2024’te hikaye yazacak 23 hisse…

Uzmanlar, bilanço performansı, temettü potansiyeli ve değerlemeler açısından 2024’te verim sağlama potansiyeline sahip 23 hissenin portföylere dahil edilmek üzere takip edilmesini öneriyor.
03.01.2024 19:11 GÜNCELLEME : 04.01.2024 00:00

PARA BORSA/ İDİL TARAKLI Uzmanlar, 2024 yılında Borsa İstanbul'da içeride ve dışarıda önemli başlıklar bulunduğunu belirtiyor. Bu kapsamda özellikle Türkiye'nin yeniden not artırım döngüsüne yöneliyor olması, içeride faiz artırımında sona gelinmesi, mevduat faizlerinin seyri, Şubat ayında açıklanmaya başlanacak olan 4Ç23 finansal sonuçlar, FED ve ECB başta olmak üzere önde gelen merkez bankalarının açıklamaları, yerel seçimler ile alternatif yatırım araçlarının izleyeceği trendin yakında izlenmesi gerektiğini söylüyor.

Analistler, "ideal portföy dağılımı" şeklinde bir tanım olmadığının özellikle altını çizerek ancak bu kapsamda; tüm yatırım ürünlerine eşit mesafede olmanın çok daha akılcı olacağına vurgu yapıyor.

Tüm bu veriler ışığında uzmanlar bilanço performansı, temettü potansiyeli ve değerlemeler açısından 2024 yılında da verim sağlama potansiyeline sahip 23 hissenin portföylere dahil edilmek üzere takip edilmesini öneriyor.

"YÜZDE 40 GETİRİ POTANSİYELİNE İŞARET EDİYOR"

Borsa İstanbul'da 2024 yılında dört mevsimin de yaşanacağı dalgalı bir yıl beklediğini belirten Tacirler Yatırım Stratejisti Serhan Yenigün, bununla beraber, son dönemde zayıf bir piyasa ortamı içinde olsak da, 2024 yılında ana yükseliş trend kanalı içinde seyrin devam edeceğini düşünüyor.

2024 sene sonu endeks beklentisini hem temel değerlemeler hem de teknik görünümden hareketle 10.500 civarında öngören Yenigün "Bu da endeks bazında yüzde 40 üzerinde getiri potansiyeline işaret ediyor. Fakat ana trend içinde dalga boylarının yüksek kalacağı bir yıl bekliyorum" diyor.

"TÜRKİYE NOT ARTIRIM DÖNGÜSÜNE GİRİYOR"

2024'te Borsa İstanbul'da içeride ve dışarıda fiyatlanacak birkaç ana hikayenin takip edileceğini de hatırlatan Yenigün "Bunlardan benim açımdan en önemlisi, Türkiye'nin 10 yıllık aranın ardından yeniden not artırım döngüsüne yöneliyor olması. Zorlu ve çetin bir süreç, ancak ekonomi yönetiminin bu yolda doğru adımlarla süreci destekleyeceğine inanıyorum. Ek olarak, içeride faiz artırımında sona gelindiği beklentisi, mevduat faizlerinde son dönemde yaşanan artışların geri çekilmesi de borsa için olumlu algılanacaktır. Şubat ayında açıklanmaya başlanacak olan 4Ç23 finansal sonuçlarıyla beraber, 2024 yılsonu karlılıklarına ilişkin tahminler de BIST'te düşük çarpanlı şirketlerin ön plana çıkmasına neden olabilir. Küresel tarafta ise FED ve ECB başta olmak üzere önde gelen merkez bankalarının faiz indirim sürecine yönelmeleri gelişen ülke piyasalarını ve Borsa İstanbul'u destekleyecektir. Bu etkinin, yılın ikinci yarısında daha belirgin olmasını bekliyorum" değerlendirmesini yapıyor.

