Toparlanma dönemi için izlenebilecek 18 hisse

Siyasi gelişmeler nedeniyle borsada hesapların değiştiğini belirten borsa uzmanları,14 binin üzeri olan hedefin devam ettiğini belirtiyor. Merkez Bankası kararlarının da endeksin yönü üzerinde etkili olacağını öngören borsa uzmanları, toparlanma dönemi için izlenebilecek 18 hisseye dikkat çekiyor…
10.04.2025 11:06 GÜNCELLEME : 10.04.2025 11:06

İDİL TARAKLI/ Borsa İstanbul bayram sonrası 3 günlük işlemlere uzun süredir takip edilen ABD'nin karşılıklılık esasına dayalı gümrük tarifelerini açıklayacağı 2 Nisan günü başladı. ABD borsalarında bu önemli ajanda başlığına paralel tepki alımları etkili olurken, Avrupa Borsalarının daha sakin olduğu görüldü. İçeride ise siyasi başlıkların ön planda olduğu ve takip edildiği dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump yüzde 10 oranının en düşük tarife olarak benimsendiğini ve birçok ülkeye ABD'ye uygulanan gümrük tarifelerine ek olarak KDV, ÖTV vb. diğer vergiler dahil uygulanan nihai oranların yarısı oranında gümrük tarifeleri getirildiğini açıkladı. ABD yönetiminin açıkladığı oranlara bakıldığında birçok ülke için aslında gümrük tarifelerinin artırıldığı görüldü.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla Afrika ülkesi Lesotho Krallığı, ABD'ye yapılacak tüm ihracatlarında yüzde 50'lik gümrük tarifesine tabi tutularak, ABD'nin karşılıklı tarife uyguladığı 185 ülke arasında en yüksek tarife oranının uygulandığı ülke oldu. Afrika'nın en yoksul ülkelerinden Madagaskar ise yüzde 47'lik tarife oranıyla ABD'nin kıtada en yüksek tarife uyguladığı 2. ülke oldu. Kararın ardından küresel borsalarda çok ciddi satış baskısı yaşandı.

Zaten iştahın zayıf olduğu bir dönem geçiren Borsa İstanbul ise yurt dışı etkisi ile ekstra baskı yaşadı. Borsa İstanbul üzerinde dönemsel baskılar ve yüksek volatilitenin devam edeceğini öngören analistler böyle dönemlerde kısa vadeli piyasa risklerinin sınırlı tutulması gerektiğini belirtti.

Siyasi gelişmelere paralel borsada tüm hesapların değiştiğini belirten borsa uzmanları da orta ve uzun vadeli perspektifte 14 bin üzerine işaret eden endeks hedeflerinin halen devam ettiğinin altını çizdi. Borsa İstanbul'da zayıf momentumun devamını bekleyen analistler, teknik açıdan 9.420 ve 9.300 destekleri ile 9.620 ve 9.800 dirençlerinin izlenebileceğini söylüyor.

Merkez Bankası kararlarının da endeksin yönünü belirlemede etkili olacağını öngören borsa uzmanları, toparlanma dönemi için izlenebilecek 18 hisseye dikkat çekiyor.

"BORSA İSTANBUL SINIRLI NEGATİF AYRIŞTI"

Küresel ekonomilerde ve yurt içerisinde son dönemde yaşanan siyası gelişmelerin yılsonuna ilişkin birçok makroekonomik göstergede sapmayı beraberinde getirdiğini belirten Ahlatcı Yatırım Araştırma Uzmanı Ahmet Deniz Yağbasan, sürecin başta Borsa İstanbul olmak üzere CDS ve kur üzerinde negatif yönde fiyatlamalara neden olduğunu söylüyor. Ayrıca küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump'ın son günlerde ortaya attığı gümrük vergisine ilişkin haber akışlarının da piyasa tarafında baskı yarattığını ifade eden Yağbasan, "Nitekim geçtiğimiz hafta Çarşamba günü açıklanan yeni tarifler genel anlamda beklentilerin üzerinde geldi ve küresel ekonomiler üzerinde baskı yarattı. Ancak Türkiye'ye uygulanan tarifenin görece dost üyelere yönelik olması Borsa İstanbul'un sınırlı negatif ayrışmasına neden oldu" diyor.

Yağbasan, Borsa İstanbul üzerinde orta ve uzun vadeli siyasi belirsizlikler kaynaklı baskılanma görecek olsak da kısa vadede ABD ile Türkiye ilişkileri ve Avrupa Birliğinin Türkiye'yi önemli bir müttefik olarak belirlemesinin Borsa İstanbul üzerinde bir katalizör vazifesi görebileceğini düşünüyor. Ayrıca Borsa İstanbul finansalları ve kısa vade haricinde Türkiye'nin faiz indirim sürecinde olmasının Borsa İstanbul'un yükselişini destekleyeceğini öngörüyor.

"HEDEFİMİZ 14.250 BANDINA GERİLEDİ"

Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan kısa vadeli belirsizlikler sona erse de orta ve uzun vade de yaşanabilecek bu alandaki gelişmelerin Borsa İstanbul'un yükseliş trendi üzerinde baskı yaratacağını belirten Yağbasan, "Bu kapsamda Borsa İstanbul'da yılbaşında belirlediğimiz 14.500 hedef fiyatımız son yaşanan gelişmeler ve ekonomik risk unsurunun bir miktar artış göstermesine paralel bir miktar geriledi. İçerisinde bulunduğumuz belirsizlik ortamında yeni hedefimizi 14.250 olarak belirledik. Mevcut siyasi gelişmelerin Borsa İstanbul üzerinde belirsizliğin ana etkenleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle haber akışları ile geçicide olsa Borsa İstanbul üzerinde tekrar 8.500 – 8.700 bölgesine kadar gerileme yaşanmasından endişe ediyoruz" diyor.

Bu noktada siyasi gerilimlerin etkisiyle dolar kurunda yaşanan sıçrama ve merkez bankasının döviz satışı ile ardından gelen gecelik borçlanma faizindeki artışın piyasalarda volatilitenin düşmesi için önemli bir etken olduğunu da hatırlatan Yağbasan, "Geçtiğimiz dönemlerde konuştuğumuz genel olarak her toplantıda bir faiz indirimi beklentisi bir süre askıya alınmış gibi gözüküyor. 17 Nisan'da gerçekleştirilecek PPK toplantısında da faizlerin sabit bırakılacağını öngörüyoruz" yorumunu yapıyor.

İçerisinde bulunduğumuz dönemde haber akışı kaynaklı volatilitenin hızla seyrettiği süreçten geçtiğimizin de altını çizen Yağbasan, yatırımcıların ise her zamandakinden daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Volatilitenin yüksek seyretmesi ve hacmin görece düşük olmasının piyasalarda hareketliliği hızlandırdığını belirten Yağbasan, "Bu dönemde geri çekilmeler aşırı derecede negatif fiyatlamalara neden olabilir. Yatırımcılar böyle bir durumda güçlü finansalları olan, aşırı fiyatlanmamış ve hikayesi olan şirketlerde kademeli olarak alımlarda bulunabilirler" diyor.

Yağbasan, mevcut koşullarda Aksa Enerji, BİM, Emlak Konut GYO, Ereğli, Ford Otomotiv, Garanti BBVA, İş Bankası, Kardemir, Mavi Giyim, Migros, Pegasus, TAV Havalimanları, Turkcell, THY, Tofaş Otomobil Fabrikaları, Türk Telekom, Vestel ve Yapı Kredi hisselerinin izlenebileceğini söylüyor.

