Avrupa’nın en büyük laboratuvarını satın aldı

Ametist, Safir, Amber… Evlerde biblo ve süs objesi olan, boyun ve bileklerde ise enerji veren takı olarak taşınan doğal taşlar, şimdilerde Nilüfer Şener’in girişimiyle kozmetikte de kullanılıyor. Üstelik her taşın cilde olan etkileri ise farklı. Şener, “Avrupa’nın en büyük laboratuvarlarından birini satın alarak işimizin geleceğini de garanti altına aldık” diyor.
16.09.2023 22:19 GÜNCELLEME : 18.09.2023 00:01

PARA HABER/ AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR Profesyonel iş hayatına, yıllardır sektörde faaliyet gösteren Enkay Şirketler Grubu çatısı altında üst düzey yönetici pozisyonuyla devam eden Nilüfer Şener, aynı zamanda girişimci ruhuna sahip bir kadın. Yürüttüğü profesyonel iş yaşamının dışında doğal taşlara olan merakı ve bunu işe dönüştürme fikriyle bir marka yaratmaya karar vermiş. Ametist, Safir, Amber gibi üç değerli taşın mineralleri ile cilt bakımı ürünü üretmek için kolları sıvayan Şener'in melek yatırımcısı ise, şu anda aktif olarak yöneticilik yaptığı Enkay A.Ş. olmuş. Şener, gerekli Ar-Ge çalışmalarından sonra firmadan tam destekle Beauty&More markasını 2023 yılı başında faaliyete geçirmiş. Merkezi İsviçre'de bulunan Coloured Gemstone Academy'de aldığı "Coloured Gem Professional" ve "Advanced Gemstones" eğitimleriyle kendini geliştirmeyi sürdürmüş. Markayı kurarkenki hikâyesi ise yine iş için gittiği bir fuar gezisinde başlamış.

"Fuarda gezerken bir yanda tüm cazibesi ve parlaklığı ile bana göz kırpan, duvarlarında Nefertiti'nin (Mısır Kraliçesi) doğal taşlarla harmanlanmış görsellerinin olduğu, enerjisi ile beni kendine çeken bir stand ve hemen yanında da cilt bakım rutinlerimizin vazgeçilmezleri olan pek çok çeşit ve ölçüde cilt serumlarının olduğu diğer bir stand vardı. Gemstone (değerli taş) konusu zaten yıllardır beni cezbediyordu. Senelerdir aklımda olan bir fikir, sanki o anda şekle bürünmüştü; 'Ya bu iki ürün yan yana gelirse? Değerli taşların içeriğindeki zengin mineralleri; başarısı ispatlanmış cilt bakım formüllerinde kullanmak ve cilt yolu ile emilimini sağlama fikri çok özgün ve heyecan vericiydi. Yıllardır bu projeyi hazırlıyormuşum gibi hissettim. Tüm seri o anda gözümde canlandı. Türkiye'de böyle bir girişim fikrinin denenmemiş olması heyecanımı daha da artırdı" diyerek anlatmaya başlıyor hikâyesini Nilüfer Şener… Markanın en büyük hedefini; orta ve uzun vadede, dünyanın en seçkin online platformları olan drugstore ve dermokozmetik satış noktalarında yer almak olarak açıklıyor. Amacı ise tüketiciye 'bütünsel bir bakım' deneyimi sunmak.

"LABORATUVAR SATIN ALDIK"

Bu yıl üretimlerine başlayan Beauty&More daha çok yeni olarak pazara adımını atmış. "Avrupa'nın en büyük laboratuvarlarından birini satın alarak işimizin geleceğini de garanti altına aldık" diyen Şener, bu laboratuvar sayesinde yenilikçi teknolojileri daha yakından takip ettiklerini söylüyor. "Gemstone alanında uzun süredir etkisi ispatlanmış formüller üretmiş, Avrupa'nın en prestijli laboratuvarlarından biri ile anlaşma yaptık. Sonra bir yıl içinde firmayı 3 milyon dolara satın alarak Enkay A.Ş. içine kattık. Yurtdışında geliştirdiğimiz formüllerle birlikte üretimimizi her bir ürün serisi için, Türkiye'nin en güvenilir ve kendini kanıtlamış üreticileri ile gerçekleştiriyoruz" diye de ekliyor. Laboratuvar üzerinden birçok yerel ve global markalara içerik ve formül üretimi konusunda yardımcı olan marka, bu sayede kendine ciddi bir gelir kaynağı yaratıyor. Şener; "Yeni bir marka olarak satış rakamı hedefine odaklanmaktan ziyade markamızı bir dünya markası haline getirmek için tahsis ettiğimiz bütçe ve kaynaklarla bunların nasıl kullanılacağı ve dönüşüm oranlarının nasıl izleneceğine dair detaylı planlar yapıyoruz" diyor.

