Colorado’nun prefabrik chalet’leri

ABD’nin gözde kayak merkezi Colorado, bu yıl konuklarını ağırlamaya başladığı prefabrik dağ evleriyle hem uygun fiyat sunuyor hem de eğlence... Avrupa’dan da birçok kişinin tercih etmeye başladığı kabinler, iç dekorasyonlarıyla da tam not alıyor...
27.09.2023 17:44 GÜNCELLEME : 29.09.2023 00:01

PARA DÜNYA/ BURCU ALDİNÇ Avrupa'nın Saint Moritz'i, Courchevel'i, Chamonix'i, Gstaad'ı varsa ABD'nin de Colorado'su var. ABD'de kar turizmi ve jet sosyete demek Colorado demektir. Özel uçakların indiği Eagle Havalimanı'nda birçok iş adamı ve ünlünün özel jetini görebilirsiniz. Hal böyle olunca fiyatlar da katmerli oluyor. Erken rezervasyon elbette hayat kurtarıyor ve daha uyguna konaklama sağlıyor. Ama yine de pek çok kayak merkezine göre Colorado bölgesi ateş pahası kalıyor.

Ama bu yıl oldukça uygun alternatifler açılmış. Bunlardan biri de Skylab Mimarlık tarafından Winter Park'ta bölgesinde tasarlanmış. Geleneksel dağ evleri olan chalet'ler çağdaş yorumlanmış ve ortaya A-Frame (A-Çerçeve) projesi çıkmış. Toplamda 31 kompakt kabin, altıgen bir düzenlemeyle yerleştirilerek bu yıl içerisinde kapılarını açmış. Üç dönümlük araziye konumlanan prefabrik chalet'ler yukarıdan bakıldığında kar tanesi desenini oluşturuyor.

44 METREKARELİK KABİNLER

Kabin düzenlemesi dışarıdan bakıldığında birbirine oldukça yakın görünüyor. Ancak her birinin yerleştiriliş şekli konuklara mahremiyet ve yalnızlık sağlıyor. Her biri 44 metrekare kabinler, Los Angeles'taki Plant Prefab tarafından prefabrik olarak üretilmiş ve bölgede monte edilmiş.

Kabinlerin iç kısmı loft mantığında dekore edilmiş. Ana katta mutfak, oturma odası ve banyo bulunuyor. Çatı kısmında ise yatak odası kısmı yer alıyor. Üçgen çatıdan aşağı inen uzun camlar ise doğa manzarasını içeri taşıyor.

Bu arada aşağı katta yer alan koltuklar açılıp yatak olabiliyor. Böylece kalabalık aileler de rahatlıkla bu kabinlerde konaklayabiliyor. Ayrıca resepsiyon olmadan burayı tutanlar telefonları sayesinde check-in işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

ŞÖMİNE VE AHŞAP SEDİRLER

Modern chalet'lerde eski ve yeni bir arada sunulmuş. Deri döşemelere ahşap sedirler ve vintage şömine eşlik ediyor. Elbette eğlence de unutulmamış. Prefabrik dağ evlerinin az ilerisinde ana bina bulunuyor. Burada hem apres ski tesisi hem bir restoran hem de bar yer alıyor. Böylece konaklayan misafirler başka bir yere gitmek zorunda kalmıyor. Çok fazla pahanın ve şatafatın olduğu kayak merkezlerine açıkçası uygun fiyatlı ve doğayla bütünleşmiş bu tarz yerler çok yakışıyor.

*****

Nicole Kidman'ı böcek sevdası!

