Alibaba'nın ülke müdürü e-ihracat platformu kurdu

Alibaba'nın Türkiye müdürü ve aynı zamanda Türkiye, Almanya ve İngiltere pazarlarından sorumlu başkanı olan Cüneyt Erpolat, kendi girişim firmasını kurdu. Türkiye’nin ilk uçtan uca e-ihracat ekosistemi Globizi'yi hayata geçiren Erpolat, Türk KOBİ'leri dünyaya açmayı hedefliyor.
07.09.2021 14:53 GÜNCELLEME : 07.09.2021 14:53

Uluslararası pazarlara açılmak isteyen her büyüklükteki işletmeyi, uçtan uca e-ihracat ve e-ticaret ekosistemleri hizmetleriyle dijital değişim ve dönüşümün bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Globizi, bugüne kadar sunulandan farklı bir sistemi hayata geçirerek faaliyetlerine alanının en tecrübeli isimleriyle başladı. Globizi, işletmeler ve KOBİ'ler için hedef ürün, pazar, platform analizi, e-ticaret profil oluşturulması, ürün yönetimi, pazarlama aktiviteleri, ticaret ve sipariş yönetimi, lojistik ve gümrükleme alanlarında hizmet sunuyor.

Globizi Kurucu Ortağı ve CEO'su Cüneyt Erpolat, e-ticaret sektörünün ve KOBİ'lerin yakından tanıdığı bir isim. Globizi'nin şirketlerin e-ticaret ve e-ihracat iş ortağı olmak için tasarlandığını belirten Erpolat şunları aktardı: "Bu nedenle, şirketlere e-ticaret ve e-ihracat konularında danışmanlık vermek ya da onları eğitmek yerine direkt olarak onlar adına süreci yaratan, kuran ve işleten tarafız, tüm bu süreçleri şirketler adına yönetiyoruz. Bu açıdan bakıldığında, uçtan uca hizmet veren bir e-ticaret ekosistemi içinde, hizmet verdiği şirketlere net katma değer yaratıp, olanı paylaşmak üzerine değil, olmayanı yaratıp, oluşan ek değerden tüm ilgili kesimlerin faydalandığı kazan-kazan oyununu oynamak bu iş modelinin ana teması. Globizi'nin iş ortaklığının KOBİ'lere sağlayacağı en temel faydalar, e-ihracata giriş, yeni pazarlara giriş, sadece gerçekleşen ticaret üzerinden alınan komisyon bedeli, uçtan uca süreç kontrolü, toplam maliyet tasarrufu, sıfır personel çalıştırma riski, hedefe yönelik pazarlama ve konusunda rakipsiz bir ekip. Globizi yeni bir şirket olmasına rağmen ekibin ortalama iş tecrübesi 15 yıl. Her biri kendi alanında kanıtlanmış başarı geçmişine sahip satış, ticaret yöneticisi, teknik ekipler ile beraber yüksek teknoloji sektöründe 30 yıla yaklaşan tecrübeli üst yönetim, sahip oldukları tüm bilgi birikimi ve tecrübeyi bir araya getirerek şirketlerin ihtiyaç duydukları profesyonel, uçtan uca ticaret ve e-ihracat ekosistemini sağlıyor."

Şu an Türkiye'de 3 milyondan fazla KOBİ'nin bulunduğunu ve 2020 yılında Türkiye'den toplam ihracat yapan şirket sayısının 87.741 olduğunu belirten Erpolat, e-ihracat tarafında bu oranın yüzde 1.3 olduğunu söyledi. Erpolat sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı zamanda son 20 yılda e-ticaretin kat ettiği önemli yolun sonucu olarak e-ticaret, günlük ticaret akımının bir kolu olmaktan çıkıp ana ticaret akımı haline geldi. Bu noktada e-ticaretin ve internetin insanlar ve işletmeler arasındaki eşitleyici, fırsat verici tarafı devreye girdi, her büyüklükten şirket, müşteri ve yeni pazarlara erişim konusunda eşit fırsat yakalamaya başladı. Bu, özellikle ülkelerin can damarı olan KOBİ'ler için inanılmaz fırsatların habercisi oldu. Artık KOBİ'ler de büyük firmaların sahip olduğu pazarlama araçlarına sahipler. Ancak KOBİ'ler için pazarlama kanallarının açılmasına bütün bunlar maalesef yeterli olmadı. KOBİ olarak bu fırsat eşitliğinden tam olarak faydalanabilmek için e-ticaret okur yazarı olmak, dış ticaret bilgisine sahip olmak, lojistik, sigorta ve bankacılık sistemleri hakkında da bilgi sahibi olmak gerekli hale geldi. Globizi, KOBİ'lere bu konularda destek olma fikriyle kuruldu. Globizi'nin temel felsefesi, KOBİ'lerin en iyi bildikleri işe, yani kaliteli, uygun fiyatlı ürün üretmeye odaklanmalarını sağlamak ve e-ticaret ve e-ihracatla ilgili geriye kalan tüm süreçleri onların adına iş ortağı mantığıyla yürütmek. KOBİ'ler için bu süreçlerde tüm hizmetlerimizle destek olmak üzere, onların yanında olacağız."

BİZE ULAŞIN