Sosyal Etki Zirvesi’24: “Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz”

Sosyal Etki Zirvesi’24; ‘Sosyal Fabrika - Toplumsal Dönüşüm Platformu’ ve EKONOMİ Gazetesi işbirliği ile; Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu Kurucusu ve Organizasyon Lideri Münteha Adalı öncülüğünde “Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz” mottosuyla İş Sanat, Levent İstanbul’da gerçekleşti.
07.06.2024 12:43 GÜNCELLEME : 07.06.2024 12:43

Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıflar, Dernekler, Kamu Kuruluşları, Belediyeler, Üniversiteler, Platformlar, Medya ve İş Dünyası Temsilcileri dahil olmak üzere 121 paydaşı ortak bir hedefte bir araya getiren Sosyal Etki Zirvesi'24, sosyal, ekonomik ve çevresel eşitsizliklere dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve herkesi eyleme davet etmek hedefiyle gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Idecon Idea&Congress Kurucusu, Ajans Başkanı Yaprak Yapsan ve Oyuncu Hakan Bilgin'in üstlendiği "Sosyal Etki Zirvesi'24"te, "Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz" mottosuyla toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal adalet, sınıfsal eşitsizlik, çalışan hakları, engelli hakları, hayvan hakları, ve insan-doğa dengesizliği gibi konularda değişim elçileri yaratarak, yeni fikirlerin dile getirdiği kapsamlı bir platform oluşturdu.

Katılımcılar; somut adımlar atarak mevcut projelerin izlenebilir, uygulanabilir, çözüm ve sonuç odaklı olmaları için ortak çözüm önerileri için ilham verdiler.

Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu

Kurucusu ve Organizasyon Lideri Münteha Adalı

"Sessizliğin utancını yaşamamak için bütün eşitsizliklere karşı duruşumuzu yaptıklarımızla, yapacaklarımızla ve ortak hedeflerimizle ifade etmek ve SES çıkartmak zorundayız. Sorunların üstünü örtüp görmezden gelmenin nasıl bir ayak bağı olduğunu hep beraber deneyimlediğimiz bir dünyada ve şimdi 'Birliktelik Zamanı' mottomuzla, ortak akılla ortak hareket edebilmek için bugün buradayız. Cumhuriyetin 2. Yüzyılında bir arada olmanın ihtiyacı ve öneminin giderek daha çok arttığını görüyoruz. 'Ben'den Bize' giden bu yolculukta #SEZ24'de eşitlik arayışımızda hiçbir dünya meselesine sessiz kalmadığımızı, hep beraber tartışarak, paylaşarak, bölüşerek çoğalacağımızı ve büyüyebileceğimiz mesajını buradan paylaşmak istiyorum."

Kimsesizlerin kimsesi olabilmek gazetecilerin ve basının en önemli görevi

EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ

"İyilerin birlikteliği çabasıyla 121 paydaşımız ile çevre kelimesini tam anlamıyla kullanmak istiyor, çevresine duyarlı paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Dünyayı insan olarak çürüttük ve onarmamız gerekiyor. Sadece fabrika veya şirket içi olarak düşünmemeliyiz. Eşitsizliğin bu noktaya geldiği bir dünyada, daha iyi bir dünya için hep birlikte çalışmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olabilmek gazetecilerin ve basının en önemli görevi olduğu fikrine değerli meslektaşlarım da bana katılacaktır. Önümüzdeki süreçte, Türkiye başta olmak üzere, tüm dünyada özgürlüklerin arttığı ve eşitsizliklerin azaldığı bir dünya arzu ediyoruz."

Yeni bir bakış açışıyla toplumsal fayda için çalışmamız gerekiyor

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan

"Sivil toplum alanında çalışan emek veren çok sayıda değerli kuruluşun bir araya geldiği bu etkinlikte sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında görev alan biri olarak kolektif düşünmenin önemini ve yarattığı faydayı bizzat deneyimliyorum. TÜSİAD olarak sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmenin, geleceği inşa etmenin önemini hep vurguladık ve vurgulamaya devam edeceğiz. Biz yarım asrı geride bırakmış bir sivil toplum kuruluşu olarak kuruluşumuzdan bu yana Türkiye'de demokratik ekonomik ve sosyal reformların kararlılıkla savunuculuğunu yapıyoruz. Toplumun kalbine ve ihtiyaçlarına hizmet eden sivil toplum kuruluşlarımız ile şirketlerimizi ortak vizyon doğrultusunda bir araya getirmek deneyim ve kaynak paylaşımı ile oluşan faydayı arttırmak çok değerlidir. Bu gün olduğu gibi çeşitli etkinliklerde tanışmamız, konuşmamız, birbirimizi anlamamız ve yeni bir bakış açışıyla toplumsal fayda için çalışmamız gerekiyor."

Üretim ve yaşam biçimimizi, bu yerkürenin ritmindeki değişime uydurmak zorundayız

Araştırmacı, Yazar Bekir Ağırdır

"Mevcut üretim modellerini aynı şekilde sürdürmek ve doğayı bu kadar hoyratça kullanmak mümkün değil. Bugünkü yaşam, eskisinden farklı olarak karmaşıklık ve belirsizlik esaslı. Ancak, bizim bütün zihnimiz, mantığımız ve proje tasarımlarımız belirlilik üzerine çalışıyor. Halbuki hayat, belirsizlik ve karmaşıklık temelli. Dünya ülkeleri içinde gece yarısı resmi gazeteyi en çok okuyan ülke Türkiye. Üretim ve yaşam biçimimizi, bu yerkürenin ritmindeki değişime uydurmak zorundayız."

Eşit, şeffaf ve adaletli yönetim için canla başla çalışıyoruz!

Üsküdar Belediye Başkanı, Sinem Dedetaş

"Gençlerin yaratıcılığını öne çıkartacak, sanatla birleştirecek konularımız var. Eşit olmayan gençlere elimizden gelen her alanda ayrıcalık tanımamız gerektiğini düşünüyorum. Siyasette bu kelimelerin altı çok boşaltılmış olsa da; gerçekten içi dolu bir şekilde, 'Eşit, Şeffaf ve Adaletli' yönetimin sergilenmesi noktasında canla başla çalışıyoruz."

"Birliktelik Zamanı"nda 121 Paydaş Sahnede Bir Araya Geldi!

Cumhuriyetimizin 101. yılında, 101 paydaş hedefi ile "Ve Birliktelik Zamanı" diyerek çıkılan bu yolculukta, tam 121 STK, Vakıf, Kurum, Platform ve Üniversiteler'in paydaşlığı ile topluma; birlikteliğin, çeşitliliğin ve bir arada olmanın yaratacağı olumlu dönüşümün mesajı verildi.

Türkiye'de bir ilki temsil eden ve ortak hedefler etrafında birleşmenin gücünü gösteren bu buluşma, birlikteliğin önemine vurgu yaparak, ortak vizyon ile birlikte hareket etmenin çözümün ilk adımı olduğunu ortaya koydu.

BİZE ULAŞIN