Lüks markalar dünya plajlarında

Jacqquemus Bahamalar’da, Lora Pianao St. Tropez’de, Fendi Marbella’da… Son iki yıldır dünyanın en gözde plaj ve havuzlarında dev moda evlerinin imzası var. Peki hangisi nerede, hangi renklerle önde? Gelin bir göz atalım…
26.07.2024 15:18 GÜNCELLEME : 26.07.2024 15:18

PARA DÜNYA/ BURCU ALDİNÇ LÜKS moda evleri artık restoran ve plaj işine de el atıyorlar. Aslında çok da iyi yapıyorlar. En azından görüntü muhteşem. Peki ama hangisi nerede hizmet veriyor, bir bakalım mı?

Off White-Ibiza: Bu yaz İbiza'ya mı gidiyorsunuz? O zaman en popüler sıcak noktalardan biri olan Casa Jondal'a gideceğinize şüphe yok. İkinci yılı için ikametgahını devam ettiren Off White plajı yine en popülerler arasında yerini aldı bile. İkonik Off-White okları ve imza Jondal kırmızısı, İbiza'daki restoran ve plaj kulüplerinde şezlong, havlu, şemsiye, peçete ve daha fazlasının üzerinde yerini almış durumda. Pop-up Off-White butiğinde ise bez çanta, T-shirt, havlu ve daha fazlasını içeren sınırlı sayıda parçalar için de alışveriş yapabilirsiniz.

Dior-Los Angeles: Üst üste ikinci yıl için Dior, şezlong, şemsiye, minder, havlu ve daha fazlası için çarpıcı 'toile de Jouy' baskısı ile ikonik Beverly Hills Hotel'i veya "Pink Palace"ı devraldı. Beverly Hills Hotel'in ikonik havuzu bu kez Dior pembesi tarafından ele geçirildi anlayacağınız. Ve evet yine hangi ünlüyü arasanız burada bulabilirsiniz. Los Angeles'ta 'yapılacaklar listesi'nin bu yaz için en başlarında Dior havuzunu ziyaret etmek geliyor.

Fendi-Marbella: Fendi'nin ikonik sarı tonu, Marbella'daki popüler Puente Romano Beach Resort'ta La Plaza'yı devraldı. Pequin Fendi logosunun canlı çizgileri, Akdeniz'deki popüler sıcak noktadaki Costa del Sol'daki minderleri ve güneş şemsiyelerini giydiriyor. Ve sonuç tek kelimeyle mükemmel. Sırf bu yüzden bile Marbella'da yaz tatilini geçirenlerin sayısı artıyor. Ve Fendi'nin sarısı yaza çok yakışıyor. Onun da bu yıl ikinci senesi. Geçtiğimiz yıl başrolde kırmızı vardı, bu sene renk değiştirmiş. Heyecanla müşteriler gelecek yılı beklemeye başladılar bile…

Jacquemus-Bahamalar: İtalya'daki 15. yıldönümü gösterisinin ardından Jacquemus, bu yaz Atlantik okyanusunu geçip, Bahamalar'a gidiyor. Karayipler'de kurulan tatil köyü ve otel Four Seasons, bazı heyecan verici yaz planlarını karıştırmak için Jacquemeus ile işbirliği yapmaya karar vermiş. Oteldeki butikte yaz alışverişine uygun parçalar bulunuyor. Ama esas sürprizi ziyaretçiler, Jacquemus detaylarında dikilmiş ve kesilmiş şezlonglar ve havlularını görünce yaşıyor. Bu arada, her an şezlonglar arasında bir mini defile de belirebiliyor.

Dolce and Gabbana-Marbella: Marka, La Cabane plaj kulübünü eşsiz mavi 'mediterraneo' baskısı ile çevirmiş. Ortaya da görülmeye değer eşsiz bir görüntü çıkmış.

La Piano-St. Tropez: İtalyan moda evi Loro Piana, Resort 2024 koleksiyonuyla ikinci bir yaz için beach club'ı devraldı. Elbette markanın kendisi gibi doğal renkler ön planda ve logolardan arınmış durumda. Klasik ve çok zarif.

