Cilt yenileme trendinde zirvede

Son dönemin popüler medikal estetik uygulamalarından biri olan Kimyasal peeling, cildin yenilenmesini hızlandırarak gençleşmeye katkı sağlıyor. Her yaş grubundan büyük ilgi gören bu uygulama binlerce kişi tarafından yaptırılıyor. Fiyat ise 3 bin ile 8 bin lira arasında. Uzmanlara göre, Türkiye’de medikal estetik alanında halen yatırıma ihtiyaç var…
22.07.2024 13:53 GÜNCELLEME : 22.07.2024 13:53

PARA ARAŞTIRMA/ MERVE YILMAZ GERGİN Türkiye, medikal estetik alanında sunduğu yüksek kaliteli hizmet ve uygun fiyatlarla dünya çapında bir merkez haline geldi. Ülke, deneyimli ve eğitimli uzmanları, son teknoloji ekipmanları ve modern klinikleri ile estetik tedavi arayan hastalar için son derece cazip bir seçenek sunuyor. Ayrıca, zengin kültürel ve tarihi mirası ile doğal güzellikleri sayesinde, tedavi için gelenlere aynı zamanda tatil fırsatları da sağlıyor.

Türkiye'deki uluslararası akreditasyonlara sahip birçok hastane ve klinik, yüksek kalite ve güvenlik standartları ile hizmet veriyor. Ülkemizde özellikle estetik merkezlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak uzmanlar bunların arasında standartları karşılamayan merkezlerin de olduğuna dikkat çekiyor. Medikal estetik dünyasında cilt yenileme ve gençleştirme açısından en çok tercih edilen uygulamalardan biri de Kimyasal peeling. Özel bir solüsyon kullanılarak yapılan bu işlem, cildin alt tabakalarına kadar nüfuz edip, yenilenme sürecini hızlandırıyor ve cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Cilt yenileme ve gençleştirme yöntemleri arasında popülerliğini koruyan Kimyasal peeling, her yıl binlerce kişi tarafından tercih ediliyor. Fiyatları uygulanan ürüne ve seans sayısına göre değişen bu işlem, sonbahar ve kış aylarında yapılması tavsiye edilen estetik prosedürler arasında. Özellikle medikal turizm kapsamında ülkemizi tercih eden yabancı turistlerin de bu işleme ilgisi oldukça yüksek.

ÜÇÜNCÜ MERKEZİ, GÖKTÜRK'TE AÇTI

Yeni nesil Kimyasal peeling, cilt canlandırma ve anti-aging uygulamalarda kullanılan iğnesiz ve minimal invazif bir tedavi yöntemi. Bu tedavi, ciltte mevcut olan lekelerin giderilmesi ve yeni lekelerin oluşumunu engellemede, akne izlerinin ve atrofik skarların azaltılmasında oldukça etkili. Yeni nesil Kimsayal peeling ayrıca ciltteki kırışıklıkların ve sarkmanın azaltılmasına, cilde ışıltı, canlılık ve dolgunluk kazandırmada yardımcı oluyor. Yüz, boyun, dekolte ve vücut gibi farklı bölgelere uygulandığında, cildin daha sıkı, daha sağlıklı ve daha parlak bir görünüm kazanmasına katkı sağlıyor. Uygulama sürecinin oldukça konforlu olduğuna değinen Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanı ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, işlemin enjeksiyona gerek duymadan yapıldığının altını çiziyor. Yeni nesil Kimyasal peeling, cilt üzerine özel bir solüsyon şeklinde uygulanıyor. Bu solüsyon, cildin alt tabakalarına nüfuz ederek cildin yenilenme sürecini hızlandırıyor. Solüsyon, ciltteki kolajen ve elastin üretimini arttırarak cildin sıkılaşmasına ve gençleşmesine yardımcı oluyor. Savaş, uygulama sürecinin genellikle tekrarlanabilir olduğunu söyleyerek, bunun belirli aralıklarla yapılması gerektiğine de vurgu yapıyor. Böylelikle her seans sonrasında cilt daha da canlandığı için etkisi uzun süre kalıcı oluyor. "Bu tür medikal estetik işlemlerin ardından güneş ışınlarına maruz kalınmasını tavsiye etmiyoruz" diyen Savaş, işlemin genellikle sonbahar ve kış aylarında yapılması gerektiğini de sözlerine ekliyor. İşleme genellikle her yaş grubundan ilgi gösteriliyor. Bu işlemin ortalama seans fiyatı 3-4 bin TL arasında değişiyor. Savaş, bu işleme yılda ortalama bin 500 kişinin başvurduğunu da söylüyor. Ataşehir ve Nişantaşı kliniklerine bir yenisini daha eklediklerini de kaydeden Savaş, bu yılın başında üçüncü hizmet noktası olarak Göktürk'te de faaliyetlere başlattıklarını söylüyor. Tüm cilt yenileme işlemlerinin içinde Yeni nesil Kimyasal peeling ve diğer peeling işlemlerinin, ilk beşte yer aldığını dile getiren Savaş, "Ama tabi mevsimsel olarak listedeki yeri değişebiliyor. Mevsime, kişinin cilt tipine göre bu işlemleri planlıyoruz. Herkese her zaman aynı işlemi elbette yapmıyoruz. Medikal estetik uygulamalarının kişiden kişiye farklılık gösterdiğinin tekrar altını çizmek isterim. Her dokunuş kişiye özeldir" diyor.