"HAVACILIK HİSSELERİNDE 'AL' TAVSİYESİNE DEVAM"

HSBC, geçen hafta Türkiye havacılık sektörü hisseleri için hedef fiyatlarını güncelledi. TAV Havalimanları, THY ve Pegasus için 'al' tavsiyesini koruyan banka, üç şirket için de yükseliş potansiyeline işaret etti. HSBC, TAV Havalimanları için hedef fiyatını 325 TL'den 375 TL'ye yükseltti ve 'al' tavsiyesini korudu. Türk Hava Yolları için hedef fiyatını 440 TL seviyesinde sabit tutan banka, Pegasus için hedef fiyat 320 TL'den 340 TL'ye çıkarıldı. HSBC'nin değerlendirmesine göre, düşük maliyetli iş modeliyle Pegasus, rekabetçi avantajını sürdürerek yatırımcılar için güçlü bir alternatif olmaya devam ediyor.

"ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK'İ TAKİP LİSTEMİZE EKLİYORUZ"

Ak Yatırım, geçen hafta Anadolu Hayat Emeklilik'i (12A HF: 167 TL) yüzde 90 getiri beklentisiyle takip listesine eklediğini açıkladı. Ak Yatırım (2 Nisan) Anadolu Hayat Emeklilik hisse senedi için tavsiyesini 'endeks üstü getiri' olarak başlattı. Kurum hisseye yönelik hazırladığı raporda şu değerlemeyi yaptı:

"Anadolu Hayat Emeklilik'i (12A HF: 167 TL) yüzde 90 getiri beklentisiyle takip listemize ekliyoruz. Hisse, 2025 tahminlerimize göre 3.5 F/DD ile işlem görmektedir. Şirkete ilişkin olumlu görüşümüz; Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin (TES) devreye girmesiyle fon büyüklüğünde yeni büyüme potansiyeli, faiz indirim sürecinde kredi bağlantılı hayat sigortalarındaki büyümeyle desteklenen karlılık, IFRS 15'e geçişle emeklilik sonuçlarında kar artışı, güçlü sermaye yeterlilik oranı sayesinde tarihsel yüzde 6.6 temettü verimi ortalamasıyla düzenli temettü imkânı ve gelecek yıllar için pozitif reel özkaynak sunmasına dayanmaktadır.

Anadolu Hayat'ın fon büyüklüğü, 2024 sonu itibarıyla 216 milyar TL'ye ulaşırken yüzde 17.6 pazar payı ile üçüncü sırada yer almaktadır. 2025'te fon büyüklüğünün yıllık yüzde 50 büyüme ile 323 milyar TL'ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. İhtiyatlı bir yaklaşım benimseyerek tahminlerimize TES'ten gelecek potansiyeli henüz yansıtmamakla birlikte, sistem yürürlüğe girdiği takdirde yukarı yönlü kuvvetli revizyonlara yol açacaktır.

Anadolu Hayat, 2024'te yıllık yüzde 76 artış ile 12.4 milyar TL prim üretimi gerçekleştirirken, prim kompozisyonundaki en büyük payı yüzde 56 ile birikimsiz hayat sigortaları almaktadır. Faiz indirim döngüsü boyunca, özellikle yılın ikinci yarısında, kredili ürünlerden gelecek katkıyla yıllık yüzde 45 büyümeye işaret eden yaklaşık 18 milyar TL prim üretimi öngörüyoruz. Teknik sonuçlarla desteklenen pozitif reel özkaynak karlılığı: 2024 yılındaki yüzde 47'lik büyümenin ardından, şirketin 2025 yılında net kârını yıllık yüzde 32 oranında artırarak 5.4 milyar TL'ye çıkarmasını bekliyoruz.

Yatırım gelirlerinde yıllık yüzde 20'lik sınırlı artış öngörümüzün aksine, hayat segmentinde yıllık yüzde 45 ve emeklilik segmentindeki yüzde 42'lik teknik kar büyümelerinin net kâr artışının itici güçleri olarak ön plana çıkmasını bekliyoruz. 2025 yılında şirketin özkaynak kârlılığının yüzde 48 seviyesinde gerçekleşerek ortalama enflasyon tahminimiz olan yüzde 34'ün üzerinde kalacağını tahmin ediyoruz.

Öte yandan SEDDK tarafından belirlenen temettü dağıtım eşiğinin (%135) oldukça üzerinde olan yüzde 313'lük sermaye yeterlilik oranı, şirketin önümüzdeki dönemde de temettü ödemelerine devam etmesine olanak tanımaktadır. Şirket, 2025 yılı için yüzde 61 dağıtım oranı ve yüzde 5.6 temettü verimine karşılık gelen 2.5 milyar TL nakit temettü (brüt 5.81 TL/hisse) ödemesi gerçekleştirmiştir.

Hisse, 2025 tahminlerimize göre 3.5 F/DD çarpanı ile işlem görürken 3 yıllık tarihsel ortalama olan 3.9'a göre yüzde 10 iskontoya karşılık gelmektedir."

Ahmet Deniz YAĞBASAN / Ahlatcı Yatırım Araştırma Uzmanı

"İş Bankası'nda 'al' önerimizi koruyoruz"

İŞ BANKASI: Türkiye İş Bankası 24Q4'te 10.7 milyar TL net kâr açıkladı. Bankanın operasyonel faaliyetlerini iyileştirmesinin yanı sıra net faiz marjında olumlu katkı ve net ücret ve komisyon gelirindeki iyileşmenin önceki çeyreklere göre daha ivmeli bir büyüme sunması şirketi beğenmemizin ana etkenleri arasında yer alıyor. Öte yandan İş Bankası'nın 2025 yılı için vermiş olduğu tahminler sektördeki diğer bankalara nazaran daha cezbedici bir görünüm sunuyor. Ayrıca holdingleşme sürecine ilişkin gelebilecek yeni açıklamalar ve sürecin banka açısından yeni bir sinerji oluşturabileceğini düşünüyoruz. Bu paralelde Ahlatcı Yatırım Araştırma Departmanı olarak Türkiye İş Bankası hisselerinde 19.80 TL'lik hedef fiyatımızı korurken model portföyümüzde de 'al' önerisi ile yer vermeyi sürdürüyoruz.

MAVİ GİYİM: Mavi Giyim 24Q4'te 9.15 milyar TL hasılat açıkladı. Bu rakam konsensüs beklenti olan 9.1 milyar TL beklentisine paralel bir gerçekleşme gösterdi. Şirket 24Q4'te 1.2 milyar TL FAVÖK gerçekleştirdi. Bu rakam konsensus beklenti olan 1.6 milyar TL beklentisinin altında kaldı. 2024 yılında finansal koşullardaki sıkılığın ve talepte yaşanan yavaşlamanın da etkisine rağmen şirketin global olarak hasılat kaleminde artışı olumlu buluyoruz. Yurtdışında yaşanan hasılat gerilemesine rağmen Türkiye operasyonları global taraftaki hasılat büyümesini destekledi. Şirket, 2025 yılı için yayımlamış olduğu beklentilerine göre TMS29 dahilinde düşük, orta tek haneli hasılat büyümesi beklerken FAVÖK marjının yüzde 17.5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyor. TMS29 haricindeki rakamlarda ise yüzde 35 seviyesinde bir hasılat büyümesi ve yüzde 20 seviyesinde bir FAVÖK marjı beklentisi bulunuyor. Şirket projeksiyonu ve güncel fiyatlamalar göz önüne alındığında Mavi Giyim hisselerinde 124.80 TL hedef belirlerken bu rakam yaklaşık yüzde 76 seviyesinde getiri potansiyeline işaret ediyor.

