Bayram tatilinin en gözde tur rotaları

Kurban Bayramı tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler, özellikle vizesiz turları tercih ediyor. Balkanlar ve Gürcistan’ın yanı sıra Mısır, Tunus, Fas gibi egzotik ülkelere de ilgi hayli yoğun. Dört gün ile sekiz gün arasında değişen vizesiz turların fiyatları kişi başı 10 bin 499 liradan başlayıp, 62 bin 590 TL’ye kadar çıkıyor…
14.06.2024 12:02 GÜNCELLEME : 14.06.2024 12:02

PARA TURİZM/ KEREM KÖFTEOĞLU Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, gerek tatilcileri gerekse turizmcileri hareketlendirdi. Bu hafta okulların da kapanıyor olması, tatil programı yapanların sayısını daha da artırdı.

PARA Dergisi olarak bu bayram tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler için başta vizesiz olmak üzere, kapıda kolay vize veren ülkelere yönelik turları derledik. Yurtdışına organize turlar düzenleyen seyahat acentesi yetkilileri, bu bayram öncelikle Balkan ülkeleri başta olmak üzere, Phuket, Gürcistan, Ürdün ve Tunus'a yoğun ilgi olduğunu söylüyor. Süreleri 4 ila sekiz gün arasında değişen turlarda fiyatları bazı şirketler TL, bazıları dolar, bazıları da Euro üzerinden belirliyor. İncelediğimiz turlarda fiyatlar gidilecek yere ve süreye göre 10 bin 499 liradan başlayıp, 1.449 dolara kadar çıkıyor. Tatile çıkacak okuyucularımıza turu satın alacakları firmaya nelerin fiyata dahil olup olmadığını mutlaka sormalarını öneriyoruz. İşte bu bayramı yurtdışında geçirmek isteyenler için derlediğimiz tur rotaları…

ŞARM EL ŞEYH'TE DALIŞ

İzlediğiniz doğa belgesellerinin tam ortasında olmaya ne dersiniz? Prontotour Pazarlama Direktörü Eda Özsoy Onaran, bu konuda Şarm El Şeyh'i öneriyor. Onaran, şu bilgileri veriyor: "Burası dünyada dalınacak en güzel yer. Her mevsim meltem rüzgarlarını hissedeceğiniz cennetten bir köşe. Deniz öylesine temiz ki, kendinizi adeta bir akvaryuma dalmış gibi hissedeceksiniz. Otelinizin hemen önünden sadece şnorkel kullanarak denizin altındaki zenginlikleri, rengarenk balıkları, mercanları görme imkânı bulacaksınız. Alt yüzeyi camdan olan teknelerle eşsiz güzellikleri yaşayacaksınız. Çeşitli deniz mahsulleri, her damağa hitap eden zengin lezzetler, her şey dahil otel konseptinde tatilin tadını çıkarıp, ekstra turların keyfine varacaksınız. Macera ve adrenalin tutkunları için çölde ATV safarisi, deniz tutkunları için dalış, deniz altı ve cam dipli tekne gezisi, eğlence arayanlara çölde bedevi gecesine kadar bu turda birçok seçenek mevcut. THY veya Pegasus charter uçuş imkânı ile bu turumuzun 3 ve 7 gece seçenekli olmak üzere kişi başı fiyatı 16 bin 450 TL'den başlayıp 62.590 TL'ye kadar çıkıyor."

