Lineadecor, Almanya ve Türkmenistan pazarına girdi

Dünya genelinde giderek artan sayıda yetkili satıcı aracılığıyla Orta ve Yakın Doğu'dan Avrupa ve Amerika'ya kadar birçok ülkede müşterileriyle buluşan Lineadecor, yeni eklediği Almanya ve Türkmenistan pazarıyla yurtdışında toplamda 22 satış noktasına ulaştı.
21.09.2023 19:42 GÜNCELLEME : 21.09.2023 19:43

Mutfak mobilyası sektörünün önde gelen üreticisi Lineadecor, girdiği yeni pazarlarla yurtdışında da büyümesini sürdürüyor. Dünya genelinde giderek artan sayıda yetkili satıcı aracılığıyla Orta ve Yakın Doğu'dan Avrupa ve Amerika'ya kadar birçok ülkede müşterileriyle buluşan firma, yeni eklediği Almanya ve Türkmenistan pazarıyla yurtdışında toplamda 22 satış noktasına ulaştı. Firma, bunun yanı sıra ABD, İngiltere, Irak, Suudi Arabistan, Kıbrıs, Azerbaycan, Pakistan, Burkina Faso ve daha pek çok ülkede ihracat ağını güçlendiriyor.

İhracat alanında da büyümeyi amaçlayarak yatırımları artırdıklarını belirten Lineadecor Genel Müdürü Zeynep Ecemiş, "Amerika'da 10 yıllık deneyime sahibiz ve bu süre zarfında önemli büyüklükteki grup projelerinde yer aldık. Tasarım süreçlerine verdiğimiz danışmanlıkla sadece bir tedarikçi olmanın ötesine geçerek etkili bir tasarım ortağı olduğumuzu gösterdik. Gelecekte daha fazla projede yer alarak büyümeyi sürdürme hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Son dönemde ihracat ağımıza Almanya ve Türkmenistan'ı ekledik. Yakın zamanda gireceğimiz pazarlar arasında ilk etapta Hollanda, İsrail, Kenya ve Katar bulunuyor" dedi.

İç piyasayı da değerlendiren Ecemiş, özellikle kentsel dönüşüm projelerinin piyasaya etkilerine değindi. Ecemiş, "Lineadecor olarak, ülkemizin gelecekteki olası bir depremi en az zararla atlatabilmesi için kentsel dönüşümü birincil bir gereklilik olarak görmekteyiz. Bu önemli konuyu piyasa yansımaları açısından ele alabiliriz. Bölgesel bazda gerçekleşen dönüşüm projeleri, inşaat sektöründe hareketlilik oluştursa da, perakende ürün satışlarını kısmen olumsuz etkilediği gözlemlenebilir. Bu noktada en çok vurgulanması gereken husus, kentsel dönüşüme tabi tutulan tüm konut sahiplerinin yüksek kaliteli yapı malzemelerine erişebilmesi için gerekli düzenlemelerin ve standartların tüm alanlarda belirlenmesi ve uygulanmasıdır" diye konuştu.

300'ÜN ÜZERİNDE İSTİHDAM SAĞLIYOR

300'ün üzerinde kişiye istihdam sağladıklarını da kaydeden Ecemiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yanı sıra, çok sayıda mutfak uzmanıyla satış noktalarımızda faaliyet göstererek mutfak sektörünün gelişiminde ve her aşamasında öncü bir rol üstlenmekteyiz. Lineadecor olarak, fırsat eşitliğini ve çeşitliliği benimseyerek yenilikçi ve gelişime açık bir çalışma ortamının olmazsa olmaz unsurları olduğuna inanıyoruz. Kadınların iş gücüne katılımının sürdürülebilir kalkınma için ne denli kritik olduğunun farkındayız. Şirketimizin yönetici kadrosunun yüzde 50'sinin kadınlardan oluşmasıyla gurur duyuyoruz; tüm beyaz yakalı çalışanlarımızın içindeki oranı ise yüzde 44. Fabrika üretim sahasında da kadın çalışanlarımızın önemli görevler üstlendiğini belirtmekten mutluluk duyarız. Bu anlamda sektörde çok iyi bir pozisyona sahibiz."

Lineadecor'un şu an itibarıyla, 24 farklı mutfak modeli, 205 renk seçeneği, 900'den fazla aksesuar ve 1800'den fazla modülden oluşan geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Günümüz mutfaklarını geleceğin yaşam alanlarına dönüştürecek benzersiz tasarımlar sunduklarının altını çizen Ecemiş, bu vizyonla 11 ülkede 96 noktada satışa sunulan ürünlerin sayısız kullanıcı ile buluştuğunu vurguladı. Ecemiş, "Tasarım dünyasının izlediği yola paralel olarak biz de sürekli yenileniyoruz ve ürün koleksiyonumuzu güncelliyoruz. Bu süreç son derece dinamik bir süreçtir; her an, her gün değişen ve gelişen bir ortamda pazarın taleplerini yakından izlemeye çalışıyoruz. Sürekliliğini güvenli bir şekilde sağlayabileceğimiz, fiyat kalite dengesine uygun, tasarım çizgimize paralel, trendlerle uyumlu ürünler ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. İnovasyon ve yenilenmeye önemli katkılar sunma gayesiyle kurduğumuz ve destek aldığımız, mimar, tasarımcı ve mühendis çalışanlarımızın içinde yer aldığı önemli bir AR-GE merkezimiz de 2017'den beri faaliyet göstermekte" şeklinde konuştu.

PİYASAYA YENİ MODELLER SUNACAK

Geçtiğimiz dönemde Luna, Lea, Otto, Esso ve Sera gibi öncü modellerin lansmanlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ecemiş, 2023 yılında da heyecanla beklenen bir dizi yeni modeli kullanıcılarla buluşturmayı planladıklarını belirtti. "Yeni modellerimizi oluştururken her zamanki gibi değişen yaşam tarzlarını ve güncel trendleri yakından analiz ettik. Mutfak tasarım dünyasına öncülük edecek yeniliklerle koleksiyonumuzu çeşitlendirmeye, markamıza duyulan güveni koruyarak tasarımla farklılaşma imkanı sunmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz" diyen Ecemiş, sürdürülebilir üretime de büyük önem verdiklerini söyledi. Ecemiş, "Mutfak mobilyası üretiminde malzeme seçimi sürecini son derece özenle yürüttüğümüzü vurgulamak isterim. Özellikle Etna ve Effe mutfak modellerimizde, geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımıyla farklı bir çizgi izliyoruz. Çevre bilincine sahip, sağlamlığı ve güvenliği ön planda tutan malzemelerle tasarlanan Etna ve Effe modellerimiz, bu özellikleri sayesinde kullanıcılarımızın büyük takdirini kazanıyor. Bu şekilde, hem estetik hem de sürdürülebilirlik odaklı ürünler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de bu yönde yatırımlarımızı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

BİZE ULAŞIN