"YATIRIM ÜRÜNLERİNE EŞİT MESAFE UYGULANABİLİR"

Yatırımcıların portföy dağılımlarının, risk profillerine göre değişkenlik göstereceğinin de özellikle altını çizen Yenigün, "Bu nedenle bu sorunun tek bir cevabı yok. Risk alma konusunda muhafazakar bir yatırımcı portföyünde hiç hisse senedine yer verilmeyebileceği gibi, risk toleransı yüksek bir yatırımcı portföyünde yüzde 70 ve üzeri oranlarda hisse senedi taşıyabilir. Bu nedenle, "ideal portföy dağılımı" şeklinde bir tanıma inanmıyorum. Ancak bu tür sorularda, referans olması açısından tüm yatırım ürünlerine eşit mesafede olan, risk profili dengeli bir yatırımcı için tercih edilen portföy dağılımları paylaşılabilir. Ben de bu yoldan ilerlersem, mevcut değerleme ve beklentiler ışığında, dengeli bir yatımcının 2024 yılına yüzde 40 civarında hisse senedi oranı ile başlayabileceğini düşünüyorum. Daha yüksek risk profilindeki bir yatırımcı bu oranı daha yukarıda tutabilir" diyor.

Mevduat faizlerinde son dönemde yaşanan artışın geçici olacağını düşünen Yenigün; Aralık aylarında, genel olarak bankaların bilançolarını destekleme amaçlı yüksek mevduat oranları teklif ettiğini ancak Ocak ve Şubat döneminde oranların hızla geri geldiğini hatırlatıyor. Benzer durumun bu sene de yaşanacağını öngören Yenigün, kredi derecelendirme kuruluşlarının not ya da görünüm yükseltmek çerçevesinde izlediği öncelikli konulardan biri olan ücret zamları konusunda ise hükümetin enflasyon ile tutarlı, ancak popülist olmaktan uzak ve mali disiplini gözeten kararlar alacağını, bunun da Türkiye'nin risk ve kredi profilini destekleyeceğini söylüyor. Halka arzlar konusunda ise geçtiğimiz dönemdeki gerçeklikten uzak fiyatlama ortamının artık sona erdiğini, seçiciliğin ön plana çıkacağı bir yıl olacağını belirtiyor.

"DOĞRU ZAMANLAMA ÖNEMLİ"

2024 yılında borsaya girmek isteyen yatırımcıların öncelikle borsanın şirketlere ortak olunmasına aracılık etme amacıyla organize edilmiş bir yatırım ortamı olduğunu dikkate alması gerektiğini kaydeden Yenigün, kısa sürede çok para kazanmak gibi hedeflerle borsaya yönelmenin, şanslı bir azınlık dışında çoğu tasarruf sahibi için hayal kırıklığı ile sona erdiğinin özellikle altını çiziyor. Doğru zamanlama ve uygun yerden maliyetlenmenin önemli olduğunu unutmamak gerektiğini de kaydederek "Bu açıdan da 2024'te ilk defa borsa ile tanışacak yatırımcıların mutlaka yetkili kurumlardan profesyonel destek almalarını, çalıştıkları aracı kurumlardan danışmanlık hizmeti talep etmelerini öneririm. Bunlar dışında, yine kurumların paylaştığı analiz raporlarının incelenmesi, yatırım tercihlerine uygun seçimlerin yapılması, mümkün olduğunca uzun vadeli yatırım planları ile hareket ederek ve emin adımlarla kademeli şekilde portföy oluşturmanın 2024'te ilk kez borsayla tanışacaklar için doğru bir başlangıç olacaktır" yorumunu yapıyor.

Yenigün; bu kapsamda bilanço performansı, temettü potansiyeli ve değerlemeler açısından 2024 yılında da Akbank, Yapı Kredi, BİM, Migros, Şok Marketler, Coca Cola İçecek, Mavi Giyim, Sabancı Holding, Koç Holding, AG Anadolu Grubu Holding, Alarko Holding, Doğan Holding, Şişe Cam, Tüpraş, Kocaer Çelik, Tav Havalimanları, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Taşımacılığı, Turkcell, Aksa Enerji, Enerjisa Enerji, Emlak Konut GYO ve Lider Faktoring hisselerinin verim sağlama potansiyeline sahip olduğunu belirterek portföylere dahil edilmek üzere takip edilmesini öneriyor.