ADRİYATİK'İN İNCİSİ BUDVA

Vizesiz yurt dışı tatili arayanların ilk tercihlerinden birini Adriyatik'in incisi Budva olduğunu vurgulayan Onaran, şöyle devam ediyor: "Budva, Balkanların küçük ülkesi Karadağ'ın en güzel sahil kasabalarından biri. Doğu Avrupa'nın saklı cenneti, sadece deniz ve tatil tutkunlarının değil, Helenistik ve Roma dönemine ev sahipliği yapmış 2500 yıllık geçmişiyle tarih tutkunlarının da tercihi. Eşsiz denizleri ve plajlarıyla son dönemde tatil severlerin vazgeçilmezi olan Budva'da birçok tur alternatifi mevcut. Denizden arta kalan zamanlarınızda Budva'nın tarihi sokaklarında gezebilir veya ekstra turlara katılabilirsiniz. Dilerseniz Budva'ya kadar gelmişken öğle yemekli Kotor Körfezi Turu'na da katılıp Tivat, Porto Montenegro ve Bijela Porto Novi'den Herceg Novi, Mamula adası ve Zanjice'ye kadar dolu dolu bir Balkan turu da yapabilirsiniz. İzmir ve İstanbul hareketli tur alternatiflerinin bulunduğu bu turumuzda kişi başı fiyatlarımız 14.265 TL 'den başlayıp 21.415 TL ye kadar çıkıyor."

ANTİK MISIR'IN BAŞKENTİ KAHİRE

Mısır'a dört günlük tur düzenlediklerini belirten Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, turla ilgili olarak şu bilgileri veriyor: "Air Arabia Hava Yolları ile başlayan Kahire seyahatinde panoramik şehir turu, eski şehir merkezi, Sedat'ın Anıt Mezarı, Baron Sarayı, El Tahrir Meydanı, Nil boyunca uzanan şehir merkezi ve EL Ezher Cami, Hz. Hüseyin Camii, Han El Halil Çarşısı göreceğiniz yerler arasında. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenleyeceğimiz Kahire Müzesi & Gize Piramitleri & Sfenks turuna da katılabilirler. Bunun ücreti 140 dolar. Antik Mısır'ın en görkemli koleksiyonunu barındıran, dünyanın en önemli müzelerinden Kahire Müzesi'ni geziyoruz. Eski Kahire'nin merkezinde üç dinin bir araya geldiği alan bulunuyor. Burası, başta Amr ibn el-As Camii, Asma Kilise ve Ben Ezra Sinagogu olmak üzere üç semavi dinden kalma anıtları bir araya getiren eşsiz kompozisyonu ile en önemli arkeolojik alanlardan biri. Eski Kahire ve Papirüs bitkisinin kâğıda dönüşümünü izleceğimiz Papirüs atölyesini ziyaret ediyoruz. Dört günlük bu turumuzun kişi başı fiyatı 469 Euro. Fiyata ekonomi sınıfı uçuşlar, havaalanı vergileri, otellerde oda kahvaltı konaklama, transferler, Türkçe rehberlik hizmetleri ve programda belirtilen Kahire turu dahildir."

UÇAKLA BATUM TURU

Dört günlük Batum ve Karadeniz yaylaları turu da düzenlediklerini hatırlatan Karayal, bu tur hakkında şunları söylüyor: "Trabzon'a uçup ilk iki günde aralarında Ayasofya Camii / Kilisesi, Atatürk Köşkü, Kazaziye Sanatı, Gümüş Telkâri Atölyesi, Altındere Milli Parkı, Sümela Manastırı, Sürmene Bıçak Mağazası, Çay Fabrikası, Fırtına Vadisi, Mikron Köprüsü, Zilkale Ayder ile Huser Yaylalarını geziyoruz. Üçüncü gün ise otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Karadeniz'in en muhteşem doğasına sahip Artvin Gürcistan sınırındaki Borçka ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a geçiyoruz. Gürcistan / Acara bölgesinde Hz. İsa'nın On İki havarisinden biri olan St. Mathias`in mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlı döneminde kullanılan Gonio (Apsaros Kalesi'ni) (Panoramik) görüyoruz. Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburt'tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü görüyoruz. Ardından Batum kent merkezini gezmeye başlıyoruz. Burada; Tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni (Panoramik), Tarihi Orta Camii, Tiyatro Binası'nı, Medea Heykeli'ni, Batum Limanı'nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanı'nı görüyoruz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Türkiye'ye girerken DutyFree'den alışveriş yapma imkânı bulacaksınız. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra otelimize geçiyoruz. Bu geziye katılacak gezginlerin T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabileceğini hatırlatmak isterim. Dördüncü gün Rize Bezi Atölyesi ve Uzungöl'ü de gezdikten sonra Trabzon'dan İstanbul'a uçuyoruz. Dört günlük bu turumuzun kişi başı fiyatı 10 bin 499 liradır."