***********

Sağlığa yelken açın

Crystal Cruise, konuklara "yenilenme ve kendini keşfetme yolculukları" sağlamayı amaçlayan sağlıklı yaşama adanmış iki özel yelken turunu duyurdu. 1-14 Aralık 2024 ve 14-23 Aralık 2024 tarihleri arasında yelken açacak olan bu yeni cruise'lar, sağlıklı yaşlanma, fonksiyonel beslenme, fitness, zihinsel sağlık ve beden ve zihin detoksu kategorilerinde özel programlar yapan bir grup endüstri uzmanını bir araya getiriyor. 1 Aralık'ta Barselona İspanya'dan hareket edecek konuklar, kayıtlı beslenme uzmanları, yoga ve meditasyon uzmanları, spor uzmanları ve ünlü yazar ve bilim adamları ile işbirliği içinde tasarlanmış bir güzergahla 14 gecelik bir yolculuğa çıkacaklar. Crystal'ın mutfak ekibi tarafından özel olarak küratörlüğü yapılan bitki bazlı yemekler, yağ kütlesi azaltma, kişisel eğitim, fitness dersleri, yoga ve meditasyon atölyeleri, dans dersleri ve ünlü açılış konuşmacılarının dersleri için günlük yemek planlamasını takip etme imkanını içeriyor. Kısacası yeni moda tatil anlayışında denizde bile sağlık ve detoks yer alıyor.

*********

18 sanatçı JFK için eser yapacak

Dünyanın en işlek yerlerinden biri olan John F. Kennedy Havalimanı, yakında birinci sınıf sanat için kendi başına bir gezi noktası olacak. New York ve New Jersey Liman Otoritesi, yaptığı açıklamada yedi ülkeden gelen on sekiz sanatçının, 2026'da açılması planlanan havaalanının yeni Terminal 6 binası için göreve getirildiğini duyurdu. 4.2 milyar dolarlık terminal, şimdi Sky Hopinka, Charles Gaines ve Barbara Kruger da dahil olmak üzere, New York merkezli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Grup ayrıca, sırasıyla Meksika ve Somali'den gelen Felipe Baeza ve Uman gibi New York City veya New York Eyaletinde yaşayan, ancak yurtdışında doğmuş önemli sayıda sanatçıyı da içeriyor. Proje tamamlandığında havalimanının mini bir müzeye dönüşmesi bekleniyor.

********

Michelin rehberi bu kez Teksas'ta

Michelin rehberi sınırlarını genişletmeye devam ediyor. Michelin'in Teksas yemek rehberi 2024 yılı içerisinde eyaletteki beş şehri içerecek. Bunlar; Austin, San Antonio, Houston, Dallas ve Fort Wort. Bir, iki veya üç yıldız derecelendirmesi toplayan Teksas restoranlarının nihai listesi bu yıl içinde açıklanacak. Basın açıklamasında, Michelin Rehberleri'nin uluslararası direktörü Gwendal Poullennec, Teksas'ın çekiciliğinden dem vurdu: "Teksas mutfak sahnesi, çok kültürlü etkiler, ev yapımı malzemeler ve hırs açısından zengin yeteneklerle heyecan verici bir sahne olduğunu kanıtladı. Hem gurmeler hem de seyahat meraklıları, çiftlikten masaya yemekler, füzyon mutfağı, lüks yemek ve ünlü Teksas tarzı barbeküyü kapsayan bu kadar geniş bir yemek sahnesi ile keyif alacak bir şeyler bulacaklar. Teksas, anonim müfettişlerimizin deneyimlerine dayanan Michelin Rehberi için mükemmel bir seçim."

**********

Bunları biliyor musunuz?

Serbest atışlar hariç, Shaquille O'Neal'in NBA kariyerinde 11 binden fazla şut attığını ama bunlardan sadece bir tanesinin 3 sayılık atış olduğunu

James Patterson'un e-kitapta bir milyondan fazla satışa ulaşan ilk kişi olduğunu…

ABD'nin 12. Başkanı Zachary Taylor'ın, başkanlığı dönemindeki 4 Temmuz kutlamalarında çok fazla kiraz ve buzlu süt tüketmesi sonucu olduğu düşünülen gastrointestinal bir hastalıktan öldüğünü…

BİZE ULAŞIN