Önleyici sağlık sektörünün öncü platformu: Heltia

Kişiselleştirme algoritması ve geniş hizmet yelpazesiyle kullanıcılarına 360 derece önleyici sağlık hizmeti sunan Heltia, arkasındaki akademik gücü ve bilimsel temellere dayanan yaklaşımıyla dikkat çekiyor.
18.07.2024 11:55 GÜNCELLEME : 18.07.2024 11:56

REKLAM/ Mental farkındalık, beslenme ve fiziksel sağlık alanlarında kullanıcılarına kapsamlı hizmetler sunan dijital sağlık uygulaması Heltia'nın odağında bilimsel veriler ve akademik danışmanlık yer alıyor. Platformun güçlü algoritması, kullanıcıların ihtiyaçlarını belirleyerek kişiselleştirilmiş sağlık yönetimi sağlıyor.

Klinik Koordinatörler ve Akademik Danışma Kurulu

Heltia, her biri kendi alanında uzman olan klinik koordinatörler ile çalışıyor. Mental sağlık alanında iki, beslenme alanında ise bir klinik koordinatörü bulunan Heltia, bu sayede kullanıcılarına en iyi deneyimi sunuyor. Uzm. Psk. Dan. Merve Dökmeci Klinik Psk. Nihan Çaldır ve Dyt. Didem Tosun Heltia'nın klinik koordinatör kadrosunun A takımı olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Akademik Danışma Kurulu üyeleri Klinik Psikolog Dr. Özge Orbay, Prof. Dr. Murat Baş da platformun bilimsel altyapısına katkıda bulunuyor. Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünü kuran Murat Baş, aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı olarak görevine devam ediyor. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde tamamlayan ve aktif olarak danışanlarına psikoterapi desteği sağlayan Özge Orbay ise, bilişsel süreçler içerisinde özellikle algı ve algısal örgütlenme konularına yoğunlaşan, "Geştalt" yaklaşımı konusunda uzman. Bu isimler, Heltia'nın sunduğu hizmetlerin bilimsel doğruluğu ve güncelliği konusunda rehberlik ediyor. Ekiple düzenli olarak bir araya gelen Akademik Danışma Kurulu, uygulamanın geliştirilme sürecine dair fikirler sunuyor, yönlendirme protokolleri gibi önemli adımların planlanmasında aktif olarak çalışıyor. Ayrıca hem Özge Orbay hem Murat Baş, düzenli olarak Heltia uzmanlarına eğitim ve süpervizyonlar veriyor.

Dr. Özge Orbay, "Doktora çalışmalarımdan bu yana ilgi alanım olan psikolojik iyi oluşu artırmak adına bilimi ve teknolojiyi bir araya getirmek benim için yenilikçi ve bir o kadar da zihin açıcı bir deneyim. Farklı alanlarda uzmanlaşmış güvenilir bir ekiple psikolojik, psikoterapötik ve etik esaslardan şaşmadan, hem uzmanları hem kullanıcıları hem toplumu gözeten bir sistem yarattık. Bunca yıllık bilgi ve birikimin ellerimizle tasarladığımız bu sistemde yüzbinlere güvenle ulaşmasına vesile olmak bugün hayallerimin ötesinde bir gerçeklik. Bu güzel işbirliğimiz için şükranla doluyum Heltia" dedi.

Prof. Dr. Murat Baş

Prof Dr. Murat Baş ise, "Heltia'nın bütüncül olarak yaklaştığı insan sağlığını iyileştirme hareketinde beslenme alanında birlikte yol almaktan dolayı çok mutluyum. Önceliğini en güncel bilimsel veriler olarak belirlemiş ve kişiye özel sağlık hizmetini sağlayan Heltia ekibine, ürüne beslenme alanında gelecek olan yeniliklerde, uzman kadrosunun akademik anlamda geliştirilmesinde, mental ve fiziksel sağlık alanlarıyla birlikte yol alınmasında rehberlik etmekteyim" dedi.

Bilimsel Temeller ve Klinik Uygulamalar

Heltia, bilimsel araştırmalar ve kanıta dayalı uygulamalarla kullanıcılarına en etkili hizmetleri sunmayı hedefliyor. Akademik Danışma Kurulu, platformun hizmetlerini geliştirirken güncel bilimsel literatürü ve en iyi uygulama örneklerini dikkate alıyor. Bu sayede, Heltia'nın sunduğu hizmetler, en yeni ve etkili yöntemlerle destekleniyor.