"MEVDUAT VE TAHVİL FAİZLERİ BORSAYA RAKİP"

Aralık ayında düşen hacimle birlikte yüzde 8.7 gerileyen Borsa İstanbul için 2024'de seçicilik ve zamanlamanın ön planda olacağını belirten İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, "Muhtemelen 2023 yılını zayıf bir performansla ancak reel getiri ile tamamlayacağız. 2024 yılının yatırım temasında seçicilik kadar önemli olacak konu zamanlama. Yabancı yatırımcı için Türk piyasasına yatırım yapmak hala maliyetli. Dolayısıyla bir süre daha izlemede kalmayı tercih edebilirler. Kararlı ekonomi politikaları, düşen kredi risk primi (CDS) yazdığımız olumlu hikayeyi destekleyecektir. 2024 yılında borsa endeksinin yükselişe geçmesini bekliyorum. Ancak unutulmamalıdır ki borsa endeksi, geçen yıl olduğu gibi rakipsiz değil. Yükselen mevduat faizi ve tahvil faizleri borsaya karşı bir rakip oluşturuyor. Dolayısıyla getirinin çok da ucuz olmadığı 2024 yılında seçici ve zamanlamaya önem vereceğimiz bir ortamın olacağını düşünüyorum." dedi.

"İSKONTOLU ŞİRKETLER SEÇİLMELİ"

Gelecek yılın en önemli konularından birinin enflasyon muhasebesi olacağını belirten Özer, "Her şirketin finansal yapısı birbirinden farklı olduğundan enflasyon muhasebesinin gelmesiyle tüm şirket kârlılığını ayrı ayrı hesaplayarak değerlendirmek gerekecek. Bununla birlikte 2024 yılını ikiye ayırmak gerekiyor. Yılın ilk yarısında yüksek faiz ortamı ile iç tüketimdeki yavaşlama devam edecek. Dolayısıyla büyümeye odaklı, döngüsel diyebileceğimiz ve iç tüketimle kârlılığını artırmış şirketler biraz daha geri planda kalabilir. Bunun yanı sıra talep esnekliği düşük, zaruri ve ihtiyaç olabilecek sektörlerde daha güçlü eğilimler görebiliriz. Seçiciliğin daha ön plana çıktığı bir ortama giriyoruz; dolayısıyla 2024 yılında Borsa İstanbul'da mevcut makroekonomik rüzgardan pozitif etkilenecek sektörlere ve iskontolu şirketlere yönelmek daha doğru bir strateji olacaktır" dedi.

"THY YÜZDE 87 GETİRİ POTANSİYELİ SUNUYOR"

Serhan YENİGÜN / Tacirler Yatırım Stratejisti

THY: Türk Hava Yolları, agresif filo genişleme stratejisi, artan destinasyon sayısı, yurt dışı trafiğindeki artış eğilimi, Avrupa'nın önde gelen havacılık şirketlerine karşı geniş insan kaynağı kapasitesi, etkin organizasyon ve coğrafi avantajları çerçevesinde, cazip çarpanlarla işlem görüyor. Türk Hava Yolları'dan 2023'te yıllık bazda yüzde 73, 2024'te ise yıllık bazda yüzde 13 net kâr büyümesi bekliyoruz. Cazip çarpanlarla işlem gören THY hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımız 428,00 TL ve yüzde 87 getiri potansiyeli sunuyor.

MİGROS: Migros online ve fiziksel mağazalarda artan müşteri trafiği, devam eden mağaza açılışları ile pazar payı büyümesi ve güçlü nakit pozisyonu ile dikkat çekiyor. Şirketin başarılı operasyonel performansı ile yurtiçi faaliyet yoğunluğuna karşın döviz bazında da ciro büyümesi elde etmesini de olumlu değerlendiriyorum. Yüksek gıda enflasyonu ve faaliyet alanında fazla esnek olmayan tüketici talebi ile beraber şirketin büyüme eğilimini sürdürmesini bekliyorum. Migros hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımız 623,00 TL ile yüzde 88 getiri potansiyeli sunuyor.

SABANCI HOLDİNG: Sabancı Holding net aktif değerine göre yeniden yüksek iskonto ile cazip değerleme seviyelerinde işlem görüyor. Holding'in finans, enerji ve kompozit alanlarından elde ettiği gelirleri ve bu alanların şirket değerlemesine katkısını destekleyici buluyorum. Ek olarak, henüz yüksek katkıları görülmese de uluslararası gelirleri artırmak için coğrafi çeşitlendirme planları ve teknoloji alanında büyüme arayışlarını beğeniyorum. Sabancı Holding hisselerinde yüzde 56 yükseliş potansiyeli ile 97.00 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

