Yıldız Holding’de gündem: “İşin Geleceği”

Tüm dünyada ezberlerin bozulduğu küresel salgın döneminin önemli bir kırılma noktası olduğunu ifade eden Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, “İş gücümüzü dijital dünyaya hazırlamak üzere Analitik Akademi ve Dijital Yaka adlı kapsamlı programlar yürütüyor, dijital bir geleceğe hazır olmak için çalışıyoruz” dedi.
29.12.2022 16:50 GÜNCELLEME : 29.12.2022 16:51

Yıldız Holding, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 70 farklı pasaporta sahip 75 bine yakın çalışanıyla tam anlamıyla global bir şirket. Değerlerinizi ve ilkelerini global anlamda uyguluyor, tüm çalışanların bu kurumsal kültürü benimsemesi için gayret ediyor. Çünkü başarısının kaynağının çalışanları olduğuna inanıyor. Sadece ülke istihdamına değil, "İnsana Yatırım" anlayışıyla tüm çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine de katkıda bulunuyor.

Tüm dünyada ezberlerin bozulduğu küresel salgın döneminin, yeteneklerin ihtiyaçları ve beklentilerini değiştiren önemli bir kırılma noktası olduğunu ifade eden Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, "Değişimi ve dönüşümü DNA'sında barındıran bir kurum olarak biz de bu süreçte İnsana Yatırım stratejimizi gözden geçirerek yeniledik. Bu kapsamda, öncelikle yeni nesil çalışma modellerini hayata geçirdik. Uydu çalışma modeliyle hibrit bir çalışma ortamı sunuyor, dijital dünyanın gerektirdiği yetkinlikler doğrultusunda çalışanlarımızın gelişimine özen gösteriyoruz. İş gücümüzü dijital dünyaya hazırlamak üzere Analitik Akademi ve Dijital Yaka adlı kapsamlı programlar yürütüyor, dijital bir geleceğe hazır olmak için çalışıyoruz" diyor.

"OKR metodolojisini uygulamaya başladık"

İşin geleceğine hazırlanırken bütünsel olarak yönettikleri bu süreçte çalışma modellerinin yanı sıra stratejik iş yönetim sistemini de değiştirdiklerini aktaran Aydın şu bilgileri aktarıyor: "Çalışanların şirket hedeflerine sağladığı katkıyı daha görünür hale getiren OKR (Hedefler ve Anahtar Sonuçlar) metodolojisini uygulamaya başladık. OKR yönetici-çalışan arasındaki iletişimi ve geri bildirimi sürekli hale getirerek iş sürekliliği ve motivasyon açısından önemli bir rol oynuyor. Bu dönemin ihtiyaçlarına göre güncellediğimiz bir diğer uygulamamız ise yetenek yönetim sürecimiz oldu. OPeRa (Organization and People Rating) adını verdiğimiz bu uygulama ile yetenek yönetimimizi entegre hale getirerek, yeteneklerimizin gelişim ihtiyaçlarını belirliyor, kurumsal iklimimizi ölçüyor ve bu doğrultuda aksiyonlarımızı hayata geçiriyoruz. Yeni yetenekleri kurumumuza kazandırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda İşe Alım Merkezini kurduk. Tüm şirketlerimize hizmet veren İşe Alım Merkezimiz, tüm süreçlerini dijital olarak tek bir platformda yönetiyor. Böylece şirketlerimizde oluşan farklı ihtiyaçlara hızlı ve etkin yanıt verebiliyoruz. Aynı zamanda Yıldızını Paylaş adını verdiğimiz aday öneri sistemi ile mevcut yeteneklerimizin açık pozisyonlarımız için aday önerebilmesini sağlıyoruz. JOB Genç Yetenek Programımız da global bir şirket kültürünü deneyimlemek isteyen tüm genç yeteneklere işe alım ve staj imkânı sunuyor."

"Z kuşağının iş hayatına girmesi işletmeler için büyük bir şans"

Başarılı çalışmaların takdir edilmesini çok önemsediklerine de vurgu yapan Aydın sözlerini şöyle tamamlıyor: "Bu süreçte başarılı çalışmalara imza atan çalışanlarımızı ödüllendirdiğimiz Anlık Ödül uygulamasını da yeni çalışma modellerine uygun şekilde yeniledik. Çalışanlarımızın yöneticileri veya çalışma arkadaşları dijital bir platform üzerinden ödül talebinde bulunabiliyor. Ödül alan çalışanımız e-ticaretten akaryakıta binlerce farklı seçenek arasından kendi ihtiyacına uygun ödülü seçebiliyor. Son olarak, yeni nesil çalışma modellerinde çalışanlarımızın esenliğini korumak amacıyla kurumsal esenlik programı hayata geçiriyoruz. Bu program kapsamında, çalışanlarımızın fiziksel, duygusal ve psikolojik esenlikleri başta olmak üzere ihtiyaç duydukları her alanda onları desteklemeyi hedefliyoruz. Bu alandaki tüm çalışmalarımızın temelini ise, kurum kültürümüz ve değerlerimiz oluşturuyor. Özellikle yeni nesil çalışma modellerinin yaygınlaştığı günümüzde, çalışanların kurum kültürünü ve değerlerini taşıması oldukça önemli. Zira, nerede olursanız olun, işinizle ilgili alınan kararların belirli bir değerler sistemini temsil etmesi gerekiyor. Biz de buradan hareketle küresel salgın döneminde değerlerimize ilişkin bir çalışma başlattık. Dört kıtada faaliyet gösteren binlerce çalışanımızın katılımıyla global değerlerimizi gözden geçirdik.

Z kuşağı bizim için çok önemli, çünkü dijital bir dünyaya doğmuş olan ilk neslin üyeleri bu gençler. Dolayısıyla bu kuşağın iş hayatına girmesinin işletmeler için büyük bir şans olduğuna inanıyoruz. Dijitali bilen, yeniliklere kolay uyum sağlayan, merak eden, gelişime açık bir nesilden bahsediyoruz. Yıldız Holding bünyesinde de Z kuşağı mensuplarının sayısı giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren bir şirket olarak, tüketicilerimizin ihtiyaçlarına ancak kurum içinde çeşitliliği sağlayarak karşılık verebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle farklı bakış açılarına sahip, farklı kuşaklardan temsilcilerin kurumumuzda çalışmasına büyük önem gösteriyoruz. Z kuşağının temsilcileri de iş süreçlerimize dinamizm katıyor. Biz de onların beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye öncelik veriyoruz."

BİZE ULAŞIN