Temettüsü ile ön plana çıkabilecek 29 hisse

Yatırım kararı verirken şirketin temel analizini, uzun vadeli büyüme potansiyelini ve genel piyasa koşullarını göz önünde bulundurmanın önemini vurgulayan borsa uzmanları, bu dönem temettü ödeme planı ile ön plana çıkan 29 hisseye dikkat çekiyor.
27.03.2025 12:55 GÜNCELLEME : 27.03.2025 12:55

İDİL TARAKLI/ Küresel piyasalar haftaya ABD'de federal bütçe kanunu, Almanya'da savunma ve altyapı harcamaları konusunda uzlaşmalar sağlanması, Asya'da da Çin'de açıklanan teşviklerin etkisi ile moralli başladı. Ancak haftanın ikinci günü İsrail'in, Gazze'ye yeniden operasyon düzenlemesi küresel risk iştahını baskıladı.

Borsa İstanbul ise geçen haftaya 10.900 seviyelerini test ederek başladı. Borsa uzmanları son üç haftada TL bazında yüzde 15, dolar bazında yüzde 14 yükseliş yaşanan Borsa İstanbul'da 11.000 – 11.250 direnç bölgesine yaklaştıkça bir soluklanma eğilimi görülebileceğini söyledi. Ancak hafta ortasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıkladığı gözaltı kararlarının ardından içeride yaşanan siyasi gelişmelere paralel Borsa İstanbul 741.75 puan (%6,87) düşüşle 10.060,48'den güne başladı ve devre kesici sistemi uygulandı. Sektör endekslerinin tümü kaybettirirken en çok gerileyen bankacılık endeksinde düşüş yüzde 9'un üzerine çıktı. İlerleyen günlerde de yurt içi gündemin baskısı ile Borsa İstanbul'da satış baskısının etkili olduğu görüldü. Ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak borsada her zaman iniş ve çıkışların olabileceğini belirten analistler, bu nedenle daima orta ve uzun vadeli düşünerek yatırım yapılması gerektiğinin yeniden altını çizdi.

Öte yandan geçen hafta ortasında gerçekleşen Fed toplantısı ve Başkan Powell'ın açıklamaları sonrası küresel borsaların pozitif etkilendiği dikkat çekti.

İçeride de piyasalarda yaşanan hareketlilik üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni adımlar attı. SPK şirketlerin Yönetim Kurulu kararı ile Borsa İstanbul'da pay geri alım programı başlatabileceğini açıkladı. Buna göre şirketler ikinci bir duyuruya kadar genel kurul kararı olmaksızın hisse geri alımı yapabilecek. Payları işlem gören ortaklıklar için geri alım programının uygulanmasında sadece yönetim kurulu kararı yeterli olabilecek.

Para Politikası Kurulu da geçen hafta finansal piyasalardaki gelişmeleri değerlendirmek üzere takvim dışı bir toplantı yaptı. Kurul faiz koridoru üst bandını yüzde 44'ten yüzde 46'ya yükselterek ardından da politika faizi olarak takip edilen yüzde 42.5 oranındaki 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verdiğini duyurdu.

Borsa uzmanları, TL varlıklar ve Borsa İstanbul açısından geçen Kasım ayından bu yana en önemli katalistlerden biri olan "dezenflasyonun sürdüğü ortamda TCMB'nin faiz indirmesi ve bunun büyümeyi desteklemesi" argümanının bu gelişme ile bir süreliğine askıya alındığını hatırlatarak, bu nedenle Borsa İstanbul'da bir müddet baskının ve yüksek volatilitenin devamının beklenebileceğini söyledi.

12 aylık BIST -100 endeks hedeflerinin halen 14 binin üzerine işaret ettiğini de hatırlatan analistler, ancak faiz indirim sürecine geri dönüşün uzaması, bunun büyümeyi ve tüketimi zayıflatması durumunda hedeflerde de aşağı revizyonların gerçekleşmesinden endişe ediyor.

Haftanın son işlem gününde ise borsada ikinci kez devre kesici sistemi devreye girdi. Saat 11.22'de yeniden işleme açılan borsada 5 dakika sonra yeniden devre kesici çalıştı.