TÜRKİYE SİGORTA'DAN SEKTÖRÜN AYLIK EN YÜKSEK PRİM ÜRETİMİ

Türkiye Sigorta; Kasım ayı itibarıyla toplam primlerini yıllık yüzde 152 oranında artırarak 51 milyar TL'ye ulaştırırken; 6,6 milyar TL prim üretimi ile kasım ayında sektörün en yüksek prim üretimini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kasım ayındaki rekor prim üretimleriyle beraber aylık bazda pazar paylarının yüzde 17 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, şöyle konuştu:

"Kasım ayında yeni bir rekora imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Biz; ülkemize, dolayısıyla ekonomimize güveniyoruz; ülkemizin stratejik varlıklarına verdiğimiz güvencelerle hem kurumsal hem de bireysel sigorta alanında büyümemizi sürdürüyoruz. Kasım ayı prim üretiminde mühendislikte yüzde 1.600, hastalık/sağlıkta yüzde 549, kaskoda yüzde 315, yangın (ticari ve kurumsal) branşında ise yüzde 247'lik büyüme kaydettik. Türkiye'nin öncü sigorta şirketi olarak, Ağustos-Kasım döneminde pazar payımızı yüzde 15'ler seviyesine yükselttik. En yakın rakiplerimiz ile prim üretimi farkımız Kasım itibarıyla 11 milyar TL ve 15 milyar TL'ye yükseldi. Kasım ayında elde ettiğimiz 6,6 milyar TL prim üretimi sigortacılık sektör tarihinin aylık en yüksek performansı oldu. Bu, bizim için büyük bir gurur. Ülkemizin güçlü kurum ve kuruluşlarıyla yaptığımız iş birlikleri ile sanayicimize ve KOBİ'lerimize destek sağlarken; penetrasyonu artıracak Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları, Kasko gibi rekabetçi ve ulaşılabilir ürünlerimizle sektörümüzde fark yaratıyor, ülkemiz insanı için üretmeye devam ediyoruz."

TATLIPINAR ENERJİ, BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Ağustos 2023'te yenilenebilir enerji alanında portföyünü genişletmek ve Ağaoğlu Enerji Grubu'nun çatı yenilenebilir enerji şirketi olma vizyonu ile TATEN koduyla halka açılan Tatlıpınar Enerji, bu vizyonun önemli bir adımı olarak Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş'nin, tüm yönetim imtiyazlı hisseleri de dâhil olmak üzere yüzde 30'luk hisse devrine ilişkin sözleşmeyi imzaladı.

Sözleşme kapsamında halihazırda Yalova, Bursa ve Amasya'da işletmede olan 89,90 MW kapasiteye sahip iki rüzgâr ve bir hidroelektrik olmak üzere üç enerji santralini bünyesinde bulunduran ve mevcut kapasite artırımı yatırımları sonunda toplam kapasitesini 121 MW'a ulaştıracak olan Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding, yönetim imtiyazı sahibi olduğu hisseler de dâhil yüzde 30 hissesini Tatlıpınar Enerji'ye devredecek. İlk aşamada yapılan yüzde 22.50'lik yönetim imtiyazlı hisselerin devri sonrası Tatlıpınar Enerji'nin yönetimde söz sahibi olduğu işletmedeki kurulu güç 215 MW'a ulaştı.

Satın alma sonrası mevcut işletmedeki kurulu güç olan 215 MW'a ek olarak, şirketin yönetiminde söz sahibi olduğu, tüm hibrit yatırımları ve kapasite artışları da gerçekleştiğinde kurulu gücün 349,1 MW'a ulaşması hedefleniyor. Bununla birlikte 2024'ten itibaren mevzubahis yatırımları da tamamlayarak Tatlıpınar Enerji'nin halka arzından bu yana yönetiminde söz sahibi olduğu enerji üretim kapasitesini üç kattan fazla artırması bekleniyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, "Tatlıpınar Enerji'nin halka arz sürecinde de söylediğimiz gibi şirketimizin halka arzı konjonktürel bir halka arz değildi. Halka arz bir gün, halka arz sonrası ise bir maraton. Tatlıpınar Enerji'nin halka arzından bu yana verdiğimiz sözün de ötesine geçerek ortak satışından yine şirkete aktardığımız kaynağı yenilenebilir enerji alanında yatırıma dönüştürebilmek ve Tatlıpınar Enerji'yi grubumuzun çatı yenilenebilir enerji şirketi haline getirebilmemiz açısından çok önemli bir satın almayı gerçekleştirmiş olduk. Satın alma ve kapasite artışları sonucu portföyümüzün yüzde 69.8'i rüzgâr, (243,6 MW) yüzde 24.1'i güneş (84 MW) ve yüzde 6.2'si (21,5 MW) ise hidroelektrik santrallerinden oluşacak. Bunun yanı sıra kapasite artışlarıyla ilgili yerli ve yabancı finansman kuruluşlarıyla en uygun, uzun vadeli ve avantajlı proje finansmanı oluşturma görüşmelerimiz çok olumlu şekilde devam ediyor. 2024 yılı ve akabinde tüm bu kapasite artışlarını tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

