"Yeni teknoloji vizesi global startup'ları hızla artıracak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, globaldeki startupların Türkiye’de şirket kurup bu ekosistemi canlandırması için yeni teknoloji vizesi Türkiye Tech Visa’yı duyurdu. Programı değerlendiren Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, bu vize ile global startupların Türkiye'de ofis açmasının ve Türkiye’de değer üretmesinin hızla artacağını söyledi.
17.09.2024 16:44 GÜNCELLEME : 18.09.2024 00:01
Mehmet Fatih Kacır liderliğindeki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yaptığı lansman ile globaldeki startup ve yetenekleri Türkiye'ye davet eden yeni vize Türkiye Tech Visa'yı duyurdu. Bu teknoloji vizesinin amacı; globaldeki startupların Türkiye'yi tercih etmesini sağlayarak, gözlerin Türkiye'de olmasına aracılık etmek ve teknoloji üretiminde Türkiye'yi de önemli bir parça yapmak.

Yeni teknoloji vizesini değerlendiren Decacorn Angels CEO'su Duygu Eren, "Program ile teknolojiye dayalı çalışmaları olan uluslararası teknoloji girişimleri artık Türkiye'de de yerini alacak. Global startupların Türkiye'de ofis açması ve bu topraklarda değer üretmesi hızlanacak. Bu vize çeşitli özel destekleri de beraberinde getiriyor. Türkiye Tech Visa'ya özel 3 yıllık çalışma izni, ailelerin kolay oturma izni süreçleri, gelir vergisi ve kurumlar vergisi muafiyetleri, kapsamlı ücretsiz sağlık hizmetleri güvencesi, teknoparklarda ve kuluçka merkezlerinde ofis imkânı, girişim sermayesi yatırımları ve proje finansman destekleri ve mentorluk ve danışmanlık desteği gibi ayrıcalıklar sunacak. Bir diğer açıdan yetenek tarafından bakmak gerekirse de; tersine beyin göçünün bir başka versiyonu diyebileceğimiz bu durum, yine Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin global yeteneklere ulaşmasını sağlayacak." şeklinde görüşlerini aktardı.

BİZE ULAŞIN