Yapay zeka ile tarım alanlarını takip ederek verimliliğini arttıran, 40 milyon hektarın üzerinde alanı uydu üzerinden kesintisiz olarak gözlemleyen girişim Agrovisio, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı.
Sürdürülebilir gıda üretimi ve gıda güvencesine katkı sağlayabilecek çözümler üretmek için ODTÜ Teknokent'te kurulan Agrovisio, tarım alanlarını uydu ve drone görüntüleriyle yıl boyunca gözlemleyerek tarım işletmelerine risklerini yönetmede ve karlılıklarını arttırmada yardımcı oluyor.
Uydudan takip ve erken uyarı sistemi sayesinde hem çiftçinin verimini arttıran, hem de tarıma dayalı sanayi için sürdürülebilirliği destekleyen Agrovisio, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı.
Emre Tunalı, Caner Çalık ve Sinan Öz'un kurucu ortakları arasında yer aldığı Agrovisio, 40 milyon hektarın üzerinde alanı uydu üzerinden kesintisiz olarak gözlemliyor. 1500'ün üzerinde kullanıcıları ile yıllık 3 katlık bir büyüme elde ederek sürdürülebilir tarıma 3 ülkede katkı sağlıyor.
Agrovisio; sunduğu ekili alan tespiti, rekolte tahmini, hasat tespiti, bitki sağlığı takibi analizleri ile tarımsal üretimdeki risk ve belirsizliklerle mücadelede kullanıcılarına önemli bir avantaj sağlıyor. Uydudan gözlemle geniş alanlar sürekli ve tüm noktalarda detaylı olarak taranıyor, ekipler sorunlu bölgelere nokta atışıyla yönlendirilerek maliyet ve iş gücünden de tasarruf ediliyor.
Agrovisio, analizlerinde 3 yıla kadar tarla geçmişi kullanabiliyor ve bu şekilde tarlaya özel üretim planlaması önerileri de geliştirilebiliyor. Yüksek teknolojileri sayesinde erken dönem analizleri yüksek doğrulukla sunan Agrovisio'nun teknolojisi, T.C. Tarım Bakanlığı ile tamamladığı işlerle de kendini ispatlamış durumda.
Keiretsu Forum Türkiye'den aldıkları yatırımla, hedeflerinin yüksek teknoloji çözümleriyle yeni bir tarımsal üretim, ürün takip ve tedarik çağı başlatarak açlığın sıfır olduğu bir dünya yaratmak olduğunu belirten kurucu ortaklar, 3 ülkede sunduğu çözümlerini kısa sürede globale taşımayı hedefliyor.