Sondan dördüncü olduk

Uluslararası araştırma ve anket kuruluşu Gallup’un geleneksel Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı. 150 ülkeden derlenen veriler baz alınarak yapılan sıralamada Finlandiya en mutlu ülke. Türkiye ise sondan dördüncü.
21.03.2023 10:39 GÜNCELLEME : 21.03.2023 10:39

Uluslararası araştırma ve anket kuruluşu Gallup'un geleneksel Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı. 150 ülkeden derlenen veriler baz alınarak yapılan sıralamada Finlandiya en mutlu ülke. Finlandiya altı yıldır Dünya Mutluluk Raporu sıralamasında birinci sırada yer alıyor.

Raporun ölçtüğü altı temel değişken, gelir (kişi başına düşen GSYİH), sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, yaşam seçimleri yapma özgürlüğü, cömertlik ve yolsuzluktan kurtulma olarak belirlenmiş.

Rapor bu veriler yanında bir de insanlara "Hayatınızdan ne kadar memnunsunuz?" sorusu soruluyor. Verilerin derlenip ankete yanıt alınan 109 ülke arasında Türkiye 106. sırada sondan 4.

Türkiye'nin turizmdeki rakiplerinden İspanya 32. Sırada. Unu 58. Sırada Yunanistan ve 60. Sırada Tayland var. Fransa bu yılın raporunda ilk 20'den 21'e geriledi.

Raporda Afganistan ve Lübnan'ın en az mutlu ülke olmaya devam ettiği belirtiliyor.

EN MUTLU İLK 10 ÜLKE:

Finlandiya

Danimarka

İzlanda

İsrail

Hollanda

İsveç

Norveç

İsviçre

Lüksemburg

Yeni Zelanda

BİZE ULAŞIN