Kısa vadede yüksek seyredebilecek volatilite ortamında risklerin düşük tutulup defansif kalınmasını öneren borsa uzmanları, orta ve uzun vadeli perspektifte ise şirket operasyonlarının ve finansal performanslarının bu volatilite ortamından etkilenmesinin öngörülmediğini hatırlatarak pozisyonların korunabileceğini düşünüyor.

Borsada yatırım yaparken ve hisse seçiminde dikkate alınması gereken birçok faktör bulunduğunu dile getiren analistler, bu kapsamda şirketin büyüme potansiyeli, finansal sağlamlığı ve sektördeki konumuna kadar, düzenli temettü ödemesi yapıp yapmadığının da önemli bir kriter olarak öne çıktığını belirtiyor.

Yatırım kararı verirken şirketin temel analizini, uzun vadeli büyüme potansiyelini ve genel piyasa koşullarını göz önünde bulundurmanın önemine vurgu yapan borsa uzmanları, bu kapsamda temettü ödeme planı ile ön plana çıkan ve uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere izlenebilecek 29 hisseye dikkat çekiyor.

"SİYASI GELİŞMELER İZLENECEK"

Bu hafta (24 Mart haftası) borsada trendini etkileyecek en önemli başlığın siyaset alanında yaşanan gelişmeler olacağını belirten ALB Yatırım Kurumsal Finansman Direktörü Dr. Serkan Gençer, "Bu gelişmeler yakından takip edilecek olup, Türk varlıkları üzerinden belirli bir miktar baskı yaratabilir. Nitekim 17 Mart haftasında mevcut gelişmeler sonucunda piyasaların ilk tepkisi negatif oldu. İkinci en önemli konu ise bölgemizde yaşanan jeopolitik gelişmelerin yansımaları. Trump'ın izlediği agresif politikalar ve konumlandığımız jeopolitik duruş, borsamızı bu tarz gelişmelere daha fazla duyarlı hale getirebilir" diyor.

Siyaset alanında yaşanan gelişmelerin sonuçlarının orta ve uzun vadeyi etkileyeceğinin altını çizen Gençer, mevcut yabancı yatırımcı için yapısal reformun devamlılığının Türk varlıklarının değer kazanımı için önemli bir faktör olduğunu söylüyor. Önümüzdeki dönemde yaşanabilecek bazı makroekonomik bozulmalar, özellikle kur şoku ve buna bağlı olarak enflasyonun yükselmesinin ekonomik dengeler üzerinde baskı yaratabileceğini hatırlatan Gençer, "Bugün yaşanan kur şoku, özellikle ithalat maliyetlerini artırarak enflasyonist baskılara yol açabilir. Bu da Türk Lirası'nın değer kaybı ile birlikte fiyat artışlarını hızlandırabilir. Bu sürecin, özellikle hane halkı tüketimi ve iş dünyası üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Faiz politikaları tarafında ise Merkez Bankası'nın yeniden faiz artırma veya indirim yoluna gitme ihtimali de önemli bir belirsizlik kaynağıdır. Eğer faiz oranları üzerinde ek bir düzenleme yapılırsa, orta ve uzun vadede bu hem iç tüketimi hem de yatırımcı güvenini etkileyebilir. Ancak yapısal reformların devamı ve dış yatırımcıların ilgisi, bu olumsuz etkileri dengeleyebilecek unsurlar olabilir. Bu anlamda, Türkiye'nin makroekonomik göstergelerinin dikkatle izlenmesi, piyasa hareketlerinin doğru analiz edilmesi ve hükümetin reform sürecini kararlılıkla sürdürmesi, orta ve uzun vadede Türk varlıklarının değer kazanımını sürdürebilmesi adına kritik olacaktır" yorumunu yapıyor.