MERDİVEN ALTI YERLERE DİKKAT!

Günümüzde artık hemen her yerde estetik klinikler ve estetik merkezler rastlamak mümkün. Ancak Doktor Savaş, bu konuda birçok kliniğin standartları karşılamadığını söyleyerek, vatandaşları uyarıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu uygulamalar üç yerde yapılabilir. Birincisi medikal estetik uygulamaları Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat almış olan sağlık kurumlarında yapılabilir. Yani özel hastaneler, tıp merkezleri, poliklinikler ya da yetkin muayenehanelerde uygulanabilir. İkincisi, tıp doktorları tarafından işlemlerin, tedavilerin yapılması gerekir. Son olarak da kullanılan ürün ve malzemelerin ya da cihazların yine Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve ruhsatlı olduğu yerlerde olabilir. Eğer bu üç kriterden biri eksikse biz bunu 'Merdiven altı' olarak tanımlıyoruz. Buralarda yaşanacak sıkıntılar, problemler olasıdır ve bu konuda da dikkatli olunması gerekir."

Savaş son olarak, Türkiye'nin hala medikal estetik için yatırıma uygun bir ülke olduğunu ifade ediyor. Bu sebeple halen yatırım boşluğu olduğunu vurgulayarak, "Burada sadece kriterleri doğru belirlemek önemli. Hala biz dünyadaki medikal estetik uygulamalarının sayı olarak gerisinde kalabiliyoruz. O nedenle yatırıma açık bir alan olduğunu söyleyebilirim" diyor.

"DENETİMLER ARTIRILMALI"

Dermatolog Dr. Öykü Çelen'e göre, cilt yenileme işlemleri her cilt tipine göre farklı sıralarda yer alıyor. Kalın, yağlı ve gözenekli cilt tiplerinde Kimyasal peeling ilk sıralarda yer alırken, daha ince ve kuru ciltlerde ise Kimyasal peeling daha alt sıralarda yer alıyor. Tedavinin düzenli aralıklarla tekrarlanması gerektiğine vurgu yapan Çelen, işlemin bir dermatolog tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor. İşlemin uygulanan ürüne ve seans sayısına göre seans başı 8 bin lira civarında olduğunu belirten Çelen, "Doktor kontrolünde yapılması gereken birçok işlemin doktor olmadan yapıldığını gözlemliyor ve sonrasında oluşan istenmeyen yan etkilerin tedavisini bizler üstlenmek zorunda kalıyoruz. Denetimlerin çok daha sık yapılmasını arzuluyorum. Cildi ile ilgili işlem talep eden hastalarımızın mutlaka öncelikle uzman dermatologlara başvurmasını öneriyorum. Çünkü tıpkı Kimyasal peelingte olduğu gibi her işlem her yaş grubuna, her cilt tipine uygulanamaz. Biz dermatologlar hekim bakış açısı ile hastalarımızı doğru yönlendiririz, asla maddi kaygılar ile hastalarımıza işlem yapmayız. Bu sebeple hastalarımızın güvenli kliniklerde, güvendikleri hekimlere işlem yaptırmalarını tavsiye ediyorum" diyor.

"HER YIL BİNLERCE KİŞİ GELİYOR"

Cilt yenileme uygulamaları içerisinde Kimyasal peeling işleminin ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal ise, kişinin cilt tipine ve ihtiyacına göre tedavi sürecinin değiştiği ifade ediyor. İşlemin güneş ışınlarından korunmak için daha çok sonbahar ve kış aylarında yapılması gerektiğini hatırlatan Ulusal'a göre, Kimyasal peeling işlemi son yıllarda oldukça revaçta. Bu uygulamanın 20'li yaşlardan başlayarak 50'li yaşlara kadar geniş bir yaş aralığında tercih edildiğini belirten Ulusal, cilt yenileme ve gençleştirme amacıyla farklı yaş gruplarından birçok kişinin bu işleme ilgi gösterdiğini söylüyor. Her yıl binlerce kişinin Kimyasal peeling için dermatoloji kliniklerine başvurduğunun altını çizen Ulusal, özellikle medikal turizm kapsamında ülkemizi tercih eden yabancı turistlerin de bu işleme ilgisinin oldukça yüksek olduğunu söylüyor. Estetik merkezlerin sayısının artmasının, beraberinde bazı riskleri de getirdiğini sözlerine ekleyen Ulusal, "Merdiven altı işletmelerin sayısında artış olması, sağlık ve güvenlik açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, denetimlerin sıkı ve düzenli bir şekilde yapılması son derece önemli. Mevcut denetimlerin artırılması kanaatindeyim ve daha etkili önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Hastalarımızın güvenliği ve sağlığı her zaman önceliğimiz olmalı" diyor.

Kimyasal peeling nedir?

Kimyasal peeling, cildin üst tabakasını kontrollü bir şekilde soyarak cilt yenilenmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu işlem, ciltteki lekeler, akne izleri, ince çizgiler ve güneş hasarı gibi çeşitli problemleri gidermek için kullanılır. Yüz, boyun, dekolte ve eller gibi bölgelerde güvenle uygulanabilir.
Kimyasal peeling, cilt yenileme işlemleri arasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Lazer tedavileri, mikrodermabrazyon ve mezoterapi gibi yöntemlerle birlikte tercih ediliyor.

BİZE ULAŞIN