Depremzedelere evini açmak isteyenler için yeni uygulama

Yaşanan deprem felaketi sonrası AFS Gönüllüleri Derneği ile iş birliği yapan Kanka.host, depremden etkilenen ve barınma ihtiyacı olan vatandaşları, gönüllü olarak evini açmak isteyen destekçilerle eşleştirecek bir uygulama başlattı.
13.02.2023 13:22 GÜNCELLEME : 13.02.2023 13:25

Yaşanan deprem felaketi sonrası AFS Gönüllüleri Derneği ile iş birliği yapan Kanka.host, depremden etkilenen ve barınma ihtiyacı olan vatandaşları, gönüllü olarak evini açmak isteyen destekçilerle eşleştirecek bir uygulama başlattı. Kanka.host, 2022 yılında AFS Gönüllüleri Betigül Erol ve Alara Er tarafından ev arkadaşı arayan kişiler ile oda kiralamak isteyen öğrencileri, gezginleri ve gurbetçileri buluşturmak konusunda aracı olarak hayata geçirilmişti. Ancak depremzedelerin barınma ihtiyacı ile uygulama, sosyal bir amaca yönelik olarak hizmet vermeye başladı.

Kanka.host'u kullanabilmek için öncelikle telefon numaranıza gelen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor, akabinde Google hesabınızla üyelik oluşturabiliyorsunuz. Öncelikle evini açmak isteyenler için süreci anlatalım. Depremzedeler için gönüllü formunda temel bilgilerin yanı sıra adli sicil kaydı ve ikametgah bilgisinin de verilmesi gerekli. Bunun dışında evde kaç kişi kalabileceği, gelenlerin ne kadar süre kalabileceği gibi sorular da mevcut. Bir de ev için iki seçenek verilmiş; askıda ev (boş ev demek) ve "evimi gönüllü paylaşabilirim" seçeneği. Yani boş bir eviniz varsa da depremzedelere açabiliyorsunuz.

Eğer depremzede iseniz depremzedeler için barınma formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formda da yine temel sorular mevcut ama aynı zamanda adli sicil kaydının da eklenmesi isteniyor. Formda aynı hanede kalması gereken kişi sayısı, sağlık problemleri olan bireylerin bilgisi, gidilebilecek şehirler, barınma ihtiyacı olan kişilerin yaşları, yola çıkılabilecek tarih ve ulaşım desteği gibi sorular mevcut. Bu formlar doldurulduktan sonra platform kişileri ve hane sahiplerini eşleştiriyor.

BİZE ULAŞIN