Kısa vadeli dirençlere dikkat!

Seçim gündeminin geride kalması ile beraber artık gözlerin daha çok makro verilerde olmasını bekliyoruz. Haftanın ilk günlerinde pozitif olmanın devamını beklediğimiz endekste 5198 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz.
07.06.2023 12:44 GÜNCELLEME : 08.06.2023 00:00

GÖKSEL TEKİNER Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının sonrasında belirsizliğin ortadan kalkması Borsa İstanbul'da alım iştahını güçlendirdi.4400 seviyelerinde gerçekleşen taban oluşumu sonrasında gelen alımlar hafta boyunca güçlü bir şekilde etkili olurken, genele yayılan alımlarla beraber BIST100 endeksi haftayım yüzde 11.66 oranında değer kazanımı ile 5114.97 seviyesinden tamamladı.

Önceki 2 ha ftada sert değer kaybeden ve Borsa İstanbul'un lokomotif endekslerinden olan bankacı endeksinde yüzde 18,48 oranında değer kazanımının gerçekleştiği haftada, sanayi endeksi ise yüzde 10.79'luk değer kazanımı ile haftayı tamamladı.

Seçim gündeminin geride kalması ile beraber artık gözlerin daha çok makro verilerde olmasını bekliyoruz.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise hafta boyunca hacim artışı desteğiyle beraber yaşanan yükseliş sonrasında orta vadeli trend dirençlerinin kırıldığını görüyoruz. Ayrıca kısa ve orta vadeli göstergelerin pozitif yönde olması, kısa ve orta vade açısından önemli ortalamalar olarak gördüğümüz ve son dönemde altında hareket edilen 22 ve 50 günlük gibi iki önemli ortalamadan yukarı yönde uzaklaşılıyor olması gibi teknik unsurlar pozitif havayı desteklediğini söyleyebiliriz.

Haftanın ilk günlerinde pozitif olmanın devamını beklediğimiz endekste 5198 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Göstergelerde pozitif görünüme rağmen bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç seviyelerine gelmiş olması 5198 seviyesine yaklaşan hareket sonrasında kar satışlarının görülme olasılığını artıyor.

Bu nedenle 5198 seviyesi aşılmadan yani pozisyon açılmasını riskli buluyoruz. 5198 direnci aşılması durumunda ise artık 5500 direnci hedeflenecektir.

Endekste 4982 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak değerlendireceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınması geri çekilmenin kısa vadeli düzeltme hareketi olarak değerlendirmemize neden olacaktır. Ancak 4982'nin altında endekste baskı tekrar artabileceği de göz ardı edilmemeli. 4680 seviyesini ise alt destek noktası olarak verebiliriz.

BİZE ULAŞIN