Sabancı Holding, ICT Bulut Bilişim'in yüzde 65'ini aldı

Sabancı Holding'in yeni nesil bilgi işlem teknolojileri konusundaki faaliyetlerini yürüten iştiraki olan Hollanda'da kurulu Dx Technology Services and Investment BV, ICT Bulut Bilişim A.Ş'nin (Bulutistan) yüzde 65'ini yaklaşık 39 milyon dolar bedelle satın aldı.
28.08.2024 12:29 GÜNCELLEME : 28.08.2024 12:29

Sabancı Holding, bu satın almayı Hollanda merkezli, tamamı kendisine ait olan Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) üzerinden gerçekleştirdi. Ayrıca, Sabancı Ventures olarak bilinen Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da Bulutistan'ın yüzde 10,5 hissesine sahip. Bu satın alma ile birlikte, Sabancı Holding'in Bulutistan'daki toplam dolaylı ortaklık payı yüzde 75,5'e ulaştı. Bu stratejik hamle, Sabancı Holding'in dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Bulutistan Üst Yöneticisi (CEO) Begim Başlıgil de yatırımın ardından Türkiye ve diğer hizmet verilen ülkelerde daha büyük ve güçlü bir teknoloji ekosistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Başlıgil, "Bulutistan'ın teknoloji sektöründeki potansiyelini ortaya çıkararak bölge ekonomisine katkı sağlayıp bu alanda uluslararası bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. DxBV ile birlikte daha da büyüyerek, başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Bize güvenen değerli müşterilerimize, iş ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkürü bir borç biliyor, yeni ortaklık yapımızla hep birlikte geleceğe daha umutlu ve güçlü adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN