Hisse geri alım programı açıklayan şirketler

Volatilitenin arttığı bir dönemde hisse seçiminin çok daha önemli hale geldiğini belirten uzmanlar, her verinin ve gelişmenin çok iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu noktada son dönemde yoğunlaşan hisse geri alım programlarına da değinen analistler, portföylere dahil edilmek üzere 29 hissenin takip edilebileceğini söylüyor…
27.06.2024 11:46 GÜNCELLEME : 27.06.2024 11:46

PARA BORSA/ İDİL TARAKLI Borsa İstanbul bayram tatili sonrası sadece iki gün işlem gördü. Genel olarak uzun bayram tatili sonrası BIST-100 endeksinin kısa işlem haftasına sert yükselişle başladığı dikkat çekti. (Bu yazı, Para Dergisi'nin 23.06.2024 tarihli sayısına aittir)

Uzmanlar, 10.570 puanın ilk önemli destek olduğunu hatırlatarak, bu seviyeyi destek yapabilmesi halinde piyasadaki yukarı yönlü çabaların devam edebileceğini düşünüyor. Analistler, ilk önemli direnç olarak takip edilen 10.750 üzerindeki kalıcı hareketlerde ise ana direnç olarak 11.100 bölgesindeki TL zirvenin yeniden ajandaya girebileceğini belirtiyor.

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen hafta (19-21 Haziran) yatırım ve kredi derecelendirme kuruluşları ile temaslarda bulunmak üzere yapmakta olduğu Londra ziyareti ve buradan gelmesi muhtemel haber akışının da bu hafta trendin belirlenmesinde etkili olması bekleniyor. Ayrıca yurtiçi piyasalarda beklenti yaratan ve önümüzdeki hafta yakından izlenecek bir başka önemli konu ise 28.Haziran tarihindeki FATF toplantısında Türkiye'nin gri listeden çıkarılma beklentisi olacak.

Volatilitenin arttığı bir dönemde hisse seçiminin çok daha önemli hale geldiğini belirten uzmanlar, her verinin ve gelişmenin çok iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu noktada son dönemde yoğunlaşan hisse geri alım programlarına da değinen analistler, mevcut gündem maddeleri ve gelişmelere paralel uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere 29 hissenin takip edilebileceğini söylüyor.

"12 BİN SEVİYELERİ TEST EDİLEBİLİR"

27 Haziran tarihinde Türkiye ve Euro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksinin açıklanacağını belirten ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan aynı gün, yurt içerisinde önemli bir veri akışı olan TCMB faiz kararının da yakından takip edileceğine dikkat çekiyor. ABD'den gelecek büyüme rakamlarının da aynı gün küresel piyasalarda önemli bir etkiye sahip olabileceğini kaydeden Yağbasan, "Borsa İstanbul'da Mayıs ayı genel anlamda rekor seviyelerin görüldüğü bir dönem olsa da son üç dört haftalık süreçte endeks genelinde geri çekilmeler görüldü. Haziran ayının ilk günlerinde ise bayram tatilinin yatırımcıların riskli enstrümanlardan çıkış sürecinde etkili olması ve takas avantajından yararlanmak istemeleri endekste satış baskısı yarattı. Bu haftadan itibaren ise Borsa İstanbul'da orta ve uzun vadede devam edecek yukarı yönlü trende geçiş olabilir. Bu süreçte yılsonuna kadar endekste yeni rekor seviyeler görmekle beraber 12.000 seviyeleri test edilebilir" diyor.

Öte yandan her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "borsa işlemlerine yönelik taslak vergi çalışmasının yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine ertelendiği" açıklamasına rağmen borsaya vergi getirilme olasılığının piyasada hala önemli bir belirsizlik unsuru yarattığını da hatırlatan Yağbasan, borsaya vergi getirilmesi halinde, yatırımcıların maliyetlerinin artıp, getiri oranlarının düşeceğini hatırlatıyor. Böylesi bir senaryoda özellikle kısa vadeli yatırımcıların risk algısını düşerek alternatif getiri araçlarına yöneliminin hızlanmasından endişe ediyor.

