Dijital bir megafon görevi üstlenen ve yakınınızdaki kişilere sesinizi duyurmanızı sağlayan uygulama uLouder, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleriyle etkileşimini sağlayan, yerel işletmelere, bireylere dijital semtlerinde seslerini duyurabilme imkanı sunan ve dijital bir megafon görevi üstlenen mobil uygulama uLouder, Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Demirhan Erim ve Can Poyrazoğlu tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılara mesajları anlık olarak iletiyor ve kan ihtiyacı, kayıp eşya gibi birçok farklı soruna çözüm buluyor. 2015 yılında pazara sundukları ürünleriyle, 2016 yılında Amerika'da şirketleşen ve 2017 yılında ilk tohum öncesi yatırımını alan uLouder, mahalle iletişiminin yanı sıra dijital şehir çalışmalarına da 2018 yılında başladı.
Şu ana kadar 85 binin üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaşan, aktif kullanımı büyük çoğunlukla İstanbul Kadıköy bölgesinde olan uLouder, dijital şehir altyapısının tamamlanmasının ardından kısa sürede 1480 dijital dükkâna ulaştı. uLouder Kurucularından Demirhan Erim, bu süreçte her 5 kullanıcıdan birinin mikro KOBİ ya da bireysel işletme sahibi olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "uLouder platformu üzerinden çözüme kavuşan yüzlerce lokal problem arasından kayıp duyuruları, spora/hobiye arkadaş bulma, yavru kedi/köpek sahiplenme, bölgeye yeni taşınanlar için öneriler, yangın/destekler hakkında lokal bilgiler ve acil sağlık durumlarında çevreden destek almak gözümüze çarpanlar listesinde." dedi.
uLouder'ın aynı bölgede bulunan insanların anında iletişim kurabilmesine olanak tanıyan bir yerel platform olduğunun da altını çizen Erim, "Mahalle kültürünü geri kazanmayı amaçlayan, herkesin cebinde taşıyabildiği bir dijital megafon görevi üstlenen uLouder, özellikle doğal afet bölgelerinde oldukça fayda sağlıyor. Herhangi bir telefon numarası, isim soyisim, adres teyidi gerekmeden kullandığımız teknoloji ile aynı mahallede bulunan kullanıcılarımız birbirleri arasında dayanışma sağlıyor, duyurularını yapıyor ve sosyalleşiyorlar. Pandemi döneminde zor günler geçiren mahalle esnafımızı da unutmadan, kendilerine dijital dükkanlarını platformumuzda ücretsiz açarak mahalle düzeyinde satış yapmalarına imkân tanıyor ve OI-19 destek projemiz kapsamında herhangi bir dijital kira ya da komisyon almıyoruz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden aldıkları yatırımı da değerlendiren Erim, "Değerlemede kısa süreli bir yatırım turuna çıktık, amacımız üye dijital dükkân sayısını arttırmak ve teknoloji altyapımızı güçlendirmek. Mayıs 2022'de Seed turuna elde edeceğimiz traction ile daha yüksek değerden devam edeceğiz. Şu ana kadar yazılı söz aldığımız değerli bireysel yatırımcılar var ve bir sonraki tur ile ilgilenen VC'ler mevcut. Bizim en büyük hedefimiz, geçmişe özlem duyduğumuz şu günlerde teknolojiyi kullanarak, kaybolan bazı insani değerlerimizi geri kazandığımız, bireylerin daha güçlendiği, lokal kimliklerin değerlendiği, herkesin sesinin duyulduğu, ihtiyaçların çok kısa sürede çevreden giderildiği ve birlik olma bilinciyle insanların daha mutlu olduğu bir dünya sağlamak. Kültürüne hakim olduğumuz ülkemizden hemen sonra daha önce tecrübe yaşadığımız Avrupa ve Amerika pazarlarına açılacağız. Ardından yardımlaşma kültürüne aşina olan Asya pazarında da büyümeyi planlıyoruz. Türkiye'den çıkan ve tüm dünyaya iyi etki bırakmış en büyük şirket olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.