Güzel bir kadın Nicole Kidman… Oscar sahibi başarılı bir oyuncu ve üstüne bir de Tom Cruise'u boşayarak herkesin takdirini kazanmış bir isim... Son günlerde ise aktristin böcek yerken çekilmiş videoları gündemde. Oysa bu videolar yeni değil, 2018 yılında Vanity Fair dergisi için çekilen görüntüler. Videoda Kidman, canlı canlı böcekleri chopsticks (yemek çubukları) eşliğinde ağzına atıp bir güzel yiyor. Açıklamalarında ise iştahlı iştahlı böcekleri anlatıyor:

"Dünyada 2 milyar insan böcek yiyor, ben de onlardan biriyim" diyor ve kurtları çok nemli ve çiğnenebilir olarak anlatıyor. Cırcır böceklerinin ise harika olduğunu belirtiyor ve "Tattığınız hiçbir şeye benzemiyor" diyor. Tatlı olaraksa herkese kızarmış çekirge öneriyor. Kısacası Kidman tam bir böcek hayranı. Hollywood'da veganlık, vejetaryenlik modası eserken Kidman'ın bu videosu bakalım kimleri böcek yedirtmeye başlayacak. Hem Cold Mountain ve The Hours gibi filmlerde rol almış birinin zevklerini yargılamak kime düşer ki?..

******

Rodriguez 15 kiloyu nasıl verdi!

Rodriguez'i spor ve beyzbol düşkünleri yıllardır tanıyor. Beyzbol takip etmeyenler ise popüler kültürden ve magazin sayfalarından takip ediyor. Malum Jennifer Lopez ile olan birliktelikleri, Lopez'e aldığı nişan yüzüğü ve ilişkileri dünya basınının hep gündeminde olmuştu. İkili tam bir power couple (güçlü çift) olmuştu ki bir anda ayrılıverdiler. Ve Lopez, eski aşkı Ben Affleck ile sadece bir araya gelmekle kalmadı, üstüne bir de evlendi. Rodriguez ise aşkı, Kanadalı spor eğitmeni Jaclyn Cordeiro da buldu. 2021 yılında oldukça sağlıksız görünmeye başladığını itiraf eden Rodriquez'i kız arkadaşı çalıştırmaya başladı ve sonuçta 15 kilo verdi. Eski bir hemşire olan sevgilisini sosyal medya hesaplarından öven Rodriquez "Onun sayesinde hiç olmadığım kadar sağlıklı ve mutluyum. Her şey diş ve ağız sağlığımla başladı. Dişlerim ve diş etlerim kanıyordu. Sağlıklı bir vücut için dişçiye gitmek şart. Jaclyn beni buna ikna etti" açıklamalarında bulundu. Ayrıca formda kalmak için daha fazla sebze, daha az kırmızı et tükettiğini, aralıklı oruç yaptığını ve akşamları yürüyüşlere çıktığını belirtti. Elbette birçok kişiye göre bu 'mutlu aile tablosu' ve 'sağlıklı haller' eski aşkıyla evlenen Lopez'e misilleme olarak yorumlandı. Belki de namı diğer Arod, gerçekten de aşkı ve sağlıklı yaşamı aynı anda tatmıştı. Şu ünlülerin her yaptığına bir bahane aramaktan vaz mı geçsek artık?..

******

David Bowie'nin elbisesi aranıyor

13 Ekim 2023 tarihinde Museum of London Docklands, Yahudi Londralıların dünya modasına etkisi konulu bir sergiye ev sahipliği yapacak. Moda Şehri isimli sergi, 24 Ekim 2024 tarihine kadar da açık olacak. Sergi, temelinde Londra'nın ikonik bir moda merkezi olmasında Yahudi tasarımcıların katkısının önemini vurguluyor. Sergide, 20. yüzyıla ait ve Londra'da çalışan Yahudi tasarımcılar tarafından tasarlanan ikonik parçaların da yer alması bekleniyor. Bunlar arasında David Bowie'nin elbisesi, Greta Garbo'nun şapkaları, Sean Connery'nin ilk James Bond filminde giydiği gömlekler de yer alıyor. Ama işin ilginç tarafı, tüm bu parçaların nerede olduklarının bilinmemesi. Londra Docklands Müzesi, tüm bu saydığım parçaları bulmak için halka açık çağrıda bulundu. Bu bir reklam ve tanıtım stratejisi mi yoksa bir aydan az bir süre kalan sergi hala hazırlanmadı mı anlamak mümkün değil!

BİZE ULAŞIN