Yıldızların altında jakuzi ve sauna keyfi

Duvarlardan yataklara, bardan koltuklara, her şeyi buzdan yapılan oteller artık Kuzey Amerika’da da var... Kanada’nın Quebec şehrinde ilk kez bu yıl açılan buz oteli; uygun fiyatları, açık hava saunası ve mimarisiyle dikkat çekiyor...
19.01.2023 14:37 GÜNCELLEME : 20.01.2023 00:01

PARA DÜNYA/ BURCU ALDİNÇ Tamamen buz ve kardan yapılmış bir otelde kalmak, ister rüya ister kabus gibi görünse de bunun nadir bir deneyim olduğu inkar edilemez bir gerçek. Orijinal buz oteli 1989'da İsveç'te açıldı. Özellikle Avrupa'da yaşayanlar için bu eşsiz deneyim bir hayalden fazlaydı, çünkü bir tren ya da birkaç saat uçak yolculuğu ile deneyimlemek mümkündü. Oysa ABD'de yaşayanlar için Atlantik'i geçmek gerekiyordu. Ama artık bu kadar uzun yol yapmaya gerek kalmadı. Zira Kuzey Amerika'nın ilk ve tek buz oteli, Kanada'da sınırın hemen karşısında açıldı.

OTEL HER YIL FARKLI GÖRÜNECEK

Quebec şehrinin dışındaki Hotel de Glace, 2023 sezonu için kapılarını 4 Ocak'ta açtı. Burası, Kuzey Amerika'da konukların buzdan yapılmış dört duvar arasında buzdan yapılmış yatakta uyumayı deneyimleyecekleri tek yer. Masalar, avizeler, bar, koltuklar... Her şey buzdan olduğu için her yıl aynı avizeyi veya yatağı hatta binayı bulmak da imkansız. Tasarımcılar ve inşaatçılar, her yıl bir tema belirleyip o temA çerçevesinde yeniden oteli inşa edecekler.

TEMALI KARDAN ODALAR

Oteli, İsveç'tekinden ayıran en büyük özelliği temalı odaları. Farklı temalar arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz. Örneğin; mantarlar, çiçekler ve ormanlık yaratıklarla çevrili bir tema seçebilirsiniz. Ya da Japon tarzı bir pagoda altında kalabilirsiniz. Elbette hepsi kardan ve buzdan yapılmış figürlerden bahsediyoruz.

UYKU TULUMLARI EŞLİĞİNDE

Hotel de Glace'deki her oda, arktik uyku tulumlarıyla donatılıyor ve bazılarının dış alanlarında şömineleri, jakuziler ve saunalar da bulunuyor. Tüm bunlar, uyku tulumlarına girmeden önce ekstra ısınmayı sağlayan eğlenceli yöntemler. Ayrıca tüm konuklar için yıldızları seyretmek için tasarlanmış sauna ve spa küvetlerini içeren ortak bir açık olan 'İskandinav dinlenme alanı' da mevcut. Otelde konaklamanın bedeline gelince... Gecelik iki kişi 400 dolardan başlıyor... Ama genelde bir gece deneyimleyenler, ertesi gün normal otellere geçiyor...
BİZE ULAŞIN