Imperium Gayrimenkul ezberleri bozacak

55 Yıl Önce Mesa’da Başlayan Hikaye, 2015 Yılında Kurulan Imperium Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş. Bünyesinde Devam Ediyor… 2015 senesinde Mesa’da gerçekleşen hisse satışı ve ortakların yollarını ayırmasından sonra, Yüksek Mimar Özhan Akçalı’nın uzun yıllar birlikte emek verdiği çalışma arkadaşları ve oğlu Arda Akçalı birlikte kurduğu Imperium Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş., İstanbul’da gerçekleştirdiği sağlam, güvenilir ve modern projelerle ses getirmeye başladı.
27.05.2024 11:06 GÜNCELLEME : 27.05.2024 17:13

Mesa Topluluğu'nda yıllarca farklı departmanlarında görev alan Arda Akçalı, 2015 yılında kurduğu Imperium Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş'yi inşaat sektöründe ezberleri bozan bir firma haline getirmeyi hedefliyor. Arda Akçalı, Mesa Topluluğu'nda uzun yıllar görev yapmış mimarlar, mühendisler, danışmanlar ve taşeronlardan oluşan ekibiyle birlikte, güvenilen, verdiği sözü tam zamanında ve eksiksiz şekilde yerine getiren, şeffaf yönetim anlayışını benimseyen, tedarikçi kalitesine önem veren ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firma olarak benzersiz projeler üretiyor. Imperium, İstanbul'un en değerli lokasyonlarında gerçekleştirdiği projelerle yerli ve yabancı yatırımcının ilgi odağı haline gelmiş bulunuyor.

Bize Kendinizden Kısaca Bahsedebilir Misiniz?

1983 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Koleji'nde tamamladıktan sonra, sırasıyla Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum. 2006 yılında Mesa Şirketler Topluluğu bünyesinde çalışmaya başladım. Bu dönemde Tema World İcra Kurulu Üyeliği, Mesa Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mesa Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. Halen, GVY Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Capitol Alışveriş Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyorum.

Imperium'un Hikayesi Nasıl Başladı?

2015 yılında Mesa'da gerçekleşen hisse satışı ve ortakların yollarını ayırması sonucunda ben de Imperium'u kurdum ve özellikle İstanbul'da üst yapı konusunda faaliyet göstermek için çalışmalara başladım.

Bize Firmanız Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz?

Imperium, Türkiye'de inşaat konusunda ilkleri başarmış, yenilikçi, ulaşılabilir ve çağdaş yaşam alanları üretmiş bir markanın, kültürünü, değerlerini ve vizyonunu oluşturan kurucu ve yöneticilerinden oluşmaktadır. Güvenilen, verdiği sözü tam zamanında ve eksiksiz şekilde yerine getiren, şeffaf yönetim anlayışını benimseyen, tedarikçi kalitesine önem veren, müşteri ve çalışan memnuniyetini ön planda tutan bir firma olmayı misyonu olarak görür.

Imperium'un Hedefleri Nelerdir?

Önceliğimiz İstanbul'da sağlam, güvenli ve modern yapılar meydana getirmek. Gayrimenkul ve inşaat konularında tecrübeli, kendini kanıtlamış ve yüksek maliyetli projeleri finanse edebilme gücüne sahip bir firma olarak, çağdaş ve yaşanabilir projeler üretmek ve ülkemiz ekonomisine yarar sağlamaktır.

Orman İstanbul

Marka Vaadiniz Nedir?

Verdiği sözü her zaman tutan, güvenilen, projelerini zamanından önce teslim etmeyi misyonu edinmiş, tamamladığı projelerin sadece satış sürecinde değil satış sonrasında da arkasında duran, müşterileriyle bağını koparmayan ve onlarla sürekli iletişimde olan bir firma olarak hareket ederiz. Sağlamlık, kalite ve estetikten asla ödün vermeyiz. Ticari faaliyetlerimize gelişerek, geliştirerek ve Mesa kültüründen almış olduğumuz örnek değerlerle, güçlü bir şekilde devam ederiz.

Imperium'u Rakiplerinden Farklı Kılan Nedir? İnşaat Sektöründe Neyi Değiştirmek veya Başarmak İstiyorsunuz?

Imperium ailesi olarak, sadece yenilikçi bakış açısına sahip ve toplumsal fayda içeren projeler üretiriz. Ticari kazanımı ikinci planda tutan, ülkesine ve insanına faydalı olmayı önceliği yapan bir kültür inşa etmek için çalışırız. Depreme dayanıklı, hukuk ve fen kurallarına uygun, çevreye duyarlı ve topluma faydalı nice projeler üretmek için yola çıktık. Bunu başararak, inşaat sektöründe örnek alınacak bir firma haline gelmeyi hedefliyoruz.

Projelerinizi Gerçekleştireceğiniz Yerleri Seçerken Nelere Önem Veriyorsunuz?

Bizim için en önemli konu doğru yerde doğru proje üretmektir. Projelerimizin zemin özelliklerinin her zaman sağlam olmasına ve merkezi lokasyonlarda olmasına önem veririz.

Imperium No1 Residence

Çözüm Ortaklarınızı ve Tedarikçilerinizi Nasıl Seçiyorsunuz?

Uzun yıllar birlikte uyum içinde çalıştığımız, bilgisi, deneyimi ve uzmanlığı olan kişi ve kurumlarla çalışırız. Malzeme seçimlerimizi yaparken de kaliteden asla ödün vermeyiz.

Tamamladığınız ve Devam Eden Projelerinizden Bahsedebilir Misiniz?

Mesa'dan ayrıldıktan sonra ilk projemiz olan Imperium no1 Residence'ı İstanbul'un gözde lokasyonlarından biri olan E5 karayolu üzerinde inşa ettik. 78 daireden oluşan projemizi 2021 yılının son çeyreğinde tamamladık ve tüm dairelerin satışını tamamladık. Bu projemiz çok beğeni topladı ve firmamızın ürettiği konutlara talebi artırdı. Bir diğer projemiz olan Orman İstanbul ise TEM Karayolu'nun kenarında ve Vadi İstanbul'un tam karşısında bulunan bir bölgede yer alıyor. Belgrad Ormanı manzaralı projemizi, kayalık bir zeminde ve 5 kat otoparka sahip şekilde inşa ediyoruz. 5000 m2 arsa üzerinde yükselen 2 blok ve 110 bağımsız bölümden oluşan projemizin kaba inşaatını tamamladık ve söz verdiğimiz gibi 2024 yılının sonunda teslim edeceğiz. Yeni başladığımız projemiz Imperium no2 Residence ise Imperium no1 Residence projemizin hemen yanında yer alıyor. Imperium no1 Residence projemizin bulunduğu alandaki eski yapı stoğu sahipleri bize başvurarak, burada bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmemizi talep ettiler. 2024 yılı itibariyle buradaki hafriyat çalışmalarına başladık. Tamamen kayalık zeminde ve Mecidiyeköy'e 2 km mesafede yer alan projemiz, 2 blok ve 123 daireden oluşacak projemizle 2024 yılına damgamızı vuracağız.

İstanbul Dışında Planladığınız Projeleriniz var mı?

Ülkemizin gözbebeği olan Çeşme Alaçatı'da 13.000 m2 büyüklükte bir arsamız bulunuyor. Komşu parsel sahipleriyle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Gelecekte burada Imperium markasına ve kalitesine yakışır bir proje gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

BİZE ULAŞIN