Murat Ülker’in 9 yıllık büyük özlemi ne?

Fenerbançe’nin şampiyonluk özlemi 10’uncu yıla doğru gidiyor. Fenerbahçe’nin sıkı taraftarları Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker’in dokuz yıllık özlemi 10’uncu yılda biter mi acaba?
15.06.2023 11:38 GÜNCELLEME : 15.06.2023 11:38

PARA KULİS/ İDRİZ ÇOKAL Yıldız Holding ile ilgilili son bir aydır birkaç kulis haber paylaştık. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olunca da gelen her haberi teyit ederek vermeye çalışıyoruz. Yıldız Holding'in rakamları da bizim neden yakın takipte olduğumuzu gösteriyor. 2022 yılında 170 milyar TL ciro ile kapatan Yıldız Holding, 2023 yılında da 250 milyar TL ciro hedefliyor. Yıldız Holding bu yıl Türkiye'de 4.4 milyar TL'lik yatırım planlıyor.

Yıldız Holding ile ilgili kulis haberimiz bu kez spor ile ilgili. Geçen günlerde yolumuz İstanbul'un Üsküdar ilçesi Kısıklı Mahallesi'ndeki holding merkezinin önüne çıktı. Holding binasının caddeye bakan tarafında kocaman bir Galatasaray bayrağı asılmıştı. Tabii bu yılın lig şampiyonu Galatasaray bayrağını Fenerbahçe'ye yakınlığı ile bilinen Ülker Ailesi'nin sahibi olduğu holding merkezinde görünce merak ettik. Malum Fenerbahçe'nin en büyük destekçisi Yıldız Holding. Fenerbahçe'nin stat isminde de yer alıyor. Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu ve basketbol sahası Fenerbahçe Ülker Arena'nın en büyük destekçileri Ülker Ailesi. Galatasaray bayrağını Yıldız Holding'in merkez binasının cephesinde yer almasının da bir hikayesi varmış. Öncelikle hangi takım şampiyon olur ise onun bayrağı asılıyormuş. Galatasaray bayrağının asılmasının nedeni de buymuş.

Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker'in koyu Fenerbahçeli olduğunu biliyoruz. Şu anda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturan Ali Ülker ve Ülker Bisküvi Sanayi CEO'su Mete Buyurgan ise Galatasaraylıymış. Yıldız Holding CEO'su Mehmet Tütüncü Beşiktaşlı, Global Hukuk İşleri Başkanı İbrahim Taşkın da Trabzonluymuş. Yıldız Holding'in üst yönetiminde her takımın taraftarı var. Bu nedenle de hangi takım şampiyon olur ise binanın dış cephesine bayrak asılıyormuş. Bu kural artık gelenekselleşmiş. Bir nevi şirket içi demokrasi örneği de veriliyor.

Fenerbançe'nin şampiyonluk özlemi 10'uncu yıla doğru gidiyor. Fenerbahçe'nin sıkı taraftarları Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker'in dokuz yıllık özlemi 10'uncu yılda biter mi acaba?

BİZE ULAŞIN