42 ülkeden 4000'den fazla özel peyniri değerlendirmek için peynir üreticileri, uzmanlar ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiriyor.
Yarışma, farklı kökenlere, geleneklere, tat ve tarzlara sahip peynirlerin değerlendirildiği bir platform sunarken, özellikle geleneksel ve çiftlik peynirlerinin uluslararası alanda tanıtılmasını ve korunmasını amaçlıyor. Jüri, gastronomi sektörünün farklı alanlarından gelen teknik uzmanlar, alıcılar, perakendeciler ve gıda yazarlarından oluşuyor. Jüri üyeleri, peynirleri altın, gümüş veya bronz ödüllerle onurlandırıyor ve ayrıca ülkelere ve peynir çeşitlerine özel kupalar veriyor. Yarışma sonucunda, o yılın en iyi peynirleri listelenerek gastronomi dünyası ve peynir tutkunlarına sunuluyor.
2024'ün en iyi peynirleri, 14-16 Kasım 2024 tarihleri arasında Portekiz'in Viseu kentinde düzenlenecek olan yarışmada belirlenecek.