"ORTA VE UZUN VADELİ YATIRIM YAPILMALI"

Ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak borsada her zaman iniş ve çıkışlarını olabileceğini bu nedenle orta ve uzun vadeli düşünerek yatırım yapılmasına özellikle vurgu yapan Gençer, hisse seçiminde de dikkate alınması gereken birçok faktör bulunduğunu hatırlatıyor. Bu kapsamda şirketin büyüme potansiyeli, finansal sağlamlığı ve sektördeki konumuna kadar, düzenli temettü ödemesi yapıp yapmadığının da önemli bir kriter olarak öne çıktığını söyleyen Gençer, "Temettü, bir şirketin elde ettiği kârın bir kısmını ortaklarına nakit ya da hisse senedi şeklinde dağıtmasıdır. Bu durum, yatırımcıya yalnızca pasif gelir sağlamakla kalmaz; aynı zamanda şirketin finansal sağlığı ve sürdürülebilir kârlılığı hakkında da güçlü bir sinyal verir. Düzenli temettü ödemesi yapan şirketler, genellikle istikrarlı nakit akışı yaratan, borçluluk oranları kontrol altında olan ve yatırımcılarına karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden firmalardır. Uzun vadeli yatırımcılar açısından temettü ödemeleri, portföyde istikrarlı bir nakit akışı sağladığı için genellikle avantaj olarak nitelendirilir. Bu ödemeler yeniden yatırım yapılarak değerlendirildiğinde, bileşik getirinin etkisiyle yatırımcının serveti zaman içinde katlanabilir" diyor.

"DENGELİ YER VERİLMELİ"

Ancak temettü ödemesinin her zaman tek başına yatırım kararı için yeterli olmadığının da altını çizen Gençer, bazı şirketlerin büyüme fırsatlarını ikinci plana iterek yüksek temettü dağıtabileceğini; bu durum kısa vadede cazip görünse de, uzun vadede şirketin gelişim hızını sınırlayabileceğini hatırlatıyor. Özellikle büyüme odaklı şirketlerin, kârlarının büyük kısmını yeni yatırımlara, Ar-Ge çalışmalarına veya pazar genişletme stratejilerine ayırmayı tercih edebileceğini belirten Gençer, şöyle devam ediyor: "Bu şirketler, temettü ödemek yerine yeniden yatırım yaparak, şirket değerini artırmayı ve böylece hisse fiyatlarında uzun vadeli kazanç sağlamayı hedefler. Dolayısıyla, her büyüme şirketinin temettü ödemesi beklenmez; hatta temettü dağıtmamaları, onların gelecek odaklı stratejilerinin bir parçası olabilir. Sonuç olarak, temettü ödemesi yatırım kararlarında dikkate alınması gereken önemli bir unsurdur. Ancak hisse seçimi yapılırken, şirketin temettü politikası kadar büyüme potansiyeli, borçluluk oranı ve sektördeki rekabet gücü de göz önünde bulundurulmalıdır. Temettü verimi yüksek bir şirket, yatırımcıya düzenli getiri sağlayabilirken, büyüme odaklı bir şirketin temettü ödememesi uzun vadede daha yüksek kazanç anlamına gelebilir. Bu nedenle, portföy oluştururken hem temettü ödeyen olgun şirketlere hem de büyüme potansiyeli yüksek firmalara dengeli şekilde yer vermek, yatırımcının risk ve getiri dengesini korumasına yardımcı olacaktır."

"BÜYÜME POTANSİYELİ VE TEMETTÜ POLİTİKASI ÖNEMLİ"

Öte yandan temettü öncesi hisse almanın, yatırımcıların temettü ödemesinden yararlanmak amacıyla sıkça tercih ettiği bir strateji olduğunu da dile getiren Gençer, ancak bu stratejinin doğru olup olmadığının da, birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyor. "Nitekim temettü açıklanmadan önce hisse fiyatı, genellikle temettü miktarına yakın bir oranda yükselir, çünkü yatırımcılar temettü ödemesini bekler" diyen Gençer şu değerlemeyi yapıyor: "Bu durum da "beklenti fiyatlaması" olarak adlandırılır. Ancak temettü ödemesinin ardından hisse fiyatı, ödenen temettü miktarı kadar düşme eğilimindedir. Bu nedenle, sadece temettü geliri elde etmek amacıyla hisse alan yatırımcılar, temettü sonrası fiyat düşüşüyle karşılaşabilir. Eğer temettü verimi yüksekse ve şirketin mali durumu sağlamsa, temettü öncesi hisse almak cazip olabilir. Ancak, uzun vadede sadece temettü geliri için yatırım yapmak yerine, şirketin büyüme potansiyeli ve temettü politikasını dikkate almak daha sağlıklı bir stratejidir. Ayrıca, temettü gelirleri vergiye tabidir ve işlem masrafları da dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, temettü gelirinin net getirisini hesaplamak önemlidir. Genel piyasa koşulları ve şirketin sektördeki durumu da bu stratejinin başarısını etkileyebilir. Piyasa dalgalıysa veya şirketin performansı zayıfsa, temettü öncesi hisse almak riskli olabilir."