349,1 MW'lık portföy devreye alındığında üretimin yıllık 900 milyon kilowatt saate (kWh) ulaşacağını belirten Kutluğ, açıklamalarına şöyle devam etti:

"TATEN koduyla işlem gören şirketimiz 21 Aralık Cuma günü itibarıyla BIST-100 endeksine girdi. Dalgalanmalara karşı yatırımcıyı rahatlatabilmek adına da bir likidite programı açıkladık. Gelecek yıl hedefimiz, şirketimizi sürdürülebilirlik endeksine sokmak, bu konuda da çalışmalara başladık. Hep daha iyiye sağlam adımlarla ilerleyeceğiz."

Yakın coğrafyadaki yenilenebilir enerji yatırımları ile girişimleri olduğunu belirten Kutluğ, "Ağaoğlu Enerji Grubu ve Tatlıpınar Enerji olarak, yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgâr ve güneş enerjisi ile ilgili projelerimizi sadece Türkiye'de değil yurtdışında da hayat geçirmek istiyoruz. Yakın coğrafyamızda yenilenebilir enerji alanında çok ciddi fırsatlar var. Balkan ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Avrupa'daki fırsatları yakından inceliyoruz, çok detaylı şekilde çalışıyoruz ve hazırlanıyoruz. Umarım gelecek yıl paydaşlarımızı mutlu edecek yurtdışındaki başarılarımızı paylaşırız" dedi.

PATİSWİSS HALKA ARZA HAZIRLANIYOR

2019 yılında yaklaşık 500 bin dolar yatırım alarak kurulan Patiswiss, halka arza hazırlanıyor. "Ödenmiş sermayemiz 200 milyon TL" diyen Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, şirketin sermaye artımı ile yüzde 30- 40'ını halka açmayı planladıklarını söylüyor.

Annesi, babası ve kardeşi ile faaliyet gösterdikleri pastane zinciri ile gıda sektörüne giren ve elektronik mühendisi olan Yıldız Tunaoğlu; her yerde satabileceği, sürdürülebilir bir marka hayalini Patiswiss ile gerçekleştirmiş.

Mevcut üretim kapasitesi ile satışlara zor yetiştiklerini de ifade eden Tunaoğlu, "Halka arz geliri ile yeni bir fabrika açarak üretimi artırmayı planlıyoruz. Çünkü acil kapasite artışına ihtiyacımız var. Yetişemediğimiz kapasiteyi Türkiye'de büyük ama fazla kapasiteye sahip fabrikalar aracılığı ile karşılıyoruz. Dolayısıyla halka arzdan elde edilen geliri tamamen yatırıma ve işletme sermayesine ayıracağız" diyor.

Halen faaliyet halinde Anadolu OSB'de bir adet, Başkent OSB'de üç adet (biri lojistik üssü), OSTİM'de de iki adet olmak üzere toplam beş fabrikaları bulunduğunu, altıncı fabrikalarının ise henüz faaliyete geçmediğini dile getiren Yıldız Tunaoğlu, "Beş fabrikamız ile günlük bin ton ağırlıklı çikolata ve kakaolu ürünlerden oluşan üretim gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin 20 tonu da fındık kreması, granola, müsli gibi diğer ürünlerden oluşuyor. Altıncı fabrikamızı da Ankara'da kurmayı planlıyoruz. Devreye girecek yeni fabrikamızla dondurma üretimine de başlayacağız. Şu an bünyemizde yüzde 80'i kadın olmak üzere bin 120 kişi çalışıyor. Günden güne büyümekte olan bir aileyiz. Ayrıca Hatay'da bin metrekarelik bir alanda sadece depremzedelerin çalışacağı bir narenciye üretim fabrikamız var. Hatay'da da günlük bin ton narenciye işleyeceğiz. Bu fabrikamızı da Sanayi Bakanlığı ile birlikte kurduk" açıklamasını yapıyor.

