Milyarderler nereye taşınıyor?

Dünyanın en zengin insanları nerede yaşıyor olabilir? Siz ABD’de New York, Los Angeles gibi en iyi restoranların ve butiklerin olduğu yerleri düşünebilirsiniz. Oysaki vergi gibi parasal etkenler de milyarderlerin yaşadıkları yerleri seçmelerinde büyük önem taşıyor.
30.08.2024 11:52 GÜNCELLEME : 02.09.2024 00:00

PARA DÜNYA/ BURCU ALDİNÇ ABD'de en çok milyoner ve milyarderin taşındığı üçüncü şehir West Palm Beach. 2013 yılından itibaren milyoner sayısında yüzde 93 artış olmuş. Günümüzde 10 bin 200 milyoner ve 9 milyarder Florida'nın bu sıcak şehrinde yaşıyor. İkinci sırada ise Arizona'nın Scottsdale şehri yer alıyor. Burada 14 bin 500 milyoner ve 5 milyarder yaşıyor. Özellikle teknoloji şirketi sahipleri burada yaşamayı tercih ediyor. En çok zenginin yaşadığı yer ise Austin Teksas. 2013 yılından itibaren zengin nüfusunu ikiye katlamış. 37 bin 700 milyoner ve 10 milyarder burada yaşıyor.

******

Süt ürünleri tüketmiyor

Dünyada fiziği en beğenilen dolayısıyla da yeme-içme düzeni en çok merak edilen ünlülerin başında model Kendall Jenner geliyor. Acaba Kendall neler yiyor dersiniz? Gelin beraber bakalım. Sabah kahvaltıda antrenörünün tavsiyesiyle avokado, yulaf ezmesi ve yumurta tüketiyor. Öğlenleri ızgara balık ya da tavuk ve yanında haşlanmış sebze tercih ediyor. Suşi, pizza ve makarnayı çok seviyor ama bunları sadece haftada bir gün yediğini belirtiyor. Asla tüketmediği şeyler ise süt ürünleri, dondurma ve tereyağı. Süt ürünlerinin cildine iyi gelmediğini düşündüğü için yemiyor. Tabii tüm bunların yanında çeşitli sporlar yapıyor.

******

En sevilmeyen influencer

Zaman zaman farklı yayınlar en popüler, en sevilen ya da en sevilmeyen sosyal medya fenomenlerini açıklıyor. Benim severek takip ettiğim Nara Smith 'sevilmeyen' ödülüne layık görülmüş. Kendisi üç çocuğa sahip, Güney Afrika'da doğmuş, aynı zamanda Alman asıllı bir model. ABD'de yaşıyor ve eşi Stormi Henley de kendi gibi bir model. Smith aynı zamanda videoya çektiği mini yemek tarifleriyle de tanınıyor. Ama her şeyi sıfırdan yapıyor. Çocukların canı spesifik bir marka çikolata mı çekti? O aynı çikolatayı kendi mutfağında yapıyor. Hatta sakız bile yaptı, kız kardeşi için. Bunları yaparken de hep çok şık. Ses tonu da oldukça yumuşak. Kimileri benim gibi Smith'in tariflerini severken, demek ki kimileri de hiç hoşlanmamış.

******

Ferrari'nin "kara liste"sine girdiler

SPOT: Kimi rengini değiştirdiği, kimi erken sattığı, kimi de park ettiği yeri unuttuğu için lüks İtalyan otomobil markasının artık kara listesinde. İki katı para ödeseler bile marka artık bu kişilere araç vermiyor. İşte nedenleriyle birlikte kara listeye giren ünlüler…

FERRARİ, şüphesiz herkesin garajında olamayacak kadar pahalı bir otomobil. Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi var. Ama markanın bir de 'black list' yani kara listesi bulunuyor. Ve dünyanın en fazla kazanan ünlüleri ve bazı sanatçıları, firmanın koyduğu kuralları çiğnedikleri için bu kara listede. Peki ama kimler Ferrari tarafından yasaklı ve bunun nedeni ne? Gelin hep birlikte bakalım…

JUSTIN BIEBER ARACI KAYBETTİ

Birkaç yıl önce Justin Bieber, sarhoş halde iken, Ferrari 458'ini nereye park ettiğini unuttu. Onu aramak için iki hafta harcadı. Ferrari ayrıca Bieber'ın arabalarındaki değişikliklerin kaba olduğunu ve bir marka olarak imajlarıyla uyumlu olmadığını düşünüyor. Bieber'ın yaptığı bir diğer yasaklı kural ise markaya danışmadan aracının rengini değiştirmek. Ferrari, bu tarz değişikliklere asla sıcak bakmıyor.

50 CENT'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Daha çok 50 cent olarak bilinen rapçi ve aktör Curtis James Jackson da Maranello şirketinin kara listesine birkaç nedenden dolayı girdi. Bunların arasında şirketin uygunsuz gördüğü arabalardan biri hakkında Instagram gönderileri. Ayrıca Ferrari'sini şampanyayla yıkayan sanatçının görüntülerinden de memnun değiller.

NİCHOLAS CAGE UCUZA ELDEN ÇIKARDI

Oyuncu, kişisel borçlarını ödemek için Ferrari Enzo'sunu satmak zorunda kaldı. İtalyan markası, modeli orijinal değerden daha ucuza sattığı için mutsuzdu. Ayrıca vergisiyle ilgili bazı olumsuz eleştiriler de yapmıştı.

CHRIS HARRIS BİNADAN BİLE İÇERİ GİREMİYOR

Top Gear şovunda ortaya çıkan araba eleştirmeninin, "Ferrari Nasıl Dönüyor?" adlı yayınladığı bir makale nedeniyle Ferrari binasına girmesi yasaklandı. Gazeteci, şirketin modellerini markayı üzen bir suçlama olan basın denemeleri için optimize ettiğinden bahsetti.

DEADMAU5 DAVALIK OLUYORDU

2013 yılında, daha çok Deadmau5 olarak bilinen Joel Tomas Zimmerman, Ferrari 458 Spider'a kişisel bir dokunuş verdi. Marka, sanatçının özgürlüklerini takdir etmedi ve arabayı orijinal durumunda kendisine iade etmesini istedi. Deadmau5 uyarıları görmezden gelince, Ferrari neredeyse ona dava açıyordu.

BAŞKA KİMLER VAR?

Kim Kardashian, Floyd Mayweather Jr., Davd Lee, Tyga ve Preston Henn gibi diğer isimlerin de Ferrari alması yasak.

******

Bunları biliyor muydunuz?

  • Plüton'un 23 yaşındaki bir çiftçi olan ve hiç okula gitmeden kendini eğitmiş bir astronom olan Clyde Tombaugh tarafından keşfedildiğini…
  • Hava sıcaklığının iştahımızı etkilediğini ve hava soğukken daha fazla yeme eğiliminde olduğumuzu…
  • İzlanda'da demiryolu sistemi olmadığını…

BİZE ULAŞIN