Doping Hafıza'dan kişiselleştirilmiş öğrenme teknolojisi

Dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, Ar-Ge yatırımlarıyla geliştirdiği 11 yıllık öğrenme deneyimini açıkladı. Doping Hafıza CEO’su Mert Kalkavan, sektörde ilk defa uygulanan birçok metodu hayata geçirdiklerini söyledi.
22.09.2022 13:44 GÜNCELLEME : 22.09.2022 13:44

Dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, Ar-Ge yatırımlarıyla geliştirdiği 11 yıllık öğrenme deneyimini açıkladı. Eğitimde fırsat eşitliğini önemseyerek çıktıkları yolculukta en büyük amaçlarının Türkiye'nin her yerinden tüm kullanıcıların erişebileceği bir öğrenme deneyimi sunmak olduğunun altını çizen Doping Hafıza CEO'su Mert Kalkavan, sektörde ilk defa uygulanan birçok metodu hayata geçirdiklerini söyledi. Doping Hafıza Teknoloji Takım Lideri Alperen Can ise teknoloji yatırımları ve kişiselleştirilmiş programları ile bugün 70 bini aşkın video, tamamı çözüm videolu 150 bini aşkın soru, 5 bini aşkın konsept, 20 bini aşkın görsel ve animasyon, 350 bin dakikayı aşkın interaktif içeriklerden kullanıcıların kesintisiz olarak faydalanabildiğini söyledi.

Kurulduğu 2011 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğini önemseyerek Türkiye'nin her yerinden tüm kullanıcıların erişebileceği yeni nesil öğrenme deneyimi sunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda teknoloji odaklı yatırımlarını sürdürerek içerik havuzunu büyüten Doping Hafıza, öğrenme süreçlerinde fark yaratan uygulamalarını, başarılarını ve teknolojik altyapısını açıkladı. Doping Hafıza CEO'su Mert Kalkavan, markanın bugüne kadarki yolculuğundan bahsederken Doping Hafıza Teknoloji Takım Lideri Alperen Can 'da teknolojik altyapı ve yapay zekada öne çıkan uygulamalarını anlattı.

"Kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi"

Yaptıkları Ar-Ge yatırımlarıyla kuruldukları günden bugüne öğrenme deneyimini iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla çalıştıklarını ve bu doğrultuda pek çok metodu hayata geçirdiklerini belirten Doping Hafıza CEO'su Mert Kalkavan şunları söyledi: "Fırsat eşitliği ve yeni nesil öğrenme deneyimi amacıyla çıktığımız bu yolculukta 11 yılı geride bıraktık. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin her yerinden tüm kullanıcıların erişebileceği ve aynı anda kullanabileceği güvenilir bir altyapı oluşturduk. Ar-Ge çalışmalarımızla sektörümüzde ilk defa uygulanan yapay zeka destekli akıllı test paneli, oyunlaştırılmış formatlarda konsept ders içerikleri, kişiselleştirilmiş çalışma programları gibi uygulamaları da hayata geçirdik. Sistemimizi sürekli güncelleyerek bir yandan öğrenme deneyimini en iyi hale getirecek konseptler tasarlıyor, bir yandan da her yılın müfredatını takip eden en kaliteli içerikleri hazırlıyoruz. Büyük ve her biri alanında uzman isimlerden oluşan bir ekibimiz var. YKS, DGS, DGS, KPSS, ALES gibi sınavlara hazırlanan ya da mevcut dönemini iyi geçirmek ve sınavlara ön hazırlık yapmak isteyen 4, 5, 6, 7. sınıf veya 9, 10, 11. sınıf öğrencilerine; Türkiye'de ilk kez uygulanan birçok format aracılığıyla farklı bir yol haritası sunuyoruz." dedi.

Geliştirdikleri yöntemlerle hızlı ve kalıcı öğrenmeyi hedeflediklerini aktaran Kalkavan; öğrencilere doğru refleksleri kazandırarak öğrenmelerini kolaylaştırdıklarını, akıllarına takılan sorulara 10 dakika içerisinde videolu çözüm imkanı sunduklarını ve motivasyonlarını daima diri tutmak amacıyla Koçum Yanımda uygulaması ile de öğrencilerin profesyonel koçlar tarafından diledikleri zaman destek alabildiklerini dile getirdi.

"Teknoloji yatırımlarımız artarak devam ediyor"

"Bütüncül bir yazılım mimarisi inşa ettik."

Sadece 'dijital' olsun diye içerikler hazırlamadıklarını, her dersin gereksinimlerine göre akademik ve teknolojik çalışmalar yaparak öğrencinin ders ve konuları en iyi şekilde öğrenebilmesi amacıyla içerikler hazırladıklarını aktaran Doping Hafıza Teknoloji Takım Lideri Alperen Can, hayata geçirdikleri teknoloji yatırımlarıyla ilgili: "Yapay zekayı en efektif şekilde kullanarak öğrenme kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Yazılım sistemlerini birbirine entegre ederek sistematik ve bütüncül yazılım mimarisi inşa ettik. Böylelikle sistemde bulunan tüm öğrenciler hem eş zamanlı ve kesintisiz olarak video izleme ve ders çalışma imkanı hem de kişiselleştirilmiş çalışma programlarını kurgulama imkanı buluyor. Teknoloji yatırımlarımız artarak devam ediyor, teknopark'ta bulunan Ar-ge üssümüzde sistem iyileştirmelerimizi düzenli olarak sürdürüyoruz. Şu an öğrenciler kişiselleştirilmiş programları ile 70 bini aşkın video, tamamı çözüm videolu 150 bini aşkın soru, 5 bini aşkın konsept, 20 bini aşkın görsel ve animasyon, 350 bin dakikayı aşkın içeriklerden kesintisiz olarak faydalanabiliyor. Nihai hedefimiz ise tüm global ekosistemde bilinen, teknoloji üreten, çağdaş öğrenme teknolojileri ile insanların hayatlarına değer katan dijital bir teknoloji şirketi olmak." dedi.

Doğru çalışma sistemi başarıyı beraberinde getiriyor

Başarıya giden yolun doğru çalışma sisteminden geçtiği anlayışıyla içerikler üreten Doping Hafıza; klasik öğrenme modelinden farklı olarak her öğrencinin öğrenme sürecinin farklı olduğunu benimseyerek kişiselleştirilmiş bir çalışma planı dahilinde öğrencilere testler, çözümlü sorular, infografikler, video anlatımları gibi çeşitli öğrenme içerikleri sunuyor. Zaman kaybının ve fiziksel yorgunluğunun önüne geçilen sistemle sınavlara hazırlanan birçok öğrenci başarıyı yakalıyor. Her yıl Doping Hafıza'yı kullanan pek çok kullanıcı ilk 100'de ve ilk 1000'de yer alarak yüksek başarı oranı gösteriyor. Yakalanan başarılarla öğrenciler de ebeveynler de çok mutlu oluyor. Bu yıl LGS'de ve YKS'de Türkiye birincisi ve ikincisi çıkaran uygulama başarılarını ALES ve KPSS gibi sınavlarda da sürdürüyor.

BİZE ULAŞIN