Geleceğe 60 Lider

Cargill, Türk Eğitim Vakfı ile birlikte geleceğin kadın liderlerini yetiştirme hedefiyle “Geleceğe 60 Lider” programını başlattı.
17.03.2021 14:44 GÜNCELLEME : 17.03.2021 14:44

Cargill, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde "Geleceğe 60 Lider" programını başlatarak, 60'tan fazla kız öğrenciye staj, mentorluk, proje yarışmaları, workshop, fabrika ziyareti ve Cargill'in liderleriyle gerçekleştirilecek eğitici çalışmalara katılma gibi imkanlar sunmayı hedefliyor. Program kapsamında 66 öğrenciye burs desteği sağlandı. Türkiye'de gıda, biyoendüstri ve hayvan beslenmesi alanlarında faaliyet gösteren Cargill, bu programı Türkiye'deki 60. yılında hayata geçirdi.

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Murat Tarakçıoğlu, "Cargill olarak kadınların çalışan, girişimci, çiftçi, eğitimci ve öğrenci olarak, küresel ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Sadece şirketimiz bünyesinde değil, toplumumuzda da cinsiyet eşitliğine öncelik veriyoruz" dedi.

Bütünsel bir yaklaşımla hazırlanan program öğrencilere burs vermenin ötesine geçerek, öğrencileri mezuniyet sonrası kariyerleri için hazırlamayı amaçlıyor. Programa katılan 66 öğrencinin 48'i mühendislik, 10'u veterinerlik, 8'i ise hukuk eğitimi alıyor. Maddi desteğin yanı sıra öğrencilerin eğitimine yatırım yapmak ve desteklemek suretiyle, Türkiye'deki gıda endüstrisinde daha görünür olmaları ve çeşitliliğin artması hedefleniyor.

Cargill 2030 yılına kadar lider pozisyonlarında cinsiyet eşitliğini sağlamayı taahhüt ediyor. Bu çerçevede kadınları işe alma, gelişim fırsatları sunma, terfi ettirme ve destekleme süreçlerini geliştiren önemli çalışmalar yürütüyor. Cinsiyet eşitliğini hayatımızın bir gerçeği haline getirmek için çalışan Cargill, Geleceğe 60 Lider gibi programlar aracılığıyla, cinsiyet eşitliği taahhüdünü bir parçası olduğu tedarik zincirleri ve toplumlarda da destekliyor. Cargill Türkiye'nin İcra Kurulu'nda kadın yönetici oranı yüzde yüzde 33 seviyelerinde. Kadın lider sayısını daha da artırarak, bu oranı %50'ye çıkarmayı hedefliyor.

Tarakçıoğlu, "Kapsayıcı toplumların değer yarattığına inanıyoruz. Cinsiyet eşitliğinin hayatımızın bir gerçeği haline gelmesi için gerekli tüm çabayı göstermeye kararlıyız. Bu çabamız bazen yönetim kurullarımızda cinsiyet eşitliği sağlamak, bazen de gıda, tarım ve beslenme alanlarında kadınların ön saflarda yer alması için eğitim ve çalışma olanakları sağlamak üzere hayat buluyor. İnsanların başarıya ulaşabildiği bir kültür inşa etmek için somut adımlar atıyoruz. Bu programa katılan öğrencilerimizin Türkiye'nin geleceğine ışık tutacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

BİZE ULAŞIN