"TEMEL ANALİZ VE PİYASA KOŞULLARINA BAKILMALI"

Temettü öncesi hisse almanın, doğru şirket ve uygun piyasa koşullarında faydalı olabileceğini belirten Gençer "Ancak, kısa vadeli temettü geliri hedefiyle yapılan alımlar, beklenti fiyatlaması ve temettü sonrası fiyat düşüşü nedeniyle risk taşıyabilir. Bu nedenle, yatırım kararı verirken şirketin temel analizini, uzun vadeli büyüme potansiyelini ve genel piyasa koşullarını göz önünde bulundurmak gerekir" açıklamasını yapıyor.

Gençer, bu kapsamda temettü ödeme planı ile Erdemir, Ford Otosan, Tofaş Oto Fabrika, Enka İnşaat, Petkim, TAV Havalimanları, Turkcell, Türk Telekom, Aksa Akrilik, Tüpraş, Hektaş, Koza Altın, Şişecam, Migros, BİM Birleşik Mağazalar, Koç Holding, Sabancı Holding, Ülker Bisküvi, Vestel Beyaz Eşya, İş Yatırım Menkul Değerler, Indeks Bilgisayar, Çimsa, Konya Çimento, Brisa, Eczacıbaşı Yatırım Holding, Aygaz, Anadolu Hayat Emeklilik, Ayen Enerji ve Türk Traktör hisselerinin ön plana çıktığını ve uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere takip edilebileceğini söylüyor.

"MAVİ GİYİM'DE 'AL' TAVSİYEMİZİ KORUYORUZ"

Alnus Yatırım, Mavi Giyim için 12 aylık hedef fiyat tahminini 141 TL'den 120 TL'ye revize ettiğini açıkladı. Ancak hisse senedi için 'al' tavsiyesini koruyarak bu kararın şirketin 2024/12 özel dönemine ilişkin açıklanan finansal sonuçları ve operasyonel gelişmelerle şekillendiğini söyledi.

Mavi Giyim'in 1 Şubat 2024 - 31 Ocak 2025 tarihlerini kapsayan 2024/12 özel döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.08 artışla 38.52 milyar TL gelir elde ettiğini hatırlatan Alnus Yatırım, hisseye yönelik şu değerlemeyi yaptı: "Satışların maliyetinde 207.8 milyon TL'lik (%1,07) bir azalma görülmesine rağmen, brüt kâr yüzde 7.55 artarak 19.37 milyar TL'ye yükselmiştir. Aynı zamanda brüt kâr marjı yüzde 48.20'den yüzde 50.29'a çıkmıştır.

Bununla birlikte, faaliyet giderleri 'personel giderleri', 'kira giderleri' ve 'dışarıdan sağlanan depolama giderleri' sebebiyle 1.30 milyar TL artmış ve brüt kârın olumlu etkisini büyük ölçüde dengelemiştir. Esas faaliyet kârı ise yıllık bazda yüzde 2.84 azalarak 4.84 milyar TL'ye gerilemiştir. FAVÖK yüzde 1.65 artışla 7.01 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

Net kâr tarafında vergi giderlerinin yıllık bazda düşmesi pozitif bir unsur olmuş ve Mavi Giyim'in dönem net kârı yüzde 7.44 artışla 2.72 milyar TL olarak açıklanıştır. Net kâr marjı da yüzde 6.78'den yüzde 7.07'ye yükselmiştir.

Finansman giderleri, vadeli mevduat faiz gelirlerindeki artış ve finansal borçlarla ilgili faiz giderlerindeki azalma ile desteklense de kredi kartı komisyon giderleri ve mal alımlarına ilişkin iskonto faizleri nedeniyle yıllık bazda 174.6 milyon TL artarak 1.21 milyar TL'ye ulaşmıştır."