"AKREDİTE TAŞ BULMAK KOLAY DEĞİL"

"Gemstone Therapy" (Taş Terapisi) serisi ile premium segmentindeki ürünleri piyasaya sunan Beauty&More markası, zenginleştirilmiş içerikleriyle farklı cilt tiplerine ve problemlerine uygun ürünler geliştiriyor. Lekeli ve akneye eğilimli ciltlerden tutun, mat ve yaşlanma belirtisi gösteren ciltlere karşı serumlar, peeling'ler, kremler, güneş kremleri gibi pek çok ürün çeşidine sahip. Firma, değerli taşların cilt bakım ürünleriyle formülize edilebilecek konular üzerine çeşitli araştırmalar yapmış ve kullanıcıyı doğrudan sonuca ulaştıracak etkili bir seri oluşturmuş. Şener, dünyayı sadece tüketilebilecek yer olarak görmekten ziyade, çok değerli bir kaynak olarak benimsediklerini ve bu mucizeleri cildimize emilim yolu ile kazandırarak sürdürülebilir bir dünya görüşüne sahip olduklarının altını çiziyor. Firmada ürünler Peta Vegan onaylı olarak sertifikalandırılmış. İçeriğinde değerli doğal taşların yanı sıra termal su kullanılarak mineral bakımından zengin hale getirilmiş. Her bir değerli taş, farklı ülkelerden firmanın kendi dış ticaret ekibi ile ithal ediliyor. "Akredite yani sertifikalı taş bulmak kolay bir süreç olmamakla birlikte, kozmetikte değerli taşları kullanabilmek için hem doğru ülkedeki doğru taş kaynağını hem de değerli taş uzmanlarını bulmak hiç kolay bir şey değil. Bu taşların analizlerini yaptırmak hem keyifli hem de zorlu bir süreç" diye bahsediyor Şener…

YURTDIŞINDAN TALEP VAR

Enkay A.Ş'nin 80'i aşkın ülkeye ihracatı bulunuyor. Her yıl Türkiye'de ilk bin ihracatçı firma arasında yer alan Enkay, kendi ihracatçı birlikleri içerisinde de ilk 100 firma arasında. "Amacımız ihracattaki büyük tecrübemizi Beauty&More için de kullanmak ve bir dünya markası haline getirmek. Şu anda; Ortadoğu, CIS (Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya ve Tacikistan) ve Avrupa Birliği ülkelerinden ürünlerimizle ilgilenen alıcıların sayısı bir hayli fazla. Önceliğimiz Türkiye'de markamızı güçlü bir konuma getirip sonrasında dünyaya açılmak" diyen Şener, seçkin eczane ve online platformlarında en çok satan marka olmak istediklerini söylüyor. Beauty&More ürünlerini premium kozmetik mağazaları, seçkin online platformlar, elit klinik ve estetik merkezlerinden temin etmek mümkün. Ayrıca tüm ürünler hem kendi online platformlarında hem de e-ticaret sitelerinde satışa sunuluyor. Fiyatlar ise 540 ile 740 lira arasında. Marka, müşterilerine 'tanışma fiyatı' çatısı altında ürün deneyimle fırsatı da sunuyor.

Şener'e göre şu anda böyle bir girişim, Türkiye'de hiç denenmemiş. Bu sebeple de değerli taş alanında şu anda Beauty&More markasının rakibinin bulunmadığını söylüyor.

TAŞLARIN ENERJİSİ CİLDE YANSIYOR

Değerli taşların kozmetikte hammadde olarak kullanılması, Antik Mısır döneminde; isminin anlamı "Güzelden Gelen" olan, Mısır Diyarı Kraliçesi Nefertiti ile başlamış. Her bir değerli taş, kullanıldığı kozmetik ürününe kendi karakterini verirken, özünde ise benzersiz bir mineral içeriğine sahip. Minerallerin vücudun tamamında cilt yolu ile emilebilir olması, kişiye bütünsel bir bakım sağlıyor. Beauty&More markası da buradan yola çıkarak dünyadaki en değerli taşları cilt bakım ürünlerine entegre etmiş.