ELEGANT ÜRDÜN TURU

Ürdün'e 4 gecelik tur düzenlediklerini açıklayan Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, turun içeriğini şöyle özetliyor: "Ürdün'ün modern başkenti Amman, geçmişte Roma gibi 7 tepe üzerine kurulmuş, günümüzde ise 19 tepeyi kapsayan bir şehir. Modern ve eskinin karışımı olan bu şehirde, altı bin kişilik kapasitesiyle halen kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılan Roma Tiyatrosu, Amman'ı oluşturan 7 tepeden birinin üzerindeki Amman Kalesi, eski şehir kalıntılarından oluşan Emevî Sarayı ve Ulusal Müze panoramik olarak göreceğimiz yerler arasında. Ardından Jerash Antik Kenti turu için hareket ediyoruz. Gezeceğimiz Medeba mozaik haritası ile tanınıyor. Nebo Dağı'na hareket ediyoruz. Nebo, Ürdün'de deniz seviyesinden yaklaşık 817 metre yükseklikte olup, parçası olduğu Avarim Dağlarının en yüksek noktasıdır. Tanah'ta, vadedilmiş Toprakların Musa'ya gösterildiği yer olarak geçiyor. Turumuzda Ölü Deniz'e doğru devam ediyoruz. Turumuzda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve dünyanın 7 harikasından biri seçilen, MÖ 400 ile MS 106 yılları arasında Nebati Krallığı'nın başkenti olan, Petra Antik Kenti'ni de geziyoruz. 74000 hektarlık bir alanda pembe kum ve eşsiz doğa oluşumlarını göreceğimiz Rum Vadisi'nde araçlarla safari turu yapacağız. Tur bitiminde, Akabe'ye hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden panoramik şehir turu ve ertesi gün İstanbul'a dönüyoruz. Dört günlük turumuzda kişi başı fiyatı bin 49 Euro olarak belirledik."

TUNUS TURU

Türk Hava Yolları tarifeli seferiyle Tunus'a da dört günlük tur düzenlediklerini belirten Kamçı, bu tur hakkında ise şu bilgileri veriyor: "Akdeniz'in kıyısında bulunan Tunus, deniz kum güneş tatili isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Tunus'a vardığımızda panoramik şehir turumuza katılacak misafirlerimiz, kendilerini Fransa'daymış gibi hissedecek. Burada Bourguiba Bulvarı, inşası 19.yy. dayanan Aziz Vincent de Paul Katedrali, orta çağın ünlü Arap bilginlerinden biri olan İbn-i Haldun'un heykeli, Tunus'un simgesi kabul edilen saat kulesi görülecek yerler arasında. Sonra Hammamet'e geçip, orada Tunis Roma Antik Kenti olan Kartaca'yı geziyoruz. Ressam ve müzisyenlere ilham kaynağı olmuş Tunus'un mavi beyaz küçük cenneti Sidi Bou Said'i ile dünyanın en ünlü mozaik müzesi olan Bardo Müzesi'ni göreceğiz. Afrika kıtasındaki en etkileyici Roma dönemi kolezyumunlarından birine sahip El Djem, Tunus'un önemli bir turizm kenti olan Munastır ile Kuzey Afrika'nın ilk Ribat'ını (ileri karakol) ziyaret ettikten sonra, ülkenin 3. büyük şehri olan eski şehir surları ve çarşısı ile ünlü Sousse'yı geziyoruz. Dört günlük turumuzda ekstra turlar hariç, kişi başı fiyatımız 749 Euro'dur."