Dr. Serkan GENÇER/ ALB Yatırım Kurumsal Finansman Direktörü

"Anadolu Hayat ekonomik dalgalanmalardan görece az etkileniyor"

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK: Finansal hizmetler ve sigorta sektörü, ekonomik dalgalanmalardan görece az etkilenmesi ve düzenli gelir yaratma kapasitesi nedeniyle temettü yatırımcılarının öncelikli tercihlerinden biri oluyor. Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik sisteminde lider oyunculardan biri olarak, uzun vadeli fon yönetimi ve yüksek prim üretimiyle öne çıkıyor. Türkiye'de BES ve hayat sigortası sektörünün büyüme potansiyeli oldukça yüksek ve devlet katkılarıyla bu alan daha da cazip hale geliyor. Sektörel dönemsellik anlamında ise yıl sonlarına doğru prim üretiminde artışlar gözlenirken, genel ekonomik büyüme dönemlerinde bireysel emeklilik fonlarına olan talep de artıyor. Yüksek temettü verimi ve defansif iş modeliyle Anadolu Hayat Emeklilik, dalgalı piyasalarda istikrar arayan yatırımcılar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Kısaca Anadolu Hayat Emeklilik defansif sektör, istikrarlı prim üretimi ve düzenli temettü politikasıyla dalgalı piyasalarda yatırımcısına güven veriyor. Şirket hisseleri portföylere dahil edilmek üzere takip edilebilir.

DOĞUŞ OTOMOTİV: Doğuş Otomotiv, Türkiye otomotiv sektöründe güçlü bayi ağı ve markalarıyla öne çıkan bir oyuncu. 2024 itibarıyla temettü verimi oldukça cazip seviyelerde bulunuyor ve şirketin temettü ödeme politikası yatırımcı dostu bir çizgide ilerliyor. Volkswagen, Audi ve Seat gibi güçlü markaların distribütörlüğünü yapması, iç pazarda talep canlılığından olumlu etkilenmesini sağlıyor. Makroekonomik olarak, Türkiye'de otomotiv sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri ve kredi genişlemesi dönemlerinde satışları hızla artabiliyor. Dönemsellik açısından yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde iç pazar satışlarının arttığı dönemler, hisse için ekstra destekleyici oluyor. Ayrıca, ihracat ve döviz bazlı gelirlerin getirdiği kur avantajı, şirketin kârlılığını sürdürülebilir kılıyor. Doğuş Otomotiv güçlü marka portföyü, cazip temettü verimi ve döviz bazlı gelirleriyle hem defansif hem de büyüme potansiyeli olan bir otomotiv lideri. Tüm bu veriler ışığında uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere takip edilebilir.

TAV HAVALİMANLARI: TAV Havalimanları, havacılık ve turizm sektöründeki toparlanmanın en net yansıdığı şirketlerden biri. 2024 yılında yolcu trafiğinde görülen toparlanma ve yeni işletme haklarıyla büyümesini sürdüren TAV Havalimanları özellikle yaz sezonunda zirve yapan yolcu sayılarıyla yüksek gelir yaratma potansiyeline sahip. Döviz bazlı gelirlerinin ağırlıklı olması, enflasyonist ortamda şirketin gelirlerini korumasına ve artırmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, küresel turizmdeki canlanmanın Türkiye'ye yansımaları, şirketin işlettiği havalimanlarının performansını olumlu etkiliyor. Düzenli temettü ödeme geçmişi ve güçlü nakit akışı ile TAV Havalimanları, havacılık sektöründe temettü odaklı yatırımcılar için önemli bir alternatif sunuyor.

Şirket hisseleri artan yolcu trafiği, döviz bazlı gelir yapısı ve yaz sezonuna dayalı güçlü dönemsellik avantajlarıyla yüksek temettü ve büyüme potansiyeli sunuyor. Uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere izlenebilir.

Devre kesici nedir?

Devre kesici, borsalarda ve finansal piyasalarda kullanılan bir mekanizmadır ve fiyatlardaki ani ve aşırı dalgalanmaları önlemek amacıyla kullanılır. Devre kesicinin amacı, piyasanın düzenli ve adil bir şekilde işlemesini sağlamak, panik satışları önlemek ve yatırımcıların daha sağlıklı kararlar alabilmesi için zaman kazandırmaktır. Borsa İstanbul'da en büyük 100 şirketin yer aldığı BIST-100 endeksinin ilk etapta yüzde 5 ve daha fazla düşmesi halinde devre kesici uygulanır. İkinci eşikte ise yüzde 7 veya daha fazla kayıp halinde yeniden devreye girer.