-AMETİST

Değerli taşlar söz konusu olduğunda zarif yapısı ile ametist akla ilk gelenlerden. Özgün ve çekici mauve-mor-lila tonlarında renkli bir kuvars türü olan ametist, pozitif enerji deposu olarak biliniyor. Mutluluk ve huzur verici etkisi ile dikkat çeken bu değerli taş, negatif enerjiden korunma amacı ile sık sık kullanılıyor. Ametist taşının cilde olan etkisi ise oldukça fazla. Cildi nemlendiriyor, toksinleri uzaklaştırıyor, bakterilerle savaşıyor, cilt hücrelerindeki oksijen seviyesini artırıyor. Ciltteki yağlılığı azaltarak dengeliyor.

-SAFİR

Safir dünyadaki en değerli taşların başında geliyor. 'Gökyakut' diye de bilinen bu taş, çoğu zaman göz alıcı mavi rengi ve parıltısı ile dikkat çekiyor. İklim ve çevre şartlarına son derece dirençli yapıya sahip olan safir taşının kullanımı, milattan önceki dönemlere kadar uzanıyor. Negatif enerjiden korunmak, zihni sakinleştirmek, sezgileri güçlendirmek ve ruhsal berraklığa davet etmek için objeler ve takılarda kullanılıyor. Taşın cilde olan etkileri ise besliyor ve kan dolaşımını hızlandırırken, genç ve berrak görünmeye yardımcı oluyor. Ayrıca cildi nemlendirerek, pH seviyesini dengeliyor.

-AMBER

Değerli taşlar söz konusu olduğunda güneşten aldığı sıcaklığı ve göz kamaştıran rengi ile akla gelen ilk taş amber oluyor. Bir ağacın fosilleşmiş reçinesinden oluşması, onu diğer değerli taşlardan farklı kılan en önemli özelliği… İçine sakladığı güneş enerjisi ile negatif enerjileri dönüştürdüğü ve vücuttaki tüm çakraları enerjisel anlamda temizlediğine inanıldığı için yıllar boyunca birçok takı ve objede kullanılmış. Amber taşı kozmetikte kullanıldığında cildin elaksiyetini koruyarak kırışıklıkları giderirken, yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Ayrıca cildi yatıştıran ve aydınlatan bir özelliğe de sahip.

DEĞERLİ TAŞ KONUSUNDA EĞİTİMLER ALDI

Nilüfer Şener, birçok markanın Türkiye'deki 'exclusive' distribütörü olmanın yanı sıra, şu anda 35 yıldır FMCG (hızlı tüketim ürünleri) alanında faaliyet gösteren 80'i aşkın ülkeye ihracat yapan; Rotterdam, Dubai ve New York'da şirketleri bulunan Enkay A.Ş.'nin üst düzey yöneticisi ve ortağı. Aynı zamanda Şener; Enkay A.Ş. çatısı altında kurulan FMCG ürün portalında kendi markasına yer edinmek isteyen satıcıların dünyaya ürünlerine tanıtım imkânı sunan Fmcgstore.com'un'da kurucusu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 'Onur Öğrencisi' unvanıyla mezun olduktan sonra kariyerine aile şirketinde devam eden Beauty&More Kurucusu Şener, eğitimi sırasında 'Ticaretin Profesyonellerini' yetiştiren bir akademide uzun dönem girişimcilik ve liderlik eğitimleri almış. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerin farklı eğitim programlarında kendini geliştirmeye devam etmiş. Profesyonel iş hayatına attığı ilk adımı; "Üniversite yıllarımda, merkezi Varşova'da bulunan, Doğu Avrupa'nın en büyük sanayi üreticilerinden biri ile 19 yaşındayken anlaşma imzalayarak ilk uluslararası iş tecrübemi edindim" diyerek özetliyor. Pazar araştırmaları, ithalat ve ihracat süreç yönetimleri ile pazarlama-satış alanlarında yöneticilik yapan Şener, tüm bu çalışmalarını üniversite döneminde yaptığı için iş hayatına bir adım önde başlamış. Lisans eğitiminde sonra master'ını da bitirmiş. Ardından Şener, merkezi İsviçre'de bulunan gemstone akademisinde "Coloured Gem Professional" ve "Advanced Gemstones" eğitimlerini tamamlamış.

BİZE ULAŞIN