Halen çikolata hariç 12 ayrı kategoride 450'den fazla ürün ürettiklerini Almanya ve ABD'de de şirketleri bulunduğunu da kaydeden Tunaoğlu, üretimin detayına yönelik ise şu bilgilendirmeyi yapıyor:

"Çikolata, ürün skalamızın çok büyük bir kısmını oluşturuyor. Çikolatalar hariç portföyümüzde atıştırmalıklar, krema ve ezmeler, cipsler, fit ürünler, granola, müsli ve yulaflar, smoothie'ler, özel pastalar, dondurulmuş lezzetler ve spesiyaller bulunuyor. Bu arada hammaddemizin yüzde 40'ını yurtiçinden (fındık, antep fıstığı, süt tozu, yulaf, çilek, portakal, kaju, badem), yüzde 60'ını yurtdışından (İsviçre, Arjantin, Arabistan'dan çikolata, kakoa yağı, kakao likörü, yer fıstığı, hurma) temin ediyoruz. Üretimimizin yüzde 70'i iç pazar, kalan bölümü Dubai, Almanya, Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, Bulgaristan dahil yurtdışında 40 ülkeye gönderiliyor."

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLUYOR?

ARD GRUP: ARD Grup, Özbekistan'da yer alan yüzde 100 bağlı ortaklığı aracılığıyla Guzar şehrinde EDS kurulmasına ilişkin sözleşme imzalandığını bildirdi. Öte yandan ARD Grup, geçen hafta pay başına brüt 0,02 TL temettü ödedi.

CW ENERJİ: CW Enerji, 4M Enerji ile arazi tipi GES kurulumuna ilişkin 3,37 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 1.5'ine karşılık geliyor.

HUN YENİLENEBİLİR ENERJİ: Hun Yenilenebilir Enerji sermayesinin 580 milyon TL'den yüzde 72.4 oranında bedelli olarak 420 milyon TL artışla 1 milyar TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

KUZEY BORU: Kuzey Boru A.Ş. yurtiçinde bir müşterisi ile 26,7 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2022 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 3.39'una karşılık geliyor. Öte yandan Kuzey Boru, yurtiçinde yerleşik bir firma ile de 37,6 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2022 yılı hasılatının yaklaşık yüzde 4.8'ine karşılık geliyor.

ZEDUR ENERJİ: Zedur Enerji sermayesinin 25 milyon TL'den yüzde 599 oranında bedelsiz olarak 149,75 milyon TL artışla 174,75 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

BORLEASE OTOMOTİV: Borlease Otomotiv, geçen hafta pay başına brüt 0,5 TL temettü ödedi.

GİRİŞİM ELEKTRİK: Girişim Elektrik, daha önce sözleşme imzaladığı Zobalı Un Gıda ile toplamda 616 bin dolar tutarında ek iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 0,3'üne karşılık geliyor.

GÜBRE FABRİKALARI: Gübre Fabrikaları, son dönemde hisse fiyatlarındaki hareketliliğe istinaden yaptığı açıklamada şirket bağlı ortaklığı Razi Petrochemical'in taraf olduğu davaya ilişkin, davanın geçmiş yıllardan kaldığı ve bağımsız denetim raporlarında da yer aldığı bildirildi.

KAREL ELEKTRONİK: Karel Elektronik sermayesi geçen hafta 402,9 milyon TL'den yüzde 100 oranında bedelsiz olarak 402,9 milyon TL artışla 805,9 milyon TL'ye yükseltildi.

MİGROS: Migros, paketli yemek üretimi yapan CRC Danışmanlık ve Organizasyon şirketinin yüzde 30'una karşılık gelen paylarını 53,3 milyon TL bedelle aldığını bildirdi.

NETAŞ: Netaş Telekomünikasyon Turkcell bağlı ortaklığı olan Superonline ile 6,46 milyon Yuan tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 0,6'sına karşılık geliyor. Şirket ayrıca Turkcell Satış'tan 16,14 milyon Yuan tutarında sipariş alındığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 1'ine karşılık geliyor.