Morgan Stanley: "Türkiye'ye olan bağlılığımız sürüyor"

Borsa İstanbul üyeliklerinin sona erdiği iddiasıyla ilgili haberler çerçevesinde açıklama yapan Morgan Stanley, Türkiye'ye olan bağlılığını sürdürmekte olduğunu duyurdu. Morgan Stanley açıklamada; Morgan Stanley'in Türkiye'ye olan bağlılığını sürdürmekte olduğu belirtilerek, "İstanbul'daki varlığımızı koruyacak ve Türkiye'deki müşterilerimizin şirketimizin tüm kapasitesinden faydalanmaya devam etmesini sağlayacağız." ifadeleri kullanıldı.

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

ANADOLU GRUBU HOLDİNG& MİGROS: Anadolu Grubu Holding, şirket tarafından yüzde 20, bağlı ortaklığı Migros tarafından ise yüzde 55 oranında iştirak edilen kurumsal ödeme hizmetleri alanında faaliyet göstermek üzere Moneypay Finansal Teknoloji ve Yapay Zeka A.Ş unvanlı anonim şirketinin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

ALFA SOLAR ENERJİ: Alfa Solar Enerji, yerli fotovoltaik güneş paneli hücresi üretimi amacıyla, külçe (ingot) dilimlenmesinden wafer ve güneş paneli hücresi üretimine kadar uzanan süreçte faaliyet gösterecek ve Türkiye başta olmak üzere Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ihracat pazarlarına güneş paneli hücresi üretimi ve satışı gerçekleştirmek amacıyla Zorlu Alfa Solar Hücre Üretimi Anonim Şirketi unvanlı yeni bir ortak girişim şirketi kurulmasına karar verdiğini duyurdu.

AYEN ENERJİ: Ayen Enerji pay başına brüt 1.50 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü dağıtımı 6 taksit olup, temettü verimi yüzde 5.9 düzeyinde.

DOĞAN HOLDİNG: Doğan Holding, hisse başına brüt 0.31 TL temettü ödeme kararı aldı.

AGESA: Şirket pay başına 5.55 TL brüt kar payı ödeme kararının genel kurulda onaylandığını bildirdi.

LOGO YAZILIM: Logo Yazılım hisse başına brüt 5.26 TL temettü ödeme kararı aldığını açıkladı.

TAB GIDA: Şirket pay başına 3.55 TL brüt kar payı ödeme kararını genel kurula bildirdiğini açıkladı.

THY: Türk Hava Yolları ortalama 298.91 TL fiyattan 166 bin adet payın geri alındığını duyurdu. İşlem sonucunda, geri alınan payların sermayeye oranının yüzde 0.41'e yükseldiği bildirildi.

ARSAN TEKSTİL: Arsan Tekstil, Zorlu Faktoring'in sermayesinin yüzde 92'sine karşılık gelen kısmının Zorlu Holding'den satın alınmasına dair sözleşme imzalandığını, pay devirlerinin BDDK'nın onayı halinde yapılacağını açıkladı.

AKIN TEKSTİL: Akın Tekstil, haciz işlemlerinin önüne geçmek ve üretim faaliyetlerinin devamını sağlamak için konkordato talepli başvuru kapsamında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 3 ay mühlet vererek geçici Konkordato komiserleri görevlendirdiğini açıkladı. Ek olarak Ana Pazar'da işlem gören Akın Tekstil'in paylarının, Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına ve işlem sırasının 19 Mart'ta kapalı kalmasına karar verildi.

FONET BİLGİ TEKNOLOJİLERİ: Fonet Bilgi Teknolojileri Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihalede 37 milyon TL ile en uygun teklif verdiğini açıkladı.

GİRİŞİM ELEKTRİK: Girişim Elektrik, katılmış olduğu ihalede en avantajlı teklifi verdiğini duyurdu. İhalenin baz bedelinin yaklaşık 192.5 milyon TL düzeyinde olduğunu bildirdi. Öte yandan Girişim Elektrik, Kayseri'de kurulacak GES projesinin tasarım, tedarik ve kurulum ihalesinde 3.27 milyon dolar bedelle en avantajlı teklifi yaptığını duyurdu.

