Habere duyarlılık artıyor

Yükseliş hareketinin devamı halinde ilk etapta 9.000 seviyesini önemli direnç noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise kısa vadeli seyir açısından 10.000 direncini hedefliyor olacağız.
12.10.2023 14:07 GÜNCELLEME : 12.10.2023 14:07

GÖKSEL TEKİNER Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta sert voletil bir seyir etkili oldu. Haftaya alımlar ile başlayan ve salı günü 8.562 seviyesine kadar yükselen endekste sonrasında kar satışları gözlemledik.

Etkili olan satışlar ile beraber özellikle perşembe günü yaşanan jeopolitik gelişmelerin de etkisiyle 8179 seviyesine kadar geri çekilme gözlemledik. Ancak bu seviyenin test edilmesi sonrasında gelen alımlarla toparlanan endeks haftayı yüzde 1.16 oranında değer kazanımı ile 8.464 seviyesinden tamamladı.

Haftanın yeni takvimine baktığımızda ise yurt içinde işsizlik rakamları, sanayi üretim verisi ve cari işlemler dengesi haftanın önemli verileri olarak gösterebiliriz.

Yurt dışında ise ABD'de perşembe günü (bugün) açıklanacak olan enflasyon rakamları ve Euro bölgesi sanayi üretim verisi global oyuncular tarafından yakından izleneceği veriler olacak.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise hafta içinde etkili olan satışlara rağmen bir önceki zirvesi olan 8.400 seviyesinin üzerinde gerçekleşen kapanışı olumlu buluyoruz.

Ancak jeopolitik gelişmelere olan duyarlılığını artıyor olması endekste özellikle yeni pozisyon açılması açısından daha temkinli kalınması gerektiğini gösteriyor.

Teknik göstergelerde güç kayıpları görünse de hisse bazlı hareketlerin daha ön plana çıkmasını beklediğimiz bu dönemde 8.400 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece pozitif bakışımızı koruyacağız.

8.400 seviyesinin üzerinde etkili olmasını beklediğimiz yükseliş hareketinin devamı halinde ise ilk etapta 9.000 seviyesini haftalık bazda önemli direnç noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise kısa vadeli seyir açısından 10.000 direncini hedefliyor olacağız.

Endekste özellikle jeopolitik gelişmeler nedeniyle yaşanabilecek satışlar ile tekrar 8.400 desteğin altına inmesi durumunda ise kısa vadeli olarak açılmış pozisyonlarda stop los seviyelerini yakından izlenmesini öneririz.

Bu desteğin altında kademeli olarak satış denenerek geçtiğimiz hafta da tepki alımların geldiği yer olan 8.179 seviyesine kadar bir geri çekilme beklenebilir.

BİZE ULAŞIN