DUBAİ TURU

"Dubai, kişi başı 569 Euro'dan başlayan fiyatlar ile farklı bir tur" diyen Kamçı, bu farkı şöyle özetliyor: "Burası birçok geceleme ve otel seçenekleri sunuyor. Dubai, hem deniz kum güneş hem de kültürel olarak seyahat severlerin dikkatini çekiyor. Vize dahil dört günlük turumuz öğle yemekli Dubai Eski Çarşılar ve Dubai şehir turuyla başlıyor. Bu turumuzda Tekstil Pazarı, Altın Pazarı, baharat çarşıları, Sheikh Palace, Emirates Tower, Gökdelenler Caddesi, Burj Al Arab Oteli'ni geziyoruz. Souk Madinat Jumeirah'da fotoğraf molası veriyoruz. Dubai'nin geleneksel ahşap tekneleri ile Dubai'nin en popüler bölgesi olan JBR, Dubai Ayn / Blue Water Island (dünyanın en büyük dönme dolabı), Dubai marina ve Palmiye adasının muhteşem gece manzarasını açık büfe yemek ve sürpriz şovlar eşliğinde deneyimleyeceğiz. Ethiad kuleleri, dünyanın en pahalıya mal olmuş oteli Emirates Palace, eski çöl yaşantısının anlatıldığı Heritage Village müzesi görülecek yerler arasında. Ardından dünyaca ünlü Ferrari World'de geçiyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Dubai'ye geri dönüyoruz. Dubai'de dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak bilinen 1200 dükkân kapasiteli Dubai Mall ve buradaki Fountain ses ve ışık gösterisini izliyoruz. Dördüncü gün Air Arabia Hava Yolları'nın uçağıyla İstanbul'a hareket edip, turumuzu bitiriyoruz."

BELGRAD ROTASI TURU

Belgrad'a vardıklarında Avrupa'nın en eski kentlerinden biri olan ve Beyaz Şehir olarak anılan Belgrad şehir turunda gezilen yerler hakkında bilgi veren Setur Ürün Yönetimi Direktörü Serhat Günay, şunları söylüyor: "Şehir turumuzda Sava Nehri'nin Tuna Nehri ile birleştiği noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden olan Belgrad Kalesi, Kale Meydan, Taş Meydan, Askeri Müze, Mora fatihi Damat Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasında. Gezeceğimiz Sremski Karlovci kasabasında, 1699'da 72 gün süren görüşmeler sonrası Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya-Macaristan-Venedik ve Polonya arasında Karlofça Barış Anlaşması imzalandı. Ziyaretimizde anlaşmanın imzalandığı 4 kapılı mekânı ve meydanı, Dört Arslan Çeşmesi'ni, tarihi Ortodoks ve Katolik kiliselerini göreceğiz. Petrovaradin Kalesi'nde Belgrad Kapısı, Saatkule, yukarı şehir, Uzun Kışla, Leopold Kapısı'nı gezeceğiz. Ardından Novi Sad'a varıyoruz. Voyvodina, Sırbistan'ın kuzeyindeki multi etnik bir eyalettir. Burada yapacağımız yürüyüş turu sırasında Özgürlük Meydanı, Halk Tiyatrosu, Tuna sokağı ve sahili, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagogu panoramik olarak görüp gezeceğiz. Gezi boyunca, Belgrad Kalesi, Kale Meydan, Ortodoks Kilisesi ve çok sayıda köprü altından geçerek ünlü Belgrad tarihine ait hikâyeleri dinleyeceğiz. Dört günlük turumuzda ekstra turlar hariç kişi başı fiyatımız 19 bin 624 liradır."

BALKAN BAŞKENTLERİ

Son dönemde misafirlerin en çok ilgi gösterdiği turların başında Balkanlar rotasının geldiğini vurgulayan Etstur Jetset Operasyon Müdürü Melike Erol Okumuş, "Pegasus Havayolları ile Saraybosna'ya vardığımızda şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen koruyan Başçarşı sokaklarında devam edecek. Sabah kahvaltısından sonra Belgrad'a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Bu turda Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Stefan Lazarevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Kale Meydan, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydanı da görüyoruz. Ertesi gün Üsküp'e gidip burada da Vardar Nehri'nin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp' de günümüzde 3 han kaldı. Hem bunları hem de 16 yy. inşa edilmiş saat kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii 'ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii'ni ziyaret ediyoruz. Süresi altı gün olarak belirlenen bu turumuzda ekstra geziler hariç kişi başı fiyatımız 619 Euro'dur."

