Online şirket kurmanın 4 avantajı

Ticari hayata atılmak isteyenlerin başlangıçta atması gereken bazı temel adımlar vardır. Bu adımların en başında gelen konulardan biri ise şirket kuruluşu. Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli online bir platform aracılığıyla şirket kurmanın avantajlarını anlattı.
25.04.2023 12:28 GÜNCELLEME : 26.04.2023 00:00

Ticari hayata atılmak isteyenlerin başlangıçta atması gereken bazı temel adımlar vardır. Bu adımların en başında gelen konulardan biri ise şirket kuruluşu. Dijitalleşmenin son hızla gelişmeye devam etmesi şirket kuruluşunda da farklı çözümleri beraberinde getiriyor. Son yıllarda online şirket kuruluşu oldukça revaçta. Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO'su Kenan Açıkelli online bir platform aracılığıyla şirket kurmanın en temel avantajlarını zaman tasarrufu, kolay yönetim, global pazara erişim, vergi ve teşvik bilgilendirmeleri olarak dört başlıkta derliyor.

Amerika, İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya'yı kapsayan geniş bir coğrafyaya ticaretini taşımak isteyen küçük ve orta büyüklükteki şirketlere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan Mükellef'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Kenan Açıkelli, geleneksel yöntemlerden farklı olarak online şirket kurmanın avantajlarını dört maddede sıralıyor:

  1. Zaman tasarrufu: Geleneksel yöntemlerle şirket kurmak çok ciddi bir evrak süreci gerektiriyor. Online şirket kurulumunda ise girişimci belgeleri imzalamak için uzun sıralarda beklemek zorunda kalmıyor. Online şirket kuruluşunda hızlı işlem süreçleri, belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesi, ödemelerin online yapılması gibi avantajlarla işlemler çok hızlı gerçekleştirilebilirken, girişimciler tasarruf ettikleri vakti kuracakları işi geliştirmek için kullanabiliyor. Mükellef olarak bizler de kullanıcılarımızın kısa bir başvuru formunu doldurmalarının ardından birkaç gün içerisinde şirket kuruluşlarını gerçekleştiriyoruz.
  2. Kolay yönetim: Online şirket kuruluşu dijitalleşmenin farklı faydalarından da yararlanmanıza olanak sağlıyor. Online olarak kurduğunuz şirketinizi yine online olarak yönetebilmeniz mümkün. Girişimciler; gelir-gider takibi, harcama sınıflandırma, fatura oluşturma, fatura ödeme, banka entegrasyonu ile hesap hareketlerini eşleştirme gibi ihtiyaçlarını tek platform üzerinden yönetebiliyor. Bizler de ABD, İngiltere ve Avrupa'daki şirketler için sunduğumuz ön muhasebe ürünümüz WorkhyBooks ile kullanıcılarımızın bu saydığımız süreçleri kolayca yönetmelerinin yanı sıra gerçek zamanlı raporlarla doğru finansal kararları vermelerine de yardımcı oluyoruz.
  3. Global pazara erişim: Sadece bulunduğu ülkede değil, global pazarlarda iş yapmak isteyen her girişimci için yurt dışında şirket kurmak önemli bir hedef. Ticaretlerini farklı pazarlara taşımak isteyenlerin kafasındaki en büyük soru işaretlerinden birisi ise regülasyonlarını bilmedikleri bir ülkede nasıl şirket kuruluşu gerçekleştirecekleri oluyor. Aslında bu büyük gibi gözüken ama çözümü çok kolay olan ihtiyacı online şirket kurma platformlarıyla çözmek mümkün. Mükellef olarak, aynı Türkiye'de olduğu gibi Amerika, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya'da o ülkenin regülasyonları çerçevesinde kullanıcılarımızın şirket kuruluşlarını gerçekleştiriyor ve ardından tüm finansal süreçlerini yönetebilmelerine destek oluyoruz.
  4. Vergi ve teşvik bilgilendirmeleri: Girişimciler için vergi ve teşviklere ilişkin gelişmeleri yakından takip etmek ve bunları iş süreçlerine dahil etmek çok ciddi bir önem taşıyor. Özellikle KOSGEB destekleri ve vergi istisnası gibi konularda sürekli değişiklikler olabiliyor. Bunlar, iş süreçlerini yönetirken bazen gözden kaçabiliyor. Online şirket kurduğunuz platformlarda şirket kuruluşunun ardından bağlarınız kopmuyor. Bu tür platformlar sizleri sürekli bilgilendirmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Örnek olarak, yakın zamanda çıkan genç girişimci kazanç istisnası ile birlikte girişimcilerin 75 bin TL'ye kadar ödemekten muaf oldukları vergi tutarı 150 bin TL'ye çıkartıldı. Yakından takip ettiğimiz bu tarz konuları hızlıca kullanıcılarımızla paylaşarak iş planlarını şekillendirmelerine yardımcı oluyoruz.
BİZE ULAŞIN