"HİSSE SEÇİMİ ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ"

Volatilitenin arttığı bir dönemde hisse seçiminin çok daha önemli hale geldiğini belirten Yağbasan, her verinin ve gelişmenin çok iyi analiz edilmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Bu noktada son dönemde yoğunlaşan hisse geri alım programlarına değinen Yağbasan, şirketlerin atıl durumda olan fonlarını değerlendirmek veya sahiplik oranını artırmak için hisse alım programı uyguladığını hatırlatıyor. Yağbasan, bu programın yatırımcıların gözünde genellikle hisseye dair güven artırıcı bir etkiye sahip olmakla beraber şirketin geleceğine yönelik olumlu beklentileri de güçlendirdiğini söylüyor. Ancak pay geri alımının hangi nedenle yapıldığı önem arz etmekle beraber hangi fiyattan, hangi süre zarfında ve geri alım tutarına dikkat edilmesi gerektiğini de kaydediyor. Şirketin pay geri alımı çoğunlukla olumlu bir gelişme olarak algılansa da yatırım yaparken tek başına değerlendirilmesi gereken bir unsur olmadığının da altını çizen Yağbasan, şirketin temel anlamda faaliyetlerinin yönelimi sektördeki konumu ve gelecek dönemde yaratabileceği nakit akışını da yatırımcıların göz önünde bulundurması gerektiğini özellikle belirtiyor. Bunların yanı sıra makroekonomik gelişmeler ve alternatif yatırım araçlarındaki geleceğe yönelik beklentilerin de şirketlerin piyasa fiyatlamasını etkilediğini ve yatırımcıların izlemesi gerektiğini söylüyor.

"GERİ ALIM PROGRAMLARI DİKKATLİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Yatırımcıların hisse geri alım planlarını dikkatlice değerlendirerek bilinçli yatırım kararları alabileceğini dile getiren Yağbasan, bu kapsamda ilk olarak şirketin finansal durumunun incelenmesi gerektiğini hatırlatıyor. Hisse geri alımının genellikle şirketin güçlü bir finansal pozisyonda olduğunu ve fazla nakit rezervlerine sahip olduğunu gösterdiğini, bu nedenle yatırımcıların şirketin bilançosunu ve nakit akışını incelemesi gerektiğini ifade eden Yağbasan, şu değerlendirmeyi yapıyor: "Ayrıca, hisse fiyatının değeri de göz önünde bulundurulmalı. Şirket hisselerinin piyasa değerinin düşük olduğu durumlarda geri alım yapması, hissenin değerinin artabileceğine işaret edebilir. Bunun yanı sıra geri alımların hisse başına kazancı artırabileceği unutulmamalı. Çünkü piyasadaki hisse sayısı azalır. Ayrıca, şirketin gelecekteki büyüme planları ve geri alımın bu planları nasıl etkileyeceği de değerlendirilmeli. Piyasa tepkisi de önemli bir faktördür; hisse geri alım açıklamalarının kısa vadede hisse fiyatını olumlu etkilemesi yaygındır. Ancak bu etkinin sürdürülebilir olup olmadığı analiz edilmeli. Son olarak, vergi ve düzenleyici faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Tüm bu faktörler ışığında, yatırımcılar hisse geri alım planlarını dikkatlice değerlendirerek bilinçli yatırım kararları alabilir."

"GENEL TREND DEĞİŞMEZ"

Hisse geri alım programlarının yoğunlaşmasına karşın Haziran ayı itibarıyla temettü hisselerinin de daha çok ortaya çıkmaya başladığını belirten Yağbasan, temettü ödeme kararlarının şirketler için para çıkışına neden olduğunu ve geri yatırıma dönüşmediği sürece Borsa İstanbul'da temettü etkisi kadar puan bazlı kayıpların da yaşanabileceğini hatırlatıyor. Ancak bayram sonrası süreçte temettü dağıtımından kaynaklı negatif etkinin sınırlı olmasının genel trendi değiştirmediğini belirten Yağbasan, Türkiye'nin gri listeden çıkmasına dair haber akışları ve kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarının kısa vadede yeni rekor seviyelerini beraberinde getirebileceğini düşünüyor.