7 GÜNLÜK PHUKET

Katar Hava Yolları ile Phuket 'e 7 günlük bir turları olduğunu belirten Okumuş, turun içeriğini şöyle özetliyor: "Doha'ya uçup orada uçak değiştirdikten sonra Phuket'e uçuyoruz. İlk gecelemeyi uçakta yapıyoruz. Phuket'teki otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Öğle Yemekli Phi Phi Adası turuna katılabilirler. Bunun ücreti 85 dolardır. Ertesi gün yine serbest zaman var. Dileyen misafirlerimiz ücreti 85 dolar olan ve rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra öğle yemekli James Bond Adası turuna katılabilirler. Özgün adı Koh Tapu olan ve Çivi Adası olarak bilinen ada, 1974 yılında çevrilen James Bond serisi filmlerinden "The Man with the Golden Gun" filmiyle ünlenmiş ve James Bond adası olarak anılmaya başlanmış. Turumuza Marina'dan sürat teknesi ile dünyaca ünlü Phang Nga koyuna hareket ile başlayacağız. Koy yaklaşık 20 yerden nehir bağlantısı alan son Buzul Çağı'ndaki kırılma ile oluşan yaklaşık 30 ada, 300 kayalık ve deniz suyunda yaşayan Mangrove Ormanları ile Phuket 'in en özel bölgelerinden birisidir. Tur sırasında Panak adasında mağara gezisi, Hong adasında keyifli bir kano gezisi, bölgenin tek yerleşim yeri olan meşhur Müslüman köyü Panyee'de öğle yemeği ve son olarak bölgenin en keyifli adası olan Naka adasında sahilde güneşlenme ve yüzme molası verdikten sonra Phuket'e ve otelimize döneceğiz. Bu ekstra turun fiyatı da kişi başı 85 dolar olarak belirlendi. Son gün transfer saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin bildireceği transfer saatinde havalimanına doğru hareket ediyoruz. Geceleme uçakta olacak."

GİZEMLİ FAS

Gizemli Fas turlarının yedi günlük ve kişi başı 649 Euro olduğunu anımsatan Tur Andiamo Genel Müdürü Cem Polatoğlu, şöyle devam ediyor: "AirArabia Hava Yolları ile Rabat'a uçuyoruz. Buradan özel aracımızla Kazablanka'daki otelimize transfer oluyoruz. Panoramik Kazablanka şehir turu ve sonrasında Marakeş transferi gerçekleştirmek üzere otelden hareket ediyoruz. Atlas Okyanusu sahilinde yer alan Corniche (Korniş) kordon boyunda gezeceğiz. Turumuzun ardından Marakeş'e doğru yola çıkıyoruz. Varışımız ile birlikte Marakeş şehir turu yapıyoruz. Turumuzda dünyanın en egzotik yerlerinden kabul edilen Jma El Fna Meydanı ve Marakeş tarihi medinasını keşfedeceğiz. Gerçekten bin bir gece masalı sahnelenen bu meydan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Adını Ourica Vadisi'ne veren kabilenin temelleri Antik Mısır'a kadar uzanıyor. Buregreg nehrinin okyanusa dökülen geniş deltasında, Afrika kıtasından Endülüs İspanyası'na yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat, Udaya Kalesi ile Fas Sultanlığı'nı ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisidir. Fas'ta güzellik abidesi olan ve "Mavi Şehir" olarak ünlenen Şafşavan'ı (Chefchaouen), Kasbah ve Medina, El Mescid, El Adama, V. Muhammed Meydanı ve Büyük Cami'yi göreceğiz. Son gün dünya üzerinde Doğu kültürünün en güzel şehir kapısı olarak bilinen (Bab) Mansur Kapısı ve meydanını ziyaret edeceğiz. Sonrasında İstanbul'a döneceğiz.