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI: Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş'nin hasılatı 23Q4'e göre yüzde 50 oranında artarak 27.8 milyar TL'ye ulaştı. Bu veri Ahlatcı Yatırım Araştırma Departmanı'nın beklentisi olan 26.4 milyar TL'nin ve konsensüs beklentisi olan 27.3 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti. Pegasus'un FAVÖK rakamı ise 23Q4'e göre yüzde 78.8 oranında bir artış yaşayarak 6.4 milyar TL'lik bir rakama ulaştı. Bu rakam Ahlatcı Yatırım'ın 5.2 milyar TL ve 5.9 milyar TL'lik konsensüs beklentinin üzerinde gerçekleşti. Şirket süregelen yıllık büyüme ivmesini 2024 yılında da devam ettirdi. Türkiye ortalamasına kıyasla Pegasus'un daha güçlü büyüme göstermesini pozitif yorumlamaya devam ediyoruz. Ayrıca şirketin 2025 yılına ilişkin beklentileri kapsamında yüzde 10-12 arasında bir büyüme ve 2024 yılındaki yüzde 28.41 seviyesindeki FAVÖK marjını 2025 yılında daha da artırma hedefi bulunuyor. Tüm bu veriler ışığında global ölçekte en yüksek FAVÖK marjına sahip olmayı sürdürme gayretini ilerleyen dönemde de karlılık anlamında pozitif olarak değerlendiriyoruz. Genel anlamda IATA'nın (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) 2025 yılı beklentilerinin üzerinde doluluk ve ASK (arz edilen koltuk kilometre bazında) yaratabileceğini öngörüyoruz. IATA, 2025 yılında sektör genelinde kapasitede yüzde 7.5 (ASK), doluluk oranında 0.4 puan yükseliş (2024'deki yüzde 83.0'den 2025'de yüzde 83.4'e) artış beklentileri paralelinde RPK'da yüzde 8 artış öngörüyor. Ahlatcı Yatırım Araştırma Departmanı olarak Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. hissesindeki 12 aylık hedef fiyatımızı 334.42 TL'den 381.21 TL'ye revize ederek 'al' önerimizi koruyoruz.

Borsa İstanbul'dan 3 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul geçen hafta Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş hisselerinde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş payları 04/04/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/05/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsıyor. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'de ise Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında şirket paylarında 04/04/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/05/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş payları da 04/04/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/05/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

"Enflasyona etkisi sınırlı olacak"

Geçen hafta TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre TÜFE Mart ayında yüzde 2.46 artış kaydederek yüzde 2.9 olan ortalama tahminin altında kaldı. Böylece 12 aylık enflasyon yaklaşık 1 puanlık geri çekilme ile yüzde 38.1 seviyesine indi. Yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranı ise yüzde 10 oldu. TCMB'nin yıl sonu tahmininin yüzde 19-29 bandı olduğuna dikkat çeken analistler söz konusu bandın içinde kalınması için enflasyonun önümüzdeki dokuz aylık zaman diliminde her ay ortalama en fazla yüzde 1.78 oranında artış göstermesi gerektiğini belirtti. Ancak özellikle Mart ayının ikinci yarısında piyasalarda artan dalgalanmanın ardından yıl sonu enflasyon beklentilerinin ağırlıklı olarak yüzde 30'un üzerine yükselmeye başladığını hatırlatan uzmanlar "Gerek beklentilerdeki söz konusu yukarı yönlü eğilim gerekse TCMB'nin ramazan ayı ve 19 Mart sonrasında yaşanan dalgalanmaların daha çok Nisan ayı enflasyon rakamlarına etki edeceğini tahmin etmesine paralel, 17 Nisan'daki PPK toplantısında faiz indirimlerine ara verileceğini düşündürüyor." yorumunu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise son 10 aydır gerileyen yıllık enflasyonun martta yüzde 38.1 olduğunu hatırlatarak sosyal medya hesabından "Piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmanın enflasyona etkisinin sıkılaşan finansal koşullarla sınırlı kalmasını bekliyoruz. Fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda tüm politika araçlarımızı güçlü bir koordinasyon ile kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

ÇAĞDAŞ CAM: Şirket yurtiçi beyaz eşya üreticilerinden 129.08 TL tutarında cam siparişi aldığını bildirdi.

AHLATÇI DOĞAL GAZ: Ahlatçı Doğal Gaz pay geri alım programı çerçevesinde 20.59 TL fiyattan 100 bin adet pay geri alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının yüzde 2.00'a yükseldiğini bildirdi.

GÖLTAŞ: Göltaş Göller Bölgesi Çimento Yönetim Kurulu kararı ile pay başına brüt 5.00 TL temettü ödeme kararı aldığını açıkladı.