BURSA ÇİMENTO: Bursa Çimento geçen hafta pay başına brüt 0,05 TL temettü ödedi.

ELİTE NATUREL: Elite Naturel Organik Gıda geçen hafta pay başına brüt 0,23 TL temettü ödedi.

PASİFİK GYO: Pasifik GYO geçen hafta pay başına brüt 0,03 TL temettü ödedi.

SÖNMEZ FİLAMENT: Sönmez Filament Sentetik geçen hafta pay başına brüt 0,08 TL temettü ödedi.

AKBANK: Akbank, takipteki alacak portföyünden 1,8 milyar TL anapara bakiyesi toplamı olan alacaklarını toplam 781 milyon TL bedel karşılığında altı varlık yönetim firmasına satıldığını açıkladı.

BURÇELİK VANA: Burçelik Vana, yurtdışındaki bir müşterisi ile 964 bin dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 25.5'ine karşılık geliyor.

FORD OTOMOTİV: Ford Otomotiv, Romanya fabrikasında 27 Aralık 5 Ocak tarihleri arasında üretim duruşu gerçekleştirecek. Söz konusu duruşun şirket faaliyetlerinde etki yaratması beklenmiyor.

HUN YENİLENEBİLİR ENERJİ: Hun Yenilenebilir Enerji, EPDK'ya yaptığı 15 proje kapsamında 900 MW GES için, 150 MW'lık kısmı haricinde başvurularının olumsuz sonuçlandığını bildirdi.

NET HOLDİNG: Net Holding, pay geri alım programı çerçevesinde aldığı 63,87 milyon adet payın sermaye azaltma yolu ile iptal edilmesine ve şirket sermayesini 563,8 milyon TL'den yüzde 11.3 oranında azaltılarak 500 milyon TL'ye düşürülmesine karar verildiğini bildirdi.

ORGE ELEKTRİK: Orge Elektrik, TANAP projesi kapsamında Ardahan'da yapılacak bir iş için verdiği 10,5 milyon dolar + KDV ve 306,7 milyon TL + KDV tutarındaki teklifinin kabul edildiğini bildirdi. Toplam tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yaklaşık yüzde 70'ine karşılık geliyor.

GALATA WIND: Galata Wind, geçen hafta pay başına brüt 0,23 TL temettü ödedi.

KÜTAHYA ŞEKER: Kütahya Şeker Fabrikası, geçen hafta pay başına brüt 2,17 TL temettü ödedi.

ARÇELİK: Arçelik, Hollanda'da yerleşik bağlı ortaklığı Beko B.V.'den toplamda 21,5 milyon euro (yaklaşık 690 milyon TL) tutarında temettü ödemesi alındığını bildirdi.

DOFER YAPI MALZEMELERİ: Dofer Yapı Malzeme, 8,3 milyon TL tutarında iki firmadan sipariş alındığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 19.8'ine karşılık geliyor. Dofer Yapı, yurtiçinde bir şirket ile de 26,5 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 2.2'sine karşılık geliyor.

ECZACIBAŞI YATIRIM: Eczacıbaşı Yatırım, bağlı ortaklığı Eczacıbaşı Holding tarafından Ocak-Eylül dönemine ait şirket payına düşen 101,5 milyon TL tutarın ödeme işleminin gerçekleştiğini bildirdi.

MAÇKOLİK İNTERNET: Maçkolik İnternet Hizmetleri, bağlı ortaklığı SAAS tarafından 3 milyon euro tutarında temettü alındığını ve net 2,55 milyon euro tutarın şirket hesabına geçildiğini bildirdi.

PAPİLON SAVUNMA: Papilon Savunma, İç İşleri Bakanlığı ile Otomatik Parmak ve Avuç İzi Teşhis Sistemi'nin 2024 yılı ilk yarısı için bakım ve onarım işine ilişkin 4,9 milyon TL + KDV tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 22.4'üne karşılık geliyor.

PLATFORM TURİZM: Platform Turizm, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan ihalede 22,3 milyon TL tutarında en iyi teklifin verildiğini bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 1.4'üne karşılık geliyor. Platform Turizm, Beyoğlu Belediyesi tarafından açılan ihalede de 8,94 milyon TL ile en iyi teklifin verildiğini bildirdi. Tutar, şirketin 2023/9A dönemi hasılatının yüzde 0,6'sına karşılık geliyor.

BİZE ULAŞIN