‘Fit-Sip’ sular ABD’de trend oldu

‘Doğal Katkılarla Zenginleştirilmiş İçme Suları’ yarınların en yeni yatırım alanlarından biri! Konunun ana fikri bizim ünlü maden sularımıza çok benzese de içeriği ondan hayli farklı. Bunlara sağlık amacıyla zenginleştirilmiş ‘Natürel Aromalı Fit-Sip İçme Suları’ deniyor.
15.06.2023 13:06 GÜNCELLEME : 16.06.2023 00:00

NUR DEMİROK Bizim geleneksel maden sularımıza benzemekle birlikte; yapay tekniklerle 'alkalileştirilmiş' özel üretim sular, tıpkı bir mucize ilaç gibi ABD'de yeni bir beslenme kategorisini oluşturuyor. Elektrolitlerle de takviye edilen bu sular, 'vitamin' ve 'anti-aging' unsurları bünyesinde topluyor.

Örneğin, şekersiz ve natürel bir tat silindirini kendi aldığınız ve kısa sürede atmadığınız su şişesine yerleştirince anında çok sağlıklı, şekersiz; bir o kadar da benzersiz bir su elde ediyorsunuz. Her türden natürel aroma var bu silindirlerde.

Unutmamak gerekiyor ki, elde edeceğiniz bu su bir meyve suyu değil, bildiğimiz normal su. Alkalileştirilmiş ve standart hale getirilmiş bu sular elektrolitlerle zenginleştiriliyor ve tadı hiç değişmeden bildiğimiz kaynak suyu gibi küçük şişelerde kullanıcılara sunuluyor.

'FIT-SIP SULAR' ÇOK SAĞLIKLI!

Çeşitli vitamin ve anti-aging unsurları içeren sulara özel literatürde 'Fit-Sip Sular' deniyor. Geneli dışında kişisel şişelere ya da bardaklara konulan bu sular şimdi yeni bir kategori oluşturmuş durumda.

Dahası da var: Yine özel su şişelerine boş bir bölme koyuyorlar; içine meyve parçaları eklenince suyun karakterini bozmadan (soğuk demleme gibi) birkaç saat ya da bir gece buzdolabında beklettiğinizde 'doğal aromalı' ve 'çok nitelikli' bir su oluyor.

Ayrıca, elektrolitlerle zenginleştirilmiş olanları da var, bunlar da büyük bir grup meraklı tüketici tarafından epey ilgi görüyor. Alkalileştirilmiş sular şimdi ABD'nin bir bölümünde oldukça moda hale gelmiş durumda. Kişisel su şişelerine eklenen bir katkı bunları bambaşka bir forma soktuğu gibi, suyu gerçek bir sağlık iksiri haline getiriyor.

Doğal vitamin ve anti-aging ögelerin eklendiği sular da var; hepsi küçük şişelerde satışa sunuluyor. Kimini hiç atmıyorsunuz, sadece ek aroma tüpleri koyuyorsunuz. Bazıları da önceden karıştırılmış şekilde satışa sunuluyor.

İNSAN ÖMRÜNÜ HAYLİ UZATIYOR!

Bu suların kişinin ömrünü uzattığı biliniyor ve bu konuda yoğun çalışmalar yapılıyor. Pek yaygın olmasa da yukarıda belirttiklerimizi hekimler diyabet, kalp-damar gibi hastalıkları daha iyi yönetebilmek için antiaging, spor ve kozmetik amaçlı yazıyor.

Ayrıca, özel yöntemlerle alkalileştirilmiş bu sular şu sıralar epey moda haline de gelmiş durumda. Elektrolitlerle zenginleştirme işlemi hayli ilgi çekiyor; küçük bir şişe alıyorsunuz hem lezzetine doyum olmuyor hem de içer içmez anında çok dingin bir hale geliyorsunuz. Bunun için sadece ufak bir miktar yetiyor.

Yeni nesil bu uygulamalar şimdilerde yaygın değil, ama büyük ilgi çektiği kesin. Dünyanın sayılı merkezlerinde herkes yukarda yazdıklarımı, diyabet, kalp damar gibi hastalıkları daha iyi yönetebilmek ve sağlıklı olmak için; hatta antiaging, spor ve kozmetik amaçlı olarak da çok kullanıyor. (Lütfen 'Fit Sip' şeklinde yazarak internete girip araştırma yapmanız sizin için de oldukça ilginç ve yararlı olabilir.)

Suyun kişinin ömrüne sağlık üstüne sağlık kattığı çok iyi biliniyor ve günümüzde bu konuda ciddi ve verimli çalışmalar yapılıyor. Eğer spesifik bir hastalığınız yoksa sürekli özel su içmenizin olağanüstü yararlarını çok kısa süreler içinde rahatça görebiliyorsunuz. Şunu da sakın unutmayın; en etkili detoks (vücuttan toksinleri uzaklaştırma işlemi) için bu uygulamaları belli periyodlarda tekrarlamanız önemli.

HER ŞEYİNİZ TAM VE TEMİZ OLSUN…

Alkalileştirilmiş sular gelişmiş ülke marketlerinde çok var. Ayrıca; kırılmayan, küçük süzgeç bölümü eklenerek normal suyu alkalileştiren özelikte konsantre şişeler de var, yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Normal suyu koyuyorsunuz, anında tümü alkalik hale geliyor.

Vitamin, mineral, antioksidan ve antiaging ögeler eklenmiş suların bazıları elektroliti dengelenmiş şekilde satışa sunuluyor. Genellikle spor ve yürüyüş yapanlar, atletler, sağlık sorunları olanlar çok kullanıyor.

Atılmayan bu küçük şişelere, silindir seklinde boşluk ekleniyor; oraya doğal meyve, kabuklu limon dilimleri konuyor ve üzerine su ekleniyor. Buz dolabında birkaç saat bekletilince hem aroması hem de vitaminleri direkt suya geçiyor.

Meyve suyu ya da limonatadan söz etmiyoruz; bu yine bildiğimiz normal su. Ama anında 'Sağlık Suyu' haline geliyor. Burada şişenin dizaynı sadece kolaylık sağlıyor. Soğuk demlemeyle zenginleştirilmiş bu sular popüler olunca, bazı firmalar da sağlık adına ilginç şeyler üretiyor günümüzde.

Burada meyve ya da limon dilimleri yerine özel dizayn edilmiş şişelere içinde natürel meyve aromaları olan tüpler ekleniyor. Bunlar da suya karışıyor ama suyun karakterini bozmuyor. Daha doğrusu onları meyve suyu haline getirmiyor. Tüplerdeki aroma bitince yenisi ekleniyor.

Önemli olan; antioksidan ve doğal meyve aroması eklenip, su içmeyi özendirmek ve su kürleri yaptırtmak. İnternette ararsanız görürsünüz... Yine suyun karakterini bozmadan, küçük şaselerde toz seklindeki natürel aroma ve vitamin ile minerallerden oluşan karışımların suya eklenmesi önemli. Suyun rengi ve tadı değişmiyor, ama sadece kokusu ile aroması değişiyor. Sağlık içeriği ise olağanüstü zenginleşiyor böylece.

BİZE ULAŞIN