IŞIK PLASTİK: Işık Plastik 30 Haziran'da pay başına brüt 0.01 TL temettü ödeme kararı alındığını bildirdi.

ANADOLU ISUZU: Asuzu, araç üreticisi JV SamAuto LLC sermayesinin yüzde 75.2'sine kadar temsil eden payların satın alınmasına yönelik Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetim Ajansı'na teklif yaptığını açıkladı.

DOĞAN HOLDİNG: Doğan Holding, ortalama 16.02 TL fiyattan 602 bin adet payın geri alındığını duyurdu. İşlem sonucunda, sahip olunan payların şirket sermayesine oranı yüzde 1.61'e yükseldi. Öte yandan Doğan Holding yüzde 75 bağlı ortaklığı Daiichi Elektronik'in sermayesinde sahip olunan yüzde 21 oranındaki payların; Öncü Girişim'e 12.6 milyon dolar karşılığında devredildiğini açıkladı. İşlem sonrasında şirketin Daiichi Elektronik sermayesindeki nihai payı yüzde 54 oldu.

FORMET METAL VE CAM: Formet, geri almış olduğu 4.5 milyon adet payını pay başına ortalama 6.05 TL fiyatla satışını gerçekleştirdi.

GÖLTAŞ: Şirket hisse başına net 4.25 TL temettü ödeme kararı aldı. Şirketin brüt temettü verimi yüzde 1.21 oldu.

KOÇ HOLDİNG: Koç Holding'in pay başına 6.88 TL brüt temettü kararı genel kurulda onaylandı. Şirket 10 nisanda temettü dağıtacağını bildirdi.

MAÇKOLİK: Maçkolik, sermayesinin yüzde 3'üne tekabül eden azami 750 bin adet lot ve/veya azami 100 milyon TL fon tutarına kadar pay geri alım programı başlatma kararı aldığını açıkladı.

TAV HAVALİMANLARI: TAV Havalimanları, 1Ç25 finansal sonuçlarını 24 Nisan tarihinde açıklayacağını duyurdu.

YEO TEKNOLOJİ: Yeo Teknoloji, elektrik enerjisi veya kapasitenin toptan satışı ve doğrudan serbest tüketicilere satışı faaliyetleri ile iştigal etmek üzere yeni bir şirket kurma kararı aldığın bildirdi.

EBEBEK: Ebebek, 1 Mart-31 Mart arasında Türkiye'de toplam 2 mağaza açıldığını ve mağaza sayısının 31 Mart itibarıyla 260 tanesi geleneksel, 13 tanesi mini olmak üzere 273'e ulaştığını açıkladı. Şirket ayrıca Birleşik Krallık'ta 2 mağazaya sahip.

EFOR ÇAY SANAYİ: Şirketin bağlı ortaklığı yaklaşık 341 milyon TL tutarında metalurjik kok tedarik sözleşmesi imzaladı. Tutar, 2024 yılı gelirlerinin yüzde 5'ine tekabül ediyor.

FORD OTOSAN: Şirket geçen hafta pay başına 17.10 TL brüt temettü dağıttı.

MİGROS: Şirket 12 adet Migros, 6 adet Migros Jet, 4 adet Macrocenter ve kişisel bakım mağazacılığı formatında 1 adet Mion olmak üzere toplam 23 yeni mağazayı Mart ayı içerisinde hizmete açtığını bildirdi. 31 Mart 2025 itibarıyla toplam mağaza sayısının 3.642 olduğunu bildirdi.

SUWEN TEKSTİL: Suwen Tekstil, 31 Mart itibarıyla yurt içinde 181 ve yurt dışında 19 olmak üzere toplam 200 mağazaya ulaştığını açıkladı.

TOFAŞ OTO: Şirket geçen hafta pay başına 12 TL brüt temettü dağıttı.

TUREKS TURİZM TAŞIMACILIK: Şirket geçen hafta yüzde 900 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirdi. Böylece mevcut sermayesi 108 milyon TL'den, 1080 milyon TL'ye ulaşacak.