Yağbasan, mevcut gündem maddeleri ve gelişmelere paralel ise uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere Şok Marketler, Ford Otosan, THY, Enerjisa, BİM, Mavi Giyim, TAV Havalimanları Holding, Turkcell, Coca Cola İçecek, Vestel Beyaz Eşya, Akçansa, Arçelik, Türk Traktör, Tofaş Otomobil Fabrikaları, Tüpraş, Pegasus, Akbank, Yapı Kredi, Doğuş Otomotiv, Europower Enerji, Migros, Koç Holding, Sabancı Holding, Astor Enerji, Enka İnşaat, Doğuş Otomotiv, Aselsan, Koza Altın ve Girişim Elektrik Sanayi hisselerinin takip edilebileceğini öngörüyor.

GERİ ALIMLARDA ÖNEMLİ UNSUR

InvestAZ Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan'da

şirketlerin hisse geri alımı yapmalarının, yatırımcının şirket hisselerine olan güvenini artırmakla birlikte, hisse geri alımlarının ağırlıklı olarak şirketlerin hisselerinin adil değerinin altında olduğunu düşünmesi ya da kasasındaki nakdi daha verimli değerlendirebileceği bir seçenek bulamamasından kaynaklandığını düşünüyor. Bircan, dolayısıyla yatırımcılar açısından, hisse geri alım programı açıklayan şirketlerin daha önce böyle bir program açıkladığında programı açıkladığı şekilde tamamlayıp tamamlamadığının önem arz ettiğini belirten Bircan, "Eğer tamamlamadıysa bu durum sonraki hisse alım programları için bir güvensizlik yaratabilir. Yatırımcıların dikkat etmesi gereken diğer bir nokta ise geri alımların fiili dolaşımdaki paylara ve ödenmiş sermayeye oranı gibi bazı metriklerin büyüklüğüdür" diyor.

"MODEL PORTFÖYÜMÜZÜ GÜNCELLEDİK"

Gedik Yatırım, araştırma departmanı Türk Telekom'u model portföyünden çıkarırken Doğan Holding'i 19.30 TL hedef fiyatla model portföyüne eklediğini açıkladı. Doğan Holding'i ise tahmini net aktif değer iskontosunun ve bilanço rasyolarının cazip seviyelere gelmesi; uzun vadede güçlü nakit akışı potansiyeli barındıran yatırımları, göreceli düşük marjlı işlerin payının azaltılması stratejisi ve iyi çeşitlendirildiğini düşündükleri iştirak yapısı sebebiyle model portföye eklediğini ifade eden Gedik Yatırım araştırma departmanı yetkilileri, "Holding'in güçlü solo net nakit pozisyonunun, şirkete orta vadede yeni yatırım imkanları da sunabileceğini düşünüyoruz. Şirketin en güncel net varlık kırılımına göre; hedef fiyatımızı 19.30 TL (önceki: 17.50 TL) olarak revize ediyoruz. Holding iskontosu olarak şu aşamada yüzde 35 kullanmaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Hisse geri alım programı açıklayan şirket hisselerinde nelere dikkat edilmeli?

Şirketlerin hisse geri alım programı açıklamasının yatırımcıların gözünde genellikle hisseye dair güven artırıcı bir etkiye sahip olduğunu ve şirketin geleceğine yönelik olumlu beklentileri desteklediğini belirten ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, ancak geri alım programı açıklayan şirket hisselerinde bilinçli yatırım kararı alabilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı şu gündem maddelerine dikkat çekiyor:

*İlk olarak, şirketin finansal durumu incelenmeli.

*Son dönemde hisse fiyatının değerindeki değişimler ve izlediği trend takip edilmeli.

*Şirketin gelecekteki büyüme planları ve geri alımın bu planları nasıl etkileyeceği araştırılmalı.

*Payların geri alınacağı süre, miktar ve fiyat incelenmeli.

*Şirketin geleceğine yönelik beklentileri not edilmeli.

*Şirketin içinde bulunduğu sektördeki potansiyeline bakılmalı.

*Şirketin sektöründeki konumu belirlenmeli.

*Gelecek dönemde şirketin nakit akışındaki seyir incelenmeli.

*Son olarak, vergi ve düzenleyici faktörler de göz önünde bulundurulmalı

Şirketlerin hisse geri alım programı açıklaması ne demek?

Şirketin atıl durumda olan fonlarını değerlendirmek veya sahiplik oranını artırmak için uyguladığı program türü. Bu program yatırımcıların gözünde genellikle şirkete dair güven artırıcı bir etkiye sahip olmakla beraber şirketin geleceğine yönelik olumlu beklentilerin de güçlü seyrettiğini ifade eder.

Ahmet Deniz YAĞBASAN/ ALB Yatırım Araştırma Analisti

"Aselsan'ın seri üretime geçme projeksiyonu nakit akışını pozitif etkiliyor"

ASELSAN: Şirket 2024 yılının birinci çeyreğinde enflasyon muhasebesi kapsamında satışlarını yüzde 5 oranında artırarak 14.1 milyar TL olarak açıkladı. FAVÖK tarafında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış ile 3.4 milyar TL'lik bir rakam elde edildi. Son dönemde jeopolitik tarafta yaşanan gelişmelerin öncülüğünde savunma sanayi yatırımı ülkeler için öncelik haline geldi. Aselsan'ın da savunma sanayi alanında sürdürmekte olduğu güçlü AR-GE yatırımlarının beraberinde seri üretime geçme projeksiyonu gelecek dönem nakit akışları üzerinde pozitif etkiye neden oluyor. Bu kapsamda Aselsan hisselerinde yüzde 40 yükseliş potansiyeli 79.8 TL hedef fiyata işaret ediyor.

TURKCELL: Şirket 2024 yılının birinci çeyreğinde enflasyon muhasebesi kapsamında satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artırarak 29.5 milyar TL olarak açıkladı. FAVÖK ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artarak 13.7 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin faaliyetlerindeki taahhüt yapısı dolayısıyla elde etmiş olduğu gelirler maliyetlerine kıyasla etkisini gecikmeli olarak gösteriyor. Yüksek enflasyon döneminde şirketin marjlarında yaşanan gerileme dezenflasyonist sürecin başlamasıyla kısmi iyileşmeye evrilebilir. Hali hazırda şirketin hem yurt içerisinde hem de gelişmekte olan ülke piyasalarına göre iskontolu işlem görüyor olması Turkcell'in gelecek dönemde pozitif bir ivme yaşaması adına oldukça önemli gelişmeler arasında yer alıyor. Bu paralelde şirketin gelecek dönemde nakit akışlarının da pozitif etkisi göz önünde bulundurularak Turkcell hisselerinde yüzde 45 yükseliş potansiyeli ile 137 TL hedef fiyat olarak takip edilebilir.

DOĞUŞ OTOMOTİV: 2023 Haziran ayı itibariyle uygulanmakta olan politikaların etkisi ile lüks tüketim mallarının talebinde sınırlı negatif etki görülmesinde etkili oldu. Bu paralelde otomotiv satışlarında azalma görülürken bayilerin ellerindeki stokları eritmek için satış fiyatı üzerinden iskonto uygulamaya başlaması marjlarda daraltıcı etkiye neden oldu. Bu etkenlere karşın şirket 2024 yılının birinci çeyreğinde enflasyon muhasebesi kapsamında satış hasılatını yüzde 2 oranında artırarak 34.1 milyar TL olarak gerçekleştirdi. FAVÖK tarafında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre marjlardaki negatif etkininde görülmesiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre FAVÖK yüzde 34 oranında azalarak 4.4 milyar TL olarak gerçekleşti. 2024 yılının sonlarına doğru talepte kısmi canlanma satış hasılatı ve marjlar üzerinde tekrar pozitif bir etkiye neden olabilir. Bu kapsamda Doğuş Otomotiv hisselerinde gelecek dönemde yüzde 48 yükseliş potansiyeli ile 395 TL hedef fiyat olarak takip edilebilir.

Efor Çay, bu hafta talep toplayacak

Trabzon ve Artvin-2 tesislerinde yaş çay işleme; Trabzon, Tuzla ve Artvin-1 tesislerinde paketleme olmak üzere toplam 49 bin metrekarelik dört tesisiyle Türkiye'nin çay ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan Efor Çay, halka arz için talep toplamaya başlıyor. Efor Çay, pay başına 14.50 TL sabit fiyatla 26-27-28 Haziran 2024 tarihlerinde "EFORC" koduyla talep toplayacak. Halka arz, Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde olacak. Halka arzda 90 milyon TL nominal değerli 90 milyon adet B grubu paylar satılacak olup bunun 63 milyon TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı, 27 milyon TL nominal değerli kısmı ortak satışı yoluyla yapılacak. 90 milyon nominal değerli payların satışında yüzde 75'i yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 25'i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek. Halka arzın 1.305.000.000 TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka açıklık oranının ise yüzde 24.8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Halka arza ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, yeni yatırımlarla büyümeyi, işletme sermayesini güçlendirmeyi, halka arz ile birlikte Efor Çay'ın üretim kapasitesini artırmayı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yeşil enerji kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Akkuş, "Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz. 2005 yılında paketleme tesisiyle başlayan çay yolcuğumuzda, bugün Türkiye'nin en büyük çay üreticilerinden biri ve İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan markası haline geldik" dedi.

Akkuş, şöyle devam etti: "Tokat Erbaa'da 30 bin metrekare alanda 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisimizin inşaat çalışmalarına başladık ve belli bir seviyeye getirdik. Yeni tesisimizde siyah çay ve bitki çaylarının yanı sıra soğuk çay ve kahve üretimine başlamayı hedefliyoruz. Ülkemize yeni bir kahve markası kazandırmak için pazarlama çalışmalarımızı da bir yandan sürdürüyoruz. Fabrikamızın çatısında güneş enerji santrali de hayata geçireceğiz. Böylece ihtiyacımız olan elektrik enerjisi ihtiyacını kendi ürettiğimiz enerjiden karşılayacağız. Planlarımız arasında yenilenebilir enerji yatırımlarımız da bulunuyor. Malatya Arapgir'de 5.806,35 kWp ve 4.529,25 kwp olmak üzere toplam 10.335,6 kWp kurulu güce sahip iki güneş enerji santrali projesi için başvurularımızı gerçekleştirdik."

2023 yılında yaklaşık 6 milyar TL hasılat elde eden Efor Çay'ın 31.03.2024 dönemindeki hasılatı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 oranında artış göstererek 992 milyon TL'ye ulaşmış. Yine aynı dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt karlılıkta yüzde 42 oranında artış gerçekleşmiş. Şirketin toplam varlıkları; 2023 yılında 4.4 milyar TL'ye ulaşırken bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34 oranında yükselmiş. 31.03.2024 dönemi itibarıyla toplam varlıklar ise 4.4 milyar TL.

Kerevitaş ilk çeyrekte de büyümesini sürdürdü

Kerevitaş, 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırdığı satışlarla 5.7 milyar TL net ciro elde etti. Aynı dönemde şirketin FAVÖK'ü 673 milyon TL oldu. İlk üç ayda Kerevitaş'ın toplam ihracatı da 576 milyon TL'ye ulaştı. Türkiye'nin yağ ihracatının yüzde 34'ünü gerçekleştiren Kerevitaş; Bizim Yağ ve Teremyağ ile yer aldığı margarin pazarında yüzde 65.9'luk ciro payına sahip olduğunu açıkladı.

30 yılı aşkın süredir Ona markasıyla Ortadoğu ve Orta Asya pazarlarında tüketici margarini kategorisinde lider konumda bulunduklarını ve 5 kıtada 35'ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Kerevitaş CEO'su Mert Altınkılınç, "Ocak-Mart 2024 döneminde yurt dışı portföyümüze eklediğimiz 10 yeni müşteriyle ihracattaki konumumuzu güçlendirdik. Kerevitaş ürünlerimizi Gürcistan, Romanya, Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Madagaskar ve Irak'ta "pazarın bir numarası" olmaya devam etti" dedi.

Altınkılınç, büyüme hedeflerini aşarak 2023'ü güzel sonuçlarla kapattıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Kerevitaş olarak 2023'te sürdürülebilirlik vizyonumuz, tarıma kattığımız değer ve örnek projelerimizle büyüme yolculuğumuzda önemli adımlar attık. Bu yolculukta, tüketicilerin büyük ilgi gösterdiği ürün portföyümüzü geliştirme hedefimiz, bizlerin en büyük motivasyonu olmaya devam ediyor."

SUWEN, 175. mağazasını İstanbul İGA Havalimanı'nda açtı

SUWEN, 175'inci mağazasını, dünyanın 5. Büyük, Avrupa'nın ise en büyük havalimanı olan İstanbul IGA Havalimanı'nda açtı. Yeni mağazalarla birlikte Türkiye'nin 49 ilinde 175 mağazaya ulaştıklarını belirten Suwen Genel Müdürü Ali Bolluk, "Yurtdışı mağazalarla birlikte toplam 193 mağazayı müşterilerimizle buluşturduk" dedi. 2018 yılından itibaren Türkiye'de her yıl ortalama 22 yeni mağaza açtıklarını dile getiren Bolluk,2024 yılı için 20 yeni mağaza açmayı planladıklarını, bunlardan 5 tanesinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye ve globalde yaygın mağaza ağı ile özgün, kendine güvenen Türk kadınını temsil eden bir dünya markası olmayı hedeflediklerini de dile getiren Bolluk, kurulduğu 2003 yılından bu yana iç giyim, 2012 yılından itibaren ev giyim, 2014 yılından itibaren plaj giyim ürünleri ve 2016 yılından bu yana da çorap ve aksesuarların tasarımını gerçekleştirip kadınlarla buluşturarak geniş bir ürün yelpazesi sunduklarını hatırlattı. Bolluk, SUWEN olarak Türkiye'deki perakende ağını genişletmenin yanı sıra ana ihracat pazarı Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ile orta ve uzun vadede Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya pazarlarında da büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

GÜBRE FABRİKALARI: Gübre Fabrikaları 1Ç24 finansal sonuçlarında 670 milyon TL zarar açıkladı. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 594 milyon TL zarar ile bildirmişti.

VESTEL: Vestel, 1Ç24 finansal sonuçlarında 216 milyon net zarar açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 980 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde de 370 milyon TL net zarar bildirmişti.

AKBANK: Akbank, 30 milyon TL sermaye ile yüzde 100 oranında sahibi olacağı AkTech Yazılım şirketinin kurulmasına karar verdi.

AHLATÇI DOĞAL GAZ: Ahlatçı Doğal Gaz, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.1 milyar TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 34 milyon TL net kar bildirmişti.

ÖZAK GYO: Özak GYO, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.76 milyar TL net kar açıkladı. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 190 milyon TL net kar bildirmişti.

KATMERCİLER: Katmerciler, 1Ç24 finansal sonuçlarında 167 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 293 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde de 73 milyon TL net zarar bildirmişti.

GEDİZ AMBALAJ: Gediz Ambalaj, 1Ç24 finansal sonuçlarında 10 milyon TL zarar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 98 milyon TL kar bildirmişti.

MARGÜN ENERJİ: Margün Enerji, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.2 milyar TL net kar açıkladı. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 689 milyon TL net kar bildirmişti.

ENERYA ENERJİ: Enerya Enerji, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.4 milyar TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 431 milyon TL net kar bildirmişti.

AGESA HAYAT EMEKLİLİK: Agesa, 2024 yılının mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 103 artışla 5.36 milyar TL düzeyinde brüt prim üretimi gerçekleştirdi.

ALARKO HOLDİNG: Alarko Holding, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.28 milyar TL zarar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 743 milyon TL net kar bildirmişti.

ALFA SOLAR: Alfa Solar, 1Ç24 finansal sonuçlarında 397 milyon TL zarar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 281 milyon TL net kar bildirmişti.

BORUSAN: Borusan, 1Ç24 finansal sonuçlarında 367 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarında 1.35 milyar TL net kar bildirmişti.

COCA COLA İÇECEK: Fitch Ratings ("Fitch"), Coca Cola İçecek'in Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notunu 'BBB', görünümü ise 'Durağan' olarak teyit etti.

EMLAK KONUT GYO: Emlak Konut, 1Ç24 finansal sonuçlarında 257 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 3.05 milyar TL zarar bildirmişti.

GÖLTAŞ ÇİMENTO: Şirket, 1Ç24 finansal sonuçlarında 316.5 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, geçen sene ilk çeyrekte 123.4 milyon TL olarak açıkladığı net karını geriye dönük 179.7 milyon TL olarak düzeltti.

KARSAN OTOMOTİV: Karsan Otomotiv, 1Ç24 finansal sonuçlarında 1.7 milyar TL net kar açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 3.8 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde de 2 milyar TL net kar bildirmişti.

KARDEMİR DEMİR ÇELİK: Kardemir Demir Çelik, 1Ç24 finansal sonuçlarında 832 milyon TL zarar açıkladı. Şirket bir önceki yılın aynı dönemine göre ciro TL bazında yüzde 24 daralırken, esas ürün satışında tonaj bazında yüzde 8 daralma ile 563 bin ton satış gerçekleştirdi.

BİZE ULAŞIN