Heltia'da yer alan klinik koordinatörler, platformun sunduğu hizmetlerin kalitesini sürekli olarak değerlendirmek ve iyileştirmek için çalışıyorlar. Heltia'nın algoritmaları ve kullanıcı deneyimleri, bilimsel temellere dayandırılarak geliştiriliyor ve güncelleniyor.

Heltia Kurucu Ortağı ve CEO'su Alperen Adikti, platformun akademik ve bilimsel temellerine dair şu değerlendirmeleri yapıyor "Heltia olarak, kullanıcılarımızın etrafında 360 derece bir önleyici sağlık dünyası kuruyoruz. Bu dünyayı kurarken, bilimsel verilerle desteklenen adımlarla ve alanlarında uzman profesyonellerin katkılarıyla ilerliyoruz. Hizmetlerimizi geliştirirken, en yeni ve etkili bilimsel yöntemleri kullanmak ve kullanıcılarımıza en doğru ve güncel bilgileri sunmak önceliğimiz. Akademik Danışma Kurulumuz ve klinik liderlerimizin sürekli desteğiyle, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Bilimsel temellere dayalı bu bütünsel yaklaşımımız, Heltia'yı önleyici sağlık sektöründe bir adım öne çıkarıyor ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkese güvenilir, erişilebilir bir çözüm sunuyor" dedi.

Titiz Uzman Seçim Süreci

Platformda danışan gören uzmanlar konusunda da büyük bir titizlik gösteriliyor. Klinik ekip her bir başvuruyu değerlendiriyor ve ardından adaylar detaylı bir mülakat sürecinden geçiriliyor. Bu sayede, Heltia'da görev alan uzmanlar, alanlarında en yetkin ve güvenilir kişilerden seçiliyor. Uzmanlar Heltia içerisinde, düzenli olarak çeşitli eğitim ve süpervizyonlarla mesleki gelişimlerini sürdürüyorlar. Bu da Heltia'nın hizmet kalitesini sürekli olarak yüksek tutuyor.

Alperen Adikti, "Titiz uzman seçim sürecimiz ve sürekli eğitimlerle, kullanıcılarımıza en yüksek kalitede hizmet sunma hedefimizde kararlıyız. Heltia olarak, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkese erişilebilir ve bütünsel bir çözüm sunarak, önleyici sağlık sektöründeki liderlik yolculuğumuz sürecek. Bu süreçte, kullanıcılarımızın geri bildirimlerini dikkate alarak hizmetlerimizi sürekli olarak iyileştiriyoruz. Gelecekte de inovatif yaklaşımlar ve bilimsel yöntemlerle sağlık hizmetlerimizi daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz."

Bilimsel Eğitim ve Araştırma Desteği

Heltia, uzmanlarına düzenli olarak bilimsel eğitimler ve seminerler sunarak, onların en güncel bilgilere erişimini sağlıyor. Ayrıca, platformun akademik işbirlikleri sayesinde, kullanıcılar için hazırlanan içerikler ve hizmetler sürekli olarak yenileniyor ve geliştiriliyor. Heltia'nın sunduğu hizmetlerin her aşaması, bilimsel araştırmalarla destekleniyor ve doğrulanıyor. Heltia, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkes için erişilebilir ve bütünsel bir çözüm sunarak, önleyici sağlık sektöründe liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.

BİLGİ NOTU:

Heltia Akademik Danışma Kurulu'nu tanıyalım

Prof. Dr. Murat Baş

Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

1994 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nden mezun oldu.Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında İngiliz Hükümeti bursuyla Oxford Brookes Üniversitesinde eğitime gitti. 1997 yılında Yüksek Lisans ve 2002 yılında Doktora derecelerini aldı. 1999 yılında Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında Yardımcı Doçent ve 2006 yılında Doçent ünvanı aldı. 30 Temmuz 2011 tarihinde Profesör oldu. 2013 yılında Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nü kurdu. Halen Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Dr. Özge Orbay

Advisor of psychology

Psikoloji lisans, klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. 2010 - 2018 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmış, lisans seviyesinde "Coping With Stress (Stresle Başa Çıkma)" ve "Theories of Personality (Kişilik Teorileri)" derslerini vermiştir. Aynı zamanda 2012 yılında kurduğu Özge Orbay Gelişim Danışmanlığı'nda danışanlarına psikoterapi desteği sağlamaktadır. Bilişsel süreçler içerisinde özellikle algı ve algısal örgütlenme konularına yoğunlaşan, duyusal elementlerin ön plana çıktığı "Geştalt" yaklaşımı konusunda uzmanlaşmıştır.

BİZE ULAŞIN