GÜNEY AFRİKA TURU

Cape Town'da üç, Zimbabwe'de iki, Johannesburg ve Botswana'na birer gün olmak üzere toplam 8 günlük Güney Afrika turunu kişi başı 4 bin 190 dolara düzenlediklerini belirten Polatoğlu bu turun içeriğini şöyle özetliyor: "TYH ile Cape Town'a uçup panoramik şehir turunda Adderly Caddesi, Riebeck Heykeli, Ümit Kalesi, Company Gardens, Parlamento, Long Street gibi şehrin turistik ve tarihi yerlerini göreceğiz. Kahvaltının ardından Masa Dağı'nı ve üzüm bağları ile ünlü Stellenbosh kasabasını gezmek üzere yola çıkıyoruz. Deniz kenarında lokal bir restoranda öğle yemeğinden sonra Afrika'nın en güneybatı köşesi olan Bartholemios Diaz'ın keşfettiği Ümit Burnu ve Cape Point'te füniküler ile çıkılan dünyanın en yüksek deniz fenerini görüyoruz. Ertesi gün yerel havayolları ile Johannesburg aktarmalı Livingstone/Victoria Falls uçuşunu gerçekleştireceğiz. Zimbabwe'de dünyanın en görkemli şelalelerinden birisi olan Victoria Şelaleleri'ne gideceğiz. Daha sonra Botswana sınırına hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra günbatımında Chobe Milli Park'ında tekne ile gün batımı safarisi yapıyoruz. Sabah erken saatte de arazi araçları ile gündoğumu safarisine çıkıyoruz. Safari dönüşünde otelimizde kahvaltı alıyoruz. Ardından Zambiya sınırına hareket ediyoruz. Livingstone varışta yerel havayolları ile Johannesburg uçuşu. Oradan da İstanbul'a uçup, turumuzu tamamlıyoruz."

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 KURAL!

1-Piyasa şartlarının çok altında, mantığınıza uymayan fiyat veren seyahat acentalarına güvenmeyin.

2-Seyahat acentasının web sitesini ziyaret ederken, dolandırıcılar tarafından kopyalanıp kopyalanmadığınızı kontrol edin.

3-Satın alacağınız turda fiyata nelerin dahil olduğunu mutlaka sorup öğrenin.

4-Gideceğiniz yer için hangi aşıları olmanız gerektiğini, hava şartlarını ve belli başlı görgü kurallarını öğrenip, bunlara dikkat edin.

5-Turda yapılacak gezilere uygun ayakkabı, şort gibi eşyalarınızı ve sürekli kullandığınız ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.

BAYRAM TURLARININ SÜRE VE FİYATLARI

TURUN ADI

SÜRESİ

FİYATI

DÜZENLEYEN ŞİRKETİN WEB SİTESİ

Adriyatik'in İncisi Budva

5 gün

21.415 TL

www.prontotour.com

Antik Mısır'ın Başkenti Kahire

4 gün

469 Euro

www.tatilsepeti.com

Balkan Başkentleri

6 gün

619 Euro

www.etstur.com

Belgrad Rotası

4 gün

19.624 TL

www.setur.com.tr

Dubai Turu

4 gün

569 Euro

www.coraltatil.com

Elegant Ürdün Turu

4 gün

1.049 Euro

www.coraltatil.com

Gizemli Fas

7 gün

649 Euro

https://andiamo.com.tr/

Güney Afrika

8 gün

4.190 Dolar

https://andiamo.com.tr/

Phuket

7 gün

1.549 Dolar

www.etstur.com

Şarm El Şeyh'te Dalış

7 gün

62.590 TL

www.prontotour.com

Tunus Turu

4 gün

749 Euro

www.coraltatil.com

Uçakla Gürcistan

4 gün

10.499 TL

www.tatilsepeti.com

BİZE ULAŞIN