GELECEK VARLIK YÖNETİMİ: Gelecek Varlık Yönetimi, Garanti BBVA'nın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 5 portföyden toplamda 1.46 milyar TL anapara büyüklüğündeki 2 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandığını duyurdu.

ORGE ENERJİ: Orge Enerji, Alarko GYO ile devam eden Bodrum Hillside Hotel Projesi'ne ilişkin sözleşmenin, yapılan anlaşma çerçevesinde 146.7 milyon TL artışla 360 milyon TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

SUMAS: Sumaş, hisse başına brüt 2.00 TL temettü ödeme kararı aldığını açıkladı.

BIOTREND ENERJİ: Biotrend Enerji, kayıtlı sermaye tavanının 625 milyon TL'den 2 milyar TL'ye yükseltilmesi için yaptığı başvurunun SPK tarafından onaylandığını duyurdu.

CW ENERJİ: CW Enerji, yıllık 12 bin ton kapasiteli alüminyum çerçeve üretim tesisinin ilk fazını tamamladığını duyurdu. Tesisin resmi açılışının, yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG: Global Yatırım Holding, şubat ayı yolcu istatistiklerini yayınladı. Buna göre, Şubat 2025'te limanlara gelen gemi sayısı 2024 yılı şubat ayının yüzde 52 üzerinde, yolcu hareketleri de 2025 yılı şubat ayında 2024 Şubat seviyesinin yüzde 27 üzerinde gerçekleşti. Limanlara gelen gemilerin doluluk oranları da konsolide bazda Ocak 2025`te yüzde 106 seviyesinde açıklandı.

HİTİT BİLGİSAYAR: Hitit Bilgisayar, İtalyan havayolu SkyAlps ile iş birliği anlaşması imzaladı. SkyAlps 17 Mart 2025 itibarıyla rezervasyon, biletleme, check-in, uçuş operasyonları ve dinamik fiyatlandırma süreçlerinde Hitit'in bulut tabanlı yazılım çözümlerini kullanmaya başladı. Anlaşmanın 5 yıl süreyle geçerli olacağı bildirildi.

PC İLETİŞİM: PC İletişim, bağlı ortaklık UP İletişim ile İpekyol arasında, markaların çevrimiçi/çevrimdışı kanallarda medya planlama ve satın alma hizmetlerinin münhasıran verilmesine ilişkin anlaşmaya varıldığını açıkladı.

VAKKO TEKSTİL: Vakko Tekstil, hisse başına brüt 4.00 TL temettü ödeme kararı aldı.

ALARKO HOLDİNG: Alarko Holding, hisse başına brüt 2.60 TL temettü ödeme kararı aldı. Ek olarak şirket geri alım için azami 1.35 milyar TL fon tutarı belirlediğini açıkladı.

ASTOR ENERJİ: Astor Enerji, Rekabet Kurulu tarafından 339.8 milyon TL idari para cezası verildiğini ve erken ödeme indirimiyle (%25 indirim) ödeneceğini açıkladı.

EKOS TEKNOLOJİ: Ekos Teknoloji, Rekabet Kurulu tarafından 12.7 milyon TL idari para cezası aldığını açıkladı. Şirket mevzuatta öngörülen süre içinde mevcut yasal haklarını kullanmayı değerlendireceğini bildirdi.

İZDEMİR ENERJİ: İzdemir Enerji, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nin encümen kararının yürütmesini durdurduğunu açıkladı.

LOKMAN HEKİM: Lokman Hekim, geri alım programının tamamlandığını duyurdu. Geri alım programı kapsamında 8.4 milyon adet pay geri alınmış olup, 31 Ocak 2025 tarihinde 6.7 milyon adet payın satışının gerçekleştirildiği bildirildi. Ek olarak şirket, pay başına brüt 0.42 TL temettü dağıtma kararı aldığını açıkladı.

MEGA METAL: Mega Metal, azami 20 milyon adet ve azami fon tutarı 500 milyon TL düzeyinde geri alım programı başlatma kararı aldığını açıkladı.

SUWEN TEKSTİL: Suwen Tekstil, 2025 yılında (TMS 29 Öncesi) konsolide net satışlarda >%45 büyüme (± %3) beklediğini açıkladı.

BİZE ULAŞIN