Leo Co, ABD’ye teknoloji ihracatına başladı

Leo Co firması, Tamamen yerli imkanlarla Türk mühendisler tarafından geliştirilen bulut bilişim yazılımı Leo Cloud Orchestrator'u ABD'ye ihraç etmeye başladı.
20.09.2022 20:52 GÜNCELLEME : 21.09.2022 00:00

Leo Co firması, Tamamen yerli imkanlarla Türk mühendisler tarafından geliştirilen bulut bilişim yazılımı Leo Cloud Orchestrator'u ABD'ye ihraç etmeye başladı. Leo Co CEO'su Serkan Koçak veri merkezi yönetiminde yaptıkları ihracatı tersine yolculuk olarak tanımladı. Koçak, bulut bilişim alanında Türkiye'den ilk defa uçtan uca veri merkezi yönetimi yazılımı (sanallaştırma, yedekleme, ağ yönetimi vb...) ile ilgili "Leo Cloud Orchestrator" ürünlerini ABD'de pazarlamaya başladıklarını söyledi. Bunu tersine yolculuk olarak açıklayan Serkan Koçak, ülkemizde veri merkezi yönetimi alanında yabancı yazılımın daha çok tercih edilmesine rağmen Türkiye'deki yatırımlarına da devam edeceklerini ve bu alışkanlıkları kırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bununla birlikte ABD'ye teknoloji ihracatı yapmanın gururunu da yaşadıklarını belirten Koçak "ABD piyasalarında Leo Co'nun kullanımının başlaması ile birlikte ülkemize de pozitif etki edeceğini düşünüyorum" dedi.

Yılda 10 milyon TL tasarruf mümkün

"Özellikle Leo Co'nun sahip olduğu veri merkezi otomasyonu ve sanallaştırma altyapısı ile ilgili Türkiye yazılım ithalatı yapar konumda" diyen Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef ülkemizde yerli yazılım kullanım oranları bu alanda çok düşük. Firmalar ve kurumlar bu alanda alışkanlıklarından vazgeçmekte zorlanıyorlar. Halbuki sadece orta ölçekli yerli bir firmanın, veri merkezi yönetimi için satın aldığı yabancı yazılımlar yerine Leo Co'yu tercih etmesi durumunda yıllık 1 milyon TL tasarruf sağlayabilir. Büyük ölçekli firmalarda bu rakamın en az 10-15 milyon TL'yi bulacağından eminiz. Firma sayısını artırdığımızda yazılım ithalat rakamlarının ciddi anlamda düşeceğini hesaplamak zor olmasa gerek."

2025 ihracat hedefi 100 milyon dolar

Veri merkezi yönetiminde hayal ettikleri noktaya ulaştıklarını vurgulayan Koçak, "Türkiye, ABD veri merkezi sektörüne Imperial Cloud Technologies iş birliğinde Leo Co ile giriş yaptı. Mutluluğumuz büyük. Çünkü çıktığımız bu yolun başından beri olmayı hayal ettiğimiz yerdeyiz. Hayallerimizi gerçekleştiren Leo Cloud Orchestrator, kendini gerçekleştirirken becerilerini katlamaya devam edecek. Leo Cloud Orchestrator ile hedeflerimiz büyük" diye konuştu.

Türkiye'nin oyun sektörü hariç 1 milyar dolarlık yazılım ihracatı yaptığını, ancak bu rakamın özellikle global kriz ortamında çok düşük olduğunu ifade eden Koçak, çünkü tüm dünyada artık alternatif çözümlere bakıldığını ve yerli yazılım firmaların bunu avantaja çevirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Serkan Koçak Leo Co ile 2025 yılında 100 milyon dolarlık ihracat rakamlarına ulaşacaklarını sözlerini ekledi.

BİZE ULAŞIN