AYGAZ: Şirket geçen hafta pay başına brüt 12.55 TL temettü dağıttı.

ÇİMSA: Şirket geçen hafta pay başına brüt 0.63 TL temettü dağıttı.

ECZACIBAŞI İLAÇ: Şirket, pay başına 1.75 TL brüt temettü dağıtma kararı aldı. Teklif edilen hak kullanım tarihi 14 Mayıs olarak açıklandı.

GENTAŞ: Gentaş yüzde150 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını açıkladı.

GELECEK VARLIK YÖNETİMİ: Şirket, azami 4.2 milyon adet veya azami 160 milyon TL fon tutarına kadar geri alım programı başlatma kararı aldığını açıkladı.

GÜBRE FABRİKALARI: Şirket, 4Ç24 finansal sonuçlarında 1.796 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda yüzde 100, çeyreksel bazda ise yüzde 81 artış kaydetti.

HALK GMYO: Şirket İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan ofis niteliğindeki taşınmazının, ana hissedarı Türkiye Halk Bankası AŞ'ye 4.527.002.415 TL + KDV bedel ile satış işleminin tamamlandığını duyurdu.

İŞ BANKASI: Banka, itibarını hedef alan ve yatırımcıları yanıltmaya yönelik spekülatif, gerçeğe aykırı beyanlar hakkında yasal girişimlerde bulunacağını ve kamuoyunun bu tür iddialara itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.

KUYAS YATIRIM: Şirket, 4Ç24 finansal sonuçlarında 44 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda yüzde 90, çeyreksel bazda ise yüzde 20 azalış kaydetti.

KIZILBÜK GYO: Muğla 2. İdare Mahkemesi, Marmaris Belediyesi'nin 2.677.149.516,58 TL idari para cezası ve yapıların yasal hale getirilmesi için verdiği 30 günlük süreyle ilgili kararının yürütmesini, şirketin itirazı üzerine durdurdu.

ONUR TEKNOLOJİ: Şirket, 4Ç24 finansal sonuçlarında 28 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda yüzde 20 artış kaydederken, bir önceki çeyrek net zarar açıklamıştı.

POLİSAN HOLDİNG: Şirket, boya ve boya kimyasalları alanında faaliyet gösteren iki iştirakini bölünerek yeni bir şirkete devretme kararı aldı. Şirket ayrıca yüzde 398 oranında bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Böylece şirketin 758.5 milyon TL olan mevcut sermayesi 3.8 milyar TL'ye ulaşacak.

RAL YATIRIM HOLDİNG: Ral Yatırım Holding, Ral GYO'nun halka arzının 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının hedeflediğini, halka arzdan elde edilecek naktin, Ral GYO'nun yeni gayrimenkul yatırımlarının finansmanında kullanılacağını açıkladı.

RUZY MADENCİLİK VE ENERJİ: Ana pazarda işlem gören Ruzy Madencilik şirketinin mevcut "ALMAD" işlem kodu geçen hafta "RUZYE" olarak değiştirildi.

SABANCI HOLDİNG: Şirket geçen hafta pay başına brüt 3 TL temettü dağıttı.

SUN TEKSTİL: Sun Tekstil, artan yatırımcı ilgisi ve hisse değerindeki olumlu performans doğrultusunda, pay geri alım programının sona erdirilmesine karar verildiğini açıkladı.

TURKCELL: Turkcell, China Development Bank ile toplam 2.46 milyar RMB kredi paketinin ikinci dilimi olan 1.23 milyar RMB (yaklaşık 152 milyon euro) tutarlı kredi anlaşması imzalandığını açıkladı.

KIRAÇ KALVANİZ: Şirket, Romanya'da kurulacak olan 50 MW gücünde güneş enerjisi santrali projesi için, solar montaj sistemlerinin satış anlaşması gerçekleştirdiğini açıkladı.

TÜRK TRAKTÖR: Şirket geçen hafta pay başına brüt 48.47 TL temettü dağıttı